Детските добавки- размисли и страсти

• 30 922
  • 463
  •   1
Отговори
# 345
Ами при минимална заплата 240лв да искаш 100лв помощи ,извинявай ама си е супер нагло.

Нагло, малоумно и неоправдано искане. И после що не се подкрепят петиции и протести...
И като се има предвид колко" самотни " майки има и колко хора се осигуряват не на реалната си заплата вече започвам супер да се дразня .

# 346

И като се има предвид колко" самотни " майки има и колко хора се осигуряват не на реалната си заплата вече започвам супер да се дразня .

Болната ми тема- т.нар. самотни майки.
Наистина сериозно обмислям варианта да напиша и аз една петициика по въпроса.

# 347
  • София

Болната ми тема- т.нар. самотни майки.
Наистина сериозно обмислям варианта да напиша и аз една петициика по въпроса.

Веднага ще те подкрепя.

# 348
  • София
И на мен ми се вижда много. Никой няма да вдигне детските от 35 на 100. Но пък една страна летвата се вдига високо, и даже с 5лв да увеличат детските пак ще е кяр.
Според мен обаче това е загубена кауза.

# 349
И на мен ми се вижда много. Никой няма да вдигне детските от 35 на 100. Но пък една страна летвата се вдига високо, и даже с 5лв да увеличат детските пак ще е кяр.
На този етап би било успех да се фиксират дати за изплащане.

# 350

Да Peace. И освен това да се регламентира кои точно са самотните майки. Крайно време е да се промени закона за семейните помощи и да бъдат взети под внимание термини като "самотни майки" и "съвместно съжителство". Мисля че, ако това се направи, доста средства ще бъдат спестени, а тогава може да се вдигне и прага на минималния доход и да се увеличи и процента на получаващите тези помощи.

# 351
  • София

Да Peace. И освен това да се регламентира кои точно са самотните майки. Крайно време е да се промени закона за семейните помощи и да бъдат взети под внимание термини като "самотни майки" и "съвместно съжителство". Мисля че, ако това се направи, доста средства ще бъдат спестени, а тогава може да се вдигне и прага на минималния доход и да се увеличи и процента на получаващите тези помощи.

Тези надбавки трябва да са за всички деца в България. С какво моето е по-различно от тези, чийто родители го получават? С това, че аз не лъжа данъчните ли?

# 352
  • Под Сините камъни
Незнам дали се е коментирало вече,но снощи чух от една позната че щели да увеличават детските на 50лв.Тя пък научила от неин познат който работи в банка.Аз също съм на мнение че трябва да отпаднат тези изисквания за дохода.Все пак всички деца са деца на България и е редно всяко да получава детски надбавки.Аз ако съм на майките които не получават заради по висок доход ще съдя държавата за дискриминация,все пак всички деца трябва да са равни.

# 353
Относно статута на т.нар. самотни майки, чиито деца са признати от бащите си, и съжителстват с тях- никой политик не би се наел да премахне на този етап сегашното им статукво. В последните години около 50 и повече процента от децата се раждат от несемейни двойки. Средно 70 хиляди новородени, от които 35 хиляди са от фактическо съжителство, т.е. ~70 хил. избиратели, който практически биха били изгубени, ако се промени статутът на "самотната майка" . Ясно е, не всички от тях получават детски надбавки, сметката е груба.
Та за какво му е на това правителство да ядоса още около 50-на хиляди избиратели? Или на някой от опозицията да загуби 50-на хиляди бъдещи потенциални избиратели? Защо майчинството е една година? Не защото хазната прелива.

Детските добавки няма да бъдат увеличавани. Ясно, точно и кратко преди дни го каза Бойко Борисов.
Не може детските да бъдат еднакви като сума за всички. Ако не нещо друго, но е смешно, на едни хора с 5 000, и да други 500 лв. месечен доход, еднакво да се дотират децата от държавата. По-скоро трябва да се дават тези добавки според дохода, както беше в доброто, старо време.

# 354

Тези надбавки трябва да са за всички деца в България. С какво моето е по-различно от тези, чийто родители го получават? С това, че аз не лъжа данъчните ли?

Аз не твърдя, че не трябва всички деца в България да получават детски. Но след като това явно не е възможно, предлагам начини как могат да обхванат повече деца.

Съгласна съм с мнението на Франческа Салиери. Детските са вид социална помощ и е нормално да се акцентира първо върху най-нуждаещите се.

# 355
  • София

Аз не твърдя, че не трябва всички деца в България да получават детски. Но след като това явно не е възможно, предлагам начини как могат да обхванат повече деца.

Съгласна съм с мнението на Франческа Салиери. Детските са вид социална помощ и е нормално да се акцентира първо върху най-нуждаещите се.

Най-нуждаещите се откровено лъжат. Т.е по-голямата част от тях. Имам много познати, които се осигуряват на 240 лева, а взимат над 1000 и получават детски.

# 356
Да, Нана, така е за съжаление.
Именно чрез тези детски добавки изтичат неправомерно доста пари.

# 357
  • София
Да, Нана, така е за съжаление.
Именно чрез тези детски добавки изтичат неправомерно доста пари.

Да, знам и точно това ме вбесява най-много.
Като ще се дават детски надбавки те трябва да са за всички. Това не са социални помощи. А пари за родено дете. И какво излиза накрая - че моето дете, понеже майка му си плаща като поп всички осигуровки и данъци е по-малко българче от това на съседката, която люпи по цял ден семки на площадката, а мъжът й работи на черно. Ай сиктир...

# 358
  • София
И моите деца не са по-различни, но уви. Детски никога не съм взимала.

Когато бях бременна с дъщеря ми ме съкратиха. Майчинството ми (мисля, че 5 или 6м) се плащаше от бюрото по труда. След това ми казаха да се обърна към социалните. Така и не стигнах до тях.
Съпругът ми остана известно време без работа, та карахме на майчинството. След това не знам на каква заплата са го осигурявали, но и той смени няколко работи.
В момента го осигуряват на реалната му заплата. няма начин да се "излъже".

# 359
Детските надбавки са си точно социална помощ. Така се казва и декларацията, която се подава - Декларация за помощи за деца до 18 години. А сивата икономика източва доста държавни пари и тези за детските надбавки са само една малка част от тях. Затова се надявам най-накрая да се предприемат адекватни мерки с това да се спре.
И аз съм работила във фирма, която ме осигуряваше на минимална заплата, въпреки че получавах около 200 лв повече. И негативи имаше и за мен - най-малкото с такава заплата не може да получиш заем от нито една банка. Да не говорим за длъжността, която се вписва в трудовата книжка и която няма нищо общо с изпълняваните функции. Но която играе за съжаление роля при следващо намиране на работа.
А що се отнася до промяна на статута на "самотните майки" - ето например при приема за ДЗ се взима под внимание дали детето е признато от бащата или не, а не дали живеят на семейни начала. Така трябва да е и при одобрението за детските помощи.

Общи условия

Активация на акаунт