Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 65 513
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
diddi, сладурски снимки и какви носии само!
маик, браво на Пипа и най-вече на майка и! За плуването -супер! И аз смятам да водя моите да се учат да плуват, но след години, за да мога да водя и тримцата заедно. Не си го представям как водя 3  деца на различни занимания. Поне засега ми е бедна фантазията в този план, но имам време да се науча.

Минито тези дни видя за първи път Анджелина Джоли и след като я гледа в захлас каза: "Каква красива кака! Иска ми се да я нарисувам, но не мога!" Естет е МИна! Напоследък направи от непотребен картон една книга - рисува по страници и корици, добавяме нови изрисувани страници. Хем пише и букви, и ... ноти! За да можем да я четем и да пеем! Тия дни чу "Полета на Валкириите" на немски и ми каза: "Каква хубава песен! Мамо, хайде да намерим текста и да се научим да я пеем!" Rolling Eyes

Галка е супер любвеобилна към новата ни братовчедка. Плаша се!

# 121
  • София
Добро утро!!!!
В събота вечер за пръв път се възползвах от екстрата да имаш бавачка. Оставихме децата с нея и ходихме на Руска вечер в Ла Страда. МНооого се забавлявах, можех и още, но накрая все пак трабваше да си ходим някъде към 3 часа. Аз си повилнях още малко в къщи сама. А на сутринта съжалих стократно, защото се наложи да правя палачинки, за които предишния ден бяхме купили течен шоколад.
Днес всичко живо е на работа, училище и детска градина. Бас ловя, че нищо няма да свърша цял ден. Mr. Green

# 122
Добро утро и успешна седмица!

diddi чудесни снимки, толкова са сладки малките в носии  Hug

кукла вече почнах да се вълнувам за теб, като видя, че си писала и си мисля няма ли да има вече радостна вест. Рано е , но се почна.... Чета, Мина ходи на доста занимания - сама ли проявява желание за всичко това: приложно, балет, латино и народни, на английски. Различните видове танци например не я объркват newsm78. Ники с 3 репитиции по 1час на седмица балет, казва че е уморена.

Елспет Руска вечер - що е то? Звучи интересно.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 10:55 от Sissa

# 123
Здравейте! Hug
маик, надъха ме още повече за плуването и сега проучвам тук наблизо първо. Хайде и да натрупва сняг, че и ските да са успешни. Всеки ден поглеждам към Витоша, нали ми е отпред..

Бях на концерт в градината на Юлиана, оказа се че вокалното пеене там е към Дъга и Кърнолски - http://karnolsky.dir.bg/BG/about_us.html Самата Снежана Полихронова присъстваше и в края призова децата да ходят и допълнително, че се готвят сега за някакъв фестивал в Италия през лятото и ние можем да се включим и пр. Но засега смятам Юлиана да продължи само в градината.
И нещо, което ми тежи, оказа се, че преподавателката им е и чистачката в блока ни. Видях я преди седмица, чистейки асансьора, не бях сигурна, но вече напълно. Няма срамна работа и очевидно жената си изкарва парите по много начини, но ми е тъпо при евентуална следваща среща да не я поставя нея в неловко положение. Тя ме познава и все пак някакъв вид авторитет пред родителите.. За пореден път не мога да се начудя на съвпаденията, които ни съпровождат и колко всъщност е малък света наистина..

Диди, много хубави снимки!
тити, Милейди, редовно ви воайорствам във ФБ. Hug
кукла, писах ти в темата за ЕБХ. И да почака малко Чико за водолейче, аз поне много ги харесвам!
Ели, хайде още такива вечери пожелавам и точна бавачка.

# 124
ох, че тъпо това с чистенето!
непрекъснато имам спорове с филков на тая тема - аз твърдя, че в здравеопазване, образование и подобни сфери трябва да се изсипват не, а изливат, милиони, независимо от повсеместното крадене и временни или постоянни неудачи, и то точно, за да се спести подобно (или друго) попадане в простотия. той пък традиционно мисли бизнес ориентирано и счита, че неработещите и нерентабили (не само финансово) звена трябвало да се съкращават или поне да се оптимизират, като визира големи болници в малки селища, училища с 10 ученика по селата, работата в бан и прочие. аз пък точно гледайки наш познат, работещ бан, си давам сметка колко порочна ни е системата на пестене на пари - не може учен в бан с 2 деца, на възраст 35-40 години, да получава заплата 500 лева и да се налага тоя въпросен учен да годи да работи в гърция, да се изселва и нанася на всеки 2 години по разни точки в света, търсейки повече пари от 250те Е, които тук му се дават; а и за да не се вижда гледка, в която жената, която възпитава децата ни, чисти входа ни (в което няма нищо срамно, но пък има много обидно от моя гледна точка); или пък златен хипократ да напуска медицината, защото специализирайки, не получава никакви доходи - самата специалнизация продължава 4 години, така че всеки може да изчисли - 6.5 години медицина + 4 години специализация (а някъде и повече) дават обща възраст 30+ години, в които е нормално да имаш семейство и деца, а все така ис без доходи и учещ. гледам и моето си семейство - родители, работещи в университет, които дори сега получат по-малко от мен, коректора, и все пак сега е добре - когато е трябвало да отгледат 2 деца, мъжът е бил асистент, а после и доцент с ниски доходи, жената в майчинство или сниска титла, защото ако единият е учен и има часове от 8 до 8, то другият трябва да е с 2те деца, сиреч, с ниски пари, и са се движили на ръба на финансите. ами не е редно (полу)нормалните доходи в сферата на образованието да идват с професорската титла, която пък идва на възраст над 55, когато пък децата ти вече отдавана не са у дома, и пракически нямаш въпиюща нужда от тия доходи.
много се паля по тая тема  - ей на, пак споря виртуално с филков, а всъщност друго исках да излезе...

сиси - не се надъхвай за плуването. може детето да не иска да плува. ей на - петра не иска на ски, обаче иска на плуване. може пък юлиана да каже не искам плуване, искам балет, и цялата стратегия, търсене и организация от твоя страна, да идат по дяволите.

# 125
И нещо, което ми тежи, оказа се, че преподавателката им е и чистачката в блока ни.
Това ми напомня за госпожата на Ники от яслата, която видях на пазара, ей така на края да продава в/у една щайга 5-6 домата и нещо дребно от личната градина явно. Стана ми мъчно по същите причини изброени от маик. Сега се засичаме на балета - води внучка си и разбрах, че е отгледала сама 3 деца и за това си помагала Sad  Тъжно, тъжно...много тъжно.

# 126
маик, много си права .... абсолютно подкрепям тезата ти!

Ади засега ходи само на народни танци в градината. Засега смятам, че и стигат като допълнително занимание. Смятам, че когато порасне малко по-голяма, сама ще си каже с какво иска да се занимава. Животът тепърва е пред нея, и тепърва ще започнат да проличават талантите, наклонностите, интересите и желанията и. Дотогава и стига да развива езиковата култура, фантазията и въображението си.

След това кратко включване искам да пожелая на всички топъл и спокоен ден!

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 09:42 от Dominika

# 127
ние така го записахме на баскетбол нашия, обаче като го видях как се мъчи, и как все присяда върху топката, и как все го увещават да дриблира, и как ще се убие, вместо да вкара кош, и след три занятия пощадихме детето  Mr. Green
утре ще ходи целият им клас на открит урок, в аквариума в Дубай. Учат за пингвините, това ще му е първата училищна екскурзия на Деян, мама пече банички за из път  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 128
тити - супер за Деян. вероятно много ще се кефят децата. После кажи дали му е харесало.

При нас е бедствено положението, затрупани сме и се очертава цяла седмица всички да си стоим в къщи ooooh!

# 129
Sissa, Ники се уморява, щото нейните занимания явно са сериозни. При Мина са 2 пъти седмично по 40 мин. Миналата година госпожите непрекъснато им прожектираха филмчета по ДВД-то, затова реших да я запиша на доп. занимания. Вместо да се зомбира, да се раздвижва, особено през зимния сезон. Записана е на приложно заради интереса си към рисуването. За балета беше голямо мрънкане и и бях обещала, дори ги бях водила двете 1 път в балетна школа. И тогава се изясни, че ще имат класически балет в ДГ - веднага я записах. Народните танци за в пристъп на родолюбие, но там не е само хоро, а общо развиване на двигателната активност. Обаче се оказа, че компанията на МИни ходят на латино! Явно са група фръцли (тип мажоретки Laughing), които играят заедно на Уинкс и не допускат други момиченца, колкото и жадно да гледат. Та, след 2 месеца мрънкане записах Мина и на латино. Мина харесва всички занимания и не дава да я отпиша от нещо.
Питам я:" Какви занимания имахте днес?" Тя:"Само балет и хоро". Аз:"Кое ти харесва повече: балета или хорото?" Тя:"Хорото. И балета." Laughing
А за анлийския - там сме си паднали баш на мястото - Мина и Галка се забавляват и доста работи научиха вече (и аз покрай тях Grinning).

Сиси ♥♥ , ще е водолейче, стига да не родя след йогата в четвъртък, щото вече съвсем ме няма... Зодията водолей е антипод (самата противоположност) на моята зодия - телец. Но мен все към водолеи ме влече. Важното е да се дава свобода на водолея, ама нали ще е единствен мамин син...

Аз съм замислила да дам някакви подаръета на Галка и Мина, когато Чико се роди, че нали той ще е център на внимание тогава.
И питам Мина: "Мини, какво искаш да ти подари Чико, когато се роди?" Тя:"Ами не знам какво ще може да измъкне от корема ти!" Laughing

# 130
е дано родиш около йогата четвъртъка, което значи днес или утре  Mr. Green преди години един водолей така ме офърга емоционално, че още ме втриса като се сетя какво златно, милои добро патенце съм била и що за съскаща гъска станах с годините  Wink

тити -а тия баинички, мъфини и прочие, императивно ли се задават от училището, намеква ли се, че би било добре да метнеш нещо закусващо, или ти сама, от доброта ис чисто майчинско чувство, се хващаш  насред пустинята да ги печеш  Wink кат се замисля - това е готино. тук, както се сещаш, има категорична забрана да внасяш каквото и да е домашно нещо. и то не са мо, че има, ама се гледа и с особено благоговение на тия, дето могат и носят поръчкови торти от 100те грама, лагуна и т.н. явно така се насажда първенющината, че Имайки пари за нещо си повече от другите (не че последните торти на петра не са от 100те грама и от лагуна  Rolling Eyes). в таз връзка, пипа вече категорично не се радва на домашни кексове с шоколадова заливка, нито оценява тортите ми с фонданови фигурки (които хич не са лоши. даже са чудесни!), нито пък прекрасните ми меденки и коледни сладки, като за сметка на това пък точи лиги по рулата севън дейс, по най-простите, смотани и безвкусни торти на рицка, и всичко, що е купешко - явно ценността идва от магазина.

за групите в ДГ: напоследък пипа говори за 'гошко е йес', 'никол е ноу' и прочие - явно 'йес' и 'ноу' са признаци за принадлежност към някоя група. учудващото е, че деца, които до преди месец са били 'йес' сега ми се обяснява, че са 'ноу'. аз за конфликт, караници или друго не съм чувала, пипа видимо не изглежда нещастна, но въпреки това за 'йес' се спрягат само 1 девойче и 1 младеж. не е ли лошо средата на детето ми да е съставена основно от 2 дечица, питам се аз, от вчера насам  newsm78 явно болният ми мозък има нужда от проблемна среда (включително от мнима такава), за да се чувства добре. това просто не ми излиза ог главата като въпросителна. и още нещо - забелязвам, че петра вече излиза извън определението 'тихо, деликатно и мило дете' - станала е шумна, сръдлива, тръшкаща се, настояваща, изискваща; не я виждам вече като деликатна, а като безпардонна дори в някои случаи. обаче си е останала натегачка по отношение на авторитеите - прави всичко послушно и изпълнително с единствената цел да се хареса на другарката. и се чудя това фаза ли е или тая агресия ще продължи да се натрупва и ще стане устатница (като майка си). това са риторични въпроси - пиша си ей така, сама за себе си, че си нямам дневник. не очаквам да хвърляте боб и да ми отговаряте Wink

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:12 от маик

# 131
маик, и в градината на Ади са на йес и ноу  Laughing Аз обаче знам точно какво означават. Йес са, когато не са си сърдити едно на друго. Когато едното предложи да играят на някаква игра примерно, и другото или другите са съгласни, тогава са Йес. Когато пък откажат, детето което им е предложило им става Ноу, защото им се сърди, че са му отхвърлили идеята. Или все в тоя ред на мисли  Crazy

кукла, аз като една 80- процентова Водолейка много си харесвам зодията и много се радвам, че още отпреди да се е родил Чико, вече знаеш колко ценна е свободата и независимостта за един Водолей! Мисля, че ще бъдеш прекрасна водолейска майка  Hug (а след време и прекрасна свекърва  Wink ) (за да не се чудите защо само 80% водолейка - асцендента ми е в Рак, а 4 от планетите в Дева  Crazy Crazy )

# 132
Добро и студено утро!

Днес май едно ангелче има РД - да е жив и здрав и мнооого щур малчуган.

Стискай за водолей кукла, наистина са малко особено, но иначе са прекрасни хора...в по голямата си част. Особено мъжете Wink .Мой мъж е такъв. Определено независимостата и високото самочувстивие /подчертавам заслужено/ са им характерни чарти и вероятно няма да е лесно, но пък ще е интересно. И да права си, тренировките на Ники са наистина трудни. Пълен час  - пълно натоварване.

# 133
Добър ден, грижовни майки- зайки на деца в детски градини  Grinning

Аз се наслаждавам с огромен интерес на писанията тук, ама така егоистично все не сколасвам да се разпиша.....Не че има и кой знае какво да добавя де, ама за навика....

Много съм благодарна за предоставената статия за 4- годишните...сега гледам по друг начин на изблиците на Нана и не че не крещя порядъчно пак, ама поне се опитвам да се разбираща до някакъв момент.

кукла, стискам палци Чико да излезе когато мама му реши, че е най- подходящо и да бъде един прекрасен водолей, който да не т скъсява живота със свободолюбието си   bouquet

Занимания- Яна ходи на балет, отписах я от пеенето, защото беше ужасно непостоянна и ходеше с хиляди увещания. Яд ме е, защото има прекрасен глас и учителката й имаше огромни надежди за нея, но се надявам като направих  малка стъпка назад след известно време да направим голям скоро напред, т.е. сама да се натири пак да заминава да пее. Иначе е балерина с удоволствие и рядко се опитва да кръшка от уроци. Онзи ден пропусна и Мишето- нейната любима учителка, я сръфа здраво за това, което мен ме радва....Трябва да имат респект от учителите си!

Английския провеждаме вкъщи сега, защото от Хелън Дорон винаги си тръгва с бонус- я сополи, я кашлица, и покрай раждането на Биба я спрях. Пролетта пак ще я пусна обаче, защото видимо й липсва. Иначе сега я учим по една система, която наподобява пак другата- ходихме до Оксфорд център и си я купихме от там с всички нужности за пълноценни уроци.

За храната по градинките- аз от нашенските нямам лични впечатления, но подозирам, че маик е повече от права в твърденията си! При нас пошлото и купешкото винаги е било по- котирано.
Това, което имам като инфо от първа ръка е от майка ми, която сега е на практика в английска детска градина. Там за децата няма осигурена храна- родители си им носят храна от вкъщи, която жените там имат грижата да затоплят и сервират подобаващо, както и да съблюдават изяждането й. Аз лично бих била мнооого по- доволна на този вариант, защото така децата ядът това, което е обичайно, най- правилно според родителите им и тн. Също така навсякъде в нормалния свят се счита за изключително важно родителското участие в градинския и училищен живот на децата и едно от изявите на това участие е именно приготвянето на храна тн за подобни мероприятия. Ама ние пак има много да учим докато стигнем до това гениално прозрение  Tired

По бебешките въпроси- Биба е страшен пич- коренно различна е от бесната си кака което е добре и ми дава шанс да оцелея  Laughing Сега съм се заела да продам нашата черна количка Bugaboo и да купя следващия модел на Bugaboo в розово и сиво. Според Иван е огромна глупос това дело, но мен си ме влече идеята и ще я осъществя. А после той ще ме накара да съжалявам.  Laughing

Другата ми голяма цел е да успея да сформирам събирането на бебешка play група от бебешката отчетна, на която именно да се носят такива домашно приготвени дреболии, да си побъбрят майките, а след време да си поиграят и дечурлигата....Ще видим дали ще стане  Rolling Eyes

Доминика- ще ти пусна снимки на лични. Иначе, ако имаш фейсбук, там ги има всичките  Peace

# 134
мдам. Ние приготвяме всекидневната закуска за децата, слагаме я в лънчбокс и учителките съблюдават изяждането и не-хвърлянето на храната, което не винаги се случва. ОБикновено мажа сандвич и слагам банан поради това, че Деян друго почти не яде, но снощи ми се правеха банички, които никой освен мен не иска. Иначе наистина и тук се приветства родителите да участват в училищния живот до степен пълна досада; утре например 2 клас ще продават на майките си кифлите, за да си съберат пари да идат на бивак в пустинята, че да им излезе по-евтино. Така от една страна майките месят/излъгах - по това, което виждам, майките нямат данни за нещо повече от cupcakes/, а от друга страна бащите плащат огромни суми за даскало и afterschool activities. Би могло вместо това да се наблегне на повече учене, но засега ще го преживеем. Очаква ни и ден на народите, което отначало много ме ентусиазира, но ми е ясно, че няма абсолютно никакъв смисъл да се старая да споменавам държавата ни; нерде България, нерде Конго.
довечера ще щракна и ще опитам да кача снимка на правилата на едно друго училище тук, известно със строгата си дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт