Машина за хляб-23 част

  • 52 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 9 785
Всъщност май наистина семената се ръсят преди втасването, но както вече писах не съм го правила. Може би веднъж, без да мажа, и после част от семената изпопадаха.

# 151
  • Мнения: 978
polin_a, аз също не мазах хляба. Не знаех с какво.  Wink Наистина част от семената паднаха, но голямата част си останаха на хляба. То и при купешкия хляб падат. Mr. Green

# 152
  • Мнения: 779
zlatina_ZZ нямаш ли програма с втасване? Аз съм с Панасоник и тестата ги правя на програма, която включва месене и втасване. После оформям, втасва пак и пека.

Ахаааа  bouquetЯсно ми стана..аз мислех,че трябва да втасва ,когато е оформена питката..
Имам програма 13 с втасване-да! Grinning
ок,разбрах!
gretacvetina, JeniB  ,мерси на всичкии  bouquet

# 153
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.

# 154
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
petya_z, вече са ти отговорили - плодовете вътре се слагат след звуковия сигнал. Когато правих козунак с машината, непосредствено преди печенето го наръсих доста добре със захар. При ваденето част от захарта изпада, но част от нея остана върху козунака.

# 155
  • Мнения: 35
Здравейте,
имам машина за хляб (Alaska) от около година и до сега не е имало проблеми с печенето. Последните 2 хляба обаче бяха пълен провал! Тестото стана клисаво и леко течно, почти не бухна. Пека по една и съща рецепта и не съм променяла нищо.
Единствената разлика е, че купихме прясно брашно директно от една мелница...

Моля за някакъв съвет или насока..не мога да преценя къде е грешката..

Рецептата ми е:
500 г брашно
300 мл вода
1 л. захар
1 л. сол
2 л. олио
1/4 кубче прясна мая или 1/2 л суха мая

Пробвах и със суха и с прясна мая и резултата беше  #Cussing out  #2gunfire
Какво е най-добре да направя? Да намаля маята или да увелича брашното.. newsm78

На кратко - помощ!!

# 156
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
LGrigorova, според мен пробвай с друго брашно. Преди съм купувала брашно директно от мелница. Тогава нямах машина и месех на ръка, но повярвай ми има значение дали брашното е прясно смляно или не. За да стане хубаво тестото, брашното трябва да престои, а не да се ползва веднага. Това го бях чувала, но и от собствен опит съм го установила.

# 157
  • Мнения: 9 785
===има значение дали брашното е прясно смляно или не. За да стане хубаво тестото, брашното трябва да престои, а не да се ползва веднага....

 Peace
С две думи брашното трябва да узрее Peace.

Ако искаш пробвай да печеш на друга програма, различна от тази, която използваш винаги.

# 158
  • Мнения: 35
Благодаря ви за отговорите ..
Дано само с престояване да се реши проблема, че сме взели 15 кг и ако не става за хляб, ще е много тъжно....
Аз ползвам основната програма..
Другите са с доста по-кратко време за втасване и мисля, че съвсем няма да стане...

# 159
  • Мнения: 9 785
С какъв модел Аляска си?
Можеш да пробваш да стартираш програмата два пъти за по-дълго месене, или да използваш месене+втасване и после програма печене.

# 160
  • Мнения: 35
Машината е с две бъркалки, мисля че до 1250 г хляб може да прави.
Не помня конкретния модел...
Чудя се дали да не намаля малко водата и маята и да направя последен опит с това брашно... newsm78

# 161
  • Мнения: 767
ох, ужас! Снощи като си миех казанчето на машинката и едната ос хлътна. Като я побутна пак се връща на мястото си, но играе на горе надолу. Някой имал ли е такъв проблем ? Машинката ми е Мулинекс 5000.

# 162
  • Мнения: 9 785
Машината е с две бъркалки, мисля че до 1250 г хляб може да прави.
Не помня конкретния модел...
Чудя се дали да не намаля малко водата и маята и да направя последен опит с това брашно... newsm78

Пробвай на друга програма. Не може да нямаш подходяща. Освен това като видиш, че хлябът няма да го бъде още при втасването, просто извади тестото от машината и действай на ръка, и във фурната. С това брашно, ако в него е проблема, можеш да си месиш хляба в машината, а да си го втасваш и печеш във фурната без проблем и така да го употребиш.

# 163
  • Мнения: 128
Благодаря,момичета за съветите.Аз наистина чух един звуков сигнал,някъде 15-20 минути след старта.После и да е имало други...не съм чула защото не бях през цялото време в кухнята. Hug

# 164
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте,
имам машина за хляб (Alaska) от около година и до сега не е имало проблеми с печенето. Последните 2 хляба обаче бяха пълен провал! Тестото стана клисаво и леко течно, почти не бухна. Пека по една и съща рецепта и не съм променяла нищо.
Единствената разлика е, че купихме прясно брашно директно от една мелница...

Моля за някакъв съвет или насока..не мога да преценя къде е грешката..

Рецептата ми е:
500 г брашно
300 мл вода
1 л. захар
1 л. сол
2 л. олио
1/4 кубче прясна мая или 1/2 л суха мая

Пробвах и със суха и с прясна мая и резултата беше  #Cussing out  #2gunfire
Какво е най-добре да направя? Да намаля маята или да увелича брашното.. newsm78

На кратко - помощ!!


За успешната работа на хлебопекарната голямо значение има и брашното.Както казва и Полин още не е узряло и затова имаш проблеми с машинката.Остави го така около месец и ако отново ти прави тези проблеми,значи това брашно не става за хлебопекарната.

Общи условия

Активация на акаунт