Ноемврийчета 2005 - 29та коледно-първомартенска-първоюнска тема

• 64 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Първо
ЧЕСТИТ 5-ти РОЖДЕН ДЕН НА АДИ!

Благодаря за милите пожелания, от сърце да ви се връща  Hug

Да, май ние поставихме началото на великите пети рожденни дни на ноемврийската ни банда bowuu
Кратък отчет от вчерашният ден. Ще започна от там, че се получи много добре. Всъщност установих нещо което съвсем не ми беше понятно, а именно че 11 петгодишни хлапета които се познават са неуправляема сила. Купона беше от 10.30 до към 15.00ч. Успокоих се едва когато издадох последното хлапе. Всъщност отговорноста за децата ме скапа.....нещо да не стане, някое да не пострада ooooh!. Аниматора се справи чудесно. Както и аз така и той им пуска музика от мини диско - голяма игра, големи танци.
Извиках моя приятелка фотографка, така че ще имаме около милион снимки, но ще ги споделя като получа диска.  Стискам палци на всички смелчаци, които са решили да празнуват в къщи. Особено на тити, която за сега е без аниматор. Имаш още време сериозно да се замислиш за такъв.  Всъщност лудост беше да си помисля, че ще мога да впрегна в някаква игра всички деца. Почти не се получи. Всъщонст не се получи - най-много  успях 5 да организирам. Предимство беше че се 80% се познават Peace Всички играчките които бях сложи стаята по скоро с интериорен характер влезнаха в употреба, но голяма част от тях вече са за боклука. Голямата грешка която допуснах е, че на тортата имаше само 6 рози от захар, а всички искаха. Не ме питайте Whistling и нещо смешно- последната игра с аниматора беше ядене на торта без ръце - всички деца бяха супер щастливи от мацаницата, която стана освен Ники, която нещастно седеше и ридаеше " С храна не се играе" Grinning
Относно подаръците - децата са си деца - Ники се радва на обсолютни всички. Разбира се микрофона беше  голяма радост. Записвахме се, правихме си интервюта. Колието също много я зарадва. Получи няколко настолни игри, тип семейни, и две прекрасни кутии с балерини ...всичко много я зарадва.
Това от мен, аз отивам да отмарям.

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 14:11 от Sissa

# 616
честит рожден ден на ади! доминика, да ти е жива и здрава и много радост да ви носи!!!   bouquet

# 617
  • Пловдив
ЧРД на Ники и Ади! Да са здрави, весели, безгрижно детство!

# 618
  • Gabrowo->Sofia
Честит рожден ден на Ники! Честит рожден ден на Ади! Пожелания на патерици да са здрави и щастливи!

# 619
Предполагам, че Ади е изкарала чудесен празник. Мама да се отчете  Hug

Тити - под контрол ли е подготовката?

# 620
почти Simple Smile
първо, ни един от поканените съученици не е потвърдил, което ме лишава засега от 3 момчета. Момичетата са потвърдили. Що ли не се учудвам  Blush
второ, имам някаква идея какво ще готвя, друг е въпросът, че не ми се прави абсолютно нищо.
трето, няма да има аниматор, тези услуги са ужасно скъпи, дразня се, но пък децата ще бъдат с родители, така че няма всичко да падне на моите плещи.
четвърто, в последните два дни имаше две рожденички в класа на Деян, и той си идва с парти баг, пълна с какво ли не. Нали знаете, като идеш на рожден ден, те даряват с чантичка сбонбони, дъвки и дреболийки. Та и той домъкна - не толкова лакомства, колкото дребни играчки. Те са 23 деца в класа - за втори път ще кажа, че това излиза ужасно скъпо удоволствие, все пак не правя сватба, а рожден ден на петгодишно лапе, ще ме прощават за партибагс, да си мислят каквото щат. По един мъфин и един сок трябва да ги задоволят.
партибагс има предвидени завкъщи, обаче се чудя дали да не увелича количеството играчки вътре, колкото и да съм против  Thinking
изобщо, това рожден ден ли е, или събор на карандила ....поне кебапчета не се налага да пека Simple Smile

Сисса, що се отнася до неуправляемата сила от няколко познаващи се петгодишни, знам за какво говориш  Hug наскоро една от майките, дежурни по автобус, ми спомена, че трите ни петгодишни - деян, едно гватемалче и едно канадче, са истински кошмар, ако решат да седят заедно. Обикновено ги разделяме Simple Smile

# 621
моите 'парти багс', както и поканите, които пипа сама направи:
http://majceto.snimka.bg/family/before-petra-039-s-5th-btp.543484.21132295
сега приготвям и кошничките смалки меденчици + портокалови корички с черен шоколад  Peace

# 622
вий сте бизнес класа Simple Smile тези кръглите неща, върху които е писано, меденките ли са? С какво е изписано, например, "прилеп"?
деян вчера изряза 4 букви за едно домашно/като го направим/направя?/, ще го изкажа/, и каза, че е уморен.
къде ти да направи толкова много покани?

# 623
да, меденки са. а 'прилеп' пише, защото не бях сигурна, че ще стане ясно на драгия зрител като гледа само картинката  Joy
и да кажа, че тия всичките лакомства стават в пъти по-бързо отколкото оплитането на един шал, например. имах нужда от 5 дози медено тесто, от които 5 дози направих към 60-тина меденки, 2 големи медени кошници с пълнеж + 26 малки кошнички с пълнеж. и това нещо отне общо 4 дни, но не цели, а по няколко часа. а кажи ми дали можеш да оплетеш блуза/жилетка за 30 часа?
- значи моето е по-просто  Peace

колкото до това с петра - детето ми изключително ме изненада! казах й, че ние ще платим партито й, ще й купим подаръци, но че тя също трябва да се постарае и че трябва да ми помогне с каквото може - т.е. с поканите. тя тогава каза, че сама ще ги направи. и една събота сутрин купих цветен картон, изрязах формите (няколко тя сама изряза по моите очертания) и се проготвих за голямо хайкане и ръчкане. тя обаче каза, че от тук нататък сама ще се оправи и че й преча. и после методично подхвана купичната с изрязаните картончета. направи над 50 за ден и половина - същата събота следобед и после неделята сутринта, и пак следобеда. изобщо не очаквах подобна методичност. мислех, че АЗ ще изрязвам цветни хартийки, а тя ще плеска с лепило по бързата процедура. стана съвсем друго и заслугата за това изобщо не е моя. като нарисува поканите, пипа поиска И да ги надпише. сричкувах 'по-ка-на' и тя написа първо това. после каза, че е ясно вече, че е покана, но не е ясно, че е от петра, и си написа и името. и стана това, което стана. пак да кажа - аз нямам никаква заслуга. пипа е систематична, подредена, концентрирана и е 'тип натегачка', което неизбежно ще доведе до ученолюбиво, тихо и притомено дете, любимец на другарката. за добро или за лошо  Rolling Eyes

# 624
да, ама на мен ми е приятно една блуза и 300 часа да я плета, и ми е по-спокойно, отколкото 3 часа да надничам дали не са изгорели мъфините/меденките.

# 625
маик да ти е чеситита "систематична, подредена, концентрирана" щерка. Чудесно се е справило детето  Peace По броя на поканите съдя, че тържеството ще доста голямо. Направо не ми се мисли, но ти имаш опит в тази област.

Аз въобще не се сетих за 'парти багс' - хубава идея.

изобщо, това рожден ден ли е, или събор на карандила ....поне кебапчета не се налага да пека Simple Smile
hahaha

# 626
ами да, голямо ще е пак. петра покани цялата група от ДГ, но не очаквам да дойдат повече от 10тина деца (за справка - миналата година, когато от 32, дойдоха 11). за сега официално са потвърдили 3. та затова поканите бяха много - защото децата в групата са 27. към тях добавихме най-близките - околни дечица, роднинчеа, приятелчета, аз не одобрих няколко и така станаха над 45. моите очаквания са за 30 деца и около 70 възрастни. както казах, на кръчма ще сме, трябва и аниматори да има, така че организация от моя страна няма никаква освен меденките, тортата и хелоуин балоните, които ще надуем в самия деб. трябва само да се лакирам и облека за маскарада и готово! не исках да е така служебно, но у дома няма място за 100 човека, а понеже Рд е в неделя, няма и как да го направя в 2 дни като миналата година. по-скъпо ще е, но няма как.
а че ще каним цялата група решихме семейно, откак уж близко приятелче на петра видя във фейсбук снимки на парти на детенче от ДГ, с което уж са близки и ме попита защо не са я поканили. обясних й, че може би родителите не са имали парички за голямо парти с много деца, обаче тя каза, че на снимките има много деца, така че не съм права, че може би е била болна, когато са празнували (обаче не е била - проверих), че може да са я забравили в бързината и какво ли още не излислих, но тя беше много огорчена и натъжена. така че се заканих никога да не каня 'на парче', поне докато децата са малки и толкова чувствителни, и кликите не са така оформени.
ох, много се разписах днес. извинете.

# 627
  • Пловдив
Ей, направо ме развеселихте с тез рождени дни:)
За нас има цял месец - вчера и днес накупих разни дрехи за росен, което беше възложено от майка ми - та го купих и й ги връчих в нейния офис; подаръци съм намислила - почивните дни ще оставин дребния и ще се рагледаме с Пламен, може да набележа или купя и част от коледния арсенал.
В неделя ходихме на финала на Рали "Хеброс" - Роската за първи път ходи на такова състезание, емоцията беше връх, дадоха му табелка на съдия, влезе в сума коли, снима се с купата, за капак толкова беше развълнуван, че вечерта не можа да заспи, а това е непрекъсната тема за разговор ooooh! НО пък е много щастлив:)

http://www.facebook.com/photo.php?pid=525884&id=100000499503319
http://www.facebook.com/photo.php?pid=525884&id=100000499503319

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 22:51 от aneleto

# 628
  • Пловдив
Айде пак аз:)
Тити, да ти е жив и здрав рожденика! Щастливо детство! Честит празник и на теб  bouquet

# 629
  • Gabrowo->Sofia
Тити, честит празник на Деян. Да ви е жив и здрав!

Общи условия

Активация на акаунт