Машина за хляб-23 част

  • 51 923
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Честито на всички с  нови машини!

Около празниците много нови машинки има. Чудесни питки показвате! От миналата неделя съм на диета и скоро няма да правя питка, но искам да попитам polin_a и другите, които са правили питата цвете в каква тава и как печете тестото, че ъгълчетата да не се заоблят. Нещо не ми е ясно.   newsm78

# 631
  • Мнения: 9 785
Вела, в плоска тава от печката, по съвет на max-mama. Затова става по-разлята самата питка, но пък много ефектна.

# 632
  • София
  • Мнения: 8 491
Благодаря на всички, че се занимавате с мойте проблеми...
Горе долу ще успея да се ориентирам в програмите, лошото е, че в упътването въобще няма рецепти за 4-5 от тях  Close, а на останалите грамажите са някакъв абсурд... (например за програми "ултра 1" и "ултра 2" са дадени да се използват абсолютно едни и същи грамажи и само машината да се нагласи или на 600 или 900 гр Shocked. Аз не мога да си го обясня... как така при еднакво количество брашно, вода и мая, един път ще стане 600, един път 900 гр хляб, при това за еднакво време.... Rolling Eyes)

Мислех си, че като разбера поне програмите коя за какво е, ще мога да използвам дадените тук рецепти, но явно и това няма да стане, защото няма да знам грамажите на продуктите точно за моята машина Confused

Както и да е...Споделих си мъката...
Още веднъж, благодаря ви от сърце, момичета!   bouquet

Сега се сетих да попитам а при другите програми сигурно пък има настройка за грамажа на хляба. Ако  така спокойно можеш да приспособиш някои от тукашните рецепти и да ги използваш. А би ли ми дала рецептата дето ти се повтаря за бързите програми да я видя и се ориентирам нещо.

# 633
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
polin_a, благодаря за бързия отговор. Иска ми се да се пробвам, /когато вече не съм на диета/, но се чудя дали няма да се разлее. Може би е добре да сложа в тавата на фурната обръча за торта или направо цялата тава с обръча в тавата за фурната. Дали ще е удачно?

# 634
  • Мнения: 9 785
polin_a, благодаря за бързия отговор. Иска ми се да се пробвам, /когато вече не съм на диета/, но се чудя дали няма да се разлее. Може би е добре да сложа в тавата на фурната обръча за торта или направо цялата тава с обръча в тавата за фурната. Дали ще е удачно?

Не. То ще стане все едно да печеш в обикновена тава. Ръбчетата ще се слеят.

# 635
  • Разград
  • Мнения: 3 114
polin_a, благодаря за бързия отговор. Иска ми се да се пробвам, /когато вече не съм на диета/, но се чудя дали няма да се разлее. Може би е добре да сложа в тавата на фурната обръча за торта или направо цялата тава с обръча в тавата за фурната. Дали ще е удачно?

Тогава няма смисъл да печеш в плоска тава,тестото пак ще се оформи по ринга.Когато тестото е добре замесено,с нужното количество брашно,няма опасност от разливане.

# 636
  • Мнения: 202
Браво на вас. newsm51
От ден на ден повече вкусни питки,хлябове и кекс.
Джема вкусни багетки
Мах мама ...просто си еталон за всичко  Hug
tanya не можеш ли да пробваш с по малък хляб ако и това не стане нещо не е в ред машинката
master браво за питката
denito и за теб и питката и двете ти хлебчета
nina много добре
Поли това си е много труд и изкуство отличен
star много е добре
Прочетох и съветите на мах мама,дядо хаджи,г-жа Стихиино бедствие.Всяка дума е като урок.  newsm51
И от мен едни кифлички на мах мама и тутманика на kasier/но всичко за синчето ,че ще имат гости тази вечер/






/Видях,че и други има на диета...и ние сме от понеделник,че с вашите вкусотии качихме по 4-5 килца/ newsm78

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 18:15 от megans

# 637
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Меганс,вкусно,вкуснооо.  bouquet Hug

# 638
  • Някъде в Европа...
  • Мнения: 3 807


Сега се сетих да попитам а при другите програми сигурно пък има настройка за грамажа на хляба. Ако  така спокойно можеш да приспособиш някои от тукашните рецепти и да ги използваш. А би ли ми дала рецептата дето ти се повтаря за бързите програми да я видя и се ориентирам нещо.

Значи самата машина -   избира се програмата, избира се грамаж  хляб (или 600 и 900 гр), избира се твърдост на  коричка и се стартира.  За вси4ки рецепти е даден само един грамаж продукти и пише да се избере по желание или 600 или 900 гр ....

Рецептата за програмите ултра 1 и 2 е:  (пише точно така в рецептите) ;
френски хляб:
програма 6/7( в случая според дадените по-напред програми ултра 1 и ултра 2) - 58 минути
280 мл вода, 390 гр брашно, 50 г твърдозърнесто брашно, 1 суп лъжица олио, 1/1 л растително олио, 4г сол, 4г захар, 20г мая

Никакви  други обяснения няма... Майка ми това го разбира като да сложи тези продукти и по нейно усмотрение си избира коя програма и грамаж.... Е, как от едни и същи продукти за 1 и също време, ще стане хляб с разлика в грамажа от 300 гр? Shocked

# 639
  • Мнения: 202
Мерси мах мама   bouquet...един случаен въпрос...при толкова хубави неща...нищо ли не хапвате?
А аз мислех вече да се пробвам в козунаците...но има още време.

# 640
  • Мнения: 9 785
Мег, благодаря ти мила Hug! Връщам ти комплиментите, защото ти пък винаги показваш много апетитни произведения Peace! И си доста редовна, за разлика от мен Laughing.

# 641
  • Добрич
  • Мнения: 6 210
Благодаря за съветите на  polin_a  и  max-mama !

Много зле се отразява на апетита ми по време на диетата влизането в темата. Sick

# 642
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мег(много ми хареса обръщението) Hug,аз си опитвам от произведенията,но не винаги,а да седна и да се нахраня-от повече от 10 години не ми се е случвало.Домашните си хапват,но по малко,затова и все намалявам количеството на продуктите.

# 643
  • София
  • Мнения: 8 491
...
Рецептата за програмите ултра 1 и 2 е:  (пише точно така в рецептите) ;
френски хляб:
програма 6/7( в случая според дадените по-напред програми ултра 1 и ултра 2) - 58 минути
280 мл вода, 390 гр брашно, 50 г твърдозърнесто брашно, 1 суп лъжица олио, 1/1 л растително олио, 4г сол, 4г захар, 20г мая


Това е рецепта за 600 гр. хляб тип "Добруджа". Само това дето съм ти го подчертал в червено нещо не ми е много ясно. Хем една лъжица олио пък после 1/1 л растително олио.

Хайде виж пак рецептата и ми я дай ако искаш и на лични да не занимаваме хората тук и да тия преправя за 900 гр.

# 644
  • Мнения: 539
а с програмата за френски хляб какво правите,кои рецепти да използвам и какво е френски хляб?

Общи условия

Активация на акаунт