Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 512
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте , имам проблем със скалпа - люпи ми се и постоянно имам малки ранички . Това лекува ли се -с какво е най-подходящо и опасно ли е ?  Rolling Eyes
Благодаря и се извинявам ,че нахлувам така ,просто не видях по-подходящо място , а тук има наистина хора които разбират   bouquet

Със сигурност трябва да те види дерматолог.Тези ранички и люспички може да са от много неща-агресивна козметика за коса ,силна боя, чувствителен скалп,кожни проблеми- пърхот ,себорея...Когато лекаря установи причината, ще ти предпише нужното.

Вероятно е обсъждано, но нямам време да чета всичко назад, за това ще питам. Колко време оставяте косата си да почива от маската с тривинаминол, месец достатъчно ли е? През това време мога ли да ползвам, само масла, че ми е доста сухичка косата?
Някой беше попитал колко лимонов сок слагам в маската, изстисквам половин лимон с ръка, не много старателно...
Всяка от нас е стигнала до извода ,че е много индивидуално за почивката. Има дами които не правят почивака ,защото така усещат косите си.Има и такива които правят един месец почивка. Ползването на маслата е идентично . Аз лично не мога без масла.Кожата  на главата и косата са ми нормални към сухи и от маслата се чувстват супер.

# 361
Направих си за пореден път маска с авокадо,зехтин и жълтък-косата ми е супер newsm53 и със супер обем,вече съм решила да си я правя тази маска всяка седмица-определено е подходяща за моята коса,много съм доволна.

# 362
Направих си за пореден път маска с авокадо,зехтин и жълтък-косата ми е супер newsm53 и със супер обем,вече съм решила да си я правя тази маска всяка седмица-определено е подходяща за моята коса,много съм доволна.

Опитай някой път и банан . Мисля ,че ще останеш доволна .

1 банан
1 жълтък
4 лъжици зехтин
Намачкайте банана с вилица докато стане на каша.
Прибавете разбития жълтък и зехтина и разбъркайте добре сместа, докато стане кремообразна. В случай, че сместа е прекалено гъста ( зависи от големината на банана), можете да добавите още малко зехтин.
Сложете маската на косата си, покрийте главата с шапка за баня и останете така 15-30-60 минути.
Изплакнете добре с топла вода и измийте с шампоан.

# 363
Момичета, понеже ме мъчи косопад  Sad  - не някакъв силен, а просто косата постепенно си оредява в областта на бретона, си взех хапчета Novophane (таблетки с-у косопад и за задравяване на косъма).Някой има ли отзиви,пил ли ги е?   bouquet

# 364
Момичета, понеже ме мъчи косопад  Sad  - не някакъв силен, а просто косата постепенно си оредява в областта на бретона, си взех хапчета Novophane (таблетки с-у косопад и за задравяване на косъма).Някой има ли отзиви,пил ли ги е?   bouquet

Откъде ги купи и препоръча ли ти ги някой или сама си ги взе?

# 365

Откъде ги купи и препоръча ли ти ги някой или сама си ги взе?
Има ги навсякъде по аптеките.Препоръча ми ги дерматолог от Плевен (Авис Медика).Каза ми ,че са сравнително нови и били мн добри за подсилване на косъма newsm78. Но м/у другото,не мисля ,4е ми обърна голямо внимание ,понеже когато косата ми е чиста ,не си личи много,4е е пооредяла и май ми ги изписа ей така ,колкото да има нещо . Не знам без коса ли трябва да отида, за да видят, 4е има  проблем  Sad

# 366
  • В полите на Пирин планина
to4ica123 това оредяване може да се дължи и на някаква механична намеса - например топиране, прекомерно използване на стилизиращи продукти ...

# 367
to4ica123 това оредяване може да се дължи и на някаква механична намеса - например топиране, прекомерно използване на стилизиращи продукти ...

Lady Brinne, не знам вече  Tired Възможно е, понеже ползвам преса от 4 години някъде. Но пък напоследък съм разредила изправянията до максимум,не съм се боядисвала от 4,5 месеца  Sad, домашни маски постоянно и няма никакви признаци да се оправя...,а и защо не оредява навсякъде, а само в областта на бретона  newsm78

# 368
И моята беше така  Confused Но благодарение на домашните маски, но за доста по-дълго време + себорал форте+подхранващи ампули, положението се подобри значително. Започнаха да ми растат нови косъмчета, които са вече поне 10 см., а и постоянно изникват нови. Но става дума за грижи от лятото на 2004 година  Grinning

# 369
И моята беше така  Confused Но благодарение на домашните маски, но за доста по-дълго време + себорал форте+подхранващи ампули, положението се подобри значително. Започнаха да ми растат нови косъмчета, които са вече поне 10 см., а и постоянно изникват нови. Но става дума за грижи от лятото на 2004 година  Grinning

Браво,Lady Brinne ! Радвам се,че косата ти се възстановява  Hug Ти знаеш ли каква е била  причината за твоя косопад? И някаква определена марка ампули ли си ползвала или каквито и да е за подхранване ? И не на последно място,ти благодаря за куража   bouquet

# 370
Това ми се стори интересно и искам да го споделя с вас :

http://www.eva.bg/beauty/hair/315

http://www.eva.bg/beauty/hair/1013

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 17:32 от Си♥си

# 371
Момичета, бих искала да споделя с вас и да попитам дали някой може да ме посъветва, проблема ми е банален, но ще се радвам да споделите опит с мен! Два месеца след като родих косата ми започна много да пада и да изтънява, също така ми се струва, че растежа се забави! Ако имате личен опит, за някаква маска и шампоан, които биха ми помогнали да я подсиля и да ускоря растежа. В момента ползвам шампоан Syoss  и незнам дали той не прецака работата... В момента не пия витамини, незнам от коя група бяха за косата, А, Е или друг? Предварително Ви Благодаря!   bouquet

# 372

Браво,Lady Brinne ! Радвам се,че косата ти се възстановява  Hug Ти знаеш ли каква е била  причината за твоя косопад? И някаква определена марка ампули ли си ползвала или каквито и да е за подхранване ? И не на последно място,ти благодаря за куража   bouquet

Предполагам, че много съществена причина беше хормоналният косопад след  първата ми бременност, т.е. той направи положението по-очевидно. Освен това редовно топирах косата на бритона, за да изглежда по-обемна - слагах доста голямо количество пяна и то в корените и вероятно съм запушила коренчетата, защото от прекомерно използване на силикони / които присъстват в стилизантите за уплътняване / това е възможно да се получи като обратен ефект.
Харесвам ампулите DENISE, с пчелно млечице и с кератин.

# 373

Опитай някой път и банан . Мисля ,че ще останеш доволна .

1 банан
1 жълтък
4 лъжици зехтин
Намачкайте банана с вилица докато стане на каша.
Прибавете разбития жълтък и зехтина и разбъркайте добре сместа, докато стане кремообразна. В случай, че сместа е прекалено гъста ( зависи от големината на банана), можете да добавите още малко зехтин.
Сложете маската на косата си, покрийте главата с шапка за баня и останете така 15-30-60 минути.
Изплакнете добре с топла вода и измийте с шампоан.

Ще опитам и с банан -аха ,мерси Party

# 374
Lady Brinne ,благодаря ти за из4ерпателното инфо   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт