Машина за хляб-23 част

  • 52 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 214
Здравейте момичета!
Честито минали и наближаващи празници!
Отдавна пека хляб, още от времето когато в магазините имаше 1 или 2 модела печки за хляб.
Ако не се лъжа преди 3 години на съпруга ми прилоша, направихме иследования, откриха му висок холестерол.
Тогава всъщност как то и сега по магазините няма хубав ръжен или пълнозърнест хляб, потърсих решение и го намерих в печка за хляб.
Сега дойде времето да сменя печката искам да взема нещо хубаво, понеже това е уред който използвам постояно.
Имам още едно изискване, искам да пека и пълнозърнест и бял едновремено.
Мисля че тези уреди би могли да ме задоволят

http://www.morphyrichards.co.uk/AccessoryDetail.aspx?Product=48270
http://www.amazon.de/gp/product/B0016KETVO/ref=olp_product_detai … p;me=&seller=
Имам само едно притеснение и никъде не намерх отговор на въппроса си.
Дали ще може да пече два различни по състав хляба едновремено.
Защото за бял и пълнозърнест хляб се изискват две различни програми.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 14:12 от г-жа Стихийно бедствие

# 166
  • Мнения: 111
Здравейте, едно време като ни даваха жито и си мелехме разстилахме брашното да изпръхне. С прясно смляно брашно никога не ставаха хубави питки. Мисля, че трябва да го оставиш да престои 1-2 месеца и задължително в книжен чувал.
Да се похваля - правих баница. Замесих тестото на програма месене и втасване.  Стана супер, ама аз нали все гледам да не е много мазно не намазах корите с мазнина преди да сложа сиренето /нали в тестото има малко мазнина/ та мъжа ми се смее, че малко приличала на тутманик, но много бързо се изяде. Не можах да я снимам.

# 167
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry

# 168
  • Мнения: 2 214
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry
На първата страница има табличка, там можеш да видиш причините за хлътнал хляб.
Аз отдавна пека но не слагам на отложен старт рецептата която не съм правила поне 3-4 пъти, за да наглася рецептата със сигурност и още нещо, ползвай едно и също брашно винаги, има и други тънкости, прочети първата страница ще ти е от полза.

# 169
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry
На първата страница има табличка, там можеш да видиш причините за хлътнал хляб.
Аз отдавна пека но не слагам на отложен старт рецептата която не съм правила поне 3-4 пъти, за да наглася рецептата със сигурност и още нещо, ползвай едно и също брашно винаги, има и други тънкости, прочети първата страница ще ти е от полза.
Да видях на първа страница,но съм спазила с точност пропорции те и използвах едно и също брашно

# 170
  • Мнения: 781
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry
Мила, аз като ползвам отложен старт гледам така да сложа маята, че да не се смеси със захарта, солта и водата, т.е. първо слагам водата със солта, захарта и олиото после брашното и върху него маята. Аз ползвам жива мая и просто я накъсвам на парченца върху брашното/ когато пускам машината без отложения старт я размивам в малко вода/. По този начин досега не съм имала провал.

# 171
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry
Мила, аз като ползвам отложен старт гледам така да сложа маята, че да не се смеси със захарта, солта и водата, т.е. първо слагам водата със солта, захарта и олиото после брашното и върху него маята. Аз ползвам жива мая и просто я накъсвам на парченца върху брашното/ когато пускам машината без отложения старт я размивам в малко вода/. По този начин досега не съм имала провал.
[/quote]Благодаря ти ,ще пробвам и с жива мая но  от сухата слагам 1,5 чаена лъжица ,тогава колко трябва да е живата мая.А аз знам ,че маята нетрябва да влиза в контакт с водата,солта и захарта и спазих това но на сутрента -ужас

# 172
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте момичета!
Честито минали и наближаващи празници!
Отдавна пека хляб, още от времето когато в магазините имаше 1 или 2 модела печки за хляб.
Ако не се лъжа преди 3 години на съпруга ми прилоша, направихме иследования, откриха му висок холестерол.
Тогава всъщност как то и сега по магазините няма хубав ръжен или пълнозърнест хляб, потърсих решение и го намерих в печка за хляб.
Сега дойде времето да сменя печката искам да взема нещо хубаво, понеже това е уред който използвам постояно.
Имам още едно изискване, искам да пека и пълнозърнест и бял едновремено.
Мисля че тези уреди би могли да ме задоволят

http://www.morphyrichards.co.uk/AccessoryDetail.aspx?Product=48270
http://www.amazon.de/gp/product/B0016KETVO/ref=olp_product_detai … p;me=&seller=
Имам само едно притеснение и никъде не намерх отговор на въппроса си.
Дали ще може да пече два различни по състав хляба едновремено.
Защото за бял и пълнозърнест хляб се изискват две различни програми.

Този вид хлебопекарни все още са непознати на нашият пазар.Ще трябва да се прочете упътването и инструкцията за работа за да се знае,дали ще може едновременно да работят с 2 различни програми.

# 173
  • Мнения: 9 785
На Коледа ми подариха хлебопекарна Мулинекс 2000,правих хляб и козунак станаха чудесни.Но снощи реших да я заредя и я пуснах на отложен старт. На сутрента цялата кухня ухаеше чудесно но хлебчето newsm45 в средата беше хлънхало newsm12.Незнам на какво се дължи това.Ако някои е ползвал отложения старт и знае тънкостите моля да сподели.
Моля ви кажете ми защо не ми стана хляба при отложен старт cry

Най-вероятно хлябът е превтасал. Поради стоенето на продуктите са се стоплили прекалено. Поне в моята кухня е доста топло и така си го обяснявам. Не смея да пускам отложен старт по тази причина зимно време. Скоро пусках всъщност, но ставах посред нощите да гледам тестото.  Освен това се наложи да добавя доста допълнително брашно. Може при теб да е било недостатъчно също.

# 174
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
В моята машина правих един път хляб, два пъти козунак и една пита. Това общо - 4 пъти е ползвана. Днес тръгнах да правя козунак и тя спря, просто не иска да върти. Цял ден се мъчих с нея, все си мислех, че мъжът ми ще помогне, но ето - той си дойде и каза - обади се в сервиза, нищо не разбирам, в гаранция е. Оттамв казаха да се обадя утре, затворили са. Аз сега тръгвам в провинцията. Остава за след празниците. Т.е. точно за НГ - когато исках да направя голямата хубава пита, и козунак - аз оставам без машина. И сега се пръскам от яд, че съм я купила. Вече ми става излишна, след като се прецака баш за празника.  Cry

Ега ти тъпата машина. Мулинекс 5000. Просто си спря, както си работеше. Като извадя контейнера, перките отдолу ги завъртам на ръка и тръгва, но вече два пъти ми захвана пръстите и ме прищипа и ожели - вече нямам място за марли.

# 175
  • Мнения: 30


    Моля, някои ако има рецептата за "питката" с пълнеж от крема сирене и шунка ,оформена ката венец, да ми я препрати, защото изрових света.Вече я обещах в къщи и всички чакат....
 

# 176
  • Мнения: 9 785
Моля, някои ако има рецептата за "питката" с пълнеж от крема сирене и шунка ,оформена ката венец, да ми я препрати, защото изрових света.Вече я обещах в къщи и всички чакат....

Това ли търсиш?

# 177
  • София
  • Мнения: 2 649
В моята машина правих един път хляб, два пъти козунак и една пита. Това общо - 4 пъти е ползвана. Днес тръгнах да правя козунак и тя спря, просто не иска да върти. Цял ден се мъчих с нея, все си мислех, че мъжът ми ще помогне, но ето - той си дойде и каза - обади се в сервиза, нищо не разбирам, в гаранция е. Оттамв казаха да се обадя утре, затворили са. Аз сега тръгвам в провинцията. Остава за след празниците. Т.е. точно за НГ - когато исках да направя голямата хубава пита, и козунак - аз оставам без машина. И сега се пръскам от яд, че съм я купила. Вече ми става излишна, след като се прецака баш за празника.  Cry

Ега ти тъпата машина. Мулинекс 5000. Просто си спря, както си работеше. Като извадя контейнера, перките отдолу ги завъртам на ръка и тръгва, но вече два пъти ми захвана пръстите и ме прищипа и ожели - вече нямам място за марли.
ужас, много неприятно. Тя си е за сервиз машинката и ето, че на всички марки се случва да има дефектни. Пожелавам ти да ти я оправят бързо и след Нова година да нямаш никакви проблеми.

# 178
  • Мнения: 30
Моля, някои ако има рецептата за "питката" с пълнеж от крема сирене и шунка ,оформена ката венец, да ми я препрати, защото изрових света.Вече я обещах в къщи и всички чакат....

Това ли търсиш?
Да,много ти благодаря.Ще бъде радост. Laughing

# 179
  • Мнения: 515
Моля, някои ако има рецептата за "питката" с пълнеж от крема сирене и шунка ,оформена ката венец, да ми я препрати, защото изрових света.Вече я обещах в къщи и всички чакат....

Това ли търсиш?


ихааа, изглежда страхотно и аз си 1 копнах... Simple Smile Ние сега по празниците купихме на родителите на приятеля ми и моите 2 машини за хляб... Остнаха много доволни и дветте фамилии, сега само рецепти търсят  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт