Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

  • 123 504
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 428
   Привет момичета, ако продължавате така "везничката" няма да може да ми отчете теглото  ooooh!  ooooh! Моля ви   Praynig  спрете се. Починете си малко !

    Вчера направих ей това, ама не знам как да го кръстя. Беше опит в машината за хляб.  Да е кекс, не е, ама стана много вкусно, че и ябълка му сложих, а отгоре с лимонова глазура.

    

     и разрезче

    

     а тава е по рецепта на Морена много вкусно   Peace    благодаря на Морена   bouquet

      

     кюфтета на фурна и пикантни картофки по рецепта на Еси    Еси и за теб bouquet

    

     Хубав ден на всички  Laughing

     П.П. Лабрекс, писали сме по едно и също време и се връщам да ти кажа за пореден път, че ти и Селма и сие / да не изброявам / сте главната причина вече да се търкалям по пътя. А лимоновата глазура я направих заради теб, че знам как обичаш да ти ухаят сладкишите...на лимонче  Simple Smile/това е вид отмъщение /
     А колкото до вчера и аз не можах да вляза във сайта. Дано никой не ме е чул какви ги.... Joy, ама си признавам , де  Laughing

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:32 от tutulina

# 676
  • Мнения: 211
Момичета, чудни вкусотии сте направили! Много идеи, много рецепти.... усилено записвам и потривам ръце! Поздравления за всички!   bouquet
Селма, много благодаря за високата оценка!   Hug
didibu, дано ти харесат! Сподели резултата, че ми е любопитно дали ще одобриш вкуса.
yagodka, много вкусно! И аз благодаря за рецептата за сладкиша!
alximika, добре си дошла! Само вземи и кюфтенцата, кебапченцата и запеканката!
marabu, тази рецепта ще бъде изпробвана в най-скоро време!
Хъни - Бъни,  един несполучлив опит не трябва да те плаши толкова! Сигурна съм, че втория път ще стане супер! Аз вече за 20-ти път правя целувки, стават ужасни, лепкави и гадни, но не се отказвам, тия дни ще пробвам пак! Пък и нали не изхвърлихте опита  Laughing
Роца, много ме изкушаваш с тези чийзкейкове!
Поли, от какво е крем-питата? Изглежда чудесно!

От мен вчерашната вечеря- панирани разни работи- чушки, топено сиренце (панирано със сусам, става страхотно), кашкавал и рулца от чушка с кашкавал:


И дакото пиша, ето че и labrex и tutulina напълнили с вкусотии! labrex, как правиш този орехов сос за шаранчето? Отдавна не сме яли риба, та може да опитам тая седмица.
Хубав ден на всички!

# 677
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Aredhel пицата руло е страхотна  bouquet
alximika, благодаря, твоите неща също!  newsm10

Aredhel , много идеен начин за приготвянето на пица , у нас тестото "Верди" много се харесва Wink.
Аелис, благодаря и ние много харесваме това тесто!

# 678
  • Мнения: 9 785
delicate, благодаря ти Hug!

Аелис, благодаря за рецептата.  bouquet

За крем-питата: Понеже правих малко импровизации, кремът не ми се схвана така, както трябва, а и корите ми наистина бяха малко, та трудно успях да оформя парчето за снимката. Вкусът е ненадминат обаче Heart Eyes.

Нинче, всеки път се облизвам на снимките ти Crazy. Много вкусно ги снимаш Peace.
Крем-питата е направена от натрошени кори за баница и много вкусен крем. Ще ти пусна на лични двете рецепти, които ми предоставиха дамите от тук. Hug

# 679
  • Мнения: 1 313
Честита Нова година!


Желая на всички много здраве, и благополучие! Нека Новата година бъде по-добра от страта и повече поводи за празнуване усмивки и вкусни и красиви трапизи мили кулинари!
Обичайте се и бъдете щастливи!


Трапезите са ви повече от прекрасни, поздравявам ви и ви поднасям  цветя   bouquet

При нас е традиция да посрещаме Нова година извън домът ни и пропускам тези приготовления  Party

Леля Ог, радвам се, че ви е допаднала рецептата за джолана, изглежда повече от вкусно! Hug
Крисче, това е най-лестата рецепта за приготвяне на джолан, пък е толкова крехко и вкусно, ще се радвам ако ти допадне рецептата!  Wink

Хайде хубав ден и сигурно по-късно ще се включа пак, че е време и аз да сготвя нещо вече   chef

# 680
  • Мнения: 7 433


А баклавата е с пандишпанова смес по средата,ако искаш ще напиша точната рецепта,
много е вкусна,аз само нея правя и е лесна  Wink

  Да не е по рецептата на Габи?Правила съм я,наистина е хубава!Полу баклава - полу кекс. Simple Smile

# 681
  • Мнения: 22 867
    П.П. Лабрекс, писали сме по едно и също време и се връщам да ти кажа за пореден път, че ти и Селма и сие / да не изброявам / сте главната причина вече да се търкалям по пътя. А лимоновата глазура я направих заради теб, че знам как обичаш да ти ухаят сладкишите...на лимонче  Simple Smile/това е вид отмъщение /
     А колкото до вчера и аз не можах да вляза във сайта. Дано никой не ме е чул какви ги.... Joy, ама си признавам , де  Laughing

tutulina, и аз вчера едни ги............, освен Рекс, друг не ме чу, а той е приятел и не ме издава! Grinning Лимоновата глазура хубаво, ама има куриерски фирми, да ме беше подсладила ядовете поне с някое и друго парче сладкиш, ама не - скомина ми правиш. Че поне да си беше дала тайната рецепта, ама не - и не я си пазиш!  bouquet


Леля Ог, скълцан/смачкан чесън, орехи - едро смлени или по-ситно скълцани, малко сол - това се обърква с олио и към сместа се сипва малко вряла вода и се бърка, сместа побелява. Подправя се с дивисил. Някои слагат от олиото, в което е пържена рибата, по-вкусно е, но става и с олио от бутилката, ако на човек му е противопоказано да яде пържено. То рибата е пържена, ама поне олиото да не е препържено. Пропорции малко ще ми е трудно да дам, записала съм глава чесън на чаша орехи и около чаша вряла вода, но аз го правя на око, получава се сосче, като гъста сметана. Ако искаш да е по-рядко - слагаш малко повече от врялата водичка. Харесваме го вкъщи и върви с пържената риба.

# 682
  • Мнения: 769
Докато търсех къде ми е един от постовете за да сложа линк към рецептата разгледах невероятните красоти,които сте приготвили.Поздравления за всички  Heart Eyes
Ивка, направила си страхотна торта  Hug Радвам се,че ти е харесало.У дома много я обичаме Blush

# 683
  • Мнения: 9 785
Момичета, вчера е имало проблем с форума като цяло. Откъм 17 часа някъде. Надяваха се днес до 10 часа да го оправят.

Ама си е за яд работа де Rolling Eyes.

# 684
  • Мнения: 22 867
Момичета, вчера е имало проблем с форума като цяло. Откъм 17 часа някъде. Надяваха се днес до 10 часа да го оправят.

Ама си е за яд работа де Rolling Eyes.

При мен беше от сутринта вчера та до сред нощите, но тая сутрин всичко е о.к.  Peace

# 685
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Здравейте, страхотни неща сте сътворили  bouquet    chef
от мен -снощи рибка с печени картофки

приятен и ползотворен ден

# 686
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 428

tutulina, и аз вчера едни ги............, освен Рекс, друг не ме чу, а той е приятел и не ме издава! Grinning Лимоновата глазура хубаво, ама има куриерски фирми, да ме беше подсладила ядовете поне с някое и друго парче сладкиш, ама не - скомина ми правиш. Че поне да си беше дала тайната рецепта, ама не - и не я си пазиш!  bouquet

   Лабрекс, да ти пратя, ама мойте дето непрекъснато тракат със зъби го глътнаха за отрицателно време. То и мен само Ая ме слушаше, че аз по едно време избеснях много яко.. #2gunfire идваше ми да гръмна някого... За това се отправих към кухнята да релаксирам. Главен дегустатор Ая, която не отказва нищо. За сега боза не пие и не яде мюсли...Така че като ви дойдем, лесно ще ни нагостите, не сме с претенции... хи-хи-хи  Joy Joy Joy
     А иначе нищо особено не е. Имам приятелка, като я питаме за някоя рецепта тя отговаря: "От всичко по малко", че и аз така сложих 1 ч.ч.кисело мляко с 1 к.л. сода, 1ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно с 1 бакпулвер, 1/2 ч.ч. олио, 2 яйца, 1 1/2 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета ябълки, 2 бр.ванилия /щото мойте се цупят на канела, откачена работа /  newsm78 и метнах в машината на програма "печене" за 120 мин.беше готово.
     За другия път ще има специална пратка за Рекс.  food002  Целувки за него от Ая. Kissing Heart

# 687
  • Мнения: 22 867

tutulina , благодаря! Ще си копна рецептата за всеки случай, ама нямам машина - ръчно ще я правя. Grinning
Целувки за Ая и от нас с Рекс! Kissing Heart

# 688
  • сред люляците
  • Мнения: 767

ilrai78 , дояде ми се зелен боб Hug.В една друга тема се спомена за една сиропирана баница, мисля , че е по твоя рецепта, много ми допадна, ще я пробвам тези дни Wink.


                                    
Аелис , не знам коя е темата и какво пише там, но сиропираната баница е много хубава (и сладка Laughing)
Много приятели я правят вече  Peace Чакам резултат и от теб  bouquet

# 689
  • Мнения: 610
Добър ден майсторки ! Темата отново е пълна с вкусотийки.... newsm22

Роца- чийзкейка ти изглежда страхотно..  chef
Аелис- Благодаря ти  Blush много си мила.  Hug
Леля Ог- правиш много вкусни, свежи и красиви снимки !   bouquet

от мен :
сърмички и отново сладките капучино на labrex   bouquet много ни харесват .  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт