Отговори
# 195
  • Тук и там
А Космо що скатава, като трябва да черпи  Mr. Green
Да е жива и здрава, да минава изпитите с 6-ци, а Нати да стане скоро кака  Crazy
polim, вашата ясла е страхотна - дано в повече се занимават с децата така  Peace Чак ми се прииска и на мен да поцапам с боички  Crazy
wiwi, давай снимки, че Гого и Ева сигурно са пораснали много  Hug
И аз имам снимки, но нещо все не намирам време да се организирам и да ги кача, а пък и докато ги опиша  Whistling

# 196
Polim, браво на вас за бибата и памперса, и за напредъка с говоренето!

Ох, и аз откога ги чакам тези заветни последни четири кътника! Четирите кучешки ни избиха през 17 и 18 месец, тоест вече четири месеца нямаме нови зъби. Биберонът съм казала че няма да го махам докато не избият кътниците. Нямам нерви просто ooooh! Всъщност свеки много се е амбицирала да махне и бибата, и памперса през лятото, когато ще прекара известно време при нея, а и аз с удоволствие и оставям тези приятни дейности Laughing

И моята мома ме буди поне 4-5 пъти на нощ. Ту за биба, ту за вода, ту изведнъж почва да реве, сигурно сънува, знам ли! Понякога се върти като шило и мрънка. Ама и аз съм една от най-малкия шум се будя! Няколко нощи се наложи да спи само с тати, и е спала без да се събужда (то и друго има де: че дори и да мрънка той не я чува Mr. Green). И понеже няма как нея да изместим в друга стая поради липса на такава, сериозно обмислям да спа в дневната... Ще пробвам пък да видим... За заспиването заспива късно - 21.30-22.00. А аз заспивам с нея Laughing

# 197
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МАМА LEAN!ДА Е ЗДРАВИЧКА И МНОГО ЩАСТЛИВА!
Със закъснение искам да благодаря за поздравите и пожеланията за празника на Ванеска. Hug
Изкарахме много весело в детско клубче до нас. Ванеска беше убедена, че отива пак при дядо Коледа и ще ѝ донесе подаръци, после твърдеше, че има ден-ден (рожден ден, защото имаше торта), накрая вече не ѝ пукаше какво се празнува( купон да става), вървеше с вдигнати ръце и викаше УРАААААААА, Урааааааа! Който има желание може да види, колко ентусиазирано Ванеса се опитва да духне фойерверка, като свещичка. http://www.vbox7.com/play:f798b4a5 Laughing(качеството на клипчето е ужасно, но бях забравила фотоапарата и е снимано с телефон)
За говоренето/b]- и ние сме от приказливите, та чак се изморявам. Брои до 10, пее песнички(http://www.vbox7.com/play:d1ee4c87, разказва приказки.
За зъбките - доколкото зная сега трябва да започнат да никнат вторите кътници от 17-то до 20-то зъбче и после до 6 годинки - почивка. Но тове е общият случай и при много дечица е различно. КикиНики, да се включи по въпроса, дали е така.
За яслите- голям проблем ми беше боледуването. Аз затова я спрях и много съжалявах, защото тъкмо беше посвикнала, а и заспиваше по-лесно, играеше повече с децата. Това от една страна, от друга беше започнала да се държи по-лошо - удряше (и нас с баща ѝ, а и другите деца), започнала беше да хапе и щипе, да пищи. Това постепенно отмина откакто си е вкъщи отново, а вече и аз свикнах с новото положение, спокойна съм, а доста се тревожех как ще си оставя детето с чужд човек вкъщи. Детето се чувства много по-добре, съответно и аз (да чукна на дърво, че...). Всяка вечер я събирам с дечица, вкъщи е направо като в хан - по 3-4 дечица, голяма игра пада, а понякога и вечерят вкъщи. Ако не сме у дома, събираме се в някое от съседчетата и така не и липсва контакт с дечица. Засега така, по-нататък ще го мисля. До нас има училище Дорис Тенеди и там ги взимат от 4 годинки на занималня по 5 часа. Има време дотогава, зависи пак как ще се чувства детето.
Браво на отказалите се от биба! Ние биба не смучем, но как ще отказваме цокането, не ми се мисли. Майчетата с опит нека да помагат!

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 16:48 от galinana

# 198
  • Бургас
Здравейте и от мен рано сутрин както обикновено!
Поздравления на мама Полим,че е успяла да отучи Марти от памперса.Ние сме доникъде,задънена улица.Оня ден й слагам гащички,а тя за 1 час се изпишка 5 пъти в тях и 1 път не ми каза,нито имаше дискомфорт.Играеше си,яде и всякакви други работи прави и като я питам има ли пиш:"дааааа",но предсвършен факт...
Галинана,ама много гласовита твоята Ванеска бе.Па и думит енавързва в песничка,браво,пу-пу!
За яслите-вече си имаме входящ номер-пише 21 не знам какво точно значи,но предполагам,че ще е 21 номер и са казали на сестрата на мъжа ми,че за февруари ще я вземат моята дунда.Дай Боже всичко да е наред и ние да тръгнем на ясла,па и да поболедуваме малко след тръгването.Предполагам,че всички го минават това с боледуването,но няма начин.Искам да е сред деца и да се учи на ред и дисциплина все пак,то вкъщи е разлигавена работа.
Галинана,за бибата и Мария плачеше ако не й я дам,но един ден просто реших и й казах,че кучето я е глътнало и я няма.Пробвай и ти да кажеш нещо от сорта и за няколко дни ще видиш,че изобщо няма да се сеща или поне само ще те пита къде е,а ти всеки път казвай примерно,че е в коремчето на кучето/котето и т.н.
Лек ден на всички!

# 199
  • Тук и там
Хайде на кафетоооо  Crazy

Аз съм наспана  Laughing Не, че не се будих 2-3 пъти през нощта за да проверя как е положението, но все пак това не е нищо  Peace
Та днес ще съм по-адекватна  Laughing
Галинана, ама нямам думи за Ванеска  Heart Eyes Гледахме клипчетата по няколко пъти и с Галето и с мъж ми и той не може да повярва какви неща правите вече. Пък моята девойка - дай й само да денси, никакво пеене, едни речи държи ама като не се разбираме изобщо ooooh!
Илиянче, и ти като мене виждаш спасение в яслата  Mr. Green И при нас го има глезенето, но само при мене. С другите е кротка, послушна, няма тръшкане, мрънкане, реване от яд, когато не стане нейната  #Crazy Надявам се да не ме излага много като тръгне при дечицата Embarassed. Значи ще чакам вашите отзиви за яслата, че да се подготвям психически какво ни чака  Wink
При нас се вече се трупа хубав снежец. Хайде да минава тази зима, че издивяхме в къщи  Laughing

# 200
galinana, имате ли тези клипчета качени другаде - тук не се отваря ви-бокса, само ю-туб и мултиплай  Confused

# 201
Перивет!
Илиянка, Иве,  Hug благодаря и се радвам, ако сте се забавлявали с моята маймунка!
За памперса- ние сме от най-изостаналите и то защото аз нямам нерви за това. Embarassed Мога цял ден да пея, рисувам, танцувам и т.н. с нея, но като започна да я събувам и обувам, за да седи на гърнето, направо откачам. После тя мрънка, бяга, седим по 20-30 мин и накрая или няма резултат, или се измъква и се изпишква някъде из къщи. То ясно, че ще е така, след като аз съм непоследователна, но и на гърнето ще му дойде редът.
За цокането - няма как да я убедя, че го е изяло някое животно, защото то си ѝ е все пред очите, дори се крия като се преобличам, защото види ли ме гола и се наглася да цока. Дори докато се къпем, аз се навеждам да ѝ мия крачетат, а тя веднага като кученце се наглася под мен и си цока. ooooh! Започнах да ѝ говоря, че ще свърши на мама млякото и тогава ще вземаме мляко от някоя крава, че кравата ще ѝ бъде приятелка и ще пълни млякото в кутии. Гледа реклами за "млякото на баба" и дори ѝ купих такова мляко, та вече познава и кутията и си гледа и бабата, и кравата, но реши ли, че иска цоко...настава рев и писъци - " Не искам макото бабата, искам мама макото!"(не искам млякото на баба, а млякото на мама)
За нощния сън - спи значително по-добре откакто ѝ давам Седатив и Дентокинд. (пу-пу) Дори вчера видях, че най-после е пробило едното връхче на кътника (17-то зъбче), но засега не става повече от 1-2 пъти през нощта. На фона на предишните безсънни нощи, по време на избиване на зъбче, сега направо не смея да се похваля.
Олимпия, не съм ги качвала другаде, но ако си гледала наскоро Тина Търнър - ами, нещо такова е пеенето на Ванеска Grinning! Целувки на малчовците и благодарим за вниманието.

# 202
Здравейте и от нас HugБетката е на ясла,а аз си седя по цял ден вкъщи и дебелея CrazyТака като гледам май пак ще изкарам до термин Rolling Eyes
За бибероните не мога да споделя опит,но ние имаме друг проблем.Имаме си любима играчка Мачо "Нани"/да се чете мечо "Нани"/,без която не можем.Може би нямаше да е проблем ,ако не сучеше призрамките на тирантите му.Пера го всеки ден/той е плюшен/ и прилича на парцал.С него е и на яслата.Мъкне го навсякъде и много ме е страх от тия бактерии къде ги обира с него и после го лапа.Много го обича и като си го захапе......аз откачам.Немислимо е някой да й го отнеме.Чувства си го много близък.Приемам съвети как да я отуча поне от това джвакане на тирантите.../действа й много успокоително/.Пробвала съм да не й го дам и истерията й е непоносима за състоянието ,в което съм ooooh!
Поздрави от нас и целувкиSimple Smile

# 203
Galinana, и на мен не ми се отваря VBox-a, а искам да видя Ванескаааа! Heart Eyes Поздравления, че още се кърмите! Има ли други мами, които още кърмят? Къдричка, Ронибони?

Илиянче, да кажа и на теб браво за бибата! Понеже ние нищо не сме отказали, искрено се възхищавам на всички упорити мами! Разчитам на баба й и на яслата да я откажат. Peace

Днеска цял ден на работа съм като буреносен облак. Малката маймуна снощи заспа в 22, след това се буди на всеки час, и накрая в 4.30 реши, че ще играе и тръгна да се разхожда. След това цял час се въртя в леглото и бърбори. ooooh! На всичкото отгоре сутринта нарочно ми изля чашата с кафето. Хем ми е забавна, хем пък направо ми идва... и аз незнам какво!   

# 204

Да почерпя,нашият татко вчера беше именник,но нямах време да седна на компа.
За нощния сън - и ние се будим по 2-3пъти на нощ и пие мляко,но вече адаптирано пак.
ЗАщото има в него витамини и всичките му там подобни,и за това ме посъветваха да го давам.
Иначе и ние сме в бебешкия пубертет.Направо вече не издържам ,но пък има моменти в които е толкова послушен че направо да го изям.
Още сме с памперс - но скоро ще го махна,защото в яслата го чишкат често и за деня хаби само един ,най много два пампа.
Честито на всички именници.Да са живи и здрави - малко на патерици.

# 205

Добро утро! кафето днес от мен....

поздравления на вси4ки постигнали успех в някоя сфера от развитието на децата ни  Hug .При Оги имаме успех само с бибата..памперси все още ползваме макар 4е на моменти се амбицирам да ги махна но все още не сам..,запо4ва да говори все пове4е и все по разбираемо което е голяма радост за вси4ки ни..
 от Април месец  живот и здраве тръгва на ясли ..а мама по4ва да си търси работа newsm78...при нас проблеми за места няма към края на март ще правим изследванията и като са готови тръгва...при нас Директорката не ни дава информация какви трябва да са ..аз отивам при ли4ната и казвам ще пускаме изследвания за ясли и та си ги знае...

общо взето това е.. няма да досаждам пове4е...ве4е ме тресе рожденната  вълна..ще запо4нем с баткото...имам още 7 дни а не сам поръ4ала тортата и ми е притеснено..

лек ден!    bouquet

# 206
Леле, още ли сме на 14 страница на "Коледните камбанки"? newsm78
А в "очакващи бебета" изписват 50 страници за няколко дни, едва смогвам да ги изчета ooooh!
Момичета, съвсем за изгубихте в оня чат, разписвайте се отвреме навреме и тук! Hug

# 207
  • Тук и там
Ами мен започва да ме е срам да пиша, защото като нищо всеки втори пост ще е мой  Embarassed
Отчаях си - чатърките съвсем ни забравиха  Rolling Eyes Освен с angelfish да го обърнем и ние на чат, като не сме се записали в другия  Mr. Green
Ради, големи са ти сладури и двамата младежи. На Оги ще му изям бузките и зъбките  Laughing А за празничните приготовления - ще се справиш по-добре, отколкото очакваш  Peace После ще чакаме снимки от събитието  Hug

# 208
  • София
Всички сте добре дошли в скайп-чата знаете ли какъв купон е  Hug

Иначе ние с Гогата сме добре, той се чуди каква беля понапред да направи, а аз с нетърпение чакам да се обадят че яслата е готова за да тръгва  Hug

# 209
  • Sofia
Здравейте. На нас да ви се оплача ни избиват последните долни кътници. На всеки по два са тръгнали и не могат да пробият. Някакъв кошмар е. От 10 дни са непоносими - кисели, капризни, не спят добре, будят се, реват...  ooooh! Не съм спала повече от 4-5 часа на денонощие не помня от кога. Работя по 12 ч на ден включително събота и неделя... Да видим до кога ще издържа така.  smile3507
За бибата - Ники още не се разделя с нея изобщо. Даже се къпе с нея. Но нямам никакво намерение да му я отнемам насилствено. Когато се откаже сам тогава.

Общи условия

Активация на акаунт