Машина за хляб-23 част

  • 52 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 762
Дали да не уточним какво разбирате под натурална закваска ?  newsm78
Ами смятам да си правя от тук,защото съм бременна и ми е малко притеснено да ползвам купена мая.В смисъл,че все още не знам какво ще стане,но предишния път като правих такава закваска ми стана една леко течна маса (като гъста боза) с мехурчета и се чудя ако стане пак така как да я измеря,как да направя съотношението с брашното и как да я опазя от солта,захарта и течностите....  Laughing

soniapro ,моята също е от Германия.А имаш ли рецепта за мармалад,за да се ориентирам поне кое след кое се слага?

# 106
  • Мнения: 9 785
...тези бъркалки остават вътре така ли?След като го опечете ги вадите нали,аз поне така разбрах от това което четох.

Когато се меси хлябът, бъркалките са вътре. Има един момент, когато могат да се извадят и тогава опеченият хляб е без дупки от бъркалките. Ако не ги извадиш, те ще бъдат в опеченият хляб. Когато се вади той от контейнера, бъркалките могат да си останат на дъното, или да се извадят с хляба. После се вадят с една джаджа. Но те въобще не са проблем, независимо къде ще са накрая.

# 107
  • София
  • Мнения: 8 499
Ами смятам да си правя от тук,защото съм бременна и ми е малко притеснено да ползвам купена мая...

Първо да ти пожелая лека бременост.

А по конкретния ти въпрос мисля, че Ердинч е един от опитните по натуралните закваски, а да и мама Цоцолана май беше правила на времето, та ако искаш ги питай на лични ако не се влезнат тук да прочетат и да отговорят.

# 108
  • София
  • Мнения: 388
Аз винаги вадя бъркалките,когато съм в къщи,иначе много трудно ми излиза хляба-то е тръскане,то е  чудо... Сипвам мазнината първо върху тях, но въпреки това ваденето на хляба е кошмарно.Веднъж даже от тръскането се разхвърчаха зегерки,шайби и т. н. (отдолу на контейнера под бъркалките),че после ги събирах из цялата стая... Shocked

# 109
  • В сърцето на ММ
  • Мнения: 932
Моята бъркалка никога не остава в хляба.Явно зависи от машината. Peace

# 110
  • Мнения: 761
soniapro ,моята също е от Германия.А имаш ли рецепта за мармалад,за да се ориентирам поне кое след кое се слага?
Нямам, но може да се преведе от книжката

# 111
  • София
  • Мнения: 4 519
dimitriana,

Хлябът с натурална закваска не става за машина. Той има дълъг процес на втасване и се прави на три етапа - узряване на закваската, замесване на меко тесто с много закваска (и втасване) и замесване на крайното тесто (и втасване - около 3-4 или повече часа).
В машината можеш да направиш "смесен" хляб като към закваската добавиш и готова мая.

# 112
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 478
Да се запиша  Peace

# 113
  • Мнения: X
Привет,момичета Hug!
До скоро разпитвах за модели машинки,вече имам Мулинекс 5000 и ще разпитвам за рецепти и прочие подробности,докато вляза в час.По този повод моля ви за изпитана рецепта за бял хляб,по която вие правите многократно и винаги ви се получава.Освен това,гледам в книжката с рецепти на машинката е предвидено в някои и сухо мляко.Вие слагате ли или го замествате с прясно мляко,ако да в какви пропорции?
polin_a ,преписах си една твоя рецепта за френски хляб,хареса ми и тази за хляба с айрян,за 1 кг. хляб ли е предвидена,защото пишеш,че става огромен?

# 114
  • София
  • Мнения: 142
Здравейте, и аз се записвам да ви следя и да черпя идеи. Дядо Коледа ми остави под елхата Taurus My bread! Много съм доволна и щастлива. За сега опитвам рецептите от книжката към машината. Направила съм 3 хляба, по три различни рецепти и всичките ми опити  до момента са сполучливи. Сега правя френски хляб, като стане готов пак ще пиша, а може и снимка да кача.  Wink

# 115
  • Мнения: 779
Здравейте на всички! HugИ аз тук с новата придобивка -машинка за хляб Grinning Вече сътворих няколко страхотни хляба от рецептурната книжка към уреда.Освен,че станаха вкусни и със страхотен вид!Запалихме се много ! Crazy
Моля Ви , дайте някоя рецепта за пита за нова година,имам огроомно желание да направя,но незнам дали ще се получи ,защото в книгите с рецепти,които си имам у нас не се използва  суха мая и прочие,а нямам време много да се ровя из форума,че децата не ме оставят Crazy
Ще съм мнооого благодарна за някое линкче или рецепта.. Praynig Praynig Praynig Grinning
Иначе , поздравления и благодарности за всички,които помагат на не много вещите в готварството , като мен! Hug

# 116
  • Мнения: 729
Здравейте.Имам спешен въпрос.В момента правя козунак на пр. 1 , но токът спря за по-вече от половин час и сега се чудя как да постъпя.Оставаха до края още 2ч. 30мин. Сега на по кратка програма ли да пусна???   ooooh!

# 117
  • Мнения: 2 132
Здравейте.Имам спешен въпрос.В момента правя козунак на пр. 1 , но токът спря за по-вече от половин час и сега се чудя как да постъпя.Оставаха до края още 2ч. 30мин. Сега на по кратка програма ли да пусна???   ooooh!
Не е ли за 1 час изчакването при спиране на ток?

Вела може ли рецепта за меденките?

# 118
  • Мнения: 729
Здравейте.Имам спешен въпрос.В момента правя козунак на пр. 1 , но токът спря за по-вече от половин час и сега се чудя как да постъпя.Оставаха до края още 2ч. 30мин. Сега на по кратка програма ли да пусна???   ooooh!
Не е ли за 1 час изчакването при спиране на ток?

Вела може ли рецепта за меденките?
Ами не,не е за 1 час.В книжката пише 7 минути

# 119
  • Мнения: 9 785
...polin_a ,преписах си една твоя рецепта за френски хляб,хареса ми и тази за хляба с айрян,за 1 кг. хляб ли е предвидена,защото пишеш,че става огромен?

Честита машинка  bouquet!
Хлябът при мен наистина става огромен. Показва се доста над контейнера, без да ми прелива. Машината ми е до 1кг, а готовият хляб съм го теглила 1200 Peace.

Общи условия

Активация на акаунт