Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

  • 123 717
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: X
Благодаря за похвалите,момичета!    newsm51
Ето и другата,с която се занимавах...


И понеже не ми остана време за готвене,набързо им направих по едно омлетче и невероятния млечно-чеснов пастет на Пеп-чо...        bouquet     Много го харесаха,така че след малко отивам на пазар,че свърших и майонезата и изварата.Мъжа каза,че иска непременно да го има на новогодишната трапеза.Е,снимка няма...    Mr. Green

martin4e ,страхотни шарени сладки си направила!
Роца ,много апетитно и красиво изглеждат Макароните...Има ли някаква тънкост при направата им?Или при печенето?Твоите изглеждат много професионално!   Peace

Като гледам,май само аз още не съм правила Тиквеника на Селма и пудинговите мъфини на Лабрекс.Май им е време и на тях...

# 331
  • Мнения: 1 798
vangobi,благодаря ти за милите думи  bouquet Hug
краси.мира,твоите торти са радост за окото Heart Eyes
Момичета,всички сте чудесни  bouquet

# 332
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
краси.мира, просто нямам думи! Красота!!!!   bouquet


У нас хапвахме:
Ориз с наденички, праз и маслини


Панирани разни неща с пълнени гъбки



Пица от кайма


Гювеч с пиле и зелен фасул

# 333
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351

Постни лозови сърмички


Супа топчета


Баница с яйца и сирене



И последно засега   ( че да не ви писне от мен де....  Embarassed
Салата от печени чушки с оцет и чесън

# 334
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838

едно бързо руло от снощи
парче,което се оказа последното,буквално издърпах чинията за да го снимам

спорен ден на всички
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2010.КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ Close-mas: Nature Snowman  261uu Wine Glass

# 335
  • Мнения: 7 433
  Торта "Манастирска Изба".  Grinning Grinning Grinning Не е украсена,за да бъде оценена от сладкарската страна,но беше толкова вкусна,че гостите най-безцеремонно си искаха поне по едно парченце за вкъщи. Mr. Green  Laughing Почувствах се наистина оценена. Laughing

 

# 336
  • Мнения: X
Леля Ог,благодаря ти,много си мила Heart Eyes!
Роца,за два дни Grinning плюс още една содена питка и капама със зелеви сърми,св. джолан и наденичка,които не съм снимала.За баницата имах помощник,а сладкишът на Лео е стара снимка.
Сладките ти  изглеждат страхотно,макар да не обичам целувчени десерти,твоите ме предизвикват от монитора Peace.
vangobi ,Роца,благодаря ви за пожеланията Hug,в темата за машина за хляб показах първия,много ни хареса и съм доволна. Peace

# 337
# 338
  • Мнения: 1 313
Добро утро ...или ?!?! Crazy

Краси, каква торта, неуморна си!  bouquet
Селма, питката ти е  Shocked Невероятна!

От мен за закуска...
Турски питки със сирене /Peynirli Poğaça/

# 339
  • Мнения: 402
Леля Ог,мерси,ама да ми беше дала и някоя рецептичка,виждайки че си голям кулинар  

T ilieva,може ли рецептата за ориза с наденичките,щото от известно време сьм се заела да доказвам на италианците,че ориза може да се яде и като второ Simple Smile))

# 340
  • Мнения: 4 358
Добро утро ...или ?!?! Crazy

И аз това се питам newsm78 Heart Eyes Heart Eyes
Та затова засега само закуската
Пържени филийки и май Френски сандвичи на тиган - ама кой ги показа не помня newsm78
   

# 341
  • Мнения: 2 188
Момичета,страхотни неща сте показали Heart Eyes
Аз искам да Ви почерпя за рождения си ден с една торта от тефтера на майка ми,казва се Букурещка торта

# 342
  • Мнения: 1 798
 beniii,честит празник  bouquet
Чудесна торта Heart Eyes Когато можеш драсни рецептата Hug

# 343
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
ЧРД beniii! Много хубава и най-вече шоколадова торта!  Simple Smile
Рецептата може ли?

# 344
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
ffr, заповядай!  Hug



Ориз с наденички, праз и маслини

# 500 гр. бланширан ориз
# 1 стрък праз
# 100гр. маслини без костилки
# 3 с.л. замразена царевица
# 500 гр. наденица
# 1 морков
# 3 с.л. олио или зехтин
# черен пипер, магданоз и сол на вкус

Праза и наденицата се нарязват на колелца около 1см. (да се усещат после в ястието), моркова се настъргва на най-едрото ренде.
На дъното на тавата за готвене се сипва олиото (зехтина).
Добавят се всички продукти и се разбъркват добре.
Добавя се хладка вода в съотношение 1/4 с ориза.
Ястието се пече около 30-40 мин. на 220 градуса (до готовност на ориза).
Добър апетит!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт