Отговори
# 165
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛЕАН,МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ИМАТ С МАЛКАТА ГЕРИ!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС(ТАНЯ,ТАТЯНА...)МНОГО РАДОСТ И УСПЕХИ!

# 166
ЧЕСТИТА РОЖБА НА МАМА ЛЕАН. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ГЕРИ И ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ.

# 167
  • София, Борово
LeAnn, Честита дъщеричка Гергана!
Да е здрава и засмяна с много късмет!

# 168
  • Тук и там
Ама много чатите ей  Mr. Green
Никакви ви няма да си кажете и тук кое как е  Joy
При нас нищо ново, скука 2 дена в къщи  Whistling Гледаме едно и също: пускам й на ТВ-то да си гледа клипчета, на които се забавлява сама със себе си, Телетъбисите, разни песни и дечица как танцуват... От време на време броим плодчета-магнитчета по хладилника ни, говорим на бебетата /куклите де/, разглеждаме книжки /за кратко/ и евентуално гонене с топките /6 броя/ и каквото ни попадне по пътя. Crazy Така ни минава деня, докато не се прибере татито  Wink  Нощем все още спим мнооого лошо: така ме е тренирала, че само да въздъхне в съня си и аз веднага скачам като новобранец ooooh! Пък после се ослушвам дали ще заспи, дали няма да се отвие и сие, докато станало време пак да ставаме и цялата програма "сначале" Laughing
Хайде това от нас, следващия моля  Flutter

# 169
  • София
Честиа рожба ,LeAn !!! 

Нощем все още спим мнооого лошо: така ме е тренирала, че само да въздъхне в съня си и аз веднага скачам като новобранец ooooh! Пък после се ослушвам дали ще заспи, дали няма да се отвие и сие, докато станало време пак да ставаме и цялата програма "сначале" Laughing
Хайде това от нас, следващия моля  Flutter
Иве, и аз така съм тренирана още от времето, когато Любчо беше бебе  и вече си мисля, че съм си перманентно повредена в това отношение.

# 170
За спането - Дея е на периоди - може седмица или две да спи напълно спокойно, но после следва период на мрънкане и проплакване, по някога се буди с рев и трябва да я носим и успокояваме. Сега е в период на неспокоен сън, но се надявам да се дължи на липсата на биберон. Опитвам се да го махна, всъщност напълно го махнах и сигурно е много стресово за нея, защото тя постоянно беше с биба в устата.

Аз вече съм обхваната от вълнение за подготовката на ЧРД Дея. Много повече се вълнувам отколкото миналата година. Не знам обаче дали няма да вземат да ме вкарат в болница точно тогава. За сега се очертава да раждам около 25 март, въпреки че аз се надявах да е 5-6 дни по-късно.

# 171
Джорджи ви поздравява с песента на гуменото мече за бибите - и то не можело без биба  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=xd12hR68sWM&feature=channel
Тя милата само сменя бибите по цветове като мечето и скача около екрана  Laughing
Днес тя и батко й се сдобиха с топки на гуменото мече и пада голяма игра  Laughing

# 172
Здравейте,аз  да ви се похваля,че нашата хрема спря и без АБ.Почти веднъж не дадох.За малко,но докато го дам и вече всичко си отмина.
И ние вече сме без биба,сам си я махна от инат.Сега сме в тежкия период ,тръшка се,пищи все едно го колят,незнае какво иска и т.н......
Лошото е че и през нощта се буди така.И направя му мляко и заспи.
Дано да е само период.
Той си пищи обаче,аз нищо ,стоя и го гледам и той почва повече да пищи.Ако отида в другата стая млъква или идва и реве при мен.
Притеснявам се да не се научи да се налага по този начин,но пък при нас няма кой да му се връзва на тези номера.
За гушкането от известно време и ние се гушим и много иска да го гушкам и да го галя по главичката.
Айде лека от мен.Отивам да поспя докато спи и дребчо.Чао

# 173
  • Sofia
Здравейте. И аз да си кажа за спането, че много съм се изтормозила напоследък. Мойте спят в отделна стая и въздишки и промрънквания изобщо не чувам слава богу.  Ставам само като се разпищят. Преди заспиваха в 19.30 без никакъв проблем - слагам ги в леглата, гася лампата и излизам. След 5 мин са заспали. И обикновенно се будеха към 22.00 - поиграват 15-20 мин, понякога пият мляко, понякога не и пак заспиват. И повече не се будят. От 1-2 седмици обаче Жоро не иска да си ляга. Само като тръгнем към леглото почва един рев, едно мрънкане... и реве по 10-15 мин преди да заспи. После се будят по 2-3 пъти през 1 час, като се събудят са кисели и ревливи, по 1 час не мога да ги сложа обратно да си легнат... И така откарваме до към 12-1.  ooooh!  Аз спя по 5 часа на денонощие и вече съм на ръба на силите си. А и вечер след яслата са доста по-кисели от обикновенно. Мисля си, че е от зъби, чакаме още по 4 кътника, ама знам ли дали е от това.  newsm78

# 174
  • Тук и там
Привет на всички, които са на линия   bouquet
Олимпия, благодарим за поздрава  Wink Всъщност, тази песничка е единствената от поредицата, на която Галя явно се плаши и идва при мен и ме сграбчва, като се гушка. Гледа я до края, но явно има нещо, което не й харесва  Grinning За това пък на останалите песнички от серията за мечето що ядене е падало ... ехееее ... Лошото е, че мама й постоянно трябва да търси нови и нови по-добри попадения, за да хапваме що-годе нормално.  Crossing Arms
desi.a, това с налагането ми е мноооого познато - всеки ден по няколко пъти. Опитвам се да не й обръщам внимание, правя се, че нищо не чувам, говоря и "благо" Mr. Green, но понякога и избухвам, при което тя още по-силно започва да пищи  ooooh! Не знам защо, но съм се хванала като удавник за сламка с идването на март месец, когато трябва да я пусна на ясла  Rolling Eyes Това ми е светлинката в тунела, иначе просто не ми се мисли как ще изкарвам с нея нощните смени, тичане до работа, там нерви, после обратно и продължаване с глезенето  Tired Бе не ми е лошо детето, само че аз явно не мога да се справям с нея както трябва, защото ако е при други хора е такова ангелче  Mr. Green Артистка, успява да заблуди всички Mr. Green
За протокола: все още с 12 зъба, с памперс, с биба за приспиване, нежелание за самостоятелно хранене с лъжица... Леле, много сме изостанали май  newsm78
Засега толкова, но като гледам пак ще се разписвам, че то ще дойде Пролет, а мартенчетата още ще са на Коледните камбанки  Joy hahaha Joy

# 175
  • Бургас
Ами това със заспиването и при нас е проблем.Тя ляга късно-към 22 часа и се върти понякога и до след 11 часа вечерта.
савина,лягането в 19:30 е много рано,затова се събуждат към 12 часа и си играят.Може да им смениш режима-да лягат малко по-късно поне.Така и ти ще се наспиваш,понеже може и цяла нощ да не се събудят.Има приятелка със същия проблем.Казва,че детето не може да издържи и става кисело ако не го сложи да спи към 19:30 часа,но я буди след това по цяла нощ.Грешката е там,че се слага рано да спи вечер и се наспива след това.
Олимпия,благодаря за поздравчето.
За зъбите-и на Мария й никнат бавно и трудно и все с температура.Тя долни задни съби няма-не знам защо така.Има само 1 заден долен и нищо от другата страна.

# 176
  • BG
Aми ние заспиваме между 8-9 часа.И така си откарва до сутринта до към 7.30;8 часа.Но това нейното пусто мляко си яде по някое си време и се успокоява.
Явно вече й е навик.
Незная как ще я отуча да не го яде.
Но да чукна до сега не ми се е събуждала и да почваме да играем.
Изключвам случаите,когато е болна.

Честито на новообебилите се мами!Да са им живи и здрави рожбичките!

# 177
Здравейте, момичета!
Аз съм болна – ОТНОВО. По-скоро от преди празниците въобще не съм се оправяла , въпреки 2-та антибиотика. А вчера се тръшнах тотално – с висока температура и адски болки в гърлото. Лекарката ми направи изследвания и реши, че не съм за антибиотик, та ще видим как ще се оправям. Уж мъжлето си взе болничен, за да гледа Марти, че е хремав и с конюктивит, а май мен трябва да гледат. Извинявам се, че ви занимавам с моите проблеми, но имах нужда да споделя. Вече много ми писва от болести, а трябва да чета на целия зор. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Марги, дано скоро се оправите с гадните сополи.

Да е жива и здрава малката Гергана и много да радва мама и тати!

А за контактуването с по-големите – наистина е от полза. Марти контактува  с половин година по-големи  и се вижда разликата.
Чао засега от нас. Надявам се другия път да се включа с по-добри новини.

# 178
Пепе, явно много ти се е изтощил организма и те връхлитат разни гадости. Мислила ли си да пиеш нещо имуностимулиращо, или пък продуктите на АкваСорс?
Савина, сигурно е от зъби нощното неспане иначе няма логика изведнъж да променят режима си. Има ли нещо нова за тях, което би ги направило неспокойни? При Дея махането на биберона се оказа голям препъни камък за спокойния сън.
Засега толкова, но като гледам пак ще се разписвам, че то ще дойде Пролет, а мартенчетата още ще са на Коледните камбанки  Joy hahaha Joy
Laughing Така е, за съжаление.

Иве, много добре си се справяш с детето. Всъщност, по-правилно е да се каже, че децата много добре се справят с нас. А яслата смятам, че е светлинка в тунела и за двете ви. За Галя ще е добре да смени средата, да има малко независимост, да общува с нови деца и най-вече да усвои много неща, а ти ще можеш поне малко да възвърнеш стария ритъм на ежедневието си, което не е посветено 100-процентово на детето.

# 179
  • Тук и там
Ха, добър ден  Wink
Едва се въздържах да не пиша и вчера  Flutter Не, че има какво, но пък ей така - за идеята малко да се пораздвижат нещата тук  Peace
Щях да ви снимам моето сутрешно кафе, едно такова силничко, но нещо ме домързя и затова пускам това:

Пепе, Марги ти е дала добър съвет - наистина трябва да се консултираш за имуностимуланти. Вярно, че си е по-добре, когато организмът сам се справя, но пък когато толкова често ти се случва да те преборва някой вирус, май трябва да се търси подкрепление.
Пробвай с хомеопатия newsm78 Не че аз имам опит  Crazy
Марги, бе така си е - това ще ми е спасението - яслата  Mr. Green А ти как си ? Как се справяте с Дея и малкото ритащо човече ? Дай повече инфо  Hug
Засега ви оставям, но ще проверя после какво става  Hug

Общи условия

Активация на акаунт