Машина за хляб-23 част

• 51 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте на всички! И аз имам проблем с моя Мулинекс. Отдоло на контейнера на осите за бъркалките, от зегерките, тече смазка-не зная това нормално ли е или е дефект. Изстрах ме е да не заяде някоя оси и да спре да се върти. Някой ако е имал подобен проблем да пише.

# 421
  • София
veselina_10 ,някъде напред в темата или в предишната, някой имаше такъв проблем,който,обаче беше  изчезнал от самосебе си. И на мен по едно време-доста,след като я бяхме купили,случайно забелязах, че ми зацапва с масло-но беше за трирчетири пускания и спря. Вече си е наред

# 422
veselina_10 и аз мисля че е нормално това .На моята примерно ,като извадя контейнера около осите има лек прашец.Мисля че това  са неща,които след известна употреба ще се установят на местата си.Все пак нека и другите с по-дълаг стаж да кажат до колко е нормално.
А като казах,че се люшка когато меси моята машина,имах предвид самия контейнер,а не външния корпус.Това също за сега го прием за нормално.
Сега се пече един хляб с разни семена,обаче се притеснявам че ще трябва да тръгна на работа преди да свърши програмата.Вчера извадих хляба 20 минути след изпичане и да ви кажа беше се попрепекал повечко,а щерката сменя зъби.... Rolling Eyes Joy Joy Joy

# 423
Заи,хич не им се обяснявай,носи им я за ремонт и без много да осторумничат,просто бъди по-категорична Naughty.
Така и ще направя  Peace. Благодаря ти много PURE ELIXIR  Hug
Знаех си ,че ще намеря подкрепа тук. Желая на всички здрави хлебопекарни и най-вкусния хляб. Спорен и усмихнат ден.

# 424
  • Русе
Така и ще направя  Peace. Благодаря ти много PURE ELIXIR  Hug
Знаех си ,че ще намеря подкрепа тук. Желая на всички здрави хлебопекарни и най-вкусния хляб. Спорен и усмихнат ден.

И ако все пак продължат да се дърпат, ще ти пусна тел. на супервайзер на Мулинекс  за да реши проблема  Peace

# 425
  • Добрич
Здравейте, имам нужда от съвет.
Преди месец и половина си купих Мулинекс 5000. При едно миене на контейнера,забелязах,че едната ос се извади, и при работа се чува едно шляпане.Снощи ходихме до Технополис за рекламация и да я пуснем за сервиз, отговорът беше цитирам- "Това е аксесоар към уреда и не подлежи на гаранция и сервиз,ако искате го пуснете, но сме сигурни,че ще Ви бъде отказан ремонт" ,   Shocked направо ме изумиха и меко казано вбесиха.
Та въпроса ми е -  Вярно ли е това , и има ли смисъл да се боря с вятърни мелници, или да търся да си закупя нов контейнер? И къде евентуално мога да намеря въпросния "аксесоар"  ooooh!

zai, моята машина е същата и ми стана интересно, затова реших да проверя какво пише в гаранционната карта:

Цитат
3. На гаранция не подлежат консумативите на уредите (всички отделящи се от основния корпус на машината части) и  всички стъклени, гумени и др. бързоизносващи се възли;

Според това наистина излиза, че контейнерът е консуматив.  Shocked
Все пак обаче си мисля, че можеш да се обадиш по телефона в сервиза и да попиташ, тъй като гаранционните карти са универсални и ми звучи невероятни контейнерът да се третира като консуматив.

В гаранционната карта никъде не пише, че трябва да я занесеш в магазина, опакована както си я купила. Според мен не е необходимо да носиш цялата машина, а само контейнера и гаранционната карта. Можеш все пак да попиташ и за това.

УСПЕХ!

# 426
zai,още един съвет!Кажи им за "защита на потребителите".Като чуят за това...се изпъват.Така си взехме една пералня от дълго пребиваване в сервиза!

# 427
  • Асеновград
За опаковането не знам дали е нужно , но мъжа ми занесе само контейнера в сервиза и го върнаха , поискаха цялата машина.

# 428
Здравейте... за коледен подарък и аз получих машина за хляб Мулинекс 5000 и сме много доволни вкъщи.Засега като абсолютно начинаеща си правя хлебчетата от диска и съм направила едва 2 хляба. Сега съм сложила 3-тия и правя всеки път различни рецепти, та да видим коя най-много ще ни допадне.. но имам едно питание към вас: пуснах си хлебчето преди малко, но забравих, че към 17.00 часа (когато ще е готово) няма да съм вкъщи. Ще се прибера около 18.00 часа, дали ще е проблем, че хлебчето ще остане един час без надзор?  newsm78
Съжалявам ако е глупав въпроса ми, но все още съм доста начинаеща и ме е страх да не стане някой фал.  Embarassed

# 429
  • Добрич
Не се притеснявай. Когато се прибереш, ще си го извадиш. Машината ще го поддържа 1 час топло. Понякога дори съм го оставяла и малко повече от час - 5 мин. не са проблем, но при повече ще започне да се овлажнява.

# 430
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте на всички! И аз имам проблем с моя Мулинекс. Отдоло на контейнера на осите за бъркалките, от зегерките, тече смазка-не зная това нормално ли е или е дефект. Изстрах ме е да не заяде някоя оси и да спре да се върти. Някой ако е имал подобен проблем да пише.
На моята машинка Мулинекс 5000 в понеделник се появи същото черно нещо под една от бъркалките. Направо изтръпнах като си представих сервизите и ходенето по мъките. Не миришеше на нищо, за това мисля, че не е някаква машинна смазка. Вечерта като се прибра мъжът ми също го разглада и каза, че според него не е масло. Почистих добре контейнера, след това два пъти съм я ползвала и слава Богу такова нещо не се е появявало. Накрая заключихме, че това трябва да е някава мръсотийка я от брашното, я от нещо друго.

# 431
здравейте,днес си направих един експеримент и съм страшно доволна затова реших да го споделя с вас.От тестото на Пепика си правя постоянно питки като го меся в машината и пека в фурната,но днес реших да използвам рецептата и да направя хляб направо в машината.Сложих половината доза и на програма 2 за френски хляб 3,45 мин.Последното втасване е 1 час ,на 35 мин извадих бързо тестото махнах бъркалките сплетох като козунак и обратно в машината да си довтаса,3 мин преди да свърши втасването намазах с жълтък разбит с капка пр.мляко и поръсих със сусам и оставих да се пече.Получи се форма на хляб с вкус на питка и със страхотни конци.Яденето така си и  остана защото го хапнахме топъл със сирене.Ето и снимка,ама вече нарязан защото не успях да го опазя за да снимам.

сори за голямата снимка ама обърках линка

# 432
  • Разград
ditsan,чудесен хляб,браво. Peace

За опаковането не знам дали е нужно , но мъжа ми занесе само контейнера в сервиза и го върнаха , поискаха цялата машина.

Искат уреда да е опакован,защото не носели отговорност,ако нещо стане.Преди две години си купихме елекроуреди за над 5 хил. лв. и ако трябваше да пазя на всичките кашони и найлоните,то трябваше да наема съседният апартамент.Нищо не съм пазила и не пазя,а когато се наложи(а се е налагало)опаковаме ги някакси.Единият път в магазина ни опаковаха уреда,не беше пролем.Ама и аз не си мълчах,де.

# 433
Здравейте. Получих дом.хлебопекарна за коледа,но имам малък проблем. Когато пусна хлебопекарната и по време на месене контейнера винаги се размества. Бихте ли ми казали дали трябва да се натисне леко надолу?

# 434
ditsan, и аз много обичам да правя хляб от теста за питки, тутманици и каквото се сетиш и стават страхотни Peace. Даже усещам аромата на твоят Laughing.
Между другото и аз отначало като почнах да снимам, датите ми бяха леко странни Laughing.

Често се случва като извадя хляба отдолу, където е била бъркалката да има малко тъмно около самата дупка. Но не ме притеснява засега. Просто го махам.

Здравейте. Получих дом.хлебопекарна за коледа,но имам малък проблем. Когато пусна хлебопекарната и по време на месене контейнера винаги се размества. Бихте ли ми казали дали трябва да се натисне леко надолу?

Убеди се, че поставяш контейнера правилно. Като го сложиш трябва леко да завъртиш надясно.

Общи условия

Активация на акаунт