Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 642
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Леля Ог много красива трапеза както винаги ,радост за окото
покрива на Наталина го покрих с останали продукти в хладилника,не ме бива в обясненията но ще напиша как направих крема

200гр. сладкарска сметана
200гр. млечен шоколад
100гр, готварска сметана
100гр. филаделфия
2с.л. меко масло (разбъркано с малко пудра захар)
2ч.л. желатин

-желатина го сложих в 4 чаени лъжички студена вода
-на водна баня разтопих готварската сметана и шоколада
-сладкарската сметана разбих с миксера с 3 супени лъжици захар
-разбих маслото с пудра захар след това добавих филаделфията

Добавих  вече разбитото масло и филаделфия към разбитата слад. сметана ,разбърках ги с миксера на бавни обороти ,прибавих малко по малко изстиналия шоколад, накрая добавих и желатина ,като преди това го разтворих в микроволновата за 1 минутка ,в никакъв случай не трябва да завира.Остана ми крем но го изядох с лъжицата  Blush

п.п. използвах сметани с нисък процент на масленост,ако използваш по висок процент на масленот може и да не се наложи да се слага желатин

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 14:46 от Кари_

# 451
Честита Нова година !!!
Много вкусни и красиви неща сте приготвили.
Ето снимки и от нашата трапеза:

- салата "Снежанка"

- домашна наденичка

- сарми

- свинско задушено в мляко

- торта

- торта

- баницата с късмети

Свинското задушено в мляко е по рецептата на Esy - става изключително крехко и вкусно. За пореден път благодаря на Esy за рецептите, които споделя с нас. smile3525

Тортата е по рецептата ми за Балантайс крем /вместо уиски сложих Бейлис/ - желирах крема и го обърнах в чинията, след това украсих със сметана и къпини. Стана много лека торта с нежен аромат на Бейлис. За подслаждане сложих кафява захар и мед.

# 452
Smiley* всичко изглежда много вкусно, домашната луканка изглежда супер ако можех щях да си взема

♥ Doro ♥, Pinki_81 , Аелис, maqaami ,nordina много хубави празнични трапези сте подготвили  Hug

labrex   имали още капама

краси.мира питката ти изглежда страхотно ,искам да те попитам всеки едно и също брашно ли позлваш и на коя фирма

svetlane много хубаво меню си подготвила,разкажи повече за този сладолед,тортата е  Peace

Стоева чакам с нетърпение и твоя отчет  Grinning

# 453
Честита Нова 2010 Година! На всички ви желая много здраве, щастие, късмет и любов!  lovekiss

Ето и няколо снимки от нашата скромна новогодишна трапеза:

Масата със салатките, питката и баницата с късмети:

Питката:

И разчупена:

Пържолки и  кисело зеле с ориз за гарнитура:

И баклава със стафиди:

# 454
Леля Ог,Лабрекс,Краси,Smiley*,svetlane ,Аелис,yagodka,невероятни предложения!Всичко е поднесено толкова красиво.Поздравления!

Да си покажа салатката и питката/многооо мекичка/

Салата с чеснов сос и орехи

Питка с прясно мляко и маково семе 

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 11:35 от nordina

# 455
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ,ЛюБОВ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ.
На мен вчера ми се изпълни едно желание,но ще се похваля след първия работен ден когато се потвърди Winkужасно съм щастлива,по празниците стават чудеса.
Леля Ог страхотни неща си показала Hugаз пък се радвам,че се появи тук да ни даряваш с красотите си  bouquet
nordinaпитката с млякото изглежда фантазия Heart Eyes
♥ Doro ♥ labrex nordina ако може по една порцийка от капамите ви Heart Eyes
svetlane какъв е този сладолед? Shockedстрахотно изглежда.
Пепика надявам се всичко лошо да е зад гърба ти,и в новата година само хубави мигове Hug
И аз да се отчета с празничната вечеря,за съжаление обаче не успях да снимам на прасчо главата със зеленцето,защото приготвях малката за сън и другите да ми помогнели я разрязали Laughing,но беше много вкусно.

Тази снимка е от сутринта,последните оцеляли от запоя(сестра ми и един приятел)месят тесто за мекици ooooh!

И понеже всички ми се смеят,че вървя с апарата и снимам,вижте каква компзиция направиха Joy

Приятен ден на всички и прощавайте за многото снимки. Blush

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 15:30 от alximika

# 456

svetlane, добре че не ме виждаш как съм зяпнала чашката-тирамису и оня особе(де)н сладолед, добре, че не съм бременна дето има една приказка! Grinning

Веднага ти пращам порция от него по DHL  Joy

Kari, Alximika Сладоледа е купен, вътре превъзходен на вкус ! Шоколадов сладолед с малки топчета шоколад и бадеми, втори пласт сметанов сладолед с бял шоколад и между двата сладоледа течен шоколад.

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 21:27 от svetlane

# 457
  • София
За много години!

И да не почвам напразно - млечната салата:

и бонбони Рафаело:

# 458
Ч Е С Т И Т А  Н О В А  Г О Д И Н А  ! ! !
Да сте живи и здрави,много щастливи и......никакви провали в кухнята hahahabouquet

# 459

Стоева чакам с нетърпение и твоя отчет  Grinning

няма да чакаш дълго  hahaha hahaha ето го. Т.е. остатъците от това, което приготвих за компанията на девойчето.
Всички ние останали бяхме в разход.

Шоколадов сладкиш с банани - т.е. запазените ни парченца от него

баница с късмети

Имаше още от мен: Пилешки хапки в корн флейкс, Пържоли от свинско филе с гъбено-лимонов сос, недостигнали до снимка. А нашето меню не бе приготвено от мен /освен материално/, затова  и не съм снимала.

# 460
Krische, svetlane, много благодаря за хубавите думи! Другия път ще ги докарам като истински тия мечки  Laughing
svetlane и твоите салатки са станали много красиви! Красиво наредени чинии! Впечатлена съм от чашката-тирамису!
Кари_, благодаря за комплимента и за рецептата! Вижда ми се доста трудничък крем и май ще остана на вариант Нутела  Embarassed
Аелис, аз съм по лесните рецепти, но ще опитам задължително. Салатката с кус кус също много ми допадна.
краси.мира, yagodka, nordina, пак страхотни питки!
maqaami, много хубава трапеза, браво за салатките!
Smiley*, чудесна торта!
yagodka, изобилно и вкусно!
alximika, благодаря ти много, старая се много като приготвям нещо, за да мога да го покажа пред вас! Ти както винаги си направила сто неща и всичките изглеждат вкусни! Много добра композиция  Laughing
Rumya    bouquet Много красиво!
Пеп-4о, толкова изпитателно съзерцавам сладкишчето с банани, че всеки момент ще ми проговори!  Joy

Аз като си сложих всички снимки сутринта и сега за да не спамя, врътнах едни бързи целувки с жълтък

Приятен следобяд! До утре нищо повече няма да правя!

# 461
пеп-4o

Брей по край теб ще надебелеем с мъжо...сега този сладкише -"шоколадов с банани" ни заинтригува. Би ли споделила рецептата.  bouquet

# 462
добре, че не съм бременна дето има една приказка[/size]! Grinning
Пък мене питаш ли ме.От всичко ми се яде ooooh!Тази твоята торта нали ще я напишеш в Любимите  Heart Eyes
Честита Нова 2010 година мили момичета и Дядо Хаджия  HugНека новата година да ни донесе само радост, много здраве и любов.
Да си покажа Новогодишното меню.Извинете за неугледните снимки ама ако бях почнала да аранжирам и глася щяха вече мене да изядат.И с този фотоапарат като папарак ooooh! хем ме знаят ама пак  ooooh!
Та салатки разни - краставици и домати,печени чушки с чесън, картофки с кисели краставички, морков ,зелен лук и яйца.

Свински вратни пържолки на скара с гарнитура зеленчуци на скара и задушени гъбки в масло

Билянината Болярска пита с късмети - Билянка хиляди благодарности за рецептата Hug

Бързия Медовик на Селма

и десерта ни асорти - от тортата, баклава с много лимон и Локумките на Берина

Всичко приготвено дружно с любимите хора с които празнувах.

# 463
Честита нова година на всички, много здраве, радости и късмет през новата година. Аз имам много ястия да показвам, но като се приберем и ги смъкна от фотоапарата  Mr. Green дотогава само ще ви чета и ще се облизвам  Heart Eyes

# 464
Да ви е честита 2010!

Всичко каквото сте си пожелали да стане реалност.
С много вкус и красота сте приготвили новогодишните си трапези.
Ние празнувахме с близки приятели освещаване на вила и домакините се бяха погрижили за всичко.У дома пържолки,кюфтета,пържени картофки и купена торта които така и си стоят.И днес отново празник "честито на всички именници"
Хубава и лека вечер...сега на имен ден.

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 18:04 от megans

Общи условия

Активация на акаунт