Отговори
# 345
...
  Инкогнито, ще споделиш ли рецептата за баклавата?
 ...
1 пакет кори за баница
около 200 гр орехови ядки
130-140 гр масло

Корите ги разделих на три части. На дъното на тавата сложих олио. Започнах да слагам кора и по няколко капки олио и пак кора. Така докато свърши 1/3 от корите. Сложих половината ситни нарязани ядки (майка ми слага и няколко лъжици грис, но аз нямах и не сложих). После пак кори и орехи и отгоре третата част кори. Нарязах я и я полях със силно сгорешеното масло. Пекох я на 150 градуса с вентилатор около 2 часа, но периодично проверяваха да не прегорят орехите.

Сега тъкмо сварих 1 литър вода с 1 кг захар и 3 с.л. пчелен мед (домашен от тати  Wink ) . Като изстине ще я залея. Много хубаво е изсъхнала - не мога да й се нарадвам  Grinning

# 346
Цвети, май ще правя твоите пържоли... Mr. Green

Incognito, и твоята баклава изглежда супер, ама с толкова сладко по Коледа..май ще се разминем с баклавата... Rolling Eyes

# 347
Здравейте мами, Simple Smile
Влизам, само да ви пожелая весело посрещане и изкарване на Новогодишния празник, много хубаво настроение, усмивки, богата трапеза и добри гости!  bouquet
Ние щяхме да ходим на хижа, но впредвид финансовите ни затруднения решихме да отложим, а и свекъра замина за Ирак и не ми се щеше да оставям Радо сам с баба си. Hug Затова ще сме си вкъщи, а на гости ще ни дойдат братовчедката на мъжа ми с нейното семейство от Бургас и със сигурност ще си изкараме много добре!
Прегръщам ви и ви целувам!  bouquet

# 348
Ей, изчетох пропуснатите страници Simple Smile
Иве, добре завърнала се и честит ти нов ник!
Шу, честито на мъж ти! Едно по едно почват да ви се подреждат нещата. Стискам палци и за сладуранката  Hug
Аденис, много нелеп инцидент. Дано бързо се възстанови съпруга ти.
Ние си тръгнахме набързо щото снаха ми гепи някакъв вирус. Оказа се, че не сме се опазили, щото през нощта и Мария вдигна температура, а снощи имаше и разстройство. Сутринта ходихме при педи, изписа ни освен панадол и нурофен свещички, еспумизан капки за колики и смекта за разстройството. Стаси, искрено ти съчувствам, положението е като при Кали, само дето гърлото не й е червено и носа и е добре засега. Следобяд беше с 39,4 темп. и слагах и чорапки с оцет . Така плаче жално, че ми къса сърцето. Не хапва друго освен кърма, а тя  е съвсем оскъдна вече. Освен това ни растат и горните 2 зъба, съвсем са се подали. Мъж ми се надява темпер. да е от зъбите. Като тръгнахме от Плевен поканихме приятели вкъщи за Нг, но сега хич не ми е до гости, приготовления и празнуване. А и кумовете са с деца, та е абсурд да ги събера. Страх ме как ще изкараме нощта.
Цвети, гласувах за Борката. Може и аз да пробвам твоята рецепта.
И от мен весело изкарване утре и дано новата година бъде по-добра и успешна за всички ни.

# 349
Аз днес цял ден се опитвам да се разпиша, ама не мога да стигна до компа.
Таралеж у гащи, страшен ник си си гизбрала  Wink снимките са ви много хубави.
Кафе с мед и аз скоро се чудих какво става с вас и че скоро и вашия Р.Д. наближава, големи емоции...
Танче, качи снимки да видим Биби най-гоямата госпожица в темата как е изкарала празника си.
Хайде желая ви една плодотворна Нова Година!!! Наздраве!

# 350
shushi, искрено ти съчувствам, мила. Оправяйте се!

# 351
Здравейте, мами  Grinning

Да взема и аз да се разпиша може би за последно за тази година  Mr. Green Аз тези дни си дадох малко почивка от компа, че и без това ми беше доста зле  Tired
Все още имам ужасна кашлица и това ме мъчи най-много  Tired Щом се прежалих да ходя до Джи Пи-то в понеделник  Laughing Толкова зле и толкова време много отдавна не съм била  Tired
Естествено успях да го лепна и на двете щерки, но поне при тях не е толкова страшно, пу-пу. Маги я взе майка ми да я гледа, че в нас щеше да стане весело да се гледаме трите болни. Добре, че таткото можа да си поосвободи тези три дни и ми помагаше през по-голямата част от времето, че иначе щях да се гръмна сама.
Общо взето Мира спо много неспокойн последните нощи и е едно мрънканеее. Съответно и ние не спим и така  Rolling Eyes
Но стига съм се оплаквала, ще се оправим.
Бързо оздравяване на всички други болнички  Hug
Да се отчета след комбинирания преглед с ДК - вече сме 9,500гр и 74см. Кака й беше с тези размери на 1 год.  Laughing Дадоха ни и бележка за кухнята и днес се записахме. Въпреки, че въобще не ми я искаха  Laughing Записах я пробно от другата седмица на Ян Бибян. Но мисля, че няма да имаме проблеми и май ще сме на нея. Имат вариант за порция и в събота  Peace

Шу, честито на мъжа ти  Grinning Да ви върви повече догодина  Grinning

Ние вече се готвим за утрешната трапеза. Но нямам нерви да пробвам някоя от предложените рецепти  Crazy Само пържоли ще правим и то се ги връча на мъж ми, че той се справя по-добре с месата.

Гледах снимките от второто парти - много са хубави. И явно са се забалвявали малките  Grinning

Тони, абе вие кога ги наредихте 8 зъба  Laughing До скоро се оплакваше, че нямате зъби, сега имате повече от нас, където първия ни изби на 4,5 мес.  Crazy

Иначе при нас нищо ново няма. Само Мира им напредък с опитите за ходене  Grinning Вече ползваме по предназнамение много усърдно подаръка от Дядо Коледа:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4990
Много й е удобен този уолкър  Peace Ползва го него, не този на Чико. Колелата пак са му пластмасови, но не се първяла толкова по паркета, както този на Чико. И вече си прави по няколко обиколки на апартамента, като си го бута съвсем добре  Grinning В тази връзка, Мира в къщи стои по чорапогащник. Понякога й слагам и едни чорапки със стъпалче от велур. Обевките за прохождане ги носим за ходене навън  Grinning

Гледам, че и "блудната дъщеря" се е завърнала  Laughing Бодливка, много ти отива този ник  Wink Да оставим шегата настрана, но Бодливка, като ти прочетох поста, малко се поядосах /много меко казано/  Rolling Eyes
Цялата грозна история с тази варицела я започна точно ти, а сега се оказва, че и твоята дъщеля е била вероятен носител!  Shocked Само дето, тя се е разболяла наистина, докато ние поне варицела нямаме. И, след като скапа всичко точно преди партито с обвинения, след като предизвика дисекция на здравослонтото състояние на децата ми и широко обсъждане колко точно са опасни за околните, след като ме обвини, че заради мен ще ви се развалят плановете за празнуването на РД на Дарина и че ще сте толкова разочаровани всичките, че няма да дойдете на партито ЗАРАДИ НАС! Се оказва, че и вие въобще не е трябвало да идвате на него. Само дето ти си премълча тази подробност. И в крайна сметка явно плановете в са се променили точно поради тази причина, само дет не съм ти виновна аз  Rolling Eyes /"Господ забавя, ала не забравя"/
И сега, се изсипваш обратно с един постинг пълен с лаконични хапливи забележки, вместо да се извиниш за цялата помия, която изля, явно без основание, а точно обратното!  Rolling Eyes И какво искаше да кажеш - да се изфукаш колко много хора са ти писали, че искат да се върнеш. Да обвиниш други, че били лицемери в твоите очи, след като корена на цялата история се оказва същият. /Това са риторични въпроси за това не слагам въпросителен знак накрая/
До сега във форума не съм срещала потребител, който да предизвиква някакви трайни неприятни емоции в мен. Дори и ти. Въпреки, че ти мен си ме сложила много отдавна в тази графа. Но след последния ти пост и цялото нещо, което си пролича от него, мисля, че ти ще си първата в моята такава  Rolling Eyes Сигурна съм, че не ти пука особено за това, но и на мен вече ми е все тая.
Да отбележа, че този пост го написах, след като изрично изчаках да мине малко време откакто прочетох твоя...
Наслаждавай се на завръщането си  smile3502 Може да си сигурна, че вече един в тази тема няма да ти чете постовете. Не, че и преди е имало какво толкова да прочета в тях, освен поредните поводи за спор...

# 352
shushi_13, дано се разминат нещата при вас без антибиотици.  Praynig Hug

veselina_s_p,   202uu

Тони, абе вие кога ги наредихте 8 зъба  Laughing До скоро се оплакваше, че нямате зъби, сега имате повече от нас, където първия ни изби на 4,5 мес.  Crazy
Ами ние за месец извадихме 7 зъбчета...после имаше застой за около месец и малко и сега пак ще растат явно на куп... не ме питай къв е зор... ама да никнат, че няма сън нощес и мрънкане нон-стоп през деня. Rolling Eyes

# 353
  • София
Колко време мина от предишната препирня и хайде пак  ooooh!
Както казва един познат - това е болно време. Всички болни да се оправят по-бързо!
Аз да си кажа рецептата за пържолки. Нарязвам 1 глава лук на едро в тава, следват пържолките, поливам със соев сос, на всяка пържолка размазвам по 1ч.л. горчица и 1ч.л. къри сос/купувам го от Била, един жълт/. Пека 1ч на 200градуса. Е няма такава вкусотия - крехки и ароматни. За гарнитура ще направя картофено пюре, гъбки пълнени със сирена, туршийка. Баклавата ми се струва доста сладка, а миличкия не е фен, та ще навия баница с тиква, в нея ще сложа късметите Blush И да кажа, че според мен за празничното освинване е виновна домакинята, за това по скромно  Naughty
Викито от днес не пие никакви лекарства, а се изкашля само 3-4 пъти. Надявам се утре да е съвсем здравичка. Върна й се апетита, бръмчи и хвърчи напред назад по цял ден  Party
Моя мъж е комп спец, та обикновено аз мрънкам, че виси 24ч на компютъра. Понякога ми иде да  fight и  hit  smile3532
Хайде лека и спокойна! 

# 354
  • София
Здравейте и от нас. Е няма по-хубаво място от дома Simple Smile И Калин много се зарадва да се приберем  Mr. Green Гордо се изправи сам в креватчето си, а после дори малко попълзя  Shocked

Да честитя на патерица на нашите първи рожденици   bouquet Желая им само едно: да са здравички и дано няма никакви последици от бързането им да се запознаят с мама и тати!

Какъв зъбовалеж  Shocked Мисля обаче, че Калин ще спечели класацията за най-късно зъбче... нали е от февруарските мартенчета, а още си няма...

Зеленко, не мога да повярвам, че тоя голям дундьо Калин е злояд, да не ни будалкаш нещо? Wink Grinning

Имам и свидетели  Mr. Green Той хапва с охота само и единствено кърма. Има от време на време някои дни, в които у мен избуява някаква надеждица, но максимум до 2 дни всичко се връща в старото положение...

Шу, много се радвам, че за празниците най-сетне сте получили заветния подпис  Hug

Елг, у дома Калин е с чорапки тънки и терлички или с по-дебели чорапки, доколкото четох (а и педиатърката така каза), това е най-полезно.

СНИМКИ ОТ ПАРТИТО ОБЕЩАВАМ ДОГОДИНА  Mr. Green НА СКАЙП - КОЙТО ИСКА, ДА ЗАПОВЯДА. Последно не можех да качвам в снимка.бг  Embarassed

И накрая искам да питам за себе си: какво ползвате: Панадол или друго, напр. Нурофен newsm78

# 355
Здравейте и от нас

Включвам се да пожелая весело посрещане на новата година .Да донесе на всички здраве,късмет и много усмивки ,а за нашите дечица да е щастлива и безгрижна.

Аз не съм се включвала от доста време,но ме е налегнала работа и вечер просто нямам сили да пиша.
Борката вече се изправя и ходи сам, подпрян за масата или като му дадеш ръчички,иначе все още не иска да яде попара,но всичко останало си яде добре.
Имаме 6 зъбчета(4 отгоре и две от долу),от няколко дни е много кисел и постоянно си дъвче ръката,така, че сме в очакване на нови зъбчета.
 Е  хайде чао и до догодина  наздраве

# 356
Да се отчета след консултацията - 8,400 (+250) кг и 71,5 (+2) см. Иначе сме с 4 зъба, но горе са се надули още два и ги чакам скоро; още не пълзи, но в проходилката няма равен; напоследък си разбърка режима и вечер не мога да го приспя до 10,30. Попара още не яде, но иначе увеличи порцията си до 190-200 г.
Ние ще празнуваме по домашно с баба свеки (живеем заедно), но още не съм мислила меню. Може да е капама.

Много весело посрещане на новата година на всички! Нека да ви донесе много, много късмет и хубави моменти с малките палавници!

# 357
Влизам специално да Ви пожелая  Весело посрещане на Новата Година!

Честит Рожден Ден на патерици ама  от сърце на Билянка и на Марти!

# 358
И аз понеже незнам утре дали ще имам време да седна затова от сега ви пожелавам весело посрещане на новата година Hug
Нека 2010 да ви донесе успех във всичко, което умеете, късмет във всичко, което не зависи от вас, сбъдване на всичко, за което мечтаете и къща пълна с детски смях

# 359
 Здравейте и от мен преди лягане.
Желая ви първо весело посрещане на Новата Година.

Ние всички заедно сме болни и на АБ. По точно баткото вече се излекува сега сме аз и малкия  Tired Беше наложащо, защото вируса който сме лепнали или грип или каквото е там много бързо слиза в белите дробове и дава усложнения ( както стана при мен поради липса на лекар навреме по празниците ) след 3 дни лечение с чай си докарах бронхит, та затова за малкия хич не се двоумих за АБ.
 Гадното е че утре вечер сме на работа с милото и как ще пея идея си нямам. Сега съм с онзи еротичен глас  ooooh! Добре че поне мъжо засега държи че да изкараме празника на хората като ме покрива.
 Обикновенно си изкарваме хубаво. Пък и нали трябва да има и кой да ви весели като отидете на заведение  Flutter

Хубавото е че Ивко бързо реагира на АБ и вече изобщо не личи че е болен като изключим кашлицата която вече доста се разреди.

Нашите ще дойдат в къщи и ще гледат децата така че те ще си празнуват заедно в къщи. След 12ч сигурно ще се съберат със свекърва ми които са ни съседи  Crazy и така.

ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО УСПЕШНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ. КЪСМЕТ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ В ДОМОВЕТЕ ВИ! ОБИЧАМ ВИ МНОГО ! И ДО ДОГОДИНА.

Общи условия

Активация на акаунт