Отговори
# 675
Гале,браво на детето Peace
Радолинис,тенкс за нфото.Да разбирам ли/щото и аз съм зле със законите/,че като пусна звяра на ясла и аз ида на работа няма да получавам 50% от майчинството?Защото бях получила точно такава информация newsm78
Днес бяхме навън плътно от 10 до 17 часа,голям кеф,Хриси спа,аз се припичах като гущер на камък hahaha
Утре тръгвам по доФтори,стискайте ми палци и дано имам търпение Praynig
Хриси е лекинко лилава от вчерашното "Боц" под веждата,но не е надуто слава Богу Blush
Ай,забравих-четох,че в новия Имунизационен календар,от 01.04.2010 влиза Пентаксима и Превенара Peace
Вили,пращай по пощата килцта,ще ги взема с удоволствие Peace
по повод диетите,една моя позната е започната "90дневна диета" и за месец е свалила 6кг,изглежда много добре,че направо се е вталила  подмладила Peace
айде,лека нощ и от мен,че вече не целя копчетата по клавиатурата ooooh!

# 676
Добро утро!
Днес при нас има страхотно слънце и се надявам пак цял ден да сме навън.
Музе ако пуснеш Хриска на ясла нямаш право на 50 %-те се плащат само ако детето си го гледате-някоя баба, гледачка и т.н. освен ако в градината не ги познаваш но сега този номер май не става защото са на делегирани бюджети-иначе преди в началото можеха да не пишат името а само водеха детето +1 бройка. Сега директорите дават веднага информация, за да си получат от бюджета парите-ако детето е на градина не се взима и детска кухня. Ако доколкото си спомням си на минимална заплата нямаш сметка да пускаш Хриси на градина-имаш сметка сега да си вземеш болничен, защото ще получаваш болничен и 50% от майчинството.

# 677
Добро утро и от мен. Радолинис за да излезеш в болничен трябва да прекаснаш отуска за отглеждане на дете и да получаваш половин майчинство плюс обещетението от болничния, така ли е или бъркам нещо?. Айде лек и слънчев ден!

# 678
Taka e- прекъсваш майчинството и като ти свърши болничния пак си имаш право да ползваш остатъка

# 679
Това не е никак лош вариант,ама не ми се разболява PraynigДа разбирам ли,че като я пусна веднага ще пшочна работа,щото от яслата ще ме "изклопат"?Аз се надявах сега като пусна Хриси и да побездействам малко до налято,ама май няма да ми мине номера.Знам,че по закон трябва да кажа на работа,че детето ми е тръгнало на ясла,ама мисля да си трая newsm78
П.П. "Добро утро"

# 680
Извинете за спама.
Мецо, какво ще рече Урати в урината? newsm78

# 681
Лаленце виж това:
http://www.lekar.bg/news-41/info-1430/%D0%9F%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D … 0%B0%D0%B4%D0%B8/
Музе тук при нас сега карат майки, които са продължавали да взимат майчинство след като са пуснали децата на ДГ да връщат парите

# 682
Радолинис, мерси Hug Аз съм точно така в момента, имам още месец болничен, после ще остана на 240 до 2-те годинки на детето. За третата година ще го мъдрим.

Гале, браво на вас Hug

Лаленце ,урати са едри песъчинки, може и отломки от камъни. Важно е дали пише "единични урати"

Момичета, за пореден път се убеждавам , че доброто в този свят се връща!!! Макар че винаги съм била на принципа "Направи добро, пък го хвърли зад гърба си" , тоест не очаквай нищо в замяна. То не е и редно, де...
Преди време гласувахме за акушерка на годината. Номинирахме нашето си Кате, дето ни водеше курса за бременни. Тя спечели!
Днес ми звънят, че съм спечелила голямата награда за гласуването, дигитална рамка на Филипс-Авент. А аз дори не знаех, че някой от гласувалите ще спечели нещо. Много съм щастлива, а децата най-ще се радват Laughing

# 683

Лаленце ,урати са едри песъчинки, може и отломки от камъни. Важно е дали пише "единични урати"

Нищо друго не пише само 2-3 левкоцита, урати. Може би трябва да се пусне стерилна урина.  newsm78
Браво за наградата.

Радолинис, благодаря.   bouquet

# 684
Здравейте!  bouquet
Ей, какви тъпи закони има Crossing Arms Ами естественно е, като си пуснеш детето на ясла, градина, да си постоиш малко вкъщи, защото то докато привикне, си минава време. Даже знам, че е хубаво известно време да ходи само до обяд, слд това лека полека, да си седи целия ден.Така е най-нетравмиращо и за детенце и за майка. Ами като се разболее?Защото това е неминуемо, сблъсъка с всички тези вируси. И то затова работодателите не искат жени с мали деца. една седмица рабтиш, една не. То в началото, ако е податливо на вируси ще преболедува и после си изгражда имунитет.
Лаленце, еденични левкоцити си е нормално да има, спокойно.
Нинче, много се радвам, че си спечелила Hug Как е Камелия?
Целувки от мен и Стефи  bouquet

# 685
# 686
Много полезно, и аз му хвърлих едно оче.
Но
Цитат
При повишено съдържание на урати в урината, може да се използва следната смес: 3 части липов цвят се смесват с 3 части жълт кантарион. Една част от тази смес се залива с чаша гореща вода, престоява един час и се прецежда. На децата на възраст от една до три години се дават по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти на ден преди ядене. На децата от 3 до 8 години се дава по четвърт чаша 3-4 пъти на ден.

При повишено съдържание на оксалати могат да се използват шишарки от хмел или отвара от овес.

Лечението с билки, както и с лекарства, трябва да се провежда под наблюдението на лекар.

Въпросът е, че при изследване на урината всички по-твърди образувания се наричат урати - не се знае дали са урати, оксалати ,фосфати и т.н.
Почти във всяка една урина има единични урати - ако пише "масови урати", тогава е кофти. Всички до един изхвърляме песъчинки, но повечето от нас не ги усещат. Стерилна урина няма смисъл да пускаш, нея я изследват само и единствено за бактерии. Тя се пуска , ако има инфекция или болки. Но те съветвам да го видят на един ехограф, ако издържи.....

# 687
Много полезно, и аз му хвърлих едно оче.
Но
Цитат
При повишено съдържание на урати в урината, може да се използва следната смес: 3 части липов цвят се смесват с 3 части жълт кантарион. Една част от тази смес се залива с чаша гореща вода, престоява един час и се прецежда. На децата на възраст от една до три години се дават по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти на ден преди ядене. На децата от 3 до 8 години се дава по четвърт чаша 3-4 пъти на ден.

При повишено съдържание на оксалати могат да се използват шишарки от хмел или отвара от овес.

Лечението с билки, както и с лекарства, трябва да се провежда под наблюдението на лекар.

Въпросът е, че при изследване на урината всички по-твърди образувания се наричат урати - не се знае дали са урати, оксалати ,фосфати и т.н.
Почти във всяка една урина има единични урати - ако пише "масови урати", тогава е кофти. Всички до един изхвърляме песъчинки, но повечето от нас не ги усещат. Стерилна урина няма смисъл да пускаш, нея я изследват само и единствено за бактерии. Тя се пуска , ако има инфекция или болки. Но те съветвам да го видят на един ехограф, ако издържи.....

Ааа, благодаря. То за мен се отнася.  Flutter Дечко е добре слава богу.  Praynig

# 688
Ми то освен и аз да кажа, че слава богу , че си ти, а не детенце, колкото и тъпо да звучи Confused Hug
Иди се виж на един ехограф, че повечето бели и камънаци големи са безсимптомни, да не стане после....гадост

# 689
Лаленце - сега един лек от мен-слагаш на котлона чешмяна вода и малко преди да заври съвсем-около 90 градуса я махаш, като изстине я пъхаш във фризера да замръзне, после я оставяш да се разтопи на стайна температура и пиеш по 2 литра на ден, като гледаш парцалите да си остават на дъното на съда. Това е един вид дестилирана вода, но помага да се изчистват песъчинки. Ако съчетаеш това с чай на д-р Ламбрев ефекта е още по-добър. Мои познати го пробваха и някои се разминаха с операция. Аз съм на принципа че щом не вреди значи е полезно. А моя приятелка нефролог ми каза че една опаковка Роватинекс мога да си пия ако усетя и най-малкия дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт