Отговори
# 630
Здравейте! Flutter
LeAn като гледах клипчето и направо ме нави за второ. Wink Страхотни са ти девойките! Пу-пу да са все така грижовни една към друга! Heart Eyes Има ли кой да ти помага или сама се грижиш за тях? Трудно ли ти е? Ама съм подробна и аз... Embarassed
Въпросите всъщност се отнасят за всички с повече от едно дете! Whistling На мен напоследък все това ми се върти в главата, как бих се оправила с две деца, като с едното едва се справям понякога. ooooh! Нямаме никакъв напредък по въпроса с памперсите. Не става нито с добро, нито с лошо. Лошото е, че този неуспех яко ме сдухва. Tired

В момента имуностимулатори или витамини не давам. Naughty Все се каня да купя Саностол, но забравям.

По въпроса със зъбите - Ели вместо да ги мие, дъвче четката и яде пастата, затова й ги мия аз. Peace

Зори, дано бързо да се оправи Жорката! Praynig

Космо, личи си, че рожденният ден е бил много весел, а рожденничката е вече една красива малка дама! Wink

Славундер, това с Пътка е мноооого добро. newsm20

П.П. Хайде, мами, последен напън! Още само 7 страници и ще изпишем темичката! Mr. Green

# 631
LeAn, напълниха ми душата прекрасните ти принцеси! Признавам, че мен в началото ужасно много ще ме е страх, да не вземе Дея да нарани по някакъв начин бебето, но ако е внимателна ще съм много щастлива. Иначе Мими ми се струва много нежна, много е сладка, явно е любвеобилна. Даже към ласките прибавя и екстра - подрусване на Гери. Wink

Рали, как е Бетката? Ревнува ли, радва ли се на Габи, има ли промяна откакто се прибра?

Ева е във фаза да ми прави напук, затова лапа боклуци и ми се показва доволна с някакъв фас в устата ooooh! Снощи даже се наяде с един салам, защото и казах да не го яде. Сега смятам да и забранявам всичко, което искам да изяде, да видим дали ще проработи номера Laughing

Пожелавам ти успех, ама да не те отчайвам, този номер не върви. Wink Хитри са мъниците, не се дават така лесно.

И у нас е същинска аптека. Сега наскоро един лекар ми каза да си слагам капки за нос и ме пита с какви разполагам. А аз му отговорих, че не може да ме изненада, просто да назове някакви, аз ще ги имам. Confused Педиатърката на Дея сама констатира, че вече сме й слагали цялата фармакология за нос, очи и уши. Тъжна картинка.

Иве,
явно Галя има страхотна дисциплина щом след като й кажеш "НЕ" вади от устата и хвърля на земята. Аз такова нещо и на сън не съм виждала и за да постигна своето или трябва много да се подмазвам, или много да се карам.

# 632
Честит Рожден Ден на Натали! Да е здравичка, послушна и все така чаровна малката синеочка!
Космо, много ти е шарена трапезата! Laughing А сладкарница "Анджелика" е на две крачки от блока ни във Варна, аз съм в 62ри, така ме е яд, че тук нямам наблизо такова готско клубче Crossing Arms

Мацки, картинката на Космо ме подсети да питам давате ли желирани бонбони на децата? Аз все се заглеждам по разни мечета и т.н. и се изкушавам да купя, ама все не смея. Мисля, че ще й харесат на Сияна, ама като знам от какво правят желатина...

LeAn, много искам да видя дребните, ама не ми се пуска VBox, имаш ли ги другаде? Hug Айде, останалите, навивайте се на второ Wink

Лорисита, разписвай се по-често да казваш как е Еми! Hug Къдричка, Ронибони, Ането, Цвете бяха толкова редовни, а сега наистина липсват... Cry

Илиянче, пробва ли изцеден сок от лук за кашлицата? Не е чак толкова гадно... Аз витамини и имуностимуланти не давам, против съм всякакви химии. Но ако са хомеопатични съм ЗА. Давам Осцилококцинум профилактично веднъж седмично Peace.

Славундер, тази Пътка, горкичката, голям зор вижда! В нета има сайтове със смешни имена, направо можеш да паднеш! #Crazy

# 633
  • Тук и там
LeAn, прекрасни дечица си имате  Hug По вашето клипче се обучаваме на бебе, ръчички и коремче  Mr. Green
Да ви кажа според Галя от седмица-две мечето й вече е "пате" - и идея си нямам откъде го реши това  ooooh!
Марги, в нашия случай с директното хвърляне на предметите по земята изобщо не става на въпрос за дисциплина - вярвай ми Laughing Просто се ядосва, че й се карам да не прави нещо, което й е приятно  Crazy Все се надявам скоро да започне да разбира, че й се карам не защото си нямам друга работа, а защото така не трябва да се прави  Crazy

Виви,    bouquet

Ау, докато пишех вече има нов пост  Peace

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 17:20 от Iva-1977

# 634
LeAn страхотни са малките.Бетката гледа клипчето най-малко 10 пъти CrazyМного им се радва Flutter
Бетката си ревнува иначе лекичко.Много му се радва на бебето.....но от нейните"нежности" направо настъхвам.Вечно съм нащрек ShockedДокопа ли бебето без надзор...незнам.
Бети е болна CryМоже и на антибиотик да минем......Иска да влиза все при бебето и да го гушка.......Дано да опазя бебето PraynigУж я спрях от ясла ,за да не ми мъкне болести/а тя откакто ходи на ясла не се беше разболявала/

# 635
Рали, кофти работа с това разболяване. Аз все се надявам, че докато сложим Превенара на бебата, който се слагал на два месеца, имунитета, който аз съм й дала ще я пази от евентуалните болести на каката. Ама едва ли на практика ще е така, за съжаление. Дано Габи има силен имунитет и да не се разболее.

Ако знаете какви са ласките на Дея, ще разберете защо все повече ме е страх за бебето, като взема да се замислям как ще й се радва. Когато се гушкаме двете и на нея й е супер кеф, винаги започва да ме удря по лицето и главата и то доста силничко. Това е нейната сбъркана представа за проява на нежност и ласки. Естествено има и случаи да ме гали и да вика "о-о-о-ооооо", но когато много се радва ме бие. Заех да я уча, че това не е приятно, ама за сега нямам особен резултат. Продължава да ме удря много щастливо, а после ме гали и смята, че всичко е ок. Laughing

# 636
Хм, момичета, благодаря за милите думи!
Енигмата, не се страхувай от гледане на две деца. Направо давай за второ Wink
Аз бях доста притеснена в началото, но не толкова от самото обгрижване, колкото от ревността. Че едното стои малко по-дълго наакато, докато обличам кака му, не е болка за умиране, или пък че каката е с вързана накриво опашка...чудо голямо.  Peace Просто се получава един организиран малък хаус, в който всеки си знае мястото и се чувства едно такова свободно и въпреки това част от общото.  И най-интересното е, че аз самата се промених откакто се появи бебето. Споделих и със съпруга си, той каза, че и при него е така. Някак си ставаш по-благ, по-ларж, по-спокоен. Някак си странно, но да. Нека кажат и други майки с две деца. Но като видиш как спят и двете, как просмъркват в съня си и ти става едно Crazy като пияно такова Crazy (ама ка го обясних, де)Определено промяната е осезаема и определено ми харесва  и си мисля, че така променена съм по-добър родител от преди. И това е в плюс не само на второто, но и на първото ми дете... Peace
Сама съм през деня с децата, а вечер таткото помага при къпането и обличането. Успяваме даже да  излизаме заедно, Мими не яде кухня, готвя й, а и все се чисти у дома защото и едно боклуче да намери на пода ми го носи с два пръста  Joy Ако един ден е свекърва,  горкото снахЕ...
LeAn страхотни са малките.Бетката гледа клипчето най-малко 10 пъти CrazyМного им се радва Flutter
Бетката си ревнува иначе лекичко.Много му се радва на бебето.....но от нейните"нежности" направо настъхвам.Вечно съм нащрек ShockedДокопа ли бебето без надзор...незнам.
Ами, Рали, така беше в началото. Клипчето е правено в периода, когато ме беше страх. Тичах след Мими да я наблюдавам какво прави, да не се нахвърли на бебето. Но ти си тази, която обясняваш, че когато яде или спи бебето не се закача. Защото ще се задави, ако го пипаш, когато яде, ще се събуди и ще плаче, ако го пипаш, а то е заспало. Пипа/целува се само по косичката, не се натиска по коремчето, защото ще го заболи. И т.н. и т.н. Мими искаше да й дадат възможност да е около бебето. И не знаеше какво да прави когато беше “допусната“ до него. А като се казва все “не“ и тя се озлобява към детето, заради което й казват все “не Naughty Та затова просто я научаваш какво да прави, когато е около бебето. Peace И все я хвалиш каквото  и добро да направи.  И измисляш достъпни за възрастта й неща да помага. Peace
В един репортаж бяха попитали един дресьор на кучета как дресира животните. Та той каза, че наказанията и боят са вече отречена форма. Не се бие и наказва животното. Просто не толерираш лошото поведение, а доброто го награждаваш. И всъщност оставяш животното само да избере печелившото за него поведение Peace

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 23:42 от LeAn

# 637
Иве, специално за вас, с образователна цел Mr. Green се се напъна да снимам как Мими е прегърнала  бебето, легнали и как й вика “лю-лю-лю, нани-на“  hahaha
Или как ме води към бебето, когато е време да го храня, и ми вика “бебе, мако“... Joy
angelfish, не съм качила другаде, само там. Даже и там нещо зор видях, пробвах с други клипчета, ама се оказаха по-големи, та само това всъщност се качи. Дано ти се отвори  Hug
Марги,  виж това дали ще ти е от полза    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450056.0
Енигмата, по въпроса за памперсите. Пробвала ли си да се слагате на детска седалка за тоалетната чиния? Без да напирам да се премахва памперса, даже позабавих процеса (уж при голяма промяна в живота на детето-ясла, бебе и т.н., имало регресия), та Мими сама си казва “пиш-пиш“ за пишакне, и “ако“ за акане. Една нощ ни събуди в 4 часа да отида да ака. Беше акнала малко в памперса, ама си доака на тоалетната седалка. Не съм махала още памперс, защото като спи си пишка в него  все още, а и ако не мога на секундата да  я сложа на седалката и се изпусне... Confused все още е студено за опити да ходи напишкана. Но я подготвям, че и тя като мама ще има “бикини“ и ще махнем памперса. И съм решила да й купим хубави памучни пликчета с някакви герои-Мики Маус, Пепеляшка и т.н. Ще има да си ги наднича през 5 минути, а камо ли да ги напишка Joy Joy Joy

Болничките,  моля ви оздравявайте!  Hug

# 638
Честит Рожден ден на порасналите ни мартенчета !  bouquet

Леан големи са сладурки Hug
определено когато се появи второто дете трябва да си малко пове4ко огранизиран ина4е времето за нищо не стига... мен също ме беше страх от ревността..но както каза Леан..обясняваш какво може и какво не.. за нашия батко си беше задължение да даде мокри кърпи и памперси...и по този на4ин той се 4увстваше отговорен..давахме да го гушка леки целувки по кра4етата..гледахме да не го изолираме по никъкав на4ин и резултата беше 4е не е ревнувал.. а сега има още по големи задължения.. да му пълни вода в шишето  ако Оги го помоли....и други работи...

нашето най ново постижение е 4е Оги се оглежда надолу и нагоре като преси4а(едва ли го осъзнава съвсем..но аз го спирам и питам има ли коли ? итой ми вика надолу,нагоре няма коли ..Оги може мини

# 639
LeAn, ти тази тема я беше пускала май за Рали и аз се възползвах и я прочетох още преди време. Наистина е полезна. Обаче ние не влизаме в границите, които си определила - темата е за деца с разлика до 24 месеца, а при нас ще е 24 и 1/2 Laughing

Тази нощ се събудих с нова "екстра", която изисква пари за лекарства - конюнктивит. Не съм имала от 20 години, но сега и това ми се тръшна на главата. Дано не съм заразила Дея! Praynig Какво става с мен, защо станах толкова кекава, не знам.

За детската седалка - в началото Дея много я беше страх и плачеше, за това ние направихме 2-3 опита да я слагаме и като видяхме, че не става се отказахме. След 2-3 месеца обаче, изведнъж взе да проявява голямо любопитство какво става в тоалетната и да иска непрекъснато да е там, та минахме на другата крайност - със и без повод да седи там. Лошото е, че в тоалетната е ужасно студено и аз умишлено я спирам да ходи там, за това май скоро няма да имаме напредък с памперса.

# 640
Леан Натали също много се изкефи на клипчето ви,каката много е пораснала и е много красива госпожица  Heart Eyes
За памперса-от извесно време Нати започна да казва като има ако,вчера например ми каза"мамо ако бъзо бъзо дай генето",но това е отскоро дано да продължава така и скоро да имаме някакъв напредък поне.
Аз пак ще питам с четка за зъби или с накрайник миете зъбите?
Да кажа и за храненето,там имаме някакъв напредък,започна да се нахрани сутрин сама,сама си изяжда попарата и иска аплодисменти след това  Simple Smile

# 641
Честит Рожден Ден на Андреа на мама Clioniki! Да расте весело, щастливо и много обичано дете! Hug

LeAn, имаме и седалка за тоалетна, но като седне на нея и само си повдига крачетата да я види, защото е шарена и така забравя какво се прави на нея. ooooh! Има и шарени гащички с мини маус, другите са с цветя и т.н., но това не пречи да ги напишква и да пера по 5 чифта гащи на ден. Tired

# 642
  • Тук и там
Честит Рожден Ден на Андреа на мама Clioniki ! Да бъде послушно детенце и да радва всички !

LeAn, ще чакаме образователните клипчета  Peace
Марги, откъде пък този конюнктивит  newsm78

Аз пък влязох в една интересна серия...  ooooh! Миналата седмица ме беше обзела една готварска муза и голямо готвене му ударих - стъргане на огромна ряпа и тем подобни и оттам ми се обади една стара "травма" на ръката. Беше ми много трудно изобщо цяла седмица да си се грижа за детето. И още си ме боли, но по-малко... Обаче вчера пък - докато тичахме и се гонехме с Галя вечерта, стъпих нещо накрива на прага ни между двете стаи.  ooooh! Добрата новина е, че не ми се поду крака, лошата, че ме боли, сега съм си наслагала какво ли не и куцам като Слави - липсва ми бастунчето  Tired Горкото ми дете, няма да има кой да тичка с него  Sad Та така, сега и с дясната ръка и с десния крак съм си направо инвалидизирана  Crossing Arms Наоплаках се, дано да ми мине по-бързо, че не си е работа  Cry

# 643
И аз да се оплача. Почти не сме спали тази нощ. Тамън я бях похвалила, че последните две седмици спа много добре (тоест събуждаше се само веднъж за вода), и от три вечери не спи добре. А снощи беше топла, въртя се и мрънка през цялото време, местеше се при мен, искаше вода и пр. Незнам дали изобщо сме спали. Главата ми е камбана! ooooh! Сутринта беше с 37,5 Т, но днес съм на тръни дали ще ми звъннат от яслата да си я приберем, ако вдигне по-висока Т. Надявам се да са зъби (аман вече с тези кътници, от 5 месеца ги чакаме!)

А на мен днес ми е много лошо, незнам дали е от недоспиването. Тъкмо си мислех, че съм приключила с гаденето Sad...

Марги, Сияна имаше конюнктивит и го излекувахме само с хомеопатия. Може да ти помогне, но не и да ти навреди. Ето тук http://www.lekar.bg/lek-114/info-130/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%8E%D0 … 0%B2%D0%B8%D1%82/ можеш да прочетеш и да се ориентираш към най-подходящото за теб според симптомите и фазата. На Сияна и дадохме Пулсатила и за 3 дни секретът изчезна. Чувала съм и за отвара от билката очанка, но не съм пробвала.

LeAn, много е сладко това за двете сестрички, страхотна е Мими! Надявам се и нашата кака да е така любвеобилна. Мисля, че положителен ефект има фактът, че в яслата имат и бебета (тук ги вземат от 3-6 месечни), и Сияна там свиква доста добре с тях и гледа как ги хранят и пр. Напоследък много се заиграва с кукли, вчера я гледам в яслата дава на една кукла шише, облича я, говори и, стана ми много мило!  

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 12:04 от angelfish

# 644
Честити Рождени Дни на вече двегодишните ни дечица!

cosmopolitan ---и Ани си смуче пръстите-двата заедно.Една приятелка ми каза,че в аптеката имало нещо против гризане на ноктите,било горчиво и така отвикнал малкия й.

LeAn---Страхотно клипче!А за героите в клипчето-нямам думи!Пу-пу!

Iva-1977 ---И аз така за яслите.Викам айде след РД,после айде от април,Зори пък сега с тоя Май хептен ме затрудни.Пусти пари,така ми се щеше още малко да си я погледам вкъщи поне до есен.Кога литнаха тея 2 години,бе!

И Ани от 2-3 вечери се буди и по 1час мрънка и едва заспива.
Една вечер грабнала една солница и ръси на баба й на килима,аз й викам:Ани не така ,остави солницата!   А тя: Да стани новация,бе мамо да стани!

Темата:Ми наближава й термина,още малко и ще я родим.Пък  следващата ако не бяха Рождените Дни,можеше направо с  лятно заглавие.

Поздрави на мамите ни бременелки и тея с бебчета вече!Много сте сладурски!

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт