Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 631
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Лурдес, сармите са с месо от свинска плешка, нарязано на кубчета и ориз  Hug

Ааа,мерси мила! Hug Тази технология не съм я правила. Mr. Green Сурово ли е месото като го слагаш вътре в сармите или има някаква обработка?

Лурдес, приготвям плънката така:
Задушавам лука, добавям и месото на кубчета да се задуши, добавям ориза и 4 чашки вода. Подправки - сол, черен пипер и магданоз. Като набъбне ориза и поеме водата, завивам сармите, заливам ги с вода и малко зелев сок и ги слагам на бавен огън на котлона.  Hug

# 496
  • При елфите ...
Весела и Щастлива нова година!

Успех във всичко, което умеете!
Късмет във всичко, което не зависи от вас!
Сбъдване на всичко, за което мечтаете!
Много любов, много усмивки, много поводи за целувки!

Надявам се Дядо Мраз да ви е донесъл всичко онова, което забрави да ви донесе Дядо Коледа!

Приготвили сте и сте показали страхотни неща от празничната трапеза, браво момичета!   bouquet

# 497
Поздравления за Мамето!Да са здрави и честити!

Днес само една питка..................

Питка с пшеничено нишесте

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 02:06 от nordina

# 498
Момичета , вижте една прекрасна новина  Party  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458410.0   bouquet  stork-boy newsm32 Heart Eyes

Ето това се казва новогодишен подарък! ЧЕСТИТО БЕБЧЕ САМУИЛ! ДА И Е ЖИВО И ЗДРАВО И МНОГО ЩАСТЛИВО!  kyllmg  Tada

vesi_nn,за пореден път оставам с отворена уста пред твоите снимки!  omm Страхотно украсени салатки, както винаги! Честит имен ден! Много здраве, много любов, много късмет! И все така прекрасни кулинарни творения!  bouquet
mery_poppins1  smile3501 за декорацията, а и за самото меню!
Neli4ka, свинското е страхотно, не мога да спра да го зяпам!  #Crazy Ако снимките не са толкова размазани преди да ги качиш в темата, тогава коригирай малко размера и ще стане (не, че разбирам, но аз така съм правила и се получи).
Роца, благодаря за рецептата!!! Че няма да успея, няма, ама поне научих няколко готини номера (като този за изкарването на въздуха)  Laughing Само не разбрах, първия път като се прибавят белтъците към захарта и бадемовото брашно, на сняг ли са или са неразбити?
rossonera, благодаря за рецептите, прекрасно изглеждат тези сладкиши!
labrex, кекса изглежда вълшебно!

Всички сте показали страхотни неща! А аз днес нищичко не съм приготвяла, затова, моля извинете, че съм без снимки!

# 499
Здравейте мили момичета Grinning
И аз ще пост-на част от новогодишните ми ястия:
Първо беше питката от питковата тема Mr. Green(как звучи само),рецептата е на Мама Цоцоланка(горещо препоръчвам - много достъпна,лесна за изпълнение,а вкуса бешеееее да не ви разправям ....ПЪРФЕКТ Crazy)Изпълнението ми е едно на ръка,не стана разбира се като шедьоврите от питковата тема,но мисля че един ден и това ще постигна:
Първи вариант(от това тесто излизат 2 питки),плетох го някак ама превтаса ли що ли,малко се разляха формите,а и аз малко го сгнетих като го намазах с жълтъка отгоре,но е прилична горе долу:

Втори вариант(четох начина за оформяне на Хризантема,не го схванах,но пак триъгълници редих Blush)

Следва свинско мариновано предварително и приготвено след това с гъби,лук и топено сиренце,фантастично на вкус стана:

Салатката с кускус и царевица на Аелис,страхотна.Едва остана ей това количество да го заснема:

И парченце от прелестният "Добуш":

Извинете за досадните обяснения,малко май се отплеснах Embarassed

# 500
  • Някъде на път....
Леле, какви вкусни новогодишни трапези! Не-ве-ро-ят-ни!!!  Peace

Аз да се поотчета от преди Новогодишната трапеза..... 

Сиренени топчета

Пиле фрикасе

Кюфтета с доматен сос

Ориз с гъби и зеленчуци

# 501
  • Някъде на път....
Мариновани свински вратни пържолки

Печена тиква

Бъркани пици

И последно:

Гювечета

# 502
Лабрекс, той и на цветове е като карнавал  Peace Чудесно изглежда, сега ще погледна при Венета  Peace

А, пеп-4о, на цветове не можах да го докарам карнавален, покрай новогодишните изпълнения ми свършиха сушените череши, вишни и киви, ако имах от тях - тогава щеше да е истински карнавалът!  bouquet В тоя студ и дъжд да имаше сега едно паниче с шкембе чорба..... Heart Eyes

labrex, кекса изглежда вълшебно!

Леля Ог, благодаря!  bouquet Венета е виновна, замая ме с това омайващо име на кекса! Grinning

Днешната ми сръбска погачица, много ми харесва, ама вече гоня формата и! Joy

# 503
Neli4ka , ще споделиш ли рецептата за свинското Hug?
Рецептата е тук- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451094.15
П.С.Сега забелязах,че на две от снимките се вижда ролката тоалетна хартия. EmbarassedПонеже ми свърши готварската взех ролката да си избърсвам ръцете.Много ме е яд,че не съм се сетила да я махна. Laughing

# 504
Лурдес, приготвям плънката така:
Задушавам лука, добавям и месото на кубчета да се задуши, добавям ориза и 4 чашки вода. Подправки - сол, черен пипер и магданоз. Като набъбне ориза и поеме водата, завивам сармите, заливам ги с вода и малко зелев сок и ги слагам на бавен огън на котлона.  Hug

Hug  bouquet
Аз най-вече питах, защото сармите от моята капама за Нова година бяха като кюфтета, обвити със зелеви листа. ooooh! Whistling А то как се правели сарми с кисело зеле.... Rolling Eyes Laughing

# 505
  • В сърцето на живота!
Честита Нова Година!

От новогодишната трапеза,една малка час от мезетата.                             Баницата с късмети.

Вечерята.

# 506
В тоя студ и дъжд да имаше сега едно паниче с шкембе чорба..... Heart Eyes

Днешната ми сръбска погачица, много ми харесва, ама вече гоня формата и! Joy

Охх голям смях Joy Joy Joy
Хиля си се за шкембето,че аз такива неща не ям и винаги ми е много интересно как се яде тва чудо Mr. Green Crazy

А сръбската погачица изглежда невероятно,ама ти със сигурност я заслепяваш(без да гониш формата и)  bouquet

# 507
Честита Нова Година на всички!
Много здраве, любов и готварско вдъхновение  Hug

Масата-зелена салата, яйца със сирене, Руска салата, снежанка, червено цвекло, ядки и мезета.
Имаше и баница с късмети и еклерово руло, ама не успях да снимам всичко Laughing

Задушени вратни пържоли с гъби със сметана

Яйца със сирене и майонезен със

# 508
L e o много апетитно меню ,как така еклерово руло не мога да си го представя  Thinking

# 509
L e o много апетитно меню ,как така еклерово руло не мога да си го представя  Thinking

То беше купешко-еклери с баварски крем от Маркрит Whistling

Общи условия

Активация на акаунт