Секцио - каква упойка бихте избрали ?

• 18 627
  • 162
  •   1
Отговори
# 105
Никой не ми даде право на избор,и двата пъти родих с пълна.Абе,кофти работа!!! newsm11

# 106
И аз като Lusito - първия път спинална, с последващо ужасно главоболие. Следващият път (съвсем наскоро) помолих анестезиолога да бъде епидурална, защото при нея няма този често срещан страничен ефект. Нямах никакви проблеми.
Още малко информация за разликата между двата вида упойка. Спиналната хваща веднага, затова се прави ако трябва да се бърза. Епидуралната се изчаква около половин час да хване, тоест е подходяща когато всичко е планово и спокойно. При спиналната се обездвижват краката (тоест, тя е неприложима за нормално раждане), докато при епидуралната от кръста надолу си обезболен, но не обезчувствен и можеш да мърдаш. При втория вид упойка се слага катетър, с който се долива анестетик (обикновено до следващата сутрин след операцията). Затова през нощта в реанимация можеш повече да мърдаш - просто боли малко.

# 107
И аз като Lusito - първия път спинална, с последващо ужасно главоболие. Следващият път (съвсем наскоро) помолих анестезиолога да бъде епидурална, защото при нея няма този често срещан страничен ефект. Нямах никакви проблеми.
Още малко информация за разликата между двата вида упойка. Спиналната хваща веднага, затова се прави ако трябва да се бърза. Епидуралната се изчаква около половин час да хване, тоест е подходяща когато всичко е планово и спокойно. При спиналната се обездвижват краката (тоест, тя е неприложима за нормално раждане), докато при епидуралната от кръста надолу си обезболен, но не обезчувствен и можеш да мърдаш. При втория вид упойка се слага катетър, с който се долива анестетик (обикновено до следващата сутрин след операцията). Затова през нощта в реанимация можеш повече да мърдаш - просто боли малко.
Сложиха ми епидурална, секциото беше по спешност, до 10 мин след като анестезиолога ми постави упойката, извадиха детето, действаха много бързо, защото както вече писах тоновете на Гошето бяха паднали на места до 0 - 20, хвана ме веднага, движех краката си 10 мин след като излязох от операционната.

# 108
  • София
Не съм избирала.
Сложиха ми спинална.Не знам,кой беше по-добрият вариант.При спиналната знаех,какво се случва,носе чувствах адски зле при мисълта,че съм будна и коремът ми е отворен Confused

# 109
Мама Зоя, щом не си си движила краката по време на операцията, упойката е била спинална. Също така щом е било по спешност и те е хванала за 10 минути. Аз нали съм била и с двете, а и подробно разпитах анестезиолога. Епидурална няма да сложат в спешна ситуация. Кое точно те кара да мислиш, че е била епидурална?

# 110
Имам един тъп въпрос  Embarassed Каква е разликата между спинална и епидурална упойка?
Знам, че епидуралната я бият в гръбнака и може и при нормално раждане. Но не съм хич наясно.

# 111
Каква е разликата между спинална и епидурална упойка?
Погледни това: http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html

Но най-пълна информация можеш да получиш от своя лекар, респ. анестезиолог.

# 112
  • Варна
Около 3 - 4 постинга по-нагоре пише каква е разликата.

# 113
аз родих  с пълна,не че съм имала избор да избирам.Но пак бих избрала пълна,немога да лежа мирно и да знам че ме режат.Не съм имала проблеми при събуждането.

# 114
Раждах с пълна упойка.Не бих избрала друга.

# 115
Аз - категорично пълна  Peace Иначе ще се гътна от шубе да съм в съзнание и да знам, че съм с отворен корем  Stop
Но в чужбина не можеш да си избираш пълна  Tired

# 116
Аз - категорично пълна  Peace Иначе ще се гътна от шубе да съм в съзнание и да знам, че съм с отворен корем  Stop
Но в чужбина не можеш да си избираш пълна  Tired
Аз родих в чужбина с пълна.Всяка държава е различно.

# 117
  • Варна
Аз ще раждам с пълна, не бих искала друга.

# 118
Родих със секцио по спешност. Поисках спинална упойка, защото исках да съм в съзнание през целия процес и най-вече да видя детето си в първите му мигове от живота и да чуя първия му дъх. За нищо на света не бих изпуснала това.

# 119
Аз раждах с епидорална упойка.Имах право на избор.
Мен пък от пълната упойка много ме беше страх и затова избрах тази.

Общи условия

Активация на акаунт