Наука ли е астрологията?

• 19 663
  • 503
  •   1
Отговори
# 480
Уикипедията и написаното в нея не е никакво доказателство, оспорващо астрологията. Поради причината, че там, който реши може да си качва материали. За достоверността й като източник ето какво пише там:
"Така или иначе, славата на Уикипедия като достоверен справочник е оспорвана. Отворената ѝ природа позволява вандализъм, неточности, непридържане към приети норми, ниско качество и лично мнение. Уикипедия - в сравнение с традиционните енциклопедии - е критикувана също и за системна пристрастност, предпочитане на консенсуса пред личния авторитет и предполагаема липса на конкретна отговорност за статиите."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B … D0%B4%D0%B8%D1%8F

Как пък на страниците й за "Астрология" на други езици никъде не се споменава "лъженаука"? Може би целият свят е заблуден?

Виж БГ-енциклопедия от 1967г.

# 481
О, комунистите естествено, че не биха се посвенила да използват и енциклопедиите в "промиването на мозъци".  Laughing

# 482
Ето малко инфо което прочетох.Астрологията е наука за циклите на небесните тела (слънцето, планетите, луната, по-близките и по-далечни звезди), за взаимната им обвързаност и тяхното влияние върху земния живот. Затова тя се базира на резултати от астрономията. Не случайно някога астрономията и астрологията са били една наука и някои от най-известните астрономи в миналото като Птоломей, Коперник, Галилей, Кеплер, Лайбниц и др., са били и надарени астролози. Даже би могло да се приеме, че изчисляването на хороскопа е до голяма степен астрономически процес. Самото му тълкуване (оценяване) е същинският предмет на дейност на астрологията.

Математиката е сериозно "оръжие" на астролога (и астронома). Тя "участва" активно при определяне на траекториите на небесните тела, на лунните затъмнения, на аспектите (взаимоотношенията) между планетите и на другите данни, необходими в работата на астролога. С нейна помощ се изчислява хороскопа, което е един трудоемък математически процес. Разбира се, вече има не малко добри компютърни програми, които автоматично изграждат различните помощни средства на астролога - хороскопи, транзити, прогресии, слънчево-лунни обрати и др.

# 483
О, комунистите естествено, че не биха се посвенила да използват и енциклопедиите в "промиването на мозъци".  Laughing

А сега тези същите комунисти, даже дъщери и синове на кадри на ДС ни продъниха ушите със зодии и хороскопи!

# 484
Астрологията е наука за циклите на небесните тела (слънцето, планетите, луната, по-близките и по-далечни звезди), за взаимната им обвързаност и тяхното влияние върху земния живот. Затова тя се базира на резултати от астрономията. Не случайно някога астрономията и астрологията са били една наука и някои от най-известните астрономи в миналото като Птоломей, Коперник, Галилей, Кеплер, Лайбниц и др., са били и надарени астролози. Даже би могло да се приеме, че изчисляването на хороскопа е до голяма степен астрономически процес. Самото му тълкуване (оценяване) е същинският предмет на дейност на астрологията.

Математиката е сериозно "оръжие" на астролога (и астронома). Тя "участва" активно при определяне на траекториите на небесните тела, на лунните затъмнения, на аспектите (взаимоотношенията) между планетите и на другите данни, необходими в работата на астролога. С нейна помощ се изчислява хороскопа, което е един трудоемък математически процес. Разбира се, вече има не малко добри компютърни програми, които автоматично изграждат различните помощни средства на астролога - хороскопи, транзити, прогресии, слънчево-лунни обрати и др.

Откъде тази ценна информация? Кой титан на мисълта е публикувал това?

# 485
Ето и определението за астрологията в един от най-посещаваните БГ сайтове за АСТРОНОМИЯ

------------
Астрология - Древна наука, изучаваща влиянието на небесните тела върху хората.
Астрологията приема, че съществува връзка между небесните тела и Земята и че космическите явления влияят върху живота на хората. Изучвайки циклите на Луната, планетите и Слънцето и с данните за мястото и времето на раждане на даден човек астролозите изготвят неговия хороскоп. Той представлява точна небесна карта на разположението на небесните тела за даденото време и място. Съществуват 12 астрологични знаци, описващи основните типове човешки характеристики. Имената на тези знаци съвпадат с дванадесетте зодиакални съзвездия, през които преминава Слънцето в течение на годината. За повечето хора хороскопът е средството, с което могат да разберат своя живот и събитията, които му се случват.

------------
http://www.bgastronomy.com/index.php?id=560&cat=5

# 486
Да, аз в началото на темата зададох въпроси. Защо изпускате "Змиеносец"? Как Земята преминава през тези съзвездия, при  условие че те са на светлинни години от нея? Кой ви е казал, че ПОВЕЧЕТО ХОРА могат да разберат живота си чрез хороскоп? Откъде го научихте?

# 487
"Как Земята преминава през тези съзвездия, при  условие че те са на светлинни години от нея?"

Уви, невежеството е безгранично. Земята не преминава през никакви съзвездия. Вземи малко се образовай. Астрологията никога не е твърдяла нещо подобно.

# 488
"Как Земята преминава през тези съзвездия, при  условие че те са на светлинни години от нея?"

Уви, невежеството е безгранично. Земята не преминава през никакви съзвездия. Вземи малко се образовай. Астрологията никога не е твърдяла нещо подобно.

Преминава по звездната карта, ако гледаме всичко в една равнина! Ти ходи да се образоваш! Доста ти липсва!
Аз пък се чудя дали всичките астролози са такива неграмотни като вас или все пак се срещат и по-просветени?

# 489
vl,
Като ти чета постовете, вероятността да си учил(а) физика или астрономия клони към 0

# 490
vl,
Като ти чета постовете, вероятността да си учил(а) физика или астрономия клони към 0

Мерси за комплимента! Ти да не би да си ги учила тези науки? По нищо не си личи! Мисля, че тази тема вече заслужава катинар. Заприлича на махленска сбирка.

# 491
Истината за Божественото начало на всичко което ни заобикаля може да бъде разбрана само със чисто сърце. В Библията Бог казва " Ще Ме потърсите и ще Ме намерите, ако Ме потърсите с цяло сърце". Библията говори още за човешкото същество, като съвкупност от дух, душа и тяло. Това че не виждаме нашият дух и душа изключва ли тяхното съществуване? Това, че не виждаме Бог, прави ли го несъществуващ?Това, че ти не си чела по този въпрос достатъчно, може ли да се отхвърли?
 Учение се занимават предимно с нещата които се виждат. И това е напълно обяснимо. Бог не може да бъде опознат по друг начин, освен чрез вяра.Астрологията не може да се опознае ако не се изучи и проучи.
Предлагат се всевъзможни теории и се измислят методи за тяхното доказване, но всичко това е само повърхностно обяснение на нещата които хората не могат да разберат с логически постройки и факти.
В това обаче вина няма никой от нас, ако ти не искаш да седнеш да прочетеш и да видиш така ли е или не, а само пишеш за да се води някакъв спор, няма никакъв смисъл.
Ние ти доказахме доста неща, нищо че ти не ги приемаш, докажи сега ти че тя не действа че е лъженаука.

# 492
Не отговорихте на 2-та фундаментални въпроса. Неслучайно вчера аз засегнах микробиологията, така както не я разбирам. Нищо не казахте и за нея. Коментирате само това, което ви е изгодно. За кой път трябва да напомня, че в тази тема няма място за библия и догми?
Предлагат се разни теории, които обаче трябва да се потвърдят от експеримента. След като стана ясно, че не можете да предсказвате бъдещето, сега ни баламосвате, че определяте тенденции на развитие. Неслучайно в 1-те страници аз питах само чрез астрологията ли могат да се определят тези тенденции на развитие?

# 493
vl,

Мерси за комплимента! Ти да не би да си ги учила тези науки? По нищо не си личи! Мисля, че тази тема вече заслужава катинар. Заприлича на махленска сбирка.

И аз също се съмнявам, че си изучила физиката, ако е така то сигурно с други средства си придобила дипломата си.Нищо не доказва че имаш познания в тази сфера, от тук прочетеното единствено се хвалиш  че я имаш но и грам знание не показа, не е ли така? Всъщност не ми отговаряй, няма нужда!

# 494
Не отговорихте на 2-та фундаментални въпроса. Неслучайно вчера аз засегнах микробиологията, така както не я разбирам. Нищо не казахте и за нея. Коментирате само това, което ви е изгодно. За кой път трябва да напомня, че в тази тема няма място за библия и догми?
Предлагат се разни теории, които обаче трябва да се потвърдят от експеримента. След като стана ясно, че не можете да предсказвате бъдещето, сега ни баламосвате, че определяте тенденции на развитие. Неслучайно в 1-те страници аз питах само чрез астрологията ли могат да се определят тези тенденции на развитие?
Аз не съм учила микробиология, затова не мога да я коментирам! Коментирам само това което зная! Отговора ми относно Бог, бе продиктуван  от това да ме разбереш по-ясно а не с друга цел.
Не зная дали стана ясно но аз не претендирам да предсказвам бъдещето, това не беше ли твое занимание, че си медиум ама някои от нас не го споменал- никакъв медиум не си ама както и да е! Наистина не знаеш и нямаш и най-малка представа какво точно е астрологията.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 11:46 от Ata

Общи условия

Активация на акаунт