Отговори
# 105
честито Веси! Много да ви радва малкото  злато...

# 106
  • София, Борово
Добро утро и кафенце + масажист Wink веднага - аз втора нощ не спя и имам нужда от големи дози
Зори, точно такава поръчах, но със синя боя.
Веси, аз миналия път като валя също направих тази гршкада тичам с шейната и вечерта когато ми трябваха сили да нося и успокоявам Дари от колики, направо имах усещането, че ще падна... повече никакво тичане Laughing
Марги, не знам колко плаче Дея, но това не трябва да те притеснява. Децата са различни, някои плячат други не. Всичко се израства. Ще видиш Дея как ще помага за новото бебе. Ще имам и моменти на ревност, но пък ще минат бързо Hug
Най ме е яд, някой, като почне да квалифицира.. Виктор плаче от хора, не от всички, но най-много от свекърите и сестрата на мъжа ми. Плаче и ако нещо не е на неговото. Колкото и да му говоря, той не слуша. Кара бебешки пубертет. Само здрави нерви и това е.
Рали, и без багаж няма да те върнат - спокойно! Hug аз и двата пъти го бях стегнала в 6-7 месец, понеже все казваха, че няма да избутам до края.
За яслите - силно се надявам да намеря за Виктор и най-вече да му хареса.

# 107
Здравейтеееее:)Simple Smile
  Дианка, какви са тез кафета, мале мале:) Тоз  масажист само ми напомни, че на нашия татко му свърши майчинството и сме си самички тримката вкъщи, липсата му осезателно се усеща Simple Smile
  Дианка, от кога мислиш да пускаш Вики на ясла? Аз съм решила да ми е трудно, но да оцелявам Simple Smile с двете дивачета. НО на есен с песен ще поема в дебрите на ясленските групи Simple Smile
    Паола спи през деня, а нощем -  след 2.00 идва нейното време  Mr. Green  Плач и кокорене Simple Smile и така до сутринта
Та това от нас Simple Smile добре сме и растем мис Кокал е вече мис Пиги  Laughing 3 850 гр
ХУбав ден и много положителни емоции!!  

# 108
  • около Варна
Привет и от нас в новата година. Дано е по-щастлива и по-ползотворна за всички ни!

Честито момченце на Весела, да ти е жив и здрав и мнооооого да ви радва!
Редиците се увеличават, Рали чакаме добрите вести скоро и от теб Grinning

Диде ти имаш ли си именничка днес или аз се бъркам newsm78. Абе да ти е здрава и послушна, много да те радва Hug

Поли, Диди, напълно ви разбирам, това с коликите и неспането през нощта моя господинчо, който е на цели седем месеца още го практикува.

Тъй като пет пъти започвах да пиша неуспешно, вече забравих какво ще казвам. Като се сетя ще пробвам пак Mr. Green

Цунки на всички!

# 109
Здравейте и от мен и Мария!
Ние допреди малко се разхождахме с нея навън понеже тук времето е много хубаво.Сега отново вкъщо подивява и ядосвайки се казва:"Майка му тауа"/майка му стара/.Грешката е моя,че веднъж го казах и тя го запомни. Laughing
На родилите вече мами желая по-непрекъснат сън и скоро коликите да отшумят.
На всички именници днес пожелавам да са живи и здрави,много щастливи и усмихнати!

# 110
  • София
Izviniavam se za latinicata!

CHESTIT IMEN DEN NA VSICHKI PRAZNUVASHTI!

Didi, mnoogo apetitno kafence! Laughing

Malko snimki na decata, na koito mu se gleda  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/photo.php?pid=91907&a … d=100000484305022

# 111
  • София, Борово
благодаря на всички за пожеланията! Имам си именници - Божидара, племеника ми Йордан, и двамата ми братя Йордан и Найден! Laughing Да са ми живи и здрави!

Поли, после ще се включа за яслата.  Hug
Наде, прекрасни сте

# 112
Честит  Имен Ден  на именниците!-да са живи издрави и много щастливи   bouquet

# 113
Всичко най-добро на именниците днес - здраве, щастие и късмет!!!

Виждам, че темата за яслите е пак на дневен ред...Знаете, че аз съм категорично против (лош опит с най-голямото дете  Confused)
Ето все пак и изказване на детски психолог, всеки да си направи изводите относно готовността на собственото му дете:

"Предварително ви моля, никой да не приема изказването ми лично, не е адресирано към никого, то е принципно мнението ми и като всяко мнение е  възможно да не съвпада с това на останалите. С него не искaм да осъждам, обинявам никого, както не е адресирано към никого.

Аз съм на твърдото менние, че е полезно за психиката на детето, то да не се пуска да 2,5г.-3г. на детска ясла или градина или каквата и да е била институция, в която то да остане само без обгрижващата го личност ( в случая в България - по-често майката). Изказването ми лежи върху професионалните ми знания и практика като психотерапевт и е свързано изцяло с психическото развитие на детето. Ето и доводите ми:

Във възрастта до горе споменатата, личността се разгръща с помощта на майката, която е неоделна част от възприятието на детето за себе си и за света около него. До към 2г. възраст (разбира се това е строго индивидуално) детето няма представа за себе си като отделна част от майка си. За неговата личност то е част от майката, все още не е отделно съществуващо. Благодарение на майката и само на нея, детето развива чувство на сигурност, чувтсво на ценност, изгражда образа за себе си и за света като благоприятна, положителна среда или съответно враждебна такава, спямо средата на израстване. Оставено само, детето в тази възраст, което е като пластелин в ръцете на семейната среда, е възможо да изживее много голям стрес, който да се отрази цялостно върху възприятието му за себе си и света. Възможно е, деца, който от най-ранна възраст израстват без обгрижващата го личност (майката), в по-голямата част от деня, да развият чувство на несигурност, която на по-късен етап да се трансформира в характеристика на личността.

Разбира се, че това, не е 100% закономерност, тенденция е. Какато и не твърдя, че всички деца, посещавали детски ясли, развиват чувство за несигурност или този стрес се отразява дълготрайно на личността.
Всеки случай е строго индивидуален. Важнен е етапа на зрялост на детето.

Това, което лично аз бих призовала всяка една майка, е да си гледа детето до момента, в който усети,че  то е достигнало до момента на необходимата зрялост, да бъде оставено с подобна институция. За всяка майка това е индивидуално време.
Всичко е свързано и с индивуалния ритъм на работа, на живот и отношение към майчинството.
За мен никоя работа не е по-ценна от отглеждането на детето.
Разбира се, повтарям, всеки сучай е строго индивидуален, но ако започването на ежедневна работа на пълен работен ден, не е наложителна, бих посъветвала всяка майка, да се отадеде на майчинтвото.

Смятам, че за детето е изключително полезно да общува с други деца. Ако майката е част от тази схема, тоест те са заедно е прекрасна възможност за откриване на нови слоеве на общуване. Добър вариант е и това време на общуване с други деца да е само е в рамките на не повече от 2 часа - говоря за езеседмична схема. За детето е полезно също така да прекарва време и без майката, но да не е времето, което преобладава в ежедневието му."

# 114
Привет:)
Олипми, не съм попадала на подобни статия, но винаги съм знаела вътрешно, че преди две и половина години (поне) детето ходи на ясла за улеснение на родителите, и това с нищо не му помага. Разбира се, това не означава, че някой не иска да го гледа. Просто много хора трябва да работят или нещо друго, и също така е естествено, че детето ще се проспособи на която и да е възраст, но струва ли си?
 Аз за себе си съм взела решение, по 2 часа на ден Иван ходи на детски кът, играе с деца, аз съм на близо (защото понякога не му се седи и половин час). Ако е на ясла няма как да разбера, че му е тъжно или скучно...Пък и песничките и стихчетата ще ги научи и по-късно:)
Благодаря на Бога, че имам възможност да съм вкъщи с децата и не ми се налага, засега, да се разделяме предварително. Но вярвам, че всяко обичано дете ще расте щастливо и спокойно, независимо от режима и социалния си обществен  живот Simple Smile  Hug
  Много дрънках, моля да ме извинете!

# 115
  • Sofia
Да е живо и здраво новото бебче!
На всички именници от вчера и днес - честито!
Момичета, кой от вас е слагал пневмококова ваксина да сподели впечатления?

# 116
  • София, Борово
Добро утро!
Честит  имен ден на празнуващите!
Аз също се интересувам за пневмокоговата ваксина- ще слегам на Виктор, но след като навърши 2 г.
Поли, мисля да пускам Виктро в частна ясла 2-3 пъти седмично за по 2 до 3 часа, ако му хареса ще е повече. Детските ясли, които съм избрала са "Цветенце" и "Зайо Байо"!
Ще  го водя сутрин, когато са заниманията (пеене, танци и т.н.) Все едно е в детски клуб. Там децата са не повече от 7 до 10.
Хубав ден на всички  bouquet

# 117
  • BG
Привет милички!Ние бяхме на малка почивчица във Варна.Изкарахме си страхотно.
Не съм ви чела,но после смятам и това да направя.
А сега една малка почерпка от мен.Нали съм именичка днес(Ваня се казвам)
Laughing

Честито и на всички останали от вчера и от днес!!!!

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 08:57 от ღVivi~anღ

# 118
ЧЕстито и на днешните именници!-да са живи и здрави имного щастливи...

# 119
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС И ПРАЗНУВАХА ВЧЕРА.МНОГО РАДОСТ,ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Общи условия

Активация на акаунт