Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 532
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета!  Hug
Толкова е коледно настроението тук, браво на вас! Hug

Supermint, изглежда страхотно, дано ви е харесало  Wink
Всички сте приготвили много вкусни ястия!  bouquet

У нас тази вечер:
Ароматен свински джолан

# 16
Здравейте и от мен!
Аз ще се включа с една торта, която е постна ама става и за  извън постите, много е хубава!

Бисквитената торта

•   560 г обикновени бисквити / 2  големи двойни пакета “Житен дар”-те са постни или 4 малки пакета/
•   300 г маргарин
•   250 г пудра захар
•   50 г какао на прах
•   250 г орехови ядки
•   150 мл сок от компот
•   1 с.л. ром
•   стафиди около 100 грама      

Бисквитите се начупват в голяма купа на парченца с размер около 1х1 см. Маргарина  се смесва с какаото, захарта и рома /крема стои леко като пресечен, това не е проблем/. Бърка се, докато се получи гладък крем. Начупените бисквити се поръсват със сока от компота, добавят се нарязаните на едро орехови ядки и стафиди, и се разбърква добре. Добавя се и масления крем. Сместа отново се разбърква внимателно и се изсипва в тортена форма. Тортата се украсява по желание и се оставя в хладилник за няколко часа. Преди консумация е добре да се остави за 10-15 минути на стайна температура.

Аз правя доза и половина. Като половината доза я правя бяла и редя ед кафява смес, после бяла и после пак кафява. Глазурата е от маргарин, пудра захар и какао.
 Нещо не мога да кача снимки. Мъчих се ама незнам как става Embarassed

# 17
Привет и от мен в новата тема.
Пепика за теб   bouquet
Тази вечер в къщи е скромно,но от сърце
баница с готови кори
запеканка с броколи

рени55леля Ог мерси за милите думи  bouquet
леля Ог не знам какво си баба знае,дали това си бае,но много добре си го прави  bouquetвсичките ти неща които правиш са прекрасни.Иска ми се и аз да имах едно време такава баба Heart Eyes
Лека вечер момичета.
п.с.tracy_t сега при вас  в Чехия е голяма надпревара кой повече коледни слади ще направи Grinning преди 2 дни,майка ми говорила с леля ми и тя претупала разговораче щели да и загорят сладките hahahaискам в Прагааааа за Коледа.

# 18
alximika, мого си мила, ама много ме състари  Laughing За сега съм все още леля, имам мноооого време до баба.
Tannita, щолена е много красив и сигурно вкусен!

# 19
Стахотна нова темичка, Пепика много благодаря.
Аз докато се усетя и тя се напълнила с вкусотии. Сега всички по реда си, че тук има много рецепти, които ми се иска да пробвам.
Леля Ог, Суперминт, Алхимика  Hug благодаря за комплиментите, наистина тук в Чехия се пече като за световно. Ако ходим в братовчедката на мъжа ми ще снимам сладките, миналата година бяха наппавили най-малко 15 вида  Shocked
Селма, интересна торта   bouquet
Суперминт, вечерята ви изглежда невероятно, може ли рецештата за пиле със зеленчуци и оризово фиде по рецепта на esy. Или може и Еси да ми я даде, ако може   bouquet
Леля Ог, големи красотийки си показала, много добра идея за меденките свещничета  Heart Eyes
Танита, страхотен ти е Щолена, може ли рецептата  Hug
Марабу, може ли рецептата за Пиле Тапака, много апетитно изглежда   chef и сладкото ти е много примамливо изглеждащо.
Цецето, страхотна салата  Hug
Еси, джоланчето ти е мууууцка, ай, вкусотийка
Ето сега вечерята и у нас:
Пилешки шишчета с картофки

И още малко сладки:
Любимите ни ванилкови рохличета (ванилкови кравайчета)

и орехчера и мидички с крем

Лека и спокойна нощ от мен и приятно готвене утре на всички домакини   chef  bouquet

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 00:33 от tracy_t

# 20
  • забравих си мисълта...
Пепика, благодаря за темичката   bouquet.
Започва с невероятни красоти, показани от фаворитките на нашата тема     bouquet  и докато кулинарната ми муза още не си е заминала да си доспива, замесих една

питка с плънка от кромид, домати, маслини, сирене, кашкавал, яйце и подправки, с една дума с миш-маш.       и отново Vanillekipferl

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 01:13 от Venetta

# 21
Тези ванилените кравайчета май са световно известни  Heart Eyes тоест правят се навсякъде  Peace
Венета, много хубаво изглеждат и твоите. И питката е чудесна  Heart Eyes

# 22
  • София
Суперминт, вечерята ви изглежда невероятно, може ли рецештата за пиле със зеленчуци и оризово фиде по рецепта на esy. Или може и Еси да ми я даде, ако може   bouquet

tracy_t, заповядай рецептата тук - само да кажа че според мен продуктите са за 3 порции според мен или пък моя пакет фиде е бил по-големичък Simple Smile (беше 390 гр. целия)

Леля Ог, все се каня да те питам с какви бои боядисваш и от къде ги купуваш, че на моите нюанси май вече им се нагледах.
Tannita,  поздравления за Щолена, страхотно изглежда

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 01:20 от Supermint

# 23
  • забравих си мисълта...
Тези ванилените кравайчета май са световно известни  Heart Eyes тоест правят се навсякъде  Peace

tracy_t , много ти благодаря  Hug, изключително мила си   bouquet, а колкото до ванилините кравайчета как няма да са известни, като едно време масленките по хлебарниците бяха с почти същия вкус. Мисля че разликата е, че тези са с масло, а не с мас и имат друга форма. Как да ти кажа, като се замисля, за каквото и да е, не мога да не възкликна: "Niente di nuovo sotto il sole".

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 02:34 от Venetta

# 24
  • София
Пепика ,отново благодарности за красивата Коледна тема   bouquet !

Само запис  със нещо, което мъжа ми ме кара да му правя нон-стоп (за ядене става въпрос  hahaha ) и аз наричам "Закуска" ,нищо , че той го иска  по - често за вечеря .

Изпържени в  масло и подправки парченца филе,филийки хляб и бекон  с добавка яйца на очи в масълце и върху  разтопено сирене Чедър ... ммм ... фантазия - за 5 минути ,а колко вкусно и какъв божествен аромат  Mr. Green

Утре повече ,че сега заспивам вече ...

# 25
Таня, страхотен щойлен,Еси много вкусно е всичко  у вас.Момичета искам да попитам вие на бъдни вечер на трапезата слагате ли тиквеник и ако да корите не са ли проготвени със яйце.Питам защото нещо съм се запалила да приготвя тиквеник, но тази сутрин се сетих за приготвянето на корите.

# 26
  • В сбъднатите си мечти
Момичета, прекрасни сте. Това ми е любимата тема.За да не е само запис поскам снимка на последното парче от тортата " Червено кадифе " - лоша снимка , но иначе божествен вкус.

# 27
Kafenceto леле как изглежда закуско-вечерята Crazyфантазия.
леле Ог извинявай  Blushне знам защ така съм се подвела.  bouquet

# 28
Пепика - благодаря за прекрасната тема.

Може ли рецептата. Изглежда страхотно а съм замислила да правя нещо подобно.

# 29
  • Русе/София
Добро утро.Вчера направих меденките на Венета,страхотни са на вкус,саво че имам въпрос:кога ги издълбаваме,защото не ми се получи,като опитах

кокосови бонбони/но не си спомням на кого е рецептата/ Embarassed

панирано сирене "кремоно"поднесено със сладко от ягоди и студено бяло вино
спорен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт