Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 605
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Тутулинке, ама вие в Габрово и фазани ли имате бе  Wink  Пиши, моля как го прави  Praynig

Пепи, днес фазани, утре може и щрауси..... знае ли човек  Joy  Joy  Joy

Фазана го опърлих, че нещо не ми хвана окото. След това го разрязах през гръдната кост, но не напълно. После за тен червен пипер, чер пипер, сол, хубаво обтрих с краве масло. В плика сложих предварително нарязан лук на полумесеци и моркови също посолени и с чер пипер, върху тях фазанчето разперило крилца, налях внимателно 1 кафяна чаша червено вино  и парчета краве масло на око. Пекох във фурната около два часа на умерена температура. След това разрязах плика да се запече хубаво до златисто.
       И накрая кана с червено вино и сбогом чиста съвест  Drunk

# 541
Къде сте бе Laughing Laughing Laughing поспаланкииииииииииииииииии Hug Hug Hug

Аз отдавна си изпих кафето, ама го снимах все пак, преди да му се насладя, в компанията на пудинговите мъфини на Лабрекс Hug

Сега чакам машина да приключи с работата си, че съм се навила за печените питки на Джемма.  Wink

# 542
nordina, благодаря за рецептата за капамата   bouquet
Krische, много са ти симпатични мъфините.

# 543

Шоколадов сладкиш с банани - т.е. запазените ни парченца от него
.............................................
Моля, ама много моля за рецептата на това сладко изкушение, видях не съм единствената желаеща, но тази вечер разгледах не видях да е предоставена рецептата! Praynig Praynig Praynig

готово, заповядай  /и на още някой обещах  newsm78 newsm78/ Шоколадов сладкиш с банани

тутулинка, благодаря  Hug

Крисче, ама ти не почиваш ли  Wink

# 544
Празниците отминават,но на мен изобщо не ми се връща в реалността  Thinking затова снощи си спретнах една лекичка торта с крем и заквасена сметана,но нещо не се стегна много и парченцето не е много стабилно,но пък вкусно.Още пиле с кисело зеле и сутрешните палачинки.

Хубав ден на всички Hug

# 545
Баницата на Морена:

Норче, радвам се, че питката ти се е получила  bouquet!

# 546
Баницата на Морена:

Норче, радвам се, че питката ти се е получила  bouquet!

polin_a  невероятна баница,моля те дай линк,че не мога да открия рецептата,благодаря Hug

# 547
Бени, заповядай Hug. Много е вкусна Peace. Само да уточня, че аз не изчаквах листите да попиват мазнината, а директно ги слепях два по два и заливах с плънката. Стана си много добре пак Peace.

# 548
Добро утро, момичета!

Krische, beniii, изпреварили сте ме! И аз уж рано станах, за да се отсрамя за вчера, ама съм много пипкава и закъснях  Laughing
Дес, Madam Stasita, пак страхотни питки!
t_ilieva, както казва мъжа ми, “ей това са истински манджи!”  Laughing
labrex, няма значение дали приличаме на питки или не, важното е да сме щастливи. Напоследък любимият ми лаф е: “по-добре пет дни срам на плажа, отколкото цяла година диети и мъки във фитнеса”  newsm39
Neli4ka, от свинското така ми се насълзяват очите, че не виждам тоалетната хартия  Laughing Но все пак може да я ретушираш много лесно  Wink

Ясмина, L e o,  Pety, Pinki_81, matze, me4ta22, Venetta... не мога да ви изброя, много вкусни и красиви неща показвате!   bouquet

megans, благодаря за комплимента! Веднага ти го връщам- чудесна питка! Рецептата за целувките е ТУК , но моят съвет е да не слагаш амонячна сода, а обикновена и може би малко бакпулвер. Миризмата на амонячната сода е ужасно задушлива, на мен ми е много неприятна и не ползвам. Освен това сместта стана доста течна, може би и трябва малко захар отгоре. Аз затова ги направих на кора и после ги рязах на сърца, защото не стояха като целувки. Можеш да ръснеш ядките и преди печенето.
delicate, хубав крем карамел, ама защо поверяваш на мъжо такива важни задачи!? 
ilrai78, от един пост записах три рецепти!  Hug Много вкусни неща си показала!
didibu, много много ти благодаря!   Heart Eyes Мечетата с такъв мерак ги правих, че не можах да ги разрежа! Опаковах ги с други сладки и айде за подарък на приятелските деца. Голяма радост падна, нищо че не станаха баш полярни мечки. Благодаря ти за хубавите думи!
polin_a, видях я! Страхотно изглежда, щ е пробвам!

Ето и от мен закуската:
Пържени банани и праскови, орехи, канела, черешов ликьор

Ставам банална, но пак мъфини(този път с круши)

Прекрасен снежен ден на всички!

# 549
Влизам само да се оплача, че пробвах Обърната баница по рецепта на Аелис.
Пепчо и твоята рецепта четох по специално за технологията на обръщане.
Е  Embarassed Embarassed Embarassed не се справих и половината баница я събирахме с лъжиците ooooh!.
Аелис там където остана читаво е много вкусно ама....ако някой има снимка на това обръщане ще се радвам да сподели.Така се амбицирах че  #Crazy #Crazy #Crazy
От снимка няма нужда да не се плашите Mr. Green
Обърнах баницата на 4 големи купички и по средата хлътна и се залепи за масата.Посъбрах я и така ooooh!

# 550
Привет момичета.....страхотни неща сте правили пак..... CrazyМалеееееее мале....... Crazy
Аз да ви почерпя по случай остаряването ми с още една годинка....... Peace
да не си помислите че съм ги правила аз..... Naughty
Ето тази тортичка си спретнах за мое здраве Не е нещо особенно, но я направих спициално за мен Crossing Arms......разрез утре........ Wink

# 551
matze освен в турските магазини шкембе можеш да намериш и във верига магазини Real там продават и други карантии,сърца,дробчета и т.н  Peace

Аелис може ли рецептата за салата с кус кус  Praynig

# 552
  • сред люляците
Леля Ог , благодаря! Дано са ти полезни рецептите Heart Eyes
А в твоите пържени плодове ми останаха очите Blush Ще помоля да споделиш как ги правиш!

polin_a , невероятна е баницата ти! Аз съм я правила преди доста време. Стана много хубава, но не като твоята... newsm78

Krische, крадвам си от теб мъфин Crazy

berina, да си жива и здрава! Много щастие и късмет ти пожелавам!  bouquet

Бъни, аз като правя такава баница, намазвам дъното на тавата с малко от плънката и тогава слагам корите.  Ето как я правя аз. Откакто я приготвям така, никога не пада. Но е важно и тавата да е най-обикновена емайлирана.  Hug

# 553
  • Някъде на път....
Леля Ог, не знам какво има предвид мъжа ти с това

........t_ilieva, както казва мъжа ми, “ей това са истински манджи!”  Laughing
...................
но ще го приема като комплимент!  Hug

# 554
Илианка, благодаря ти Hug!
А иначе какво не ти се получи? Нещо при печенето освен да е станало, не виждам къде другаде може да се сбърка Thinking.

Леля Ог - Нинче, благодаря и на теб Hug!
Прочетох, че си оправила браузъра и затова не пуснах линк Wink.
А първата ти снимка ми идва да я ......нацелувам, да не напиша по-"вулгарна" дума Laughing.

Берина, честит рожден ден  bouquet! Пожелавам ти много здраве, щастие и семейно разбирателство Hug!
Снимките може и да не са твои, но аз веднъж в живота си съм яла турска баклава, правена от стара туркиня, и мога да кажа, че това е нещо, което няма аналог в нашата кухня. Беше с невероятно тънки, почти прозрачни точени кори, плънката - страхотна, ненатрапчиво сиропирано - разкош Peace. Ако знаеш как се прави такова нещо, моля за рецепта.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт