Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

  • 123 727
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 2 126
Аууууууууууу, красоти, красоти, красоти....
Дес, страхотно представяне - впечатлена съм!  Peace
Много мило,благодаря Hug Hug Hug

Не мога да го отворя този линк,дали само при мен е така.Ако пробва някой да каже Praynig
А тук във форума известни са милинките на Блонди,дали за тях става дума незнам Thinking

Ох аз пак без снимка,чудя се какви да ги творя днес,дано някой покаже нещо за което ода се закача Mr. Green

# 271
  • Мнения: 389
Честита Коледа на всички кулинарки и техните семейства   bouquet

Невероятни красоти има тук  Peace

Ето и от мен:

Снимките са ми набързо правени, но нямаше начин  Crazy

Баклава:



Баница с тиква:



Боб в гърненце (гювече), за всеки:



Содена питка за Бъдни вечер:



Капама:





Пълнена, печена тиква с плодове:






Вързопчета-предястия:







Питка за Коледа:

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 15:12 от Vivian*

# 272
  • Мнения: 22 867
Не мога да го отворя този линк,дали само при мен е така.Ако пробва някой да каже Praynig

Дес, при мен се отваря, ето рецептата:

Милинки

1 кофичка кисело мляко+1 щипка сода бикарбонат
1 чч прясно мляко(240 мл)-може и вода
1 яйце,предварително леко разбито на ръка
1/2 сл оцет
1 сл сол
2 сл олио
1 кубче жива мая
брашно,колкото поеме
за заливка-олио+галета+1 кафяна лъжичка сол

Маята се размива в малко от топлото мляко+мъничко захар и се оставя за 10-15 минути да шупне.
С останалите продукти се замесва средно твърдо тесто.
Оставя се да втаса,два пъти трябва да си увеличи обема.
С намаслени ръце се късат топки,колкото пинг-понг и се редят в намаслена тава или върху хартия,едно до друго,без да се натискат.
Оставят се да втасат около 20 минути на топло.Фурната се загрява на 180 градуса.Слага се тавата с тестото и като се запълнят празнините се изважда и се залива с предварително приготвената смес от загрятото олио с галетата и солта,със супена лъжица.Пече се.

Vivian* , страхотни вкусотии! Heart Eyes Crazy  bouquet

# 273
  • Мнения: 4 915
yagodka,леля Ог благодаря  ви за гостоприемството   bouquet
bliznacite 2004,къде мога да видя рецептата за курабийките ти /така вкусно и хрупкаво изглеждат  Crazy/

# 274
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 151
Не мога да го отворя този линк,дали само при мен е така.Ако пробва някой да каже Praynig

Дес, при мен се отваря, ето рецептата:

Милинки

1 кофичка кисело мляко+1 щипка сода бикарбонат
1 чч прясно мляко(240 мл)-може и вода
1 яйце,предварително леко разбито на ръка
1/2 сл оцет
1 сл сол
2 сл олио
1 кубче жива мая
брашно,колкото поеме
за заливка-олио+галета+1 кафяна лъжичка сол

Маята се размива в малко от топлото мляко+мъничко захар и се оставя за 10-15 минути да шупне.
С останалите продукти се замесва средно твърдо тесто.
Оставя се да втаса,два пъти трябва да си увеличи обема.
С намаслени ръце се късат топки,колкото пинг-понг и се редят в намаслена тава или върху хартия,едно до друго,без да се натискат.
Оставят се да втасат около 20 минути на топло.Фурната се загрява на 180 градуса.Слага се тавата с тестото и като се запълнят празнините се изважда и се залива с предварително приготвената смес от загрятото олио с галетата и солта,със супена лъжица.Пече се.

Лабрекс, благодаря ти за бързата реакция. Само да уточня, че за източник на рецептата е посочена Мама Цоцоланка.

# 275
  • Мнения: 2 126
Лабрекс,светкавична реакция  bouquet,МЕРСИ! Hug

Аз чакам някой да наготви и наснима манджите да ми дойде някоя муза ама нещо май сте се разработили в последните дни от годината и работата към супа топчета отива Joy

# 276
  • Мнения: 774
Вивиан, у вас е  било СТРАШНО...ВКУСНО и КРАСИВО!!! Crazy  bouquet И това с две съвсем малки дечица! Поздравления!!!

# 277
  • Мнения: 132
Какви питки само...много вкусно. yagodka много ми хареса тази питка по рецепта на Джема.
tutulina може ли рецептата за бонбоните с ядки и шоколад. Звучи много изкушаващо.
Vivian тиквата е страхотна и коледната питка също. С тея питки се замаях и май пак ще меся. Навсякъде е много вкусно и супата топчета на nen-4o e много добра. Започвам да съжалявам, че в интернет само снимки могат да се показват. Крайно време е някой да измисли и начин за дегостация!  Laughing
Ето от мен от вчера, по случай Стефанов ден един шоколадов чийзкейк с кафе:

# 278
  • Мнения: 1 186
Vivian
Би ли споделила рецептата за вързопчетата и апетитната баклава?   bouquet

# 279
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 460
tutulina може ли рецептата за бонбоните с ядки и шоколад. Звучи много изкушаващо. Започвам да съжалявам, че в интернет само снимки могат да се показват. Крайно време е някой да измисли и начин за дегостация!  Laughing


      Anuck, нищо сложно не са бонбоните. Само че аз нямам формички за шоколадови бонбони и ползвах тези, които са в кутиите с бонбони /техните опаковки , вътрешната част върху, която са наредени бонбоните / ама и аз едно обяснение направих...

         Ползвах два шоколада тъмни /натурални/ по 90 гр., ядки каквито има - една шепа / аз с орехови/, 60 гр.масло, 2-3 с.л. прясно мляко. Разтопих шоколадите в една купа в МВ на функция размразяване. Когато остане неразтопен шоколад около 1/3 от количеството се изважда и започваш да бъркаш до еднородна смес. Внимавай много да не е на по-висока температура разтопяването, че ще стане на парцали.  Добавяш омекналото масло и продължаваш да бъркаш. Следва прясното мляко и ядките. Хубаво разбъркваш  започваш да сипваш с лъжичка в гнездата на подложката от кутията за бонбони. Ако имаш формички ползваш тях, но и така стават. От тези продукти излизат 25 броя бонбони, които се топят в устата. Можеш да ползваш и бял шоколад ако искаш.
        Anuck , ако можеше да се дегустира, а не само да се гледат снимки тогава наистина вече ще започна да се търкалям, тъй като очите ми искат всичко, което видят, а то нали знаеш къде отива. Аз съм от тези дето и въздух да глътнат, си отива на мястото.  Joy Joy Joy 

          Пеп-40 , мила, ако знаеш какви подигравки отнесох с тези батерии, не вървам вече някой да не е научил в града...Ама и аз ...глупава... веднага си признах че съм ги хвърлила, а можех да се сниша и да не могат дума да откъснат от мен, ама на с мойта честност станах за смях  hahaha hahaha hahaha

          Лабрекс и ние имаме подобни изпълнения и даже можем да изглеждаме като самата невинност. Коронния номер на Ая е като стана от фотьойла веднага да заспи в него.  Laughing 

# 280
  • Мнения: 132
tutulina може ли рецептата за бонбоните с ядки и шоколад. Звучи много изкушаващо. Започвам да съжалявам, че в интернет само снимки могат да се показват. Крайно време е някой да измисли и начин за дегостация!  Laughing


      Anuck, нищо сложно не са бонбоните. Само че аз нямам формички за шоколадови бонбони и ползвах тези, които са в кутиите с бонбони /техните опаковки , вътрешната част върху, която са наредени бонбоните / ама и аз едно обяснение направих...

         Ползвах два шоколада тъмни /натурални/ по 90 гр., ядки каквито има - една шепа / аз с орехови/, 60 гр.масло, 2-3 с.л. прясно мляко. Разтопих шоколадите в една купа в МВ на функция размразяване. Когато остане неразтопен шоколад около 1/3 от количеството се изважда и започваш да бъркаш до еднородна смес. Внимавай много да не е на по-висока температура разтопяването, че ще стане на парцали.  Добавяш омекналото масло и продължаваш да бъркаш. Следва прясното мляко и ядките. Хубаво разбъркваш  започваш да сипваш с лъжичка в гнездата на подложката от кутията за бонбони. Ако имаш формички ползваш тях, но и така стават. От тези продукти излизат 25 броя бонбони, които се топят в устата. Можеш да ползваш и бял шоколад ако искаш.
     

Благодаря за рецептата. Задължително ще ги пробвам тези бонбони. Аз съм изливала бонбони рафаело във формички за лед
 
А иначе аз също се търкалям и само се чудя какво да сготвя, а то всичко ми се яде!  Laughing

# 281
  • Мнения: 402
 

новогодишно пънче с пълнеж от сметана,крем от кестени и парченца захаросани кестени

момичета,дядо Коледа ми донесе тази форма за кекс.
 

моля ,дайте някоя рецепта - сигурно не трябва да се надува много,щото нали се обръща newsm78 bowuu

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 18:27 от ffr

# 282
  • Мнения: 774
Анук, благодаря ти за комплимента! Blush
ffr, честита формичка за кекс! Препоръчвам ти тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448100.0

# 283
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 151
Един божествено ароматен и греховно вкусен сладкиш .  Mr. Green  Нямам търпение да си хапнем от него.

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 18:20 от Aredhel

# 284
  • Мнения: 402
Ягодка, благодаря за рецептата,но този се надува.. Thinking bowuu

И докато чаках за някой отговор,отидох на сайта на фирмата,която ги произвежда и открих страшно мн.рецепти.
Ще си позволя да го напиша тук,тъй като мн. от вас имат такива форми

 http://www.silikomart.net/

Ще  съм все пак благодарна,ако някой сподели нещо от личен опит bowuu

приятна вечер на всички !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт