Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 328
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Изпробвано и ефективно при мен е - извлек от корени на коприва.
Корени от коприва /купуват се от билкова аптека/ се слагат в един буркан и се заливат с водка. Това нещо стои на тъмно две седмици, като през няколко дни се разклаща. После се отцежда спиртът. С памучен тампон този екстракт се втрива в коренита на косата и се стои така един час, след това се измива косата по нормалния за теб начин.
При мен бързо имаше резултат и това ме направи по-постоянна. Фризьорката ми веднага забеляза разликата.
Тъй като става дума за билков ескстракт, макар и той спиртен мисля че няма да има проблем, при положение че кърмиш. В смисъл, че се слага малко количество и апликацията ще е краткотрайна, после се отмива.
Аз също четох на доста места, че тази рецепта е много ефикасна за коса, но на всички места изрично пишеше, че корените от коприва трябва да са пресни, а не сушени от аптеката  newsm78  Ето и линк - http://atanas-ko.hit.bg/nely/herbs/copriva.html
Е предполагам, че и ефекта от сушените корени е почти същия като от пресните  Grinning

Момичета аз преди няколко страници писах за проблемите си с косата. Най после се наканих да отида на дерматолог и лекарката ми предписа Дипросалик за мазане, Ревалид за пиете и шампоан Селсън Блу за миене. По време на прегледа ми каза, че имам себореен дерматит в много тежка форма  Confused  Също така ми каза, че не се лекува, а само се подтиска, което всъщност си го знаех Tired и ми каза след седмица да отида пак на преглед, за да ми изпише още неща с които да подтискам себореята след лечението което прилагаме сега. Много ми е криво, че не отидох по-рано и ми опада толкова много коса /почти половината, ако трябва да съм честна  ooooh! / Надявам се като отида на преглед след няколко дни да ми каже, че домашните маски не са противопоказни за себореята  Praynig
4ernokoska много внимавай с този дипросалик PeaceОт него ще имаш видим ефект и след време още повече ще ти станат петната по главата PeaceОт личен опит ти го казвам.Ако искаш опитай сега с него,но после наблягай на домашните маски и то по с мазните съставки,за да овладяваш плаките.Дипросалика е кортикостероиден и ефекта му е временен PeaceПопитай пак докторката си дали е себорея или псориазис.Защото по твоите симптоми ми прилича повече на псориазис.Аз съм имах такива петна по главата и за това ти го споделям PeaceНякой в рода ви имал ли е такива петна по главата?Ако искаш още инфо пиши на лични,да не пълним общия Peace
Успех в лечението Wink

# 556
 Thinking така като чета си мисля, че тази фрикция няма да е много подходяща за 4ernokoska. Колкото и да е мек спирта, той все пак изсушава, а така може да влоши положението. Можете да опитате с екстракция с глицерин, но тогава не знам дали ще се екстрахират всички полезни вещества от копривата, така както със спирта.

# 557
Thinking така като чета си мисля, че тази фрикция няма да е много подходяща за 4ernokoska. Колкото и да е мек спирта, той все пак изсушава, а така може да влоши положението. Можете да опитате с екстракция с глицерин, но тогава не знам дали ще се екстрахират всички полезни вещества от копривата, така както със спирта.
Аз в момента си втривам в корените на косата,корени от коприва с ракия,но съм си потушила всички зачервявания и плаки.права на всяко миене маска и нямам никакъв проблем Peace
Но наистина ще е по добре да изчака поне 2 седмици да си приглуши плаките.А и без това,нали трябва да се киснат корените толкова време в ракията Peace

# 558
Има метод за отделяне на спирта, но в домашни условия ми се струва неприложим. На водна баня се загрява екстракта, спиртът се изпарява. Това, което остава се нарича абсолю, на принципа на екстракцията на етеричните масла. То съдържа всички онези вещества, които имат биологично-активно действие, восъци също. Това абсолю вече може да се разреди с глицерин или бадемово масло например. Но пак казвам в домашни условия ми се струва трудно постижимо и като апаратура и като контрол на температурата на изпаряване на спирта.

# 559
Здравейте момичета  Grinning
ell_ell вярваш или не, но когато отворих листовката на лекарството и прочетох, че е с кортикостероиди точно за теб се сетих. По точно сетих се, че точно така ти мина временно и после се влоши. Ще пиша после на лични да ми пратиш точно какви маски за коса правиш ти  Wink А за кортикостероидите знам, че ефекта им е временен от сина ми. Преди време му предписаха една пастичка за обрив и в момента в който спирах да го мажа обрива се появяваше отново и още по-голям  Rolling Eyes ell_ell никой в рода ми не е имал такъв проблем с кожата на главата, а при мен това се появи още в пубертета, но никога не е било толкова много и с толкова обилен косопад  #Crazy Лекарката утре ще я питам дали е себорея или псориазис.
*vera утре съм на нещо като контролен преглед и ще питам лекарката сега като имам това заболяване на кожата на главата какво мога да нанасям от домашните маски и бъркочи и най-вече ще я питам за тази тинктура, защото вече не знам от колко месеца чакам да стане пролет, за да отида на село да извадя корени от коприва и да я направя. Надявам се да не е проблем да я използвам, защото надеждата ми е в нея малко да ми се пооправи косата  Praynig
А за това каква да е ракията или алкохола в който да киснат корените аз четох някъде, че трябва да е до към 40 градуса най-много, може би за да не се изгори кожата на главата  newsm78

Сигурно може, но да е по-мека ракията да не е силна, че да не се получи изсушаване и прегаряне на кожата на главата. Водката освен това не мирише.

Нормална ракия за пиене става.
Lady Brinne в нашия край нормалната ракия за пиене е над 55 градуса  Laughing  

# 560
  • В полите на Пирин планина
4ernokoska стискам палци днес за прегледа  Peace

Аз честно казано си мислех за 40-50 градуса ракия  Grinning

# 561
Здравейте, чета хубавата ви тема, но рядко се навивам да домашни маски Embarassed
Искам да ви попитам дали имате впечатления от шампоан и маска с какао за слаба коса на L'oreal?

# 562
  • Sofia
ето една интересна статия за сгъстяване на косата: http://pri4eski.net/index.php?option=com_content&view=articl … amp;Itemid=167781  Whistling

# 563
М дааааа това е готино.Заслужава си да се опита. Peace

# 564
това с бирата наистина върши работа...поради липса на време,
аз съм си поливала косата с хладка бира...престоява известно време и после
изплаквам с р-р на хининова вода...

правя го след измиване с шампоан... Peace

# 565
ето една интересна статия за сгъстяване на косата: http://pri4eski.net/index.php?option=com_content&view=articl … amp;Itemid=167781  Whistling
някой ако пробва да докладва

# 566
някой ако пробва да докладва
В този студ - аз съм пас. Whistling
Къде са Мис Арк и анастангелче? Thinking

# 567
благодаря за сайта  Peace има мнооого информация  bouquet

# 568
 ето снимки на косата ми от 29.01.2010г.    доста си я скъсих , но си струваше  Simple Smile  косопада ми понамаля и изглежда по-живичка , а от газта в маската има хубав блясак

# 569
  • В полите на Пирин планина
В този студ - аз съм пас. Whistling
Къде са Мис Арк и анастангелче? Thinking

И аз не смятам да пробвам  Stop

анастангелче стана Анч  Grinning

А Мис Арк явно загуби интерс към темата ...

Общи условия

Активация на акаунт