Къде в Пловдив - 9

• 75 588
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Да, такива са наистина
Плюс моите уважения за ДВСК - докторката която отговаря за нас е много печена и стриктна, но знаеш 20годишното месо и това не е прецедент. Факт е, че хората които го внесоха и до ден днешен си правят и си продават колбаси и си ходят с гордо вдигната глава.
Ти за една слуз? Мани, бегай, и то точно за Хелиос. Купувала ли си от другите? Да видиш колко по-зле е работата. Ама наистина.
Направо не знам и аз вече какво да правим.

# 316
  • Пловдив
Е, как какво - човекът каза, да купуваме от 9 лв Simple Smile
Какво означава много са силни, аз не смятам да се бия с тях  Rolling Eyes
Аз се обадих съвсем човешки, от години купувам от тях, родителите ми живеят близо до цеха им и ни е удобно и забелязах, че развалиха качеството. Обадих им се преди няколко месеца, казаха, че щели да проверят и да вземат мерки. Е да, ама вчера отварям пакета, готвя, ми то на нищо не прилича бе. То като е сурово е слуз, а като е сготвено е пълна гнус ... Аз не мога да го ям, как да го дам на детето. То нито прилича, нито има вкус, нито дори мирише на нещо, пълна гадост, казвам ви. Е, хубаво, технологии, технологии, ма то и по другите държави ги ползват, ма там месото прилича на месо бе, значи са объркали технологията нещо, да си я прегледат, егати.

Ами не ме успокоява това, че понеже сме в България и може всичко. И вашите коментари не ме успокояват хич. 13 тона месо пускали всеки ден на пазара. Пардон, 13 тона, от които 60 % вода, 20% Е-та и евентуално 20 % месо. Не ме убеждавайте, че е нормално, моля ви.

# 317
Но има и нещо друго- наистина качественото месо  не може да е евтино,друг е вьпроса,че покупателната ни сила е много слаба. Същото е и със сиренето-вярно може да дам 10 лв ,но е сирене,а не разните му там добавки.

# 318
  • Пловдив
Ама момент - аз не съм отишла да купувам изрезки, крила, дробчета и не знам какво друго има там по-евтино. Отивам и купувам филе, което е най-скъпо. И понеже е най-скъпо, те преценили, че може да го набухат с най-много гадости, че да спечелят повече.
Е, ай сиктир бе, драги зрители  Crazy

# 319
Бугабоо аз не казвам,че е редно. Даже много добре си направила като си се обадила да кажеш. Просто знай ,че тази фирма е силна и борбата ти ще е с вятърни мелници.

# 320
Малее,  bugaboo и аз купувам от техните неща ... предимно от замразените, както и от тези за скара. Не ми се е случвало да са гадни, ноо ... така е в България, дори и да е скъпо не е гаранция, че ще е качествено.

Между другото, трябва ми добър майстор за окачен таван ... моля, помагайте!

# 321
  • Пловдив
Здравейте , момичета.
Човекът е прав, всичко е написано на етикета и е по БДС.
Друг е въпроса , че най-добре е охладеното месо, а не замразеното.
Който иска, купува.
Но, мога да ви кажа , че продуктите на Хелиос са най-добри от всички други в бранша.

# 322
  • Пловдив
Pobeditelka, ти вече ме довърши  Hug
Ми то на етикета пише и че е пилешко филе, ма тази слузестоподобна пихтия в никакъв случай не прилича на такова. Леле, уплашихте ме. Аз явно от напредналата ми възраст все още помня вкуса на пилешкото месо, а детето ми един ден на всяка пихтия ще вика пиле  Sick
Колкото до охладеното месо - аз откъде бих могла да знам кой и кога го е охладил и как са го съхранявали след това в магазина  newsm78
И като финал искаш да ми кажеш, че имало и по-зле. Направо ме успокои. Аз продуктите като цяло не ги коментирам, макар че и там имам какво да кажа, коментирам филето специално. Е, то е наистина зле. И не мога да си представя колко по-зле би могло да бъде, но тази вечер ще ходя да купя и на други фирми за да правя експерименти.

# 323
  • Пловдив
Да, има и много по-зле , направо да ядеш и плюеш.Например си вземи бутчета от Ритон, да видиш ,за какво иде реч.
А на продуктите на Хелиос на етикета пише:
"стабилизатор - натриев трифосфат
Е451- киселинен регулатор , който е натриев цитрат
Е331 - сух глюкозен сироп."
Всичко това е одобрено от БДС и ДВСК
Затова ти казвам най-добре е охладено , то затова е скъпо, защото ги няма тези добавки. Hug

# 324
Фирмата е ХЕЛИКС, преди бяха Хелиос нещо си ..

Само да ти кажа,че са много силни...ще си изгубиш времето.
[/quote]
Щото не е силен тук бойкотът от потребителите .
И не е заради парите,а заради овчето мислене.
ПОради същото продават в Била стоки с изтекъл срок да годност и пак там и в Метро( и на други места също) стоката Бруто тегло -барабар с тарелки и найлони.

РЕД.Не исках да обиждам овцете.ПО-горе да се чете "Свинско",вместо овче Wink

От една наша пациентка,която работи във фирма за хранителни добавки знам,че дори изписаните на етикета добавки не се ползват,а техни евтини и още по-боклучиви аналози  Confused

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 16:07 от Трапезица

# 325
Малко е шантаво за обяснение та дано успея:) Влизаш в Тракия от мебелна къща и караш само по булеварда посока Кауфлад-Метро. Подминаваш първото кръгово движение, веднага след това от дясната страна на булеварда има една нова двуетажна, доста дъгла сграда-успоредна е на булеварда. Подминаваш я и веднага след нея спираш-пада се точно преди светофара! Точно зад тази сграда, зад самия й край е магазинза, за който става дума. Пише "стоки от германия втора употреба" или нещо от рода.

Дано си ме разбрала Laughing
Аз също съм от Тракия и те разбрах Simple Smile Утре ще отида да видя дали са останали. Благодаря ти още веднъж  Hug

# 326
Бугабоо, 7,50лв наистина е евтино за пил. филе, ние купуваме само от Метро, охладено на пилето росо и кг е 11лв и нещо.
Отдавна не купувам замразено пил.месо.  Peace

# 327
  • Пловдив
Ясно, разбрах.
Аз съм глупачка, понеже съм купувала замразено пилешко, а то трябвало да се купува охладено  Peace
Вече и аз ще купувам охладено, то се е видяло. Усложнявам си живота, но какво да се прави.
Но да ви кажа, че те скоро ще хванат цаката и на охладеното ... Ма то до 2012 не остана, ще устискаме някак Simple Smile

Честно, изумена съм от реакциите. И напълно съм съгласна с Туранага Санка  Peace

# 328
  • Пловдив
Бугабоо, 7,50лв наистина е евтино за пил. филе, ние купуваме само от Метро, охладено на пилето росо и кг е 11лв и нещо.
Отдавна не купувам замразено пил.месо.  Peace

Що 7,50 лв , бе , при мен е 6 лв за същото. Ама колко е евтино , пък пак не върви Crazy

# 329
А откъде сте сигурни, че охладено означава не замразено?
Ако сте забелязали само на пилешките продукти пишат охладени. Да сте виждали на свинско или телешко да пише охладено? Моето лично разбиране е, че пилешкото се прави винаги замразено във фермите, а в магазина за наше удобство размразяват и го слагат в охладените витрини и затова му казват "охладено", а не прясно месо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт