Отговори
# 210
Здравейте,
я го дайте този чат насам,та да се включим.Къде да ви търсим в скайпа.
Тази вечер беше много интересно - изрязвахме фигурки от цветни листове и ги лепихме на един бял лист.Леле ,то едно рязане ,едно мазане настана.Много се смях с него.
Малкото ми голямо момче,опитва се да ме копира,но с неговите малки ръчички се получава нещо много смешно и интересно.Но пък е много съсредоточен когато прави нещо ,сериозен.
СЕга е на лигавия период - постоянно дава да го цункам ,като направи нещо и му кажа браво,иска да го гушкам.СЕга ми харесва.
Айде лека нощ.

# 211
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Аз вчера овършах целия Бургас.Измръзнах,плъзгах се доста пъти,а и на моменти щях да падна.Единия път едно момче ме хвана в последния момент като се разминавахме.
Иначе отидох да си оправям документите за детските,бях ги попълнила,но оттам като ми изкараха моя доход,ме накараха да ги пиша и изчислявам наново-заедно двата дохода.Е,оправих се де.
След това отидох да проверя как е положението с яслата и дали ще ми дават документи за попълване и изследвания за правене-дадоха ми и ми казаха като ги направя всички изследвания,да ги занеса веднга,защото имали давност някои.Знаете ли за кои точно става въпрос?Към тези,които са правели изследване за Васерман-в частна лаборатория ли го правихте и колко струва?Живот и здраве ще я пускам на ясла от 1 февруари.Тук е платена вече,не знам как е при вас.
За отказване от биберон е нужно само веднъж-два пъти да опитате,за да видите как ще реагира,но и да сте силни,отстоявайте докрай позицията.
Деси.а,и Мария е в лигав период и все иска да я гушкам,да е у мен,върху мен и т.н.
Савина,дано да отмине тежкия период на зъбоникнене и децата да запонат да си спят нормално.
Лек ден на всички!
Хайде бременните мами да се разпишат на отчет,за да знаем,че още са 2 в 1.

# 212

Леле, още ли сме на 14 страница на "Коледните камбанки"? newsm78
А в "очакващи бебета" изписват 50 страници за няколко дни, едва смогвам да ги изчета ooooh!
Момичета, съвсем за изгубихте в оня чат, разписвайте се отвреме навреме и тук! Hug

И аз не смогвам да изчета Априлки 2010, толкова много пишат там. Даже не успявам да запомня всички мами, а вече от доста време съм в темата. Друго си е при мартенките - познавам всички и мами, и бебета и ми е мъчно, че вече почти никой не пише във форума.
Савина, вие сте на финалната права. Стисни зъби още малко, надявам се после да е по-лесно.
Дея от доста време непрекъснато си бърка в устата, ама не смуче пръстите, а ровичка нещо. Мислех, че е на път някой кътник, но не видях нищо, дори венците не са подути.

Сега съм на вълна рожден ден. Или трябва да направя 2 събирания вкъщи, или да празнуваме в детски клуб. Ама много е скъпо, бе хора. Клубовете, в които има достатъчно играчки, пързалки, батути и т.н. и в които обстановката е хубава, поддържат много високи цени. По съвсем груби сметки няма да ми излезе по-малко 400 лв. за 7-8 деца и 10-12 възрастни. И тези пари въобще не включват всичко, което бих искала. Ако направя детайлна сметка сигурно парите ще бъдат повече. Много ми се виждат. Лошото от парична гледна точка е, че рождения ден и секциото ми са в един месец и ще съм притеснена защото и двата разхода са големи. Но да сме живи и здрави и купон на Дея ще спретнем, и бебе ще родим.

# 213
  • Тук и там
Поздрави за четящите и разписващите се в темата   bouquet
Освен и аз да ставам 2 в 1, че да си чета по цял ден темите в отчетни и да си пиша, ли пиша Mr. Green
Савинче, наистина ти съчувствам в ситуацията, защото те разбирам напълно за какво говориш - нищо, че не ни никнат зъби или пък аз съм си в къщи, а ти тичкаш и на работа. Дано бързичко мине и оттук-нататък да ви е по-лесно, че аз с едно не се оправям, пък ти с двамата палавници направо си си за медал Crazy
Илиянче, аз досега не съм плащала нищо за изследванията си, защото рабодотаделя ми поема разноските. Но да си кажат мамите, които пуснаха дечицата на ясла.  Wink
Марги, а няма ли вариант без да си запазвате предварително час и места да отидете в някое подходящо клубче и да си отпразнувате рожденния ден newsm78 И на мен ми се виждат много парички на фона на майчинството, а както пишеш - това не са парите за всичко  Peace
Аз предполагам, че за рожденния ден на Галя ще сме на ясла, така че ще си изкара празника с дечицата там и ще минем без клубчета Laughing
И да попитам: има ли други като нас, които все още не си казват името  newsm78 След повтаряне и потретване на въпроса ми как се казва, тя ми отвръща "Гага"  ooooh! Срамота, леля й като я види на скайпа, хилейки се пита: "Какво правиш, Гаго ?"  Crazy Уж лесно име избрахме, пък що така не ни се получава  Thinking
Хайде, стига засега   bouquet

# 214
  • София
Иве,не се притеснявай за името.Моята Рада като я питаш как се казва мама, отговаря - "Гара, Гари и нещо като Гага" , май не е много лесно нищо,че е кратко.

# 215
Иве, Дея отказва да си казва името. Щях да съм доволна ако се опитва да се назовава по някакъв начин, но не ще. Тя много обича да разглежда снимки и като я питам кой е на снимката, казва имената на всички, но свойто име пази в абсолютна тайна. Simple Smile Освен това не иска да говори. Нямаме почти никакъв напредък в това отношение. В речникът й присъстват десетина думички и това е. Сега като махнахме бибата и една от думичките излезе от употреба, Simple Smileтака че общуването ни е съвсем ограничено.

# 216
  • Sofia
Шоколадово бонбонче, Васермана няма значение в каква лаборатория се прави. Така или иначе трябва да си го платиш, касата не го поема. Той важи 6 мес. Двете чревни изследвания важат по 2 седмици, кръвта и урината мисля че месец, а бележката от личния лекар - 3 дни.
Имената и моите не си казват, но се викат един друг. Смисъл всеки знае името на другия, но не си знае собственото.  hahaha

# 217
Марти се казва Маки и Макишко  hahaha.
Другите Мартиновци около нас са Ма(р)ти, но той е Маки.
Сега се опитвам да го науча да показва с пръстчета, че ще стане на 2 годинки, но неможе да сгъне останалите пръсти. Получаватсе интересни комбинации от пръсти.  Joy
а за говоренето - напоследък любима песен е Мила моя, тати ... (много ме е яд, че немога да направя и едно клипче, като види фотоапарат или камера и само гледа да ги докопа и забравя за всичко останало)

Да пусна и тук мухата за национална среща, послучай Мартенски рожден ден. Марги, вие бяхте ходили на един хотел някъде около враца, ако не се лъжа  newsm78. Немога да си спомня точно къде беше. Имаше спа и алеи с много високи дървета. Но времето беше лошо. Ама че обяснение  ooooh!. Добре де, идеята ми е да давате предложения за места и дати, а ако искате може да направим и отделна тема.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 21:13 от polim

# 218
polim, страхотна памет. Simple Smile Бяхме във Вършец, в хотел Ата. Наистина имаше страхотна алея с чинари, на която не се насладихме напълно, защото изведнъж се развали времето. Помниш всички подробности. Simple Smile
Идеята за национална среща е страхотна, въпреки че ще се въздържа, защото ще раждам през март и пътуването ще е рисковано. Ако обаче освен срещата направим и един голям мартенски рожден ден в някое клубче, аз ще съм на линия /надявам се/.

# 219
  • София
Тя срещата за РД ,сигурно ще е април или май ,така че Марги може с новото попълнение да се присъедините. Laughing

Ралии,то направо не е останало бе душа,аз все проверявам няма ли новина,пък ти още си я пазиш беболина и не я пускаш .Айде леко раждане!Аз обикновено като пожелая това на нокой и на другият ден ражда,та да видим. Laughing

За говоренето и името- Жоро си говори от няколко месеца вече всичко.Няма нещо дето да не може да си каже и си говорим като с голямо дете.Името си го казва ,но в нас му викаме Жорко,а в яслата му викат Гого и той понякога за себе си казва Гого ,друг път Орко(изпуска ж=то).

Бибата сме я махнали напълно безболезнено и от раз още от септември месец.С памперсите обаче сме до никъде - аз не го слагам на гърне.

Днес след яслата вдигна 38.3 ,запушен му е носа и подкашля,боли го и гърло ,та утре сме на лекар. Tired

# 220
Виждам за среща се говори - заявявам голямо желание да се присъединя. С идеи и организация обаче не мога да помогна, тъй че ще чакам на готово Mr. Green

Калоян понякога се казва Кики, но понякога е Ганчо, което установихме че идва от глезанчо (бабите често му казват, че е глезанчо). Проблем имаме с името на баща му - според Калоян тати се казва "мило" (имитираме доста добре като викам "милооооо") или Ганчо (отново, явно според него баща му е голям глезанчо) Mr. Green Иначе човекът се казва Милен.

Бибата не съм и опитвала да махам. Памперсът също. Въобще мързеливата го раздавам, но чакам знак че е дошъл подходящия момент (или лелките в яслата да се справят преди мен Grinning).

Пожелавам прекрасна бременност на бременните мами и успешен финал.

Болните бързо да оздравяват.

Лека нощ на всички.

# 221
   Здравейте и от нас.

Виждам, че говорите за имената. Лили си казва нейното още от миналата пролет, а и от тогава знае имената на всичките си малки приятели. От няколко месеца говори за себе си в трето лице "Исаме пии уа Лилито (иска да пие вода Лилито)" или "Шо удаи Лилито по усата беби (Защо удари Лилито по устата бебе)" това след като вдигна куклата със замах и се цапардоса сама. Но в други моменти си казва "Паи ми млякото (прави ми млякото)" или "Ко куче ми мине (като на куче ще ми мине)" това когато се е ударила някъде. Та не винаги говори за себе си в трето лице, но доста често се случва. Знае имената на всички - на вуйчо, на вуйна, чичо, чина, мама, тате, на майка ми и на баща ми, на братовчедите си, на свекъра, ноооо.... името на свекървата не иска да го каже, а тя се казва Лилия и й казваме Лиле. Не иска да й каже името и това е. Явно друг с нейното име не може да има и ще трябва да прекръстим свекървата    Laughing   .

Да се посмеете малко. На 20-ти малкия братовчед на Лили направи една годинка, но всеки път като я питах на колко става тя отговаряше на "шесет и пет", а като я питам тя на колко става е или на 3 или на 4, нищо че показва 2 пръстчета.

Толкова ми се иска да си направим национална среща, но с тази криза ние май няма да успеем да дойдем. Аз няма как да се върна на работа, защото фирмата, в която работех фалира и сега след като ми изтече майчинството оставам без работа и дано си намеря друга.

На всички болни дечица бързо оздравяване и прегръдки.

# 222
Здравейте от мен/2 в 1/ и Бети:)
Бетина си казва името,но според нея то е:Тинче или Тинка.В много редки случаи е Пети LaughingИ тя знае на всички познати иманата.Много говори,но думичките често са без първата сричка :lol
Много ми е дивичка иначе.Учителките в яслата се опитват да ми се пооплачат Rolling EyesИ сега като се роди малката ,както мисля да я спра за известно време от ясла каква лудница ще настане......
И ние нямаме особен напредък с гърнето.На яслата ги слагат....там седи....а вкъщи не Thinking
Аз иначе съм ОК.Тази вечер даже поспах CrazyНо признаци за скорошно раждане още нямам,та май пак ще си откарам до термин.

П.С.Момичета стискайте палци за кумата ми.Приели са я снощи в Пирогов Praynig

# 223
  • Тук и там
Тинче, много се смях с приказването на Лили  Peace Умница ни е тя  Heart Eyes А пък за работата ти - живи и здрави, всичко ще си дойде на мястото Hug
polim, Галя вече е напред с материала, защото на въпроса за годинките си казва, че е на "Ета", като показва по 1 пръстче от двете си ръце  Mr. Green Това стана след дълги и ежедневни тренировки на тази песничка за Хоки Поки /в началото е малко досадно/:   Party Crazy Party

http://www.youtube.com/watch?v=_jW3L1dyEfY&feature=channel

Изобщо всички от серията много ги уважаваме, даже накарах баща й да ми ги свали от  нет-а и да си ги гледаме, когато й се прииска да поденси с дечицата  Party Да не ви казвам какъв набор от чуждоезични клипчета с песни и танци имам вече  ooooh! За съжаление само една българска  Crossing Arms
Рали, стискаме палци за кумата ти Praynig

# 224
Тя има поне 10 биби, защото беше пристрастена към тях /или може би ние така си мислехме/ и не спираше да плаче без тях, не заспиваше без тях, абе няма да е пресилено да кажа, че бяха или в ръцете й, или в устата й почти денонощно. Вечер си слагах на нощното шкафче по 3-4 биберона, защото ако го изпусне или захвърли някъде в завивките, моментално почваше мрънкане и реакцията ми трябваше да е светкавична, защото мрънкането се превръщаше в рев и събуждане. Немислимо беше да губя време да търся къде е паднал биберона, просто взимах нов и така.
Това за мойта пикличка ли си го писала?   Laughing
Едно към едно!
Засега няма да й я махам, че със зор й излизат зъбенцата, но ми е интересно Дея как заспива сега? И сеща ли се за биба?

Общи условия

Активация на акаунт