Отговори
# 120
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ ИМЕННИЦИ!!!
ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ   bouquet   bouquet   bouquet

Момичета, кой от вас е слагал пневмококова ваксина да сподели впечатления?
Ако става въпрос за Превенар - аз ваксинирах моите през септември  Peace Какво по-точно те интересува (ако говорим за една и съща ваксина, разбира се)?

# 121
Честит имен ден на всички именници! Честито на празнувалите вчера - Йордан, Йорданка, Божидар/а, Богдан/а, Боян/а! Честити и на празнуващите днес - Иван/ка, Ваня, Йоан/а, Калоян, Ванина, Иванеса! (надявам се, че не пропускам някого)! Пожелавам много здраве, благополучие, щастие и любов!
Дианка, голям празник е било във вашето семейство вчера! Да са ти живи и здрави именниците!  bouquet
Сега да ви почерпя за моето майче и Ванеска!

Ваксина Превенар сложихме преди 2 седмици. Направихме я заедно с Пентаксима и имаше лека хрема и температура до 37,5 за един ден. От коя ваксина - не е ясно. Крачето, където беше поставен Превенарът, се поду, зачерви и гореше. Всъщност не цялото краче, ами участък около 5/5 см. Досега не е имала такава реакция от ваксина. Доста я болеше 2-3 дни. После стана едно топченце, но поне спадна отокът и спря да я боли така. Сега почти нищо не се напипва там.

# 122
Ваксина Превенар сложихме преди 2 седмици. Направихме я заедно с Пентаксима и имаше лека хрема и температура до 37,5 за един ден. От коя ваксина - не е ясно. Крачето, където беше поставен Превенарът, се поду, зачерви и гореше.

Да ти са здрави и майчето, и Ванеска  Hug

Крайно съм изненадана обаче, че 2 ваксини са направени в един ден  Thinking Да не говорим за поставянето на Превенар в крачето  Rolling Eyes
Тук отказват малък интервал между ваксините, отделно че НЕ СЕ СЛАГА ВАКСИНА В КРАЧЕТО НА ПРОХОДИЛО ДЕТЕНЦЕ  Thinking

Защо не се консултираш с Бърди от Здравния форум за ваксините - ще ти даде адекватен съвет за последващи ваксини  Peace

# 123
  • Лондон
Здравейте
Честито на всички именници вчера и днес! Да им е живо и здраво името! Ние също имахме вчера именник и отбелязахме скромно празника Grinning

Галинана, специални поздрави от нас за вас Grinning  bouquet

Olympia, в Англия слагат наведнъж по 2 ваксини, ваксинационният им календар е много по -наситен и за повече щамове. Знам от сестра ми, че и в Щатите е така, слагат 2 наведнъж, по една във всяко краче на бебетата, не знам как е за проходилите, тях ги бяха дупчили още в бебешка възраст. Извън това на нас преди 2 дни ни сложиха 2 ваксини наведнъж, общо за 5 щама, по една във всяка ръка, така че това го има...
Искаше ми се да коментирам и изказването на този т.н лекар за детските градини, но ме е страх да не се разрази спор, та само ще изкажа пълно несъгласие с мнението, без да искам да влизам в дискусия... Детската градина (ясла) е нещо много хубаво според мен и много полезно, ако е качествено, разбира се. Според мен няма начин детето да се отъждествява с майката в момент, в който се говори за бебешки пубертет, тоест искат всичко да правят сами и да се доказват...просто не ми се връзва някак си. Няма значение, животът ще ни покаже кой как и колко е бил прав, важното е всеки да живее с мисълта и чувството, че е взел най-правилното решение за детето(цата) си.
Бъдете здрави Hug

# 124
  • София
Честито на всички именници - да са живи и здрави!
Честита 3-та месечинка на принцеса Паола!Да е все такава прелест,да расте здрава и щастлива! Heart Eyes

За ваксината - и в Белгия се слагат на веднъж няколко.На Жоро са му слагали 3 пъти .Първият път беше в комбинация с други 2 ваксини и имахме малко кисело настроение.Другите 2 пъти беше самостоятелно и нямаше проблем.
За мястото на поставяне - на деца над 1г. НЕ се поставя в крачето ваксина.

За яслата - мноооого преувеличено изказване- чела съм го подробно в друг форум,на места прекали с тази тема.Почти всички от нашето поколение са израснали по яслите - не мисля ,че всички са нерешителни,емоционално увредени и куп другии глупости.Да не говорим ,че имам наблюдение към деца ,които са си стояли у дома до 5 години и не се отделят от полата на мама,което не значи разбира се ,че всички са такива.Така че тези обощение никак не ги обичам.

# 125
Здравейте и от нас!
Мерси на всички за пожеланията!
Ние вече сме си в къщи.
Раждането мина без проблеми.
Малкият Наско папка и спинка. Каката се радва и иска постоянно да го гледа и пипа.
За сега това е от нас.

# 126
  • София, Борово
Dobre ste si doshli, Vesi!  bouquet

# 127
  • Бургас
Веси добре дошли и от нас!
На каката й е най-интересно сега какво прави мърдащата кукла-бебе.
Целувки на малкото сладурче!

# 128
  • Sofia
Здравейте. Да, за Превенар ставаше дума. Просто се чудя дали има смисъл и дали си заслужава да дам над 1000 лв за нея.
За яслите... много спорна тема. Тази статия на психолога доста крайно ми звучи. И не отчита най-съществения фактор - че в Бг никой не си дава детето на ясла ей така щото е много хубаво. Всички ги даваме, защото няма друг вариант. При всички положения да гледаш 2 деца (пък и едно) с 240 лв майчинство и то до 2 год, а после и без него, няма как да стане (в повечето случаи). С други думи щеш не щеш трябва да работиш. И ако нямаш баби, не виждам какъв друг избор имаш освен яслата. Пък и да имаш баби аз хич не съм сигурна, че гледането от баби е по-добро за детето от яслата. А лично мойте деца ходят с такова голямо желание на ясла и влизат там с такава усмивка, че едва ли е чак такова страдание яслата. Да не говорим колко много неща научават и колко по-бързо се развиват. А и друго - много нелогично ми звучи ходещите на ясла деца да стават несигурни. Според мен по-скоро обратното би трябвало да е. Предтсавете си дете, което е самостоятело от рано, социализирано, свикнало да общува, да се справя с различни хора, с различни ситуации само без да разчита на помощ. И дете, на което майка му е до него по 24 ч, прави почти всичко вместо него, винаги може да разчита на нейната помощ, не е свикнало с непознати хора и места... Е според вас кое дете е по-логично да е несигурно?

# 129
   Не съм влизала от няколко дни в темичката.

ВЕСИ ДОБРЕ СТЕ ДОШЛИ. ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО НОВОТО СЛЪНЧИЦЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВА.

# 130
  • София
Сави,защо 1000 лв. бе човек .Ти ще я сложиш на 2 г. ,тогава се слага само 1 доза.Не знам по колко беше ваксината ,но не е повече е 130 лв. мисля.

Веси,добре дошли с бебчо!  bouquet

# 131
Здравейте Simple Smile
Честита Нова Година   bouquet
Веси, честито, да е жив и здрав малкият Наско   bouquet
Превенар и аз мисля да сложа, но след 2 г. за да е един прием.
На Али винаги й бият в крачето ваксина, на последния Пентаксим преживях такъв ужас заради това...няколко часа след ваксината не можеше да си стъпи на крака, не можеше да ходи и само стоеше на дивана или където я оставя. Лекарката каза, че такова нещо досега не е виждала. Аз се вкарах в големи филми на ужасите, но за щастие премина и до другия ден вече си тичаше.
Някои питаше по-нагоре за първи клас  Laughing Аз мисля на 7 навършени да я пусна, против съм това пускане на 6, но то май не зависи от нас  newsm78 има време, ще видим. То децата са различни и някои и на 7 не са узряли, други пък на 6 са готови и искат да учат, така че ще се водя по детето  Mr. Green
За яслата, аз бях против, но като гледам на децата около нас колко добре им се отразява, вече май си промених мнението  Mr. Green И все пак си е до дете. Ще видя на Алина как ще й се отрази, надявам се да се адаптира добре и да ходи със желание, ако не - ще я спирам и ще изчакам.

# 132
Здравейте, момичета!
 Веси, добре дошли у дома. Дано все така да папка  и да спинка малкият Наско.

Марти пак е сополив и кашля и го спрях от ясла за 1 седмица. С баща му се гледат и вкъщи е пълен цирк. Учи го постоянно на разни глупости, а малкият копира всичко, а аз се чудя на кой да се карам.  Mr. Green
За яслите - напълно подкрепям мнението на Зори и  Савина. Обобщения от такъв тип за мен са абсолютна глупост. Всичко зависи от детето и от възможностите на родителите. Аз лично нямам друг избор, а за мой късмет на Марти му харесва ужасно много в яслата и се чувства  щастлив. Мисля, че е много по-добре да пусна детето на ясла и да се опитам да уредя бъдещия си професионален живот по начин, който ми осигурява свободно време за грижи за детето в бъдеще, отколкото да го гледам до 3г. с ограничени финанси и след това да работя до по-късно, да съм по-натоварена и да не мога да му обръщам достатъчно внимание. Това е моето лично мнение – не искам да влизам в спорове, просто споделих. Всичко зависи от конкретната ситуация, в която се намира семейството и от самото дете.
Ане, целувки на малката сладурка. Heart Eyes
Сега с тази ваксина ме вкарахте в размисли.....Кога се бие? newsm78

# 133
  • Sofia
Аааа не го знаех това, че е 1 прием. Аз го смятах 4 приема по 2 деца...  Mr. Green
Разбрахте ли прекрасната новина, че от 15.09 училището за първолаците става целодневно?Супер! Най-накрая нещо умно да измислят. В цивилизования свят до 4-5 клас е така навсякъде. Ма нищо де до след 4-5 год дано го направят до 4ти поне. Крайно време беше. Браво на тях.

# 134
  • Бургас
Добро утро!
По въпроса за яслите/градини-мисля,че ако имах избор,бих си оставила детето до 3 години вкъщи и след това бих го пуснала на градина.Все пак там научава доста повече,отколкото само с мен вкъщи или на разходка сред деца за около 1 час.Но сега ще я пускам на ясла,а аз тепърва ще търся работа.
Аз ще пусна Мария на 6.7 г на училище,че иначе става много късно.
Чухте ли,че предучилищната става от 5 години?Те не могат да говорят още както трябва,дезориентирани са толкова много,та какво остава да се съсредоточат да учат и пишат?Няма значение,че сегашните деца са по-развити от предните поколения.Мозъчето им на 5 години навсякъде е еднакво възприемащо в общи линии.

Общи условия

Активация на акаунт