Машина за хляб-23 част

  • 51 916
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Петушка,чудесни са се получили. Peace Вчера си записах рецептата за тези питки-джоб и им се каня тези дни.Днес за първи път си купих пълнозърнесто брашно,никога не съм ползвала.Дали ще станат с такова брашно?И хляб мисля да пробвам и ако ми хареса ще си купя няколко кг.

# 676
  • Мнения: 221
Не мога да се въздържа, и да не се похваля  Blush от днес съм вече притежател на машина за хляб ... стискайте палци, да направя успешено хлебче днес, още повече, че и повод и гости ще имам ...  Crazy

Честита машинка със здраве да си я ползваш. И да правиш превъзходен хляб.   bouquet

# 677
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Здравейте на всички Hug   От 10  дни имам хлебопекарна Мулинекс  5000........
Имам едно въпросче -за количеството на маята : когато правя обикновен хляб на програма 3:15 ч. по книжка ,там пише ,че трябва да прибавя 1,5 ч.л суха мая за 500 гр. брашно,което е около 4 гр.
Тук във форума съм чел рецепти за бял хляб ,пак на продължителната програма ,където маята е  2 ч.л. (5гр.)   ,както и рецепти с  цяло пакетче от 7 гр.   Аз лично използвам турската  мая на Вили и слагам 5 гр. Въпроса ми е : ще има ли някаква разлика в качеството на хляба ,ако сложа примерно 4 или 7 гр. вместо 5 гр. мая  ?   newsm78
Аз съм със същата машина. За хляб 750 гр също и за 1 кг. слагам 1 п. от 7 гр на д-р Йоткер, а ако е жива мая 1/4 от кубчето. Когато ползвам суха мая Юва слагам 1/ пакетче. Това е по съвети на момичета тук от темата, за което благодаря   bouquet

# 678
  • Мнения: 767
 bowuu Благодаря ви, момичета! Тъкмо с топено сиренце  и с маслинова паста напълних питките и аз. max-mama , смея да твърдя, че тестото с пълнозърнесто или друг вид брашно е даже по-вкусно от бялото! Аз винаги имам типово, пълнозърнесто, ръжено-пшенично и грахам под ръка и смесвам. Този път сложих бяло и ръжено-пшенично наполовина. Не съм завивала питките, както е по рецепта, но те и така са пухкави. Опитайте и ще се влюбите в тях!

# 679
  • София
  • Мнения: 8 489
Здравейте на всички Hug   От 10  дни имам хлебопекарна Мулинекс  5000........
Имам едно въпросче -за количеството на маята : когато правя обикновен хляб на програма 3:15 ч. по книжка ,там пише ,че трябва да прибавя 1,5 ч.л суха мая за 500 гр. брашно,което е около 4 гр.
Тук във форума съм чел рецепти за бял хляб ,пак на продължителната програма ,където маята е  2 ч.л. (5гр.)   ,както и рецепти с  цяло пакетче от 7 гр.   Аз лично използвам турската  мая на Вили и слагам 5 гр. Въпроса ми е : ще има ли някаква разлика в качеството на хляба ,ако сложа примерно 4 или 7 гр. вместо 5 гр. мая  ?   newsm78
Аз съм със същата машина. За хляб 750 гр също и за 1 кг. слагам 1 п. от 7 гр на д-р Йоткер, а ако е жива мая 1/4 от кубчето. Когато ползвам суха мая Юва слагам 1/ пакетче. Това е по съвети на момичета тук от темата, за което благодаря   bouquet

Трябва да имате в предвид програмата и нейното времетраене, защото ако сложите повече мая при удължена програма може да получите превтасване. По-голямо количество мая се прибавя в ускорените програми, защото там имаме по-малко време за втасване и затова ни трябва повече мая.

# 680
  • Мнения: 14
Здравейте на всички Hug   От 10  дни имам хлебопекарна Мулинекс  5000........
Имам едно въпросче -за количеството на маята : когато правя обикновен хляб на програма 3:15 ч. по книжка ,там пише ,че трябва да прибавя 1,5 ч.л суха мая за 500 гр. брашно,което е около 4 гр.
Тук във форума съм чел рецепти за бял хляб ,пак на продължителната програма ,където маята е  2 ч.л. (5гр.)   ,както и рецепти с  цяло пакетче от 7 гр.   Аз лично използвам турската  мая на Вили и слагам 5 гр. Въпроса ми е : ще има ли някаква разлика в качеството на хляба ,ако сложа примерно 4 или 7 гр. вместо 5 гр. мая  ?   newsm78
Аз съм със същата машина. За хляб 750 гр също и за 1 кг. слагам 1 п. от 7 гр на д-р Йоткер, а ако е жива мая 1/4 от кубчето. Когато ползвам суха мая Юва слагам 1/ пакетче. Това е по съвети на момичета тук от темата, за което благодаря   bouquet
newsm20 Благодаря ти ,Малинка ,както и на Дядо Хаджия   smile3501

# 681
  • Мнения: 31
Здравейте, напоследък не намирах пълнозърнесто брашно, исключвам това на Техра заради цената.От днес на промоция в Кауфланд има едно брашно грахам на мелница Арчар на цена лев за килограм.Пробвах го и съм доволен от резултата.



Пробата направих по рецептата на опаковката и на основна програма.

# 682
  • Мнения: 111
Polin_a, страхотна питка. Две теста ли се замесват или едно се дели на 10 топки? Какво количество брашно се слага?
Да ви питам - кога вадите питката от тавата? Изчаквате ли да изстине? Правих една голяма пита и след като се изпече, изчаках 1/2 час и я извадих за да не се овлажни. Не беше изстинала хубаво и малко спадна. Нямам голяма решетка и използвах решетката на MW, а тя влезе в питката.

# 683
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Polin_a, страхотна питка. Две теста ли се замесват или едно се дели на 10 топки? Какво количество брашно се слага?
Да ви питам - кога вадите питката от тавата? Изчаквате ли да изстине? Правих една голяма пита и след като се изпече, изчаках 1/2 час и я извадих за да не се овлажни. Не беше изстинала хубаво и малко спадна. Нямам голяма решетка и използвах решетката на MW, а тя влезе в питката.

Не би трябвало да спада питката ти.Аз съм махала и веднага от тавата без проблем,слагам върху решетката точно на МВ-то,просто е по-мека,но не чак толкова и само това.Мисля си,че щом е спаднала е била недоопечена.

hrisko,вчера го гледах това брашно във вестника им.Щом казваш,че е добро и аз ще си взема.Хлебчето ти изглежда много добре. Peace

# 684
  • Мнения: 9 785
Polin_a, страхотна питка. Две теста ли се замесват или едно се дели на 10 топки? Какво количество брашно се слага?

Сузи, едно е тестото. Дели се на две, като едното /вътрешното/ трябва да е по-малко, и от него се отделя и топче за средата. Аз малко не можах за уцеля точно пропорциите на разделянето. Топчето в средата ми стана малко. Брашното по рецептата е 700г. Не можах да го сложа цялтото, а трябваше, че и още малко даже. Ще ти постна рецептата, по която е питката.

Хриско, сполучливо хлебче Peace.

# 685
# 686
  • Мнения: 767
Аз отдавна ползвам брашната на Арчар и съм изключително доволна. Откога се каня да ви покажа и пърленката на мама.


а тази снимка е от румънския сайт
http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/  Три дена вече въздишам по тази питка. И не само.

# 687
  • Мнения: 9 785
Петушке, стига въздиша, ами запрятай ръкавите и я почвай Hug.
И въобще препоръчвам на всеки да се пробва Peace.

Пърленката изглежда много апетитно Peace.

# 688
  • Мнения: 9 785
Днешният ми хляб от бяло, типово брашно и овесени трици:


# 689
  • Мнения: 767
Пърленката е трепач - когато майка ми като млада е правила колачета, един готвач я е светнал за рецептата и ... това е споменът от моето детство. За голям срам, аз започнах да я правя едва от 3 години. Това е изделието, което винаги ми става и ме отсрамва.
polin_a , страхотен хляб си сътворила пак!  bouquet
 Утре смятам да се престраша и вечерта ще докладвам smile3533

Общи условия

Активация на акаунт