Отговори
# 135
  • Лондон
Здравейте,
мерси за коментарите за пневмококовата ваксина, говорих с нашата лекарка и тя потвърди, че се слага заедно с Пентаксима, така че може и ние така да ги сложим в понеделник

Следих с интерес коментарите за детската и училищата...и само ще ви кажа, че тук започват предучилищна на 4 навършени години. Аз ей така Shocked реагирах отначало, но няма шега. И започваме с организацията от този месец, защото за да успеем да запишем детето в престижно държавно училище, трябва  да живеем до него, тоест ще ходим на консултации в общината в края на месеца (сега консултират за записване 2012) и сигурно после ще се местим. Ей това е, до вчера с бибероните и памперсите, днес вече говорим за училища Crazy

Стискайте ни палци утре да излетим и да успеем да си дойдем, че по-инфарктна обстановка за пътуване май не съм имала Sad Отменят непрекъснато полети заради снега, а за капак тази сутрин са хванали още трима откачалки с бомби, опитващи се да се качат на самолет, на летището, от където и ние ще летим...

# 136
  • София, Борово
Привет и от мен.
И аз да се изкажа за ясли и градини - твърдо ЗА.
Разликата е очевадна между дете, което ходи на ясла или градина и дете, което го гледат в къщи.
Естествено, то зависи и от други неща,  но в повечето случаи нещата са в полза на децата, които посещават ясли. Много е важно детето да общува с връстници или малко по-големи деца, а не само с възрастни.
На ме  обаче не ми допада децата за започват предучилищна на 5 г., училище на 6 и да са по цял ден в класните стаи. Личното  ми мнение е , че детето се развива с игри.

# 137
Здравейте и от нас!

Ние сме много добре и изобщо мога само с хубави неща да се похваля  Laughing

Гледам за ясли и ваксини си говорите. За яслите, аз вече съм се изказала - много съм доволна.

За ваксините - епидемиоложката, която работи в МЗ, ме посъветва да сложа Превенар - сложихме го май октомври месец беше. Али даже беше със сополи, но от тези "градинските" и нямаше никаква реакция, освен това, което всички вие констатирате - зачервяване и подутина на мястото, където е боцнато. И на нея й го сложиха в крачето. Казаха ни, че няма нужда от втори прием. И Пентаксима пак до 2 год. ще го слагаме.

Али расте и всеки ден ме учудва, колко много неща научава. Преди Коледа махнахме окончателно памперса, не слагам, дори и когато спи. Стана много лесно и някак от самосебе си, без да правя нещо специално. Просто по едно време се усетих, че хвърлям постоянно сухи памперси.

За училището, и аз искам да я пусна, когато навърши 7, ама знам ли, тя вече може да брои до 5, така, че то ще си покаже...

Целувки от мен... аз се прехвърлям в темата за ЛаРедут, където са намаленията  Laughing

# 138
Аз продължавам да поддържам тезата ПРОТИВ детските ясли и ЗА детските градини  Peace
Заради боледуването най-вече. Синът ми е пил за почти 4 години 4 антибиотика и едва тази година стъпа в болница заради тъпия ентеровирус в БГ. Малката по същото време и същата причина влезе в болница, дотогава не е пила антибиотик.
За хремата - 2 пъти досега са били хремави.
Против съм детско-градинските целогодишни сополи  ooooh!

Константин на 15.02 навършва 4г и тогава за пръв път ще стъпи в градина. Бих го пуснала половин година по-рано, но заради беба и свинския грип се отказах. Не бих казала, че е различен от дете, което ходи на градина, напротив. Много е умен и самостоятелен, изключително послушен и усмихнат  Peace

На всички мои близки и познати децата, които посещаваха градина докато в къщата им имаше бебе, непрекъснато носеха болести на бебето и около 3/4 имаха влизания в болница ПОНЕ един път.

За мен детският имунитет докъм 2годинки и половина не е достатъчно силен, за да се подложи на "букет" от микроби в ДГ (между другото, чревния вирус го хванахме на батутите в парка, където беше фул с деца).

Наесен ще заведа беба в детска ясла за по 4 часа на ден,  ако се чувства комфортно там.

Тук децата на 5годинки имат задължителна предучилищна, на 6 годинки тръгват на училище с набора си, независимо дали са родени януари или декември (в случая, тръгват и на по 5г9месеца на даскало).
В това отношение моите деца са си много добре, защото са родени февруари и март, така ще тръгнат на 6г7мес и 6г6мес  Peace

# 139
Здравейте,аз пак пиша рядко.Моля да ме извините,защото съм много ангажирана.
На работа,ясла ,домакинство,сън и по обратния път сутрин.
Направо изтрещявам вече.
Момичета,много е спорен въпроса за тези ясли и градини - почти колкото кокошката и яйцето - кое е първо.
Големия тръгна направо на градина и то на близо 5год.възраст,и с нищо не се различаваше от тези с повече стаж по ясли и градини.
НО в къщи сме много приказливи и си им говоря като на възрастни.
Освен това много време имах и се занимавах с него - игри,стихчета,песни .Малкия е на ясла сега защото в това трудно време трябва да се работи.
Я да ми кажете който дава КЛЕЕВА тинктура - какъв е периода на приемане и на почивка,защото ми казаха че се давало почивка от време на време,но през колко и колко -................???
И какъв Пентаксим се бие сега,ние третата я сложихме вече,има ли още за слагане.
Леле ,ошашавих се.Много съм пропуснала.
За преванара четох и май след 2-рата годинка ще го слагаме и ние.
За предучилищната - ами аз съм против -въпреки че тя е в детската градина,но ги карат да пишат и т.н.Състаряват ги все по-рано.
Лошото е че и ние родителите ги приемаме тези неща.
Вместо да им отпуснат две годинки да играят на воля,пък в първи клас ще ги учат на ченгелчета,а те в първи клас вече и таблицата ще почнат да учат.
Много бързат да ги изучат,ейййй.
Честито ново попълнение ВЕСИ.Много усмивки и щастие с децата.
Моя малчо ходи с такова желание на ясла, след коледната ваканция,че сутрин се буди сам и ми вика "АЙДЕЕЕЕЕ".
Видя че в къщи без деца,без игри не е толкова хубаво и сам,още първия ден влезе с усмивка.
Ох,оставям ви.
Аз ме няма ,няма,пък като се появя и се забравям.Чао

# 140
Здравейте мили мами.Отдавна чета форума и накрая реших и аз да пиша. Аз имам две слънчица-батко Дани (23.05.2001) и малката Иванна (18.03.2008). С принцесата ми се нареждаме в списъка с мартенските бебета2008. Grinning
Чета всеки ден с интерес и обещавам и аз да се включвам в темите Peace

# 141
  • BG
Честит рожден ден на Диана К!
Желая ти много здраве,любов и да си обичана от всички!!!

# 142
  • Бургас
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН НА ДИАНА К!НЕКА БЪДЕ ЖИВА И ЗДРАВА,ЩАСТЛИВА И МНОГО ВЛЮБЕНА!
kurtizanka,добре дошла с твоите дечица!От София ли сте? 

# 143
Диана К, честит рожден ден! Бъди много щастлива, здрава и обичана!

kurtizanka, добре дошла в мартенския отбор!

За яслите и градините и аз имам положително отношение, когато детето се чувства добре.
За ваксините - много ме улеснява това, че могат да се сложат заедно Пентаксима и Превенара. От доста време искам да ги сложа, но все е хремава и не се решавам.

# 144
  • София, Борово
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИАНЧЕ!
Желая ти много здраве, много любов, да си все така слънчева и прекрасна!

# 145
  • София
Честит рожден ден, Диана!! Да си жива и здрава и много усмихната!!!

kurtizanka, добре дошли и от нас!

По темата за яслите и детските градини мисля, че е излишно да се спори. Въпросът е индивидуален, както всички знаем всяко дете е различно. Някои боледуват повече, други по- малко. Любчо беше на почти 3 години, когато тръгна на градина и въпреки това, чак тази година мога да кажа, че боледува по- малко. Предишните 2 години - 1 седмица на ДГ, 2 вкъщи. Когато и да тръгнат децата, ако са предразположени, все ще си боледуват. Има някои и в яслата са си почти винаги здрави. Затова мисля, че обобщенията и споровете са излишни.  Peace

# 146
Мили момичета ,трогната съм от пожеланията ви HugОбичам ви всичките!!!
Не знам как да сложа почерпки Embarassed

За яслите съм-Не,защото имам горчив опит с каката ,а и имам братовчедка която работи в ясла и сама ми е казвала:За грижите ще ти го гледам като мое, но от болестите няма спасение,родители ги водят болни с бележка от лекар,че са здрави и могат да са на ясла....."така,че да сме живи и здрави -ще я пропуснем,но за градината със сигурност ще е там иде ми още от сега да отида да го запиша.
Носят се слухове за частна ясла с 7-8 деца от 2-3 годинки (нашият град е малък)та ако това лято решим,пък успеем да се вместим,може и да пробвам.Няма нищо против детските заведения като цяло ,стига да има сутришен филтър за болни и сополиви деца и да не се приемат. Wink

Лека вечер!

# 147
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДИАНА К.МНОГО ЗДРАВЕ И СПОЛУКИ ДА ИМАШ!

# 148
Честит рожден ден, Дианка! Да си жива и здрава и много щастлива!

Куртизанка, добре дошла при нас!
Аз пак ще се изгубя другата седмица, защото ще си налягам здраво парцалите с четене.

# 149
Честит рожден ден, Диана К. Много здраве, щастие и сбъднати мечти.

kurtizanka, добре дошла!

За яслите съм за. Стига детето да се чувства добре и да ходи с удоволствие. За боледуванията - убедих се, че на ясла или в къщи гаранция няма. Калоян ходи 3 месеца на ясла и не се разболя нито веднъж. Дори и сополи не завъди, а бях подготвена че ще боледува. Една седмица преди Коледа го спрях от ясла, да не се разболее за празниците. Е, познайте дали не се натръшкахме по домашному всички точно на Коледа - първо баща му, после Калоян и накрая аз. Тъй че явно е имало да става.

Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт