СЕПТЕМВРИ'09 тема 9

• 20 872
  • 730
  •   1
Отговори
# 480

Честита Нова Година! Живи, здрави и късметливи!

# 481
За много години!
 Анита,мерси за кафенцето!И аз си пийвам моето първо кафе тази година Crazy

bamba, тя ваксината за ротавирус не е ли орална? Аз купувах преди в Испания на Алекс, ама й я давах в къщи през устата Rolling Eyes

Да,през устата се дава,но тук сестрите я дават(явно за по-сигурно)
Бу,тук ваксината не е задължителна,но я препоръчва министерството за здравеопазването.Доста майки я слагат и понеже чух за няколко случая на бебчета в болница с тежки разстройства,реших да я сложа(и моята педиатърка горещо ми я препоръча).Слагах Rotarix ,перорална е ,нямаше никакви странични явления.Слага се след 6 седмица първата и 4 седмици след това втората

# 482
  • До хладилника, който обичам
Имам един въпрос, на който може би Бу ще успее най-добре да ми отговори. Четох и в кърмаческия разни мнения, ама да питам. Аз още от родилния дом храня със силиконови зърна, че зърната ми хич не искаха да щръкнат и беше голяма мъка. Направих няколко опита да го отуча и да яде нормално, но той въобще не прояви никакво желание и след няколко неуспешни опита се отказах. Явно тука ми е грешката била, но всичко идва от незнание, въобще незнаех че силиконовите зърна не спомагат за повишаване на латакцията. Та въпроса ми е, въобще ще мога ли вече на 3 месечна възраст да го отуча от силикновите зърна. Мойте зърна вече са си щръкнали, не са големи но ако успее да захапе правилно, не мисля че ще има проблем. Само дето той хич не си отваря устата широко, та не знам дали ще успея  newsm78  

Янче, това е един от бонусите на кърменето - с времето плоски/хлътнали зърна се оформят и остават трайно изпъкнали Grinning
Вариант ли е да опиташ да го слагаш 'на голо', еевентуално след като му наклониш главичката малко назад преди да засуче, за да позволиш да си отвори по-добре устата? И после ще действаш според ситуацията - ако захапе добре, супер, ако не, ще се вглеждаш кое не ти се вижда окей и ще коригираш според случая. Как мислиш? Simple Smile

Бамба, благодаря. Обмислям, но ще си питам и хомеопатката. Не съм от страхливите и излишни ваксини не слагам, но ротавирусите ги мразя горещо и силно и ако мога да ги избегна без усложнения за бебето, бих...

# 483
За много години, момичета!
Пожелавам на всички много здраве, любов и късмет през новата година! Нека само да ни радват малките слънчица! А и по-големите слънца да не ни забравят (батетата имам предвид  newsm10 )
Ние си празнувахме скромно в къщи с наши приятели. Беше весело, ама сега всички спят, а аз съм на линия, че дребния си спа цяла нощт като пич и какво го интересува Laughing
Вчера правих за първи път тирамису и стана много вкусно. За Коледа се опитах да напражя парфе обаче нищо не стана - тънка основа, малко парфе отгорея а да не говорим, че не се желира. Малко ли желатин сложих, нямам представа  newsm78
Моят хубостник си цока нощтно време откакто са ни изписали от болницата. Има една пауза от 6 часа и след това пак си започва ритъма през 3. Нямам представа дали е нормално  newsm78, но така поне не се налага да се цедя, а той си ме изсмуква. Бу, ти какво ще кажеш по въпроса?
Вчера беше пролет, ама днес нещо се развали времето  Sad
Лек ден на всички дежурни като мен! smile3534

# 484
  • Испания и Стара Загора
Момичета,дайте повече инфо за тази ваксина.Четох,че е и за гастроентерит(стомашен грип).Ако е така, да слагам и аз,че Алекс всяка година се разболява и много отслабва. TiredА на него мога ли да сложа или е голям вече? newsm78

# 485
  • До хладилника, който обичам
Моят хубостник си цока нощтно време откакто са ни изписали от болницата. Има една пауза от 6 часа и след това пак си започва ритъма през 3. Нямам представа дали е нормално  newsm78, но така поне не се налага да се цедя, а той си ме изсмуква. Бу, ти какво ще кажеш по въпроса?
Повечето бебета са точно така Grinning Много от тях даже нямат 6 часова пауза Simple Smile

Тук е още пролет Simple Smile

Анита, знам, че до 5г има смисъл да се слага.

# 486
Момичета,дайте повече инфо за тази ваксина.Четох,че е и за гастроентерит(стомашен грип).Ако е така, да слагам и аз,че Алекс всяка година се разболява и много отслабва. TiredА на него мога ли да сложа или е голям вече? newsm78
прочети тук http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/rotarix/063906bg1.pdf

# 487

Много здраве и късмет на всички!!!

Снощи си бяхме в къщи!От много години не ми се беше случвало!Но пък добре си изкарахме!Правих капама и стана превъзходна!!!Ама и как иначе,като сложих 5 вида мръвка вътре Mr. Green

Ива си спа цяла нощ,дори и гърмежите в 24.00ч,не успяха да я събудят!!!

# 488
Честита Нова Година Simple Smile Нека тя да ни донесе много семеен уют, здраве, щастие, късмет и берекет Simple Smile

ох малеееееее, снощи какво ядене падна. Имах чувство, че ще се пръсна Simple Smile Моите кулинарни произведения на изкуството станаха много вкусни.. Съседите си облизаха пръстите. Чуваше се само тракане на вилици и ножове Simple Smile Това определено ме зарадва, защото вчера бях откарала целия ден в кухнята, даже нямах време да ям, та до вечерта бях хапнала само една филийка.... За сметка на това пък на вечерята си наваксах Simple Smile Бяхме взели бебефона у съседите, та донякъде бяхме спокойни за Невена. Обаче този бебефон е толкова чувствителен, че се включва и от пиратките Simple Smile Та прескачахме доста често до вкъщи....
Много ми беше притеснено с тези гърмежи. Невена вчера почти не спа и в 22часа вече беше брутално изнервена от недоспиване. Най- накрая заспа към 22:30, като междувременно се стряскаше от по- силните и звучни пиратки. Ужас... при нас в Люлинско беше като на бойното поле. До нас има една голяма къща и като почнаха да изстрелват едни фойерверки, направо ми идеше да ги  #2gunfire Невена се събуди към 23:30 от първите по- напористи гърмежи, поплака малко и слава Богу като заспа и проспа големите шумове, барабар с Новата Година Simple Smile

# 489
Оф,голяма шматка съм,направо изключих:

Честито на всички именнички!Да ви е живо името ,много здраве ,любов и късмет!!!  bouquet

# 490
ох, и аз съм голяма шматка. Забравих да честитя на всички именници. Живи, здрави и винаги усмихнати.

# 491
Забравих  Rolling Eyes
Честит имен ден на всички с имената Васил, Василка, Василена, Веско и т.н.

# 492
  • sofia
За много години и да са живи и здрави именниците!

# 493
Честита 2010 на всички, много много здраве и щастие!!!!

Относно нашето отучване от силиконовите зърна, явно ще е голям зор. Реве като разпран, сърди се, отваря широко уста докато реве, гърдата ми стои в устата му, кърмата пръска и той реве и не суче... направо се изтормозих. Днеска нямам сили да продължавам с упражнението, но незнам какво ще правя...  Tired Бу, дай съвет, моля те  Praynig

# 494
Честита Нова Година момичета!
Нека домовете ви да са пълни с любов и щастие! И много, много здраве за вас и любимите ви хора !

Имам един въпрос, на който може би Бу ще успее най-добре да ми отговори. Четох и в кърмаческия разни мнения, ама да питам. Аз още от родилния дом храня със силиконови зърна, че зърната ми хич не искаха да щръкнат и беше голяма мъка. Направих няколко опита да го отуча и да яде нормално, но той въобще не прояви никакво желание и след няколко неуспешни опита се отказах. Явно тука ми е грешката била, но всичко идва от незнание, въобще незнаех че силиконовите зърна не спомагат за повишаване на латакцията. Та въпроса ми е, въобще ще мога ли вече на 3 месечна възраст да го отуча от силикновите зърна. Мойте зърна вече са си щръкнали, не са големи но ако успее да захапе правилно, не мисля че ще има проблем. Само дето той хич не си отваря устата широко, та не знам дали ще успея  newsm78 

yan4e, и аз съм на същото положение. Но смея да твърде, че при мен това не е фактор определящ дали ще имам мляко или не. Иначе и аз правя опити да я прилъжа без тях да яде, но за сега без успех. Ако не става, не става, здраве да е, важно е да се храни детето и да е доволно Simple Smile

Честит имен ден на всички празнуващи!

Общи условия

Активация на акаунт