Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 65 523
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Привет!
Аз нещо се разсополявих напоследък, Галка - и тя. За Галчето се отоври място в близката ЧДГ и ще я пускам. МНооого напечен момент! Ще стискам колкото мога, за да адаптирам възможно повече Галка - ще я водя отначало на половин ден и ще стоя с нея.
Раждането не било близо. само дето главичката на бебето е вече доста ниско и ми пречи да ходя. Видях се с лекарката, при която ще раждам - допадна ми. Въпреки, че имам 1 проблемче тя е оптимист, че ще раждам във ваната и всичко ще е ОК. Не спря да повтаря колко красиво било бебето, присъстващият тати се размаза при което. Явно Чико наистина ще му прилича - голяма глава (вече 10 см, д*пе да ми е яко!), късо бедро, завиден тумбак, плътни устни, само носът е малко по-умерен. Мъж ми нали е художник и физиономист- мн. добре се ориентира в ехографиите, та после ми нарисува портрет на бебето Simple Smile.
Мина е на ДГ, вчера изяви желание да я записвам и на футбол, да бъдела "вратларка", но категорически отказах.

Светът е голям - пепоръчвам горещо филма, книгата е задължителна!
Правихме опит да гледаме Дзифт тия дни с мъж ми - първите 10 мин. не можах да го приема на сериозно тоя филм, после окончателно стана торба с екскременти. Явно младият бг кинематографски елит има сексуални проблеми, но що трябва да става филм от това?!?...

маик, браво за диетата! То при толкоз нови рокли- нормално е! Simple Smile

Сиси ♥♥ , чудна фотосесия! Калина е станала спец! Мини искаше специално да клика на балеринката, която върви и която скача Simple Smile

# 151
  • София
Добро утро!
Добре, че е Кукла да ни пораздвижи темата.
Я сега ми кажете за Twilight сагата.  Някой чел ли е книгите? Аз гледах филмите, но като почитател на книгите като цяло, искам да си ги закупя. Ще се разочаровам ли? Аз харесвам любовните истории, особено по-странните такива. Казаха ми, че са добре написани... Та има ли някой който да ги е чел?

# 152
Здравейте.
Аз се изгубих. С тези две деца в къщи никакво време не ми остава, а ако ми остане влизам във фермата. Нещо много се зарибих, и като съм почнала да ви помоля да ме намерите и да ме добавите, че ми липсват съседи. Там съм Branimira Dimitrova.
Сиси, много хубава снимка.
Кукла, ще се справите. Мале момента наближава. Като гледам малката колко е пораснала, а все едно вчера я родих. А за Кити няма да говоря. но с нея расте и ината и.
Майче, браво з пазара. Аз пък нищо не съм си купила. И май не се искам и да си купувам. Приличам на бъчва, а все съм гладна. Колко хляб ям, а от него пък пълнея. А нямам никаква воля да спра. И съм се депресирала - само в къщи, хора не виждам.

# 153
  • София
Трябва да споделя: освен че зъболекарите са дентални медици, зъболекарските кабинети вече са дентални студия.  Mr. Green

Бубе, май още те тресе следродилната депресия. Поговори с някой, ако няма с кой, ние сме тук  Hug

# 154
  • Димитровград
Бубе,добави ме ти във Фейсбук,защото има седем с като твоето име.Аз съм Елена Влахова. Peace

# 155
# 156
  • Пловдив
Тити, страхотни снимки, с удоволствие ги разгледах. Завиждам за топлото време Simple Smile
Сиси, чудесна е Юлияна

# 157
Тити, супер снимки. Много интересно е било.
Момичета, дайте идея как да отуча Кити да се бърше в блузите си. Всички дрехи с захабени от това бърсане в тях. Яде нещо, салфетката е до нея, а тя се бърше в дрехите си, в ръкави те и т.н. Наказвах я, говорих, обяснявах ефект няма. Дори на моменти ме гледа в очите оставя салфетката и хайде в дрехите. Вече съм без силна.
Елспет, не знам дали е следродилна депресия или зимна такава. Защото този път не бях депресирана като родих, но сега се чувствам точно така.

# 158
има едни престилки за рисуване, с ръкави, обличай й такава, като ще яде.
ако беше лято, директно го събличах гол, да си се бърше в корема.

# 159
тити - иглежда, че този ден сте се забавлявали. аз поне бих. жалко, че тук не се намират подобни или други поводи за общо празнуване на родители и деца  Rolling Eyes

бубе
- акъл не мога да дам. петра си бърка в носа и това продължава вече повече от година. то няма лошо да си бърка, ама да го прави на тайни места - в банята, в тоалетната - някъде скришно, дето не мога да я хвана. щото то туй си е човещинка като всяка друга (особено оная, свързана с газовете или другата с гризането на ноктите) ама от таен тип, дето не е за пред хората. и не разбира туй дете какво му говоря, а не е просто. то и като се замислип - не си бъркай в носа, защото какво? не е вредно, значи грозно ще да е. ами че то понятието за грозота е условно. и кой е казал,ч е това точно трябва да е грозно, а фибата в косите пък да е красива. та не намирам желязна логика, с която да обясня защо да е забранено бъркането в носа и вече просто тихо и кротко отбелязвам и махам ръката от грешното място Rolling Eyes

аз работя. скоро обаче изтича 3тата седмица от началото на тоя цикъл поръчки, така че ако се спазва закономерната логика, към мен се задават дни на почивка.

# 160
  • София
"Не си бъркай в носа, защото това се прави когато си сам, както акането, пишкането"...мастурбирането, в малко по-късна възраст.

# 161
маик, щом си чопли носа, когато е сама е ОК. Стига да не е на нервна почва това нособъркане. При моите кипри би минало следното:"Не си бъркайте в носа, защото ще ви се разширят ноздрите и ще ви станат огромни носовете като зурли на прасета." Те са суетни и се влияят от такива неща. Как режа ноктите на краката на Галка? Казвам и:"Ау, че големи и черни нокти. Не стават за педикюр. Големи и остри като на орел! Ще сложим Галка до орлите на Орловия мост с тези нокти!" Laughing

тити, много готин празник. Училището е красиво и отвън.

Айде да идва пролетта, да се помъквам и аз с моя отбор юнаци по мероприятия!

Май няма да родя докато Галка не се адаптира в детската. Планирам да тръгне другия понеделник, че сега сме болни.
Мина изяви желание да чете и почнахме да учим да делим думите на срички-сестрички. Добре върви. Също вървим по една лъскава книжка със стикери от Дженезис на английски. Сега сме на геометрични форми. Учи ги и на двата езика (е, по-лесните си ги знаеше). Интересното е, че помни буквално какво сме говорили преди 10 дни и без да я питам почва: "Това е кръг, съркъл, той няма начало и край. Това е квадрат, скуеър, има 4 равни страни и 4 ъгъла, на които можем да се обоцкаш... " (Аз леко хумористично го давам, за да се помни по-лесно. Хем си припомням как беше учителската професия....)
Галка и тя намазва някое инфо, щот седи плътно до нас. Интересно ми е какво ще я учат в детската градина - монтесорска. По-важното е да не нахапе някого и да не почне да се напикава...

# 162
Здравейте и от мен!
наминавам да споделя как развиват творческите умения на децата в нашата градина  ooooh! отивам да взема кейти и госпожата ме посреща с думите: ама трябва да я научиш как се рисува момиче. аз й казвам, че кейти отдавна рисува момичета и момчета вкъщи. при което отговорът е: тя рисува, ама не по правилата. момиче се рисува задължително с краката под формата на буквата Л, с триъгълник за рокля, ръцете да са разперени и да не завършват с пръсти, защото е грозно, а с кръгче. косата трябва да е от двете страни, никакви опашки  Thinking и още подобни такива глупости...при което аз я питам госпожата- нали рисуването е да развиват фантазията си, как така по схема да рисува? а тя ми каза- ще береш ядове, ще стане първи клас и няма да може да рисува момиче по правилата. какво ще правиш тогава  Crazy
да се смееш ли, да плачеш ли....аз се чудя защо понякога на таблото все едно гледам 20 еднакви рисунки, а то какво било- имало правила  ooooh!

# 163
гургулица ненагледна!
момичетата на петра са с ръце с пръсти, задължително с 2 опашки и отгоре винаги пише МАR или МАЯ = МАЯ.
имам също рисунки на море с риби и медузи, небе със самолети, облаци и птици, и полянки с цветя;
опитай се да не се вързваш и ядосваш, въпреки че ако съм аз, знам в какъв филм ще се хвърля - аме те така ли налгат, а дали казват на детето какво точно и как да рисува, а тя щастлива ли е от това, а защо не ми казва, а другарката кара ли й се, а тя с желание ли ходи - и изобщо - ще развия най-великата семейна драма заради единствената глупост на една кака...

# 164
Юка, наистина голяма глупост! Те да рисуват ли ги учат или да редят геометрични фигури?! Смешки някакви!

buba_katinka , кураж!

Общи условия

Активация на акаунт