Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 306
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • В полите на Пирин планина
Доколкото е коментирано, не от личен опит - трябва да се отбягват съставки, които свалят боята - жълтък, кисело мляко, оцет, хума. Иначе няма проблем да се правят маски с масла+тривитаминол.

# 601
  • София
Благодаря Lade Brinne. Мислех си, че като става въпрос за безамонячна боя трябва да се ограничат маските изобщо, но се надявах на опровержение, за което благодаря  Hug

# 602
  • софия
Скоро попаднах на магазини DM и там ми направи впечатление една козметика на мн. newsm78 добри цени, марката е  balea  имате ли впечатления дали са им добри продуктите за коса.

# 603
  • Бургас
Скоро попаднах на магазини DM и там ми направи впечатление една козметика на мн. newsm78 добри цени, марката е  balea  имате ли впечатления дали са им добри продуктите за коса.

За коса незнам ,но на Балеа душ геловете са много хубави.Само тях съм ползвала.В една друга тема се коментираха продуктите им на Алверде и Бейби Лав,като много сполучливи за цената им.От Бейби Лав имам шампоан с  който къпя децата наистина е с много меки пенители и става за ежедневна употреба и за възрастни. Peace

Lade Brinne да ти е жив и здрав рожденика и много да слуша мама и тати!  bouquet

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 16:07 от kloie

# 604
Здравейте, някоя от вас интересувала ли се е от някакви естествени начини за миене на косата? Четох, че ставала със сода за хляб, но нещо идеята не ми допада  newsm78
Пробвала съм с жъктък и е добре.

# 605
Country Life и преди сме коментирали, че содата не е подходяща алтернатива - все едно да се миеш с най-долнопробен сапун.

kloie мерси  Peace

# 606
аз знам за хума, но лично аз  съм си правила маска само

# 607

Хума размита с оцет и вода може да се ползва за измиващо средство.  Peace

# 608
А медът дали сваля боята? Ползвам безамонячна, която и без това пада бързо.

# 609
Скоро попаднах на магазини DM и там ми направи впечатление една козметика на мн. newsm78 добри цени, марката е  balea  имате ли впечатления дали са им добри продуктите за коса.

аз съм ползвала един шампоан с неутрално pH на Балея - ми не е нещо особено, лично моята коса се омазняваше по-бързо от него, но някакви други отрицателни черти не мога да споделя. Най-добре си вземи да пробваш - все пак не са скъпи Simple Smile На Балея съм имала и лак за коса - супер стяга косата Crazy ама не го ползвам вече, че ми омръзна с тия лакове.

Към по-горното питане за содата за хляб: от знания ми по химия знам, че е по-добре да се измиеш с веро, от колкото със сода или сапун, защото содата има основен характер и при взаимодействие с вода се получава кислол (HCl) и се отделя един атом кислород. Ако не се бъркам, този атом подпомагаше изсветляването на косата или беше водорода това... newsm78 Както и да е, кислола - предполагам всички знаете какво е; неутралното pH е 7, а това на кислола е 1, т.е. не е подходящо. Миене с жълтък предполагам ще е по-добре Simple Smile

# 610
  • out of space

Хума размита с оцет и вода може да се ползва за измиващо средство.  Peace

Но в никакъв случай не ползвайте метални съдове и прибори  Simple Smile

# 611
да да да и аз съм чувала така , обаче не знам точно защо?  newsm78

# 612
Аз харесах на Алверде шампоана с кофеин  Peace на Балеа не ми допаднаха  Peace
Купих си една джаджа за коса, като снимам ще я покажа  Peace

# 613
Чудя се ако направя маската вечерта и спя с нея дали няма да се отрази зле на косата,защото не може да диша,запарва се..  Wink

# 614
Чудя се ако направя маската вечерта и спя с нея дали няма да се отрази зле на косата,защото не може да диша,запарва се..  Wink
Аз си мисля,че са достатъчни 2-3 часа стоене с маската,чак цяла нощ незнам.... Thinking,аз не бих го направила най-вече да не си изцапам с мазнотии чаршафчетата Crazy ,но ти си решаваш.

Общи условия

Активация на акаунт