Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 651
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Честита Нова Година!

Мили кулинарки, първо започвам с голямо благодаря за идеите, които споделяте, за неуморния труд, с които ни вдъхновявате, за прекрасните рецепти, които научих благодарение на вас и зарадвах с тях близките си!
Наздраве и успешна Нова творческа година! Пълна къща със здраве, радост, щастие и много смях!

руска салатка

макаронена салата

Снежанка

капама

питка

торта Добуш на Аелис

# 436
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И ОТ МЕН!!!МНОГО КЪСМЕТ И ЛЮБОВ!!!

Ето част от снощната празнична вечеря:
Пълнено пиле

Торта Добуш

И разрез

# 437

Здравейте, вече в новата година! Като гледам, темата пак пълна с вкусотии, като в старата. Grinning  bouquet

Каквото успях да щракна, не винаги беше удобно да се размахвам с фотоапарата. Grinning
От капамата,

един Снежко в преспи  Wink (не че ви липсва въображение, ама просто трябва да уточня), затова пък е от много вкусната салатка на Снежи с кус кус.

От питката, стана много вкусна,

и пудингова тортичка.

# 438
Добър първи ден от Новата 2010-та година! Дано всички дни са така слънчеви, празнични и спокойни, като този!
На всички именници желая здраве и дълголетие! Да им е живо и здраво името, да ги прослави!
Dina 767, Честит Рожден Ден! Tada С малко закъснение, но от сърце ти желая много късмет, здраве, любов и много кулинарни успехи!

Момичета, радвам се, че ви намерих и че ме приехте така сърдечно във вашата тема! Благодаря ви за многото положителни емоции, за идеите, за вдъхновението, което ме обзема, когато ви чета! Бъдете здрави и все така неуморни кулинарки!

esy, благодаря и за тази рецепта! Правих джоланчето за вчерашната вечеря, стана много хубаво, но не като твойто на вид. Въпреки това спечелих поздравления, за което ти благодаря!   bouquet
Аелис, много изкушаваща е тази торта! Ще се престраша и аз май.
Роца, Поли, реших проблема със липсващите снимки! Явно браузъра е виновен, защото ИЕ си ги показва, а Мозила не.
Роца, всичко, което готвиш изглежда вкусно и красиво, не вярвам вечерята да е като за темата с провалите!
Ех, Lois, такива хубави неща направих, как не беше при мен, за да ми направиш и хубави снимки!
Rumya, и баниците, и тортите ти изглешдат страхотно!
dunia53, това си е цяла торта! Изглежда чудесно!
Lina dm, Пепика, дано всичко лошо е останало в миналата година и новата да ни донесе от хубавото по много!
Krische, късно, късно, но пък са много красиви! И тези със снежинките много ми харесаха!
Кари, много вкусотии си натворила! Всичко изглежда прекрасно! Покривчето с какво го мажеш отгоре? Последния път го изгребах с лъжица от фолиото._
nordina, ♥ Doro ♥, Pinki_81, labrex,страшни сте! Много и вкусни неща сте наготвили! Баклавите и питките ви ме оставят без думи! labrex, снежко си е супер, много е весел!

Ето какво сътворих аз (много съм горда от себе си, въпреки че не мога да се меря с вашите способности):

Мързелива бутер-баклава, стана страхотна

Кексче с праскови, което разбира се не стана като на Пети, но стана вкусно и много и благодаря за рецептата!   bouquet
и
Баничката ми с късмети, също много много вкусна

Джоланче и гарнитурката му часовник (забравих да снимам парченце, вътре е с гъби)

Имахме четири вида салатки, но снимах само две (едната с яйца, сиренце, чушки, а другата е снежанка, но я направих на парченца)

И гвоздея на вечерта- целувчени елхички и бели мечки от кексчета (всички казаха, че мечките приличат на кучета, но на мен пак си им харесват)

Уж нямаше да качвам всичко, за да мога да слагам по някоя снимка и през следващите дни, но не се сдържах  Laughing
Весел ден на всички!

# 439
Лелееее Ог, много е красиво всичко Simple Smile Между другото и мен ми заприличаха на кучета, и тъкмо се чудех каква е връзката им с Нова година (реших, че си имате няква закачка с кучета Simple Smile) и после прочетох, че са мечета Joy Joy Joy а джоланите ти ухаят на вкусно от километри Simple Smile. А това със соления часовник е много идейно и хубаво  Peace
Еси и аз съм си я заплюла тая рецепта с джолана, ама да видим кога ще й дойде ред. Wink

# 440
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,МОМИЧЕТА,НЕУМОРНИ КУЛИНАРКИ!
Нека ви донесе много здраве,радост ,късмет и щастие!И още много ,много вдъхновение за нови и все така красиви и вкусни гозби!

Ето и от мен това,което успях да снимам...
Питката

Руло "Стефани"

Порция заедно със Свинско с къри,картофки,гъби и моркови

И не пропуснах Пудинговите мъфини на Лабрекс,които свършиха,та след малко ,ща не ща,отивам по поръчка на сина да правя следващата доза...   Mr. Green

Имаше и млечно -чесновия сос на Пеп-чо пак /някъде ми се е затрила снимката...   newsm78  /,
и други салатки...ама снимка за тях...няма!

Пп:Намерих и сосчето на Пеп-чо...    Mr. Green

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 12:23 от Анонимен

# 441
  • Пазарджик/Лондон
                                                            Честита Нова година !!!

Невероятни неща сте показали  bouquet  bouquet  bouquet!

Леля Ог , не е трудна тортата, като гледам какви красоти твориш - ще ти е лесно да я пробваш  Hug.

краси.мира , очите ми останаха в питката ти Hug.За пудинговите мъфини знам, и у нас много се харесват Heart Eyes.

labrex , и твоята питка е много хубава и апетитна, от тестото на max-mama ли я направи?

Pinki_81 , и у  вас е било много вкусно снощи  bouquet.

nordina , и при тебе - вкусно и красиво  bouquet.

♥ Doro ♥ , чудесна ти е тортата, а може ли да споделиш рецептата за макаронената салата?Много вкусно ми изглежда  bouquet.

И от мен няколко снимки :

Баницата с късмети:

Салата с кус-кус и сладка царевица:

Сержантска салата :

Мезенца :

И парченце от торта "Добуш" :

# 442

labrex , и твоята питка е много хубава и апетитна, от тестото на max-mama ли я направи?

Аелис, да, от това тесто е. А каква е тая сержантска салата? За пръв път чувам за такава, а доста години от живота си прекарах сред военни. Grinning
И Добуш тортичката ти само ми прави скомина, какви снимки сте и наслагали момичетата и ти Heart Eyes, но понеже по Нова година майка прави нейната добуш торта, реших да не сме  и двете с добуш торти, въпреки че твоята е доста по-различна от нейната. При следващ повод (а може и без повод Grinning)  твоята ще правя вече, свърши ми търпението, искам да я опитам.   bouquet

краси.мира, дечковците, и малки и по-големи, нещо много се пристрастяват към тия мъфинки. Аз вече направо отказвам да ги правя, на мен ми омръзнаха, на тях не. Grinning Ама става, както пишеш - ща не ща. Grinning

# 443
  • Пазарджик/Лондон
labrex , тази салата аз така си я нарекох Embarassed, приятелят, от който я научихме - казваме му "Сержанта", бивш военен е, и той я направи - много ми хареса, записах си рецептата, прави се с извара, майонеза, пушено филе, маслини и червени чушки, много вкусна салата, макар и  малко тежка Wink.Следващата ми питка ще е с тестото max-mama, ще се поразровя в темата с питките да видя как да я оформя така красива , като твоята Hug.За тортата - много е хубава с доза и половина крем, пробвай я някой път Heart Eyes.

# 444

♥ Doro ♥ , чудесна ти е тортата, а може ли да споделиш рецептата за макаронената салата?

Разбира се. Цветни завъртяни макарони/фусили/, царевица, рулца от раци нарязани на жулиени, кис. краставички, майонеза, сол и чер пипер. Много апетитни салатки прготвяш.  Hug Следващия път ще опитаме тази с кус-кус и сержантската. Сигурна съм, че много ще ги харесаме. Hug

А за тортата ти нямам думи,   bouquet добре че я имам в къщи същата...  chef

# 445
  • Пазарджик/Лондон
♥ Doro ♥ , копирах си съдържанието на макаронената ти салата, в най- скоро време ще се пробва, благодаря ти  bouquet!

# 446
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, МОМИЧЕТА!
ЖЕЛАЯ ВИ ПРЕЗ НОВАТА 2010 ДА СТЕ ОЩЕ ПО-ЗДРАВИ, КРАСИВИ И ЩАСТЛИВИ, ВЛЮБЕНИ И ИГРИВИ В КУНИТЕ СИ, ТА ДА ВИЖДАМ ЧУДЕСНИТЕ ВИ ТВОРЕНИЯ, КОИТО СА МОЕТО ВДЪХНОВЕНИЕ!

На именниците, да им е живо и здраво името и наздраве в тази чудесна празнична вечер!

От мен скромно новогодишната ни вечеря, решихме да си останем в къщи, че аз дори на връх празниците работя, но предпочитам да се уморя в кухнята, а не на някой ресторантски стол, пък и мерак ни беше само двамата си посрещнем Новата 2010-предварително се извинявам за качеството на снимките, но услужих с апарата и снимах с телефона!

масата от две страни, че не се хващаше цялата-наполовина малко подредена:

пълнено пиле с ориз, наденичка и гъбки, пече се от сутринта в 6 до 14 на 100 градуса, стана фантазия , с гарнитура гъби на фурна с кашкавал!

красиви салати, макар че тук имаше спор, моят мъж не искаше да е красива, а вкусна в паничка...но все пак наделях и сухо мезенце:

и баничката с късмети, на него се падна най-желаният късмет: Laughing

# 447
Нордина, всичко при теб изглежда много вкусно и също поднесено с много вскус? Каква е тази Гоцеделчевска капама?   bouquet
Леля Ог, мечките са си полярни мечки  Joy , мнооого са сладурски , а особено ме впечетли поднасянето на кексчетата от праскови   bouquet
Лабрекс, като ги видя твойте гозби, чесно да ти кажа и да не съм гладна огладнявам   bouquet

и от мен

картофена салата с майонеза и риба тон , благодаря на веси за декорацията

канапе от филаделфия и пушена сьомга

ордьовър

свинско руло със стафиди и кедрови ядки

баница

сладолед "шампанско"

тропични плодове

тирамису

Последна редакция: пт, 01 яну 2010, 19:15 от svetlane

# 448
Ех, че съм умница, забравих да напиша, че всъщност пилето е домашно петле, специален дар от село за празника...да са живи и здрави баба и дядо, че така ни обгрижват, с каквото могат!

# 449
maqaami , добре, че ги имате баба и дядо, да са ви живи и здрави! Толкова са трогателни в грижите си за нас, спомних си и за моите.........които вече не са с нас. Така че радвайте им се, обичайте ги и ги уважавайте, заслужават го!  bouquet

Лабрекс, като ги видя твойте гозби, чесно да ти кажа и да не съм гладна огладнявам   bouquet

svetlane, добре че не ме виждаш как съм зяпнала чашката-тирамису и оня особе(де)н сладолед, добре, че не съм бременна дето има една приказка! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт