Отговори
# 180
  • София, Борово
Привет на всички!
Олимпиа, не знаех за тези гумени мечета!!! На Виктор му харесаха много и поднасям благодарности от негово и мое име! Той до сега само Телетъбисите признаваше, но ето, че вече има и друго, което го радва! Първият път ги гледаше малко засрамен (той е срамежлив), но сега вече танцува с тях!
Ивенце, прекрасно кафе! Благодаря!
Пепе, защо не опиташ с Цитросепт. Аз сигурно съм банална с вече с него, но предвид личния опит няма как да не го препоръчвам. Другото нещо е Алое Вера - ние взимаме на Ади Фарма.

# 181
Здравейте PeaceМинавам на отчет,че да не ме заподозрете:)Все още сме си 2 в 1 Laughing

# 182
  • Тук и там
Имаме развитие по темата  Laughing
Браво на престрашилите се  Peace
Rally_and_Betty, знаете ли вече какво ще е бебчето? Аз много отдавна те питах, но тогава не беше все още ясно, пък може и да съм пропуснала да прочета, ако си си казала  Peace

# 183
Здравейте,ето ни и нас.
Ние сме окончателно без биба.
Имаме 16 зъба,а колко трябва да станат??
Толкова зор с тез зъби ,че направо незнам.То са Т,сополи,АБ и т.н докато пробие.Иначе откакот давам клеева тинктура/а и аз взех да пия/,не е пил АБ.Онзи ден за малко да му дам,но се размина.
За спането- като се върнем от ясла и му се  доспива.Преди го слагах да дремне малко,но сега му отвличам вниманието и му минава.
Но пък ляга към 21:00-22:00ч.и пак се буди нощно време и е нервен до безкрайност.
След като махнахме бибата,е време да махна и нощното хранене.Има начин и ще го използвам.
За това че не можем да се справим с инатите си деца,не е вярно.Децата усещат къде ще им мине номера.И понеже толкова са свикнали с нас и знаят и пробват,дано стане това което искат.Работата е да не им се позволи да ни командват те.
Но когато е бил на ясла,определно е по-спокоен.Играл е с деца цял ден.Като си стои в къщи и пощурява.Чуди се каква дивотия да измисли.
Пепе, взе ми си нещо имуностимулиращо/имуномоделиращо/,хомеопатия,за да се подсилиш.
Айде стига от мен,че много стана.

# 184
  • Тук и там
Деси, Марги - споделете моля как преборихте тази биба  Hug
То вярно, че много е писано по темата, но си е друго да го прочетеш от някой, който е минал през това "изпитание" с всичките му екстри  Mr. Green Иска ми се поне малко да се амбицирам и да я махнем преди яслата, че срамота - мома станала вече, пък да спи така при децата  Crazy

# 185
Здравейте и от мен! Не съм писала не знам от кога..ама..
Май и не чета много че да не се притеснявам излишно..ние сме с памперс, с биба без която неможем /и която сменяме на около 3 дена - оригризва ги/, на всичкото отгоре и грам не иска да говори..Като по-малък поне бърбореше някакви негови работи ама сега ..то май грешката е моя защото само докато измрънка знам какво иска и не го оставям...
Честито на всички новообебени а на тези които им предстои - леко раждане!!!
Поздрави от Сливен!

# 186
Здравейте,аз съм много доволна децата ми спят по 2,3 часа през деня това събота и неделя,а и три дни тази седмица,че бяха болни и си ги гледах.Вече говорят с изречения както казваха по дума,две изведнъж почнаха да говорят и непрекъснато казват неща който даже не сме мислили,че разбират и знаят какво означават.
За спането нощем ми спят си,лягат си в 19.30 и се будят към 7.30 ако са на детска ние ги будим.Изобщо колкото повече растат става по лесно.
За бибата с биба е единия денонощно,а другия си смуче пръста,но по рядко,но мисля,че и това ще отмине то не е хубаво да става насила.Пробвахме и я махнахме бибата за 10 дни,но като се разболя Йоана и не спа две нощи като я дадохме започна да си спи без проблем и затова засега сме оставили нещата така.

# 187
Ха здравейте,
ами за бибата какво да кажа,той я дъвчеше повече,отколкото да я смуче.Един ден просто "забравихме къде я сложихме",той я търси навсякъде ,при играчките и т.н.Накрая казах че е при котенцето - бебе долу и той миряса.Вече не я търси.И тогава предупредих и в яслата защото там има една с която спи само.И те не му дават вече бибата и така.Нещата се кротнаха.
Много лесно стана,може би защото му давах много солети в този момент да си чеше зъбите и затова не я усети толкова.
той я ползваше за чесалка.
Отивам да си видя къщата,че бяхме при мама на гости и сега.........

# 188
  • Бургас
Здравейте!Темата наистина има ниска посещаемост.
Рали,радвам се,че си добре.Дай Боже да изкараш леко докрая!
За бибата-нашата я махнах на 05.01.2010 изведнъж.Просто реших,че няма да я давам вече и я скрих.Казах на Мария,че кучето е глътнало биби и Лъвчо/плюшената играчка/ и така до днес.Не ерънкала,не се е съпротивлявала и не знам как ще е по-натам.Дано окончателно да ги е забравила,макар че ги споменава всеки ден,но не ги е искала.
И при нас зъбите никнат бавно и с температура винаги-засега има 15 зъба,колко още трябва да никнат на този етап?
Заки,така е,децата бързо се менят.Всеки ден запаметяват нещо ново и след известно време го казват или прилагат.
КалинкаМ,изчаквай го,а и го питай да тиобясни какво точно иска.Те много бързо свикват на лесното.Нека се помъчи малко.Но като цяло нали знаеш,че момченцата проговарят по-късно от момиченцата/не на 100%,но повечето/.
Лек ден!
Някои мами въобще не се разписват вече в темата. Crossing ArmsХайде,дайте отчет и тук.

# 189
Здравейте и от нас. Да се включим и ние с Иванна. Зъбчета имаме 16бр.,като най- голям зор видяхме с кучешките. Бибата-залъгалка я махнахме много отдавна. Един ден просто я загубихме навън и след тридневно тръшкане забравихме за нея. Но не можем още да се откажем да пием млякото си от биберон. От шест месечна възраст пием кисело мляко по три пъти на ден.
Лягането ни вечер е различно. Обикновенно това става кам 22.00-23.00.Сутрин спи до 09-10 часа,а следобедния ни сън е горе-долу от 15-17 часа,като заспива единствено ако легна и аз до нея Grinning.Това е сегашния ни режим като не ходим на ясла. Мислим да тръгваме пак от следващия месец и тогава със сигурност режима ни е друг.Ставане рано и лягане рано. yes
Относно речника ни включва доста думи,които не се изговарят съвсем правилно или в целия им вид но за това пък успява да ги навърже в кратко изречение. Непрекъснато задава въпроси и изисква цялото ми внимание да е към нея. С батко си  се разбират добре като освен игра има и бои като основния им проблем е че не могат да ме разделят.Основната реплика на мойта в такъв момен е : "Мами е мой'' придружено с тропане на крак.
Използваме гърне, но все още сме на памперс.Надявам се скоро да се справим и с това.
Това е от нас за сега.
Честито на новите бебета и леко раждане на бъдещите мами.  Ние с мъжа ми планираме и трето детенце но за сега ще поизчакаме да мине кризата.......

# 190
  • Тук и там
Привет момичета  Hug
Благодаря на отговорилите за бибата  Wink Значи аз през деня изобщо не я давам на Галя, но стане ли време за сън, било следобеден или вечер - тя си я чака и след като й я дам, тогава поема към креватчето си. Ще помисля какво мога да направя поне за това и да я махнем най-накрая Rolling Eyes
Сънят ни е все така неспокоен - ту по-добре, ту по цяла нощ мрънкане /даже една ранна сутрин към 4-5 ч. вече казвах на мъжа ми, че ще ходя да се хвърлям под влака  Crazy/. Ох, бе да ми е жива и здрава и все така дивичка, пък ще държа докато мога  Whistling
Вече съм на мартенска рожденна вълна. По план-скица би трябвало да го празнуваме в яслата и сега пазарувам по интернет разни дреболии: свещички, банери, балончета ... Crazy Миналата година си беше символичен рожден ден, но тази ми се иска като е сред децата да се забавляват Laughing Ще видим накрая какво ще излезе  Wink
И аз призовавам като Илиянчето да се разписват повечко от липсващите мами  Hug

# 191
   Айде да взема да се разпиша, а не само да чета.

Лили пак е на АБ, но гърлото вече не е червено, останаха само сополите.

Бибата я махнахме октомври месец, когато боледува и не можеше да диша, ако цока бибата. Прибрах я, защото не я ползваше и тя повече не я потърси.

Махането на памперса през лятото беше лесно, но на яслата ги искаха с памперс и сега борбата ще започне наново.

Заспива пак в полунощ. Заспиването е един малък ужас и на обяд и вечер.    Laughing   Има много дни когато не спи на обяд. Като се събуди сутрин в 09.00 или 10.00 и така до 22.30-23.00.

Все още си пие АМ с биберон вечер и дори си го търси като вика с цяло гърло "Пави ми мякото, ставай."

Сега на дневен ред в занимаваката през деня е една книжка със 6 пъзела от по 6 части. Разваля ги и ги реди. Пее на микрофона подарен от вуйчо и вуйна, преглежда болното бебе и бие инжекции, като не забравя да каже колко много обича Дядо Коледа, защото й е донесъл много играчки. Тези занимания обаче й омръзват доста бързо и след това или чопли мазилката на стената или включва печката, абе все забранени неща. Като започна да й казвам да не пипа там и почва да тича и да вика "Мама гони", но мама се уморява доста бързо.    Mr. Green Общо взето така ни минават дните и чакаме с нетърпение да се затопли, че да тича по двора.

Прегръщаме всичките ни малки бебчета и все още бременните ни мами.

П.П. И все забравям да попитам по колко време давате на малките да гледат детски? Ако я оставя Лили може цял ден да изкара.

# 192
Привет!
Рали, как си днес? Вече нямам търпение да родиш, не знам за теб. Mr. Green Искам хубави новиниииииии! Е, ще изчакам до 27 януари, но това е крайния срок на търпението ми. Simple Smile

За биберона - махнахме го от раз. Нищо не й обяснихме, въобще спряхме да говорим за него, за да не я подсещаме. Тя има поне 10 биби, защото беше пристрастена към тях /или може би ние така си мислехме/ и не спираше да плаче без тях, не заспиваше без тях, абе няма да е пресилено да кажа, че бяха или в ръцете й, или в устата й почти денонощно. Вечер си слагах на нощното шкафче по 3-4 биберона, защото ако го изпусне или захвърли някъде в завивките, моментално почваше мрънкане и реакцията ми трябваше да е светкавична, защото мрънкането се превръщаше в рев и събуждане. Немислимо беше да губя време да търся къде е паднал биберона, просто взимах нов и така. Не мога да кажа, че отвикна бе з проблем от него. Всъщност не знам дали е отвикнала. Рядко се сеща да поиска биба, но като плаче по-трудно я успокоявам и през нощта по-често се буди. Абе стрес си е. Но при нас просто няма как, щом вреди на здравето й...
За млякото - все още е в шише с биберон. И тя като Лили си го иска и ми вика "Мамо дай мако, стай!", като задължително настоява да стана, защото държи в нейно присъствие всички да сме прави и да сме близо до нея. Абсолютно нахалство е да седна на канапето, на метър от нея. Simple Smile От както е без биберон-залъгалка, пие с доста по-голяма охота млякото си. Преди й го давах само когато спи, а сега го пие докато е будна. За нея обаче не е полезно и шишето, така че скоро трябва да го махна.
За заспиването - ние нямаме почти никакъв проблем, но това се дължи на едни противоалергични капки, които трябва да пие два месеца. Те я правят по-сънлива, но като ги спрем не знам какво ще е положението.
Тинче, явно Лили има доста енергия щом успява да изкара толкова време без сън. Според мен обезателно трябва да помислиш за някакъв спорт, когато навърши 3 годинки.

# 193
  • около Варна
Айде да се разпиша и аз, че кога ще я свършваме тая тема, срамота до лятото да сме с коледните камбанки Laughing

Какво ново да ви кажа, освен че пак са болни моите диванета. Аз им докарах някакъв вирус, който при мен отшумя за три дена, но последствията при тях са по-дълготрайни. Ева се сополиви, вдига температура два дена, ужасно е крива и не иска да яде нищичко, дори гризки и всякакви други боклуци....малкия е с бронхиолит, кашля като стар тютюнджия.

Мисля че Ева влезе в бебешкия пубертет, защото не мога да си позная доброто дете, постоянно хленчи, иска нещо, мрънка, пищи, посяга да удря, не се заиграва с нищо....абе лудница. Хем ме изнервя, хем ми е мъчно да я гледам такава и да се тревожа дали нещо я мъчи. Освен това ревността и задълбава, колкото го целува гогито, два пъти повече му посяга...изчерпаха ми се идеите за възпитание вече.

Биберон ние нали не ползваме, но пръстът за сметка на това от ден на ден става все по-сладък, нищо не предприемам, но не съм чула някоя майка да е отказала детето си, докато то само не го осъзнае, дано няма последствия от това смукане.

С памперса също никакъв напредък, грешката е в мен, не си правя труда да я слагам често, чакам тя да започне да ми казва.

Относно приказването много и знае устата, пее песнички, казва стихчета, но трябва да и владееш езика, така си ги измисля някой думички, че не можеш се сети никой път какъв е оригинала Mr. Green

Като ми остане време ще кача малко снимки, че май отдавна не съм пускала тук, призовавам и останалите да покажат големите мартенчета и новите ни попълнения, разбира се Wink

И щях да забравя да честитя малката принцеса Гергана на мама Леан, да ти е жива и здрава и много да ви радва  bouquet

Рали, чакаме добрите новини, пожелавам ти всичко да минава леко и бързо Hug

Аууууууууу, не пиша, не пиша, че като почна нямам спирачки.

Последно Crazy Честит имен ден на Космо, пожелавам ти здраве, щастие, а Нати само да те радва!

# 194
Здравейте и за много години от нас с Марти  Hug Пожелаваме на всички да са много здрави само хубави и добри неща да се случват на вас и на близките ви.

А сега да се отчетем, че отдавна не сме се включвали:
За бибата - без биба сме от около Коледа. Марти започна много да я гризе и тя се прокъса и реши, че бибата вече е "мъса" и не я иска. Като се сети за нея само казва "Биба мъса, мамо" и дотам.
За памперса - от 10 дни махнахме и нощния памперс. Аз него можех да го махна и преди 6 месеца, ама не ми се рискуваше. Нощно време се събужда и казва че има пиш, но през деня беше проблем, че се заиграваше и пропускаше момента. Казваше че има пиш вече като се е напишкал. От началото на декеври реших да махна памперса пред деня и след 2-3 напишквания, започна да си казва преди да се напишка. Сега му е интересно да пишка прав и в тоалетната и проблем ми е че все има пиш за да стои там гол  ooooh!. Категорично отказва да пишка в памперса и като му се допишка, ако не отидем в тоалетна или на гърне започва да плаче и да се тръшка.
За яслата - ходихме на ясла 3 дни (двамата заедно) и на 4-я бяхме болни. И така вече втора седмица. Но въпреки това съм твърдо за яслата или поне за тази в която ходим. Ние стоим само до обяд все още, но хубавото е че разрешават, даже насърчават родителите в началото докато свикнат децата да ходят с тях, за да не се чувстват изоставени. Този период е различен при всяко дете. На мен също ми е много интересно. Първият ден рисуваха с боички, но без четки, а със ръце. Втория ден правиха кекс със истински продукти и истински миксер, играха на двора със снега и правиха снежен човек. Третия ден правиха куклен театър и свириха на истинска китара, ходихме и на разходка извън двора на яслата. (от тогава Марти се държи много прилично на улицата и вече ме държи за ръчичка без да се дърпа). От четвъртък пак тръгваме на ясла.
За болестите - Марти винаги като се разболее го обръща на ларингит, но за мой късмет, а може би и благодарение на лекарката му, все още не е пил АБ. Винаги като има съмнение, дали да дава АБ, правим кръвни изследвания. В това отношение съм много доволна (пу-пу).
За говоренето - не млъква. Немога да му затворя устата. Знае песнички, стихотворения, приказки, а като е на кеф така ги забърква и си ги доукрасява, че се чудя как му идва на акъла. Има страшна фантазия. С леля си гледат детски песнички в интернет и като резултат пее на български, английски и руски. Затова на овцата вика Mary lamb  hahaha Сега чакаме да проговори и немски  Whistling.
За млякото - все още пие кисело мляко през нощта. АМ го отказа още преди да навърши годинка. Но за киселото мляко не мисля да му го спирам все още. Нека си пие. На мен не ми пречи. Даже съм по-спокойна, защото през деня не пие много вода и така знам че приема поне някакакви течности.

Честито на Весела Динкова и мама Леан. Да са ви живи и здрави малките съкровища.
Честито на всички празнуващи днес имен ден.
Бързо оздравяване на всички болнички

А

Общи условия

Активация на акаунт