Машина за хляб-23 част

• 51 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Ей ма на и мене със снимков мат'рял вече....Имам си фотоапарат вече(няма измъкванеее  hahaha)
Та....Ето от мене една питчица(по рецепта на Селма)

# 601
TheNMaster ,тази питка изглежда страхотно.Дано скоро да постигна този резултат.
Ето я моята първа неуспешна болярска питка,ама сама си знам кусурите ,за следващия път ще внимавам повече.

а това е първото ми бяло хлебче

а това е последното ми типово пълнозърнесто хлебче,вече наполовина

# 602
TheNMaster ,тази питка изглежда страхотно.Дано скоро да постигна този резултат.
Ще успееш как няма да успееш.Само бъди настоятелна  Hug Hug Hug Hug

# 603
Мацки, спешно!!! Колко време след свършването на програмата сте пробвали да включите пак машината, за да правите нещо друго? Сега опекох един хляб, но машината ми трябва пак, обаче все още тече времето, което държи хляба топъл /1 час май е при мен/. Не знам като минат десетина минути май би трябвало програмата вече да не се помни, но дали ще мога да пусна машината пак веднага?

# 604
Мацки, спешно!!! Колко време след свършването на програмата сте пробвали да включите пак машината, за да правите нещо друго? Сега опекох един хляб, но машината ми трябва пак, обаче все още тече времето, което държи хляба топъл /1 час май е при мен/. Не знам като минат десетина минути май би трябвало програмата вече да не се помни, но дали ще мога да пусна машината пак веднага?
Поли....Изключи машината и отвори капака за да изстине малко.Слд около 10 мин можеш да включиш пак на желаната програма.

# 605
Мастерче, дано да тръгне, че времето адски ме притиска ooooh!.
 Hug

# 606
  • София
 Hug

Ми значи зависи какво ще правиш. Ако ти трябва пък нещо дето ще иска затоплена среда ползвай си топлината от предишното печене. Както ти е казала Мастерчето, охлади я малко и готово. То между другото не е много хубаво да работиш веднага защото ако остатъчната топлина е силна може да повреди гумените уплътнения (или полимерните - в моята имам такива, при вас не знам как е).

# 607
Здравейте на всички! И аз имам проблем с моя Мулинекс. Отдолу на контейнера на осите за бъркалките, от зегерките, тече смазка-не зная това нормално ли е или е дефект. Из страх ме е да не заяде някоя оси и да спре да се върти. Някой ако е имал подобен проблем да пише.
Здравейте! Днес разбрах от какво се появява този нагар-оплътненията ми изпускат течност. Напълних контейнера с вода и той протече. Сега ще трябва да си купувам нов контейнер, мисля да си купя и нови бъркалки. Някой може ли да ми каже от къде си е купувал такъв и колко струва? Моята машина е Мулинекс 5003.

# 608
  • Някъде в Европа...
Копирам поста си и тук:
(става въпрос за Imetec Dolcevita BM1)

За НГ родителите ми си купиха въпросната машина... Изпълнението на рецептите е провал. Упътването е една малка брошурка на италиански, а превода е няколко млиста, направен по ужасен начин...

Има 12 програми и само 7 рецепти. За програми 2, 3, 4(за хляб) и 5 (за кекс) изобщо няма рецепти; прогр. 10 е "Кекс с мая и сода", а в рецептата към нея има само яйца, мляко, брашно, ванилия - за мая и сода не се споменава; върхът е рецепта 4, която е за прогр. 6 (изпичане на хляб 600 гр. за 58 мин.) и за прогр. 7(изпичане на хляб 900гр. за 58 мин.) с едни и същи съставки с еднакъв грамаж. Програма 1 за хляб с с едни и същи съставки с еднакъв грамаж за 2.53 ч. "прави" хляб 600 гр., а за 3.00 ч. "прави" хляб 900гр.
 единственото, което става вкусно и изглежда добре е хляб 600гр, бял, 1 програма...

Моля дайте някакви съвети, препоръки!
Ако някоя случайно има такава машина, моля, да сподели какви рецепти използва!
Благодаря предварително!

# 609
RAIP   не са ти нужни рецепти, тук има достатъчно, единствено от което имаш нужда да знаеш коя програма за какъв хляб е предназначена.
Например
1 основна или както още я наричат базова
2 френски
3 пълнозърнест
4........
това ти давам пример с моите програми, ти също трябва да имаш такава разбивка.
А рецептите вземи от тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 610
 Hug

Ми значи зависи какво ще правиш. Ако ти трябва пък нещо дето ще иска затоплена среда ползвай си топлината от предишното печене. Както ти е казала Мастерчето, охлади я малко и готово. То между другото не е много хубаво да работиш веднага защото ако остатъчната топлина е силна може да повреди гумените уплътнения (или полимерните - в моята имам такива, при вас не знам как е).

И аз не знам newsm78. Но машинката тръгна. Беше минало известно време. Освен това поизмих контейнера, защото се притеснявах, че бъркалката може да не се завърти от спичането. Та сега меси благополучно bowuu.
Благодаря ви  bouquet!

# 611
  • София
Копирам поста си и тук:
...

Ако оригиналното упътване е по пълно дали случайно няма разбивка на отделните програми като процеси и време.

Или пък да кажем да я сканираш па да я пуснеш през преводача на Гугъла.

# 612
  • Някъде в Европа...
Копирам поста си и тук:
...

Ако оригиналното упътване е по пълно дали случайно няма разбивка на отделните програми като процеси и време.

За жалост оригиналното упътване също е много кратко (на италиански е, но аз владея френски и испански и съпоставях бг превод с оригиналния текст) . явно ще трябва наистина само да разбера коя програма за какво е и оттук да гледам рецептите....

А може ли да помоля някоя мама да ми напише програмите от своята машина за хляб на бг и евентуално на френски (оставам с впе4атлението, че повечето сте с Мулинекс)
Благодаря ви предварително!

# 613
  • София
Копирам поста си и тук:
...

За жалост оригиналното упътване също е много кратко (на италиански е, но аз владея френски и испански и съпоставях бг превод с оригиналния текст) . явно ще трябва наистина само да разбера коя програма за какво е и оттук да гледам рецептите....

А може ли да помоля някоя мама да ми напише програмите от своята машина за хляб на бг и евентуално на френски (оставам с впе4атлението, че повечето сте с Мулинекс)
Благодаря ви предварително!

Аз за моя Мулинекс май ги имам само на български, не си спомням дали ги имам на френски.

Ето ги и самите програми по процеси и време:

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:53 от дядо хаджия

# 614
За RAIP
1  pain basigue (основна рецепта за хляб)
2 pain francaise(френски хляб)
3 pain cmlet (пълнозърнест)
4 pain sucre (сладък хляб)
5 pain super rapide (експресен хляб)
6 pates levees (ex pizza) (тесто с втасвване например пица)
7 pates fraiches (тесто без втасване)
8 pain au yaourt (хляб с кисело мляко)
9 confiture (конфитюр)
10 cuisson uniguement (само печене)
Имай предвид че не знам френски и нямам френска клавиатура  bouquet

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:04 от г-жа Стихийно бедствие

Общи условия

Активация на акаунт