Машина за хляб-23 част

  • 52 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте, момичета! Grinning
Весело посрещане на Новата година!
Благодарение на тази чудесна тема, която от дълго време чета, успях да навия Дядо Коледа да ми подари един Мулинекс 5000. Вече за втори път правя хляб и съм очарована от резултата, но имам един въпрос към по-опитните - защо ми се получава много твърда коричка отстрани и от долу. Направо да си счупиш зъбите, не можеш да я отхапеш. На какво се дължи това?
Да сте живи и здрави през Новата година!   bouquet
ами и при мен е така. Според мен е защото е мощна, а реотанът е само отдолу. Изчакай да поизстине и в найлонов плик, така омеква. Peace Когато бързам, правя пърленката на pina, но оставям да се пече после 30 мин. в хлебопекарната. Така става чудно, меко хлебче с крехки корички, не са меки, но са наистина крехки, пробвай. Peace

# 271
  • Мнения: 9
Благодаря за отговорите, момичета!  Grinning
petia_tag , а къде мога да намеря рецептата за пърленката на pina?

# 272
  • София
  • Мнения: 2 649
Благодаря за отговорите, момичета!  Grinning
petia_tag , а къде мога да намеря рецептата за пърленката на pina?

ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3373845#msg3373845

# 273
  • Мнения: 202
Да ви е честита новата 2010!

Пожелавам ви това което вие желаете да стане реалност.

Нека вкусът на топъл хляб,питки и сладкиши да изпълва домовете ви.

# 274
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Честита Нова Година! Здраве, щастие, късмет и пари безчет!  Hug

# 275
  • София
  • Мнения: 3 249
За много години, колежки hahaha Успешно творения с всеки един опит  hahaha

# 276
  • Мнения: 9 785
честита нова година! нека тя да бъде по-здрава, по-щастлива и по-плодотворна!

max-mama, направих питката по твоята рецепта. Много ни хареса, много бързо стана, благодаря  bouquet!
За съжаление, не знам какво ми стана, мозъка ми спи май, но успях да изтрия всички снимки точно на питката от фотоапарата, преди да ги сваля ooooh!. Имам няколко от общите, където се вижда, но не ми се занимава сега да ги орязвам. Затова - без снимка.
Много ме е яд, еййййй ooooh!. Цялата фотосесия отиде на боклука #Cussing out.

# 277
  • Мнения: 3 271
Честита Нова година на всички в любимата ми тема!
Много здраве, много вкусни рецепти и много усмивки у дома Simple Smile

Рядко качам снимки, но непременно ще споделя питката малко по-късно. Благодаря за съвета да не я правя правя от сутринта Simple Smile

# 278
  • Мнения: 148



ЧЕСТИТА 2010 ГОДИНА!Пожелавам на всички много радост,щастие,късмет и много вкусни неща изпод ръцете ви през цялата година!PURE ELIKSIRрадвам се че ти е харесала и че съм ти вдъхнала кураж,продължавай и няма как да не успееш.Ето и рецептата:
около 1,200 кг. брашно
3 яйца (1 жълтък се отделя за мазане)
1 пакетче прясна мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
500 г. прясно мляко
за мазане на рулата – 3/4 п. масло (евентуално олио, маргарин)
приготвяне:
Маята се размива с малко от хладкото прясно мляко, солта, захарта и брашно в купичка и се оставя да шупне/10 на мин./. Когато е готова,се слага при другите продукти,аз я сипвам най-отгоре в/у брашното.Неслагам цялото брашно на веднъж,сложих 1кг и като започна да меси дослагвах помалко докато спря да маже под бъркалките,и оставяш докато свърши програмата.
2мин. преди да свърши си включвам фурната на 50градуса.Вадя тестото в подмазана с мазнина купа слагам отгоре салфетка и бутам в фурната да втаса.Познава се че е готово като го натиснеш с пръстче тестото да се връща в изходно положение,около 45 мин.
Готовото тесто се разделя се на 3 топки. Всяка се разточва на кора, дебела около 0,5 см. Корите се мажат с разтопеното масло.
 Питката се оформя по следния начин: Едната кора да се разточва на кръг и от нея се оформят 6 кифли, които се нареждат радиално на тавата. Другите две кори се разточват на правоъгълници, които се навиват на руло. Рулата се режат на “триъгълничета”, които се подреждат между кифлите. От крайните парченца (от всички рула) аз оформям едно нещо като розичка, което слагам в средата на тавата, защото крайните парченца са с неправилна форма и не застават като другите.
След като втаса питката, се намазва с отделения жълтък и се пече .Пекох я първо на 160 градуса само от долу около 10 мин.и след това превключих на 190 градуса от долу и отгоре.
Ами това е дано съм обяснила добре и си ме разбрала.Ако има нещо питай.
Ето и една питка по рецептата на Пепика която правих за свекито,месена на12 програма-тесто
и един тутманик по рецептата на Labrex-месен на 13 програма /месене+втасване/повдигна капака.



# 279
  • Мнения: X
Честита Нова 2010 година и от мен! newsm18
Нека през новата година бъдем здрави и нека сбъднем поне една своя мечта,с което да я запомним,когато я изпращаме! Hug

ditsan,мерси за рецептата Heart Eyes,записвам си я.

# 280
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,радвам се,че ви е харесала питката. Hug
ditsan,произведенията ти са чудесни  Peace,много вкусни изглеждат.  bouquet

# 281
  • Мнения: 2 214
Здравейте момичета, много полезни неща сте написали и добре, че споделяте опита си, та да правим по-малко грешки. Аз съм от тези, които в момента избират и да речем, че добре се запознахме с предлаганите в България машини за хляб, но са ни интересни няколко, които открихме в ибей. Познавате ли тези машини, чували ли сте отзиви за тях? Някъде в старите теми имаше мнения, че е по добре машината да е с една перка; а кошница с две гнезда, всяко от които с по една перка как ви се струва?

Ето и машините:
http://www.unold.de/produkte/unold/backen-wie-von-selbst/detail/ … op-edition-68415/ - Unold (същата, само че с марката Morphy Richards и в Англия на http://www.morphyrichards.co.uk/ProductDetail.aspx?Product=48271

http://cgi.ebay.de/Beem-Brotbackautomat-Brotbackmaschine-800-Wat … sh=item1c0de5b23d - Beem

http://www.kobs-versand.de/ - Tristar


http://www.bielmeier-hausgeraete.com/Brotbackautomaten/Brotbaeck … on-BIELMEIER.html - Bielmeier

Предварително благодаря за отговорите и мненията ви и ви пожелавам много весело посрещане на новата година, и много успехи и щастие през 2010
Точно на тази тема съм и аз, ето за какво разсъждавам.
Понеже аз ям само пълнозърнест или ръжен хляб но момчетата понякога искат и бял затова изискванието ми към печката за хляб е да е с две кошничкии в които ще мога да пека и пълнозърнест и бял хляб.
Такааааааааааа обаче, до колкото гледам например този модел не мога да разбера как може да стане така че да печеш едновремено два хляба с различна рецепта newsm78 да хлябовете са отделно но как ще включа 2 различни програми едновремено?
Дали съм обяснила правилно моите притеснения newsm78

# 282
  • Мнения: 767
Добро утро! Г-жа Стихийно бедствие, според мен с тази машинарийка можеш да месиш едновременно теста с различен състав и да ги печеш на една програма. Или пък после едното печеш във фурна след оформяне, другото в пекарната. Аз досега съм ползвала само основната програма за всички видове хляб и нямам оплаквания.
  съчетах двете си мании - хляб и мъфини Blush

# 283
  • Мнения: 3 271
Супер много ми хареса идеята за хлебчетата във форма за мъфини. Мисля да си я открадна Simple Smile

# 284
  • Мнения: 30
                                          ЧЕСТИТА 2010 ГОДИНА.

 ДА СТЕ ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ, ЩАСТЛИВИ.  chef

Общи условия

Активация на акаунт