Всички пазят тишина в ТРЕТИ клас не е шега /28/

• 30 031
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Те, заедно с Русия, били против султана. 

# 631
Натъкнахме се на следната задача от сборника:
Боби изял половината от сладкиша. Когато майка му се върнала, той казал, че е изял само три парченца. От кой сладкиш е ял Боби? Оцвети останалите парчета от сладкиша, от който е ял Боби?
За пояснение първият сладкиш има 3 парчета, а втория 4.

В началото изходих от факта, че сладкишите преди да похапне Боби са били нарязани на отделни парчета напречно. Това което можах да измисля е:
1. Боби е разрязал надлъжно първият сладкиши така е изял 3 половинки-парчета  newsm78
2. Боби е излъгал майка си че е изял 3 парченца  Thinking
Никъде не се споменава дали парчетата са били нарязани и дали Боби е извършил някакво допълнително разрязване. Пък и  споменатите в задачата "парченца", значи ли че не са цели "парчета"?

Дали някой може да предложи друго решение да не би аз нещо да не довиждам.

# 632
   Това на картинката са останалите парчета, а не първоначалните цели сладкиши. Щом е изял половината и тя е равна на три, то останалата половина е тази която съдържа три парченца.

# 633
Логично е така, но само на мен ли ми се вижда, че първия сладкиш е с 4 парчета, в втория с 5?

# 634
Логично е така, но само на мен ли ми се вижда, че първия сладкиш е с 4 парчета, в втория с 5?

И на мен така ми се вижда.

Фран, много си права за месец май! Наближава лятната ваканция!  Simple Smile

# 635
Ей, Дидева жива да си! За това не ми хрумна, че са изобразени парчетата, след като си е похапнал Боби.

На картинките са изобразени парчетата сладкиш, които имат някаква дебелина все пак, значи за парче се брои не чертата на среза, а материята между 2 черти. Затова ви се струва че парчетата са 4 и 5.

# 636
Не успявам да ги визуализирам аз правилно, не знам защо Simple Smile 4 и 5 ми виждат и това е. Виж т.нар "материя между 2 черти", че в долната си част наистина е куха, а парчетата няма как да са вдлъбнати. Не знам дали успях да го обясня  Crazy Ама е логично да са 3 и 4, повредата е вероятно при мен  Simple Smile

# 637
   Точно " материята между чертите" е важната.  Laughing( четири черти - три междинни материи). Можело е просто да нарисуват парчетата отделно едно от друго.
   Тя лятната ваканция направо си дойде. Grinning Сега почти две седмици пролетна, после една седмица зелено училище, към изброените дати от Фран при нас се прибавя още един почивен ден през май - празник на училището...и то не остана! Около шести май как са почивните дни?
   Времето навън е просто прекрасно! Не мога да се нарадвам на пролетта!
   Моят 'убавец тия дни смени амплоато. Отборът на 3-4 клас от нашето училище стана втори на градското първенство и сега момъкът бръмчи със сребърния медал из стаите. Сутринта разбрах, че снощи спал с него! Joy

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 19:13 от Анонимен

# 638
Дидева, браво! Това по математика ли?

# 639
Много съм загубена! По футбол, естествено.  Joy Joy JoyТо, ако беше по математика, каква смяна на амплоато щеше да е!

# 640
Поздравявам всички цветенца на патерица, да са живи и здрави!   bouquet

Дидева, честито на детето, честито и на теб, http://bglog.net/nachobrazovanie/38205

Не видях обаче изброен колектива, благодарности за майките и пр. Wink

# 641
Честит имен ден /на патерица/ на всички дами и деца с имена на цветя!  bouquet
Да сте много здрави, весели и щастливи!
Hug

Как ще прекарат ваканцията вашите дечица?
Ние ще гостуваме на  бабите за Великден и Цвети ще остане при тях за ваканцията.
Утре няма да учат, отиват на разходка на Витоша.

Люлин, някои хора обичат да обират овациите и аплодисментите еднолично.

# 642
  • София
Здравейте!
Очаквам ваканцията повече от детето  Mr. Green! Станал е разсеян, а и донесе няколко ниски оценки. Само футбол и игри са му в главата  ooooh!!
Ваканцията ще прекара с дядо си на вилата.

# 643
  • София
Как ще прекарат ваканцията вашите дечица?
Ние ще гостуваме на  бабите за Великден и Цвети ще остане при тях за ваканцията.
Утре няма да учат, отиват на разходка на Витоша.

И ние така - за Великден при баба и ваканцията пак там. Жалко, че ще трябва да си я прекъснем малко по-рано заради курса по математика.  Cry Но за светка на това ще пропуснем едно занимание по английски Laughing.

Тези пък от Британика как може и през ваканцията да сложат занимания #Crazy

# 644
Тези пък от Британика как може и през ваканцията да сложат занимания #Crazy
На вас кога са ви занятията през ваканцията? Shocked
Цвети само утре ще имат курс.

Общи условия

Активация на акаунт