Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 65 521
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Що бе, тити.....много добре си правят там, ама пусто ние нямаме нагласата за това. И много ме радваш, че ти взимаш по- присърце заниманията там и не ми наваш с разни тъпи cupcackes!
А за народите ще им е интересно- майка ми учи високомерните англичанчета на български игри, приказки и даже броилки за криеница. Така че съм сигурна, че и ти ще се изненадаш от интереса, ако се организираш с една добра презентация на нашето село  Laughing

# 136
вервай ми, народите не са им интересни. Всичко е добро възпитание. Усещането за искрен интерес или познаване къде е България и коя й е столицата усещам само у някои европейци/последният беше швейцарец/. Останалото е  omg, really? Great! и деян се научи да си казва името "Deyan with E", защото веднага го прекръстват на Даян.
Интересът към България идва на друго ниво, по други пътища и от друг тип хора, в доста по-неформална обстановка.

Тук ще идва UK представлението Cinderella, трябва да е много яко, ама най-евтините билети на балкона са по 40 лв бг пари, а супер вип ложите /сигурно имат право да помагат на пепеляшка с метенето и да се чувстват  в спектакъла/ отиват към 200 лв.

# 137
  • София
Девойки да ви напомня, за данъчните облекчения за млади семейства с ипотечен кредит. Аз вече събирам документите:
http://www.nap.bg/ospage?id=245

# 138
  • Измир
Здравейте!

НаднИчам от време на време тук, но все няма с какво да се похваля.

МомИчетата на Кукла са толкова напредналИ, че започвам да сИ мИсля, че по_скоро моИте са ИзостаналИ.
Талант така И не открИх в СевИ. Не рИсува, не пее вярно, с англИйскИя не е блестяща. . .   Остава спорт да пробваме.

А ДалИя сИ е едно ходещо бебе още.  Освен мама И меме (цИцИ на ТР) друго не казва.

# 139
Благодаря ви за подкрепата!  bouquet
olgarita, твоите синеоки теменужки растат в двуезична среда и затова е нормално да стартират една идея по-бавно. Но после ще говорят перфектно поне 2 езика!
Специално за рисуването на МИна - там са намесени бащините и гени явно. Много са ми интересни двамата, когато рисуват. Правят еднакви физиономии и си плезят езиците. А Мина отсега критикува разни творби (мои и чужди): "Този котарак прилича на прасе!" и "Мама може да рисува само заек!" Laughing

Една друга тема. Седяхме и си пеехме "Ако умра ил загина" и Мини изведнъж каза, че чичо Хари (чистач в ДГ) бил умрял и отишъл на небето. А тя така искала да го види още един път! Да му покаже книжката, която прави и той да се усмихме и да оздравее! Ние с баща и почнахме да мигаме на парцали какво да кажем, щот хич не бяхме готови за такъв разговор. (Е, и друг път е ставало въпрос за смърт, за ходене на небето, но са били нещата "по принцип". А сега Мина говореше с тъга и патос). Аз и казах усмихнато, че той сега е на небето и отвисоко много добре вижда нейната книжка и и праща усмивка по едно облаче. Мина като ме видя, че не се сдухвам от ситуацията, а напротив, също се усмихна в крайна сметка.
Знам принципно какво да говоря в разни деликатни ситуации, но на теория е едно, а на практика...

# 140
 Laughing съвпадение. Вчера и Ники ме попита в прав текст какво е да умреш. Това след като гледа цар лъв и след ато чула, че на едно детенце в градината дядото починал. Обясних и същото, но всъщност аз се стресирах от прекия въпрос.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 15:34 от Sissa

# 141
  • Gabrowo->Sofia
А мен Ваньо ме попита "А моят дядо ще стане ли звездичка?" И този въпрос преди два дни е провокиран от разговор преди месеци защо Борисовата градина се казва така....

и по темата за дядовците, вчера гледах "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Много хубав филм, много емоционален, много тъжен и въпреки това създава усещане за топлина и уют, и добро.

# 142
  • София
След малко тръгваме на кънки в зимния. Ще ви кажа как е било, ако има желаещи да се разхождат в нашия вилает.

# 143
  • Карлово
Здравейте, момичета!
Аз наминавам само да споделя, че след 4 годишно прекъсване по обясними причини, се връщам на работа от 1 февруари. Днес се видях с колегата, който ме заместваше през това време и съм леко стресирана от разказите му за непресъстващи и незаинтересувани ученици. Чудно ми е и как ще се справям с работа и грижи за децата, надявам се, че ще успявам да им отделям същото внимание като досега.

По темата за смъртта, Мартина има спомени от лятото, когато почина баба ми и понякога ме разпитва за нея. Знае, че е станала на звездичка, знае и за други близки, които са починали, че са звездички.

"Светът е голям" си го записах от повече от два месеца и все още не съм намерила време да го гледам. Отзивите на всички са все положителни, още повече, че част от него е сниман в Карлово и доста познати имам, които са участвали като статисти, пък и нали Хр. Мутафчиев ни е съгражданин.

Това е от мен, надявам се бързо да влезна в крачка и да намирам по малко време и за форума.

# 144
  • Измир
МИккИ,  честИто завръщане в обществото  Simple Smile.
Имам прИятелка, която се завърна на работа след блИзо 4 годИнИ. Отначало И беше доста трудно И гузно, но постепенно влезе в рИтъм.
Даже споделя, че от една страна така се чувства по_пълноценна И по_всеотдайна в часовете, коИто прекарва с децата сИ.

# 145
  • София
Мики, сигурна съм че ще влезеш в ритъм. Отначало ще ви е трудно на всички, но после нещата влизат в релси и наистина се чустваш по пълноценен. Особено, ако си обичаш работата и ходиш с удоволствие. И неща по-егоистично... връщай се, че имаме нужда интелигентни и свестни хора да учат децата ни.

За кънките: много беше хубаво, но нашите 4ри годишни са малки още. На Боян много му хареса. Сега правя разлика в отношението към извънкласните занимания на по-малките и по-големите. Тъй като Боян вече има навици да учи е различно: слуша учителя, опитва се да изпълнява, ако не успее, опитва отново, не се отчайва, ако не стане от първия път, има методично отношение към научаването. А Калина, опитва, не става, пада и заключава: не мога, хайде да си ходим.

# 146
микки, успех с другите деца! Hug
еxxo, ако влезеш случайно да знаеш, че не сме те забравили - честит рожден ден!! Hug Видях ви в събота вечер в Борово, но ние бяхме в колата, а вие вероятно бяхте слезли тъкмо от нея..
тити, аз предпочитам детски заведения на високо ниво да предлагат и храна със същото качество, ако трябва и индивидуални менюта, мислех, че е така по света и родителите знаят за какво плащат, но явно не съвсем..

В събота имаше вкъщи фотосесия, още не са готови снимките, но ето тук фотографката е сложила няколко от първите, ето я Юлиана - http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/4298440287/ Много е трудна за снимане със скорпионския си характер..
Владко е захранен пред същата камера, но по-нататък ще ви го покажа..

Тази седмица спрях Юлиана от градина, че се разкашля вчера нещо..

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 11:09 от Сиси ♥♥

# 147
  • Gabrowo->Sofia
Ооооо! Сиси, искам и аз момиченце. И фотосесия  Heart Eyes
Микки, сили ти пожелавам. Ще ти трябват докато подредиш новото ежедневие.
Елспет, спомням си моето първо и единствено ходене на ледената пързалка... излизайки от зимния продължавах да си тътря краката, сякаш съм все още с кънките  Joy

# 148
аз на кънки не съм ходила. на плуването една мама казва, че в зимния дворец имало кънки за деца, но приемали над 5-годишни. това ще гопропусем обаче - много ми е далече  Peace

мики - всичко ще е наред  Peace

еххо - ЧРД където и да си!

аз тия дни се пъна с една диета - това е основното край мен. уж отслабвам, но и връщам в някои дни, та ту се обнадеждавам, ту се отчайвам. и в цялата тая галимация по събличане, мерене, обличане, си работя на едни дста високи обороти.
друго ново какво край мен  newsm78  в събота излизах на пазар, купих си 2 рокли; 1 продавачка ме набеди, че съм спраскала цип на очевидно дефектна рокля (а аз не бях!), та трябваше да повишавам тон - много грозна случка се засука... което пък затвърди усещането ми, че много неща в бг са сбъркани и като иде реч за пазар, е добре да го правя дистанционно и да се огранича до множеството електронни сайтове. явно още ми държи влага, щом 2 дни по-късно решавам, че е нещо важно, което си струва да се сподели във форума  Thinking
както ид а е - отивам на зъболекар. а знаете ли, че зъболекарите вече се казвали лекари по дентална медицина - тия висшите хора се чудят май какво още могат да измислят в свое величие  Rolling Eyes

# 149
Сиси ♥♥  чудесна снимка. Разбирам за какво говориш, като казваш че трудно се снима и с Ники е така.

микки честито завръщане на бойното поле. Ще се справиш Hug

Ледената пързалка е място, което ми е като предизвикателство т.е нещо което още не съм покорила. Единственият път в който я посетих ми костваше разбита брадичка. Което ми напомя за интерсната реакция на хората и въобще българският манталитет. С посиняла долна челюст от падането изглеждах като бита. Странно как познати: близки, клиенти като ме видяха  се правиха на приятно разсеяни. В погледа им четях, че мислеха че някой ме е бил, но нищо не казваха. С усмивка уточнявах, че съм паднала, а не ме е бил Милен и те някак си успокоително отдъхваха. Което ме накара сериозно да се замисля, че ако наистина мъжът ми ме бие....какво ли щеше да бъде newsm78

О, зъболечителите, от близо две години се именуват с титлата дентист Peace Мисля, че с влизането ни в ЕС

Общи условия

Активация на акаунт