Май-чета и Май-ки

• 28 853
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте от мен.Честити бебенца на Ася и Румка,да са здрави и спокойни !
като ви чета от време на време се зачудих останаха ли майчета от нашия набор да не са бременни/или родили вече второ бебенце,освен мен де Grinning!много ви се радвам на всички Hug,а мен ме е страх да се престраша,не ми беше трудна първата  бременност,но самото раждане и след това продължителното възстановяване ме наплашиха доста!
да ви кажа честно от няколко дни обаче сериозно обмислям възможността за второ детенце.
Тъй като си търся работа в момента,подавам къде ли не документи,даже утре бях на тест за една работа,и съм пред дилема дали наистина да почвам работа,и да оставя малкия,за което ми е ужасно мъчно,и след дълги размисли  по-добра ми се видя идеята да си гледам малкия и да си имаме още едно,а пък по-нататък да правя кариера Simple Smile.
друг е въпроса че имам проблеми с щитовидната жлеза след първата бременност и не ясно избощо дали това ще  е проблем при втора бременност,но и това ще се изясни!
лек и хубав ден ви пожелавам
а на Птица пожелавам  всичко да се оправи ,тази година да е щастлива за тях! Hug

# 136
  • Перник
Вавка, и аз още съм с едно детенце  Peace Онзи ден разказвам на мъжа ми,че едни познати чакат второ. Коментарът му беше "щом са се наспали, спокойни са, имат време - да чакат".....
И аз искам второ бебе, но не отговаряме на изброените условия  Mr. Green А и моят план е да оправим къщата първо, за да има Калоян най-после своя стая.

# 137
Ася честито бебенце   bouquet
Птица дано бързо се излекува тази инфекция  Hug

Супермама и аз се чувствам така , тази болка в носа и около веждите е непоносима

И аз започнах работа и ми е трудно ,но ще вляза в час

Румка при второто раждане така боли повече ,най вече прибирането на матката,Радвам се че сте добре ,целувки на принцесите

приятен ден на всички

# 138
Айде и аз да се разпиша към едно-детните майки, но че ще имаме второ не подлежи изобщо на съмнение. Да си стъпим малко на крака, таткото да започне сигурна работа и тутакси ще забременея Laughing Сега изобщо не ми се мисли ако си остана вкъщи, само аз работя от цялото фемили Rolling Eyes.

# 139
  • Пловдив
тя и нашата хич не е уредена,не е за разправяне.
при мен повече надделява психологическият фактор обаче.
Искам да ви попитам вашите дечица по колко часа на ден им се събира да гледат Тв.
Той Ради повече от един час не се застоява,но за целия ден може да му се събере 3 часа.
и според вас има ли разлика във вредността на различните телевизори-между кинескопните и  LCD-та?

# 140
щом като се чудиш - значи не е на добре Wink абе 3 часа пне за мен са доста, мисля максимум по час и то добре разпръснато Peace

тази болка на нос горе и вежди си е синузит... морска сол и лекар за лекарство Peace

данче, нова работа ли?? щом като се ориентираш - сигурно Peace късмет и лека и приятна и полезна Hug аз поне хич не бях разбрала, че ще почваш newsm78
аз продължавам да мечтая за новата си работа и още нищо конкретно... просто наистина на моменти и то дълги полудявам Tired

хораааа, правете бебета Grinning

# 141
  • Перник
аз продължавам да мечтая за новата си работа и още нищо конкретно...

Не си сама  Peace И аз искам нова работа, ама няма - старата си върша, но на ново място  Confused

# 142
ей това е...аз пък си харесвам работата и не ми се мърда, обаче на моменти бебешката тема ме вълнува, но за кратко
явно въпрос на лудост  Mr. Green за сега третото е извън дневния ред, но това не пречи да правя секундни допускания   Whistling
вълнуващо е, на филми или мили реклама като дават бебенца се разчуствам, даже и сълзичка отронвам от умиление, но с това се изчерпва всякакъв ентусиазъм
по скоро ми се пътува, и работя по въпроса за сега се очертава Финландия, после Турция може и още нещо да изкочи (все служебно) ама ми се иска семейно, но това сигурно чак лятото, че половниката не може да се навие да отлепи
за сметка на това, днес на бързо реших, че е време за театър и ще ходим, че културната ни програма след аватар взе да куца

# 143
Аз пък не искам да ходя на работа  Mr. Green. Свикнах с бебешорите и ми е хубаво. На моменти се затъжавам за работа, но е за кратко.
Ники не гледа телевизия, ако се загледа в някоя реклама си е чудо. Но постоянно иска песнички и клипчета на компютъра,т.е. песни най-вече- пее и танцува. Габи и тя подхвърля дупето и мнгоо се кара като свърши песента и аз не съм пуснала следващата. За трето- хем искам едно момче, хем си викам, че така си ми е перфектно с две деца. И да искам трето, няма да е сега, няма къща, няма място....ще видим след 5,6 години накъде ще сме и на какъв акъл ще бъда.

# 144
  • България
Много слаб интерес съм списване в темата - май всички сте почнали работа .... Laughing
И аз съм на работа ама това не ми пречи да хвърлям по едни поглед насам. Коко все още го гледа дядо му вкъщи - снощи ходихме на контролен преглед - ОК е, но е хубаво да поостане все още далеч от заразите в яслата.
Целувки на всички дечица!

# 145
  • Перник
За работата - и аз си харесвам моята - интересна е, имаш контакт с много хора. Не ми харесва обаче бюрокрацията и бумащината. Няма да изпадам в подробности.  Peace

За следващо дете - Калоян заяви, че иска да му родя братче и сестричка  Shocked

# 146
и аз си харесвам работата - чудесно е да можеш сам да разполагаш с времето си, независимо, че това дава по-голямо отговорност и задължителност за собствените ти действия. преди, докато работих по нормалния начин, се чудех как аджеба филков се самонакарва да стане в 8, да иде на работа в 9, да не се мота, да си върши задълженията, да си вкарва осигуровките навреме и прочие - мислех, че като нямаш шеф над главата си, значи си полу-безотговорен и можеш да си се моташ докато ти дойде музата за работа. нищо подобно! елате сега да ме видите как в 12 през нощта, събота и неделя вършея задачите на тишина. това когато имам работа де. последните 3 месеца от миналата година бяха голямо лентяйстване и туткане, което обаче тласна личния ми приход към низините. ето че сега нещата пак се разбутаха - много работа значи много пари и нови планове. дай боже всекиму, както се казва  Wink

инак аз здраво се заех с възпитанието на децата ми - започнаха допълнителните занимания, ходенето тук и там, висенето пред разни салони, докато чакаш наследника да прокопса, учейки, и изобщо - влязох в онзи филм, от който най-ме беше страх есента. всъщност, все още не съм нагазила в дълбоките води - положението ще стане наистина страшно, когато и камен започне да посещава същия брой занятия като сестра си. надявам се дотогава интересите на петра да са спаднали и да сведем цифрата до 5 (или по-малко) допълнителни занимания седмично, че така да не намалям работния си ден с х 2 часа, което е тъпо, и да не се смахна кога какво имаше, къде трябваше да водя детето и от къде какво ми искаха - щото те почнаха да искат - снимка тук, друга шапка за плуване там, тефтер за записки на трето място, гуменки на четвърто - ми аз вече започнах да забравям къде какво ми трябваше - ужас ...

за нас - децата са здрави, игриви, в добро настроение. Настървиха се последния месец да четат книги и все искат нови и нови. То в това няма нищо лошо, разбира се, но пипа напримзер вече мина към по-дълги книжки, чиято единична цена е 4-5 лева, а да ме прощава, ама аз 5 лева на ден нямам за книги. затова и почнах да съчинявам някакви приказки. понякога забравям каква глупост съм била съчинила предната вечер, и става гаф, когато на следващия ден пипа поиска да й разкажа  историята от предходния. едни ги суча - ум да ти зайде... Камен слава богу, следва сестра си, така че поне за него книжовните разходи са по-разумни. Аз всъщност се кефя на тоя развой, ако трябва да съм честна; само дето ми пресъхва устата от много четене и говорене – вечер си отвъртам едно 20 минути артистично говорене.
Днес сутринта в колата се сетих, че септември точно след морето Камен можеше да казва само ‘оиз’, ‘мое’, ‘бъба’ = ‘ориз’, ‘море’, ‘гъба’, а сега какво!: плямпа непрекъснато и четем сложни приказки с 5 и повече актьора. как върви времето само – не е истина…
това беше извън горното и което и да е друго - сетих се и просто останах изумена...
Друго какво да споделя, че да стане по –интересно…
Пазарувам лекинко от ларедут – имам вече 3 пищни поръчки, но са на такава ниска стойност, че сама от себе си се възхищавам – о, каква мъдрост, какво само-ограничение, какво чудо струят от мен!!! И понеже влизам в етапа на оригинален спам, по-добре да спра да трупам глупости и да се хвана за поръчките си – ‘баси!, не мога да смъкна бройката под 2 висящо-чакащи. Колкото и бързо да работя, колкото и мърляво да е у дома (не чистя, не требя, не готвя, за да не губя време), непрекъснато идват нови и нови неща, и цифрата е все така 2 чакащи текста. Хич не обичам да ми е завързано така около врата…

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 12:34 от маик

# 147
Здравейте и от нас!

И аз съм си вкъщи и гледам децата. Митко го спряхме от градината, заради боледуването му и неяденето. Сега по цял ден се чудя какви занимания да му измислям, вече се изчерпах. А и с това лошо време не е за разходка. Ние имахме един период, в който много му четях приказки и той ги слушаше с интерес, и то доста дълги. Но забелязвам че му станаха безинтересни вече, та сега малко почивка от книжките. Опитах се да го уча да оцветява, но засега само драска. Започнахме да учим буквички - на мама, на баба, на татко ... Давайте идеи, на какви игри играят децата Ви?

А най-голям ми е проблема с яденето, никога не съм си мислила, че ще стане толкова злоядо това дете, като бебе всичко си изяждаше. Сега не иска никакво месо да яде, принудих се да му го пасирам и така да му го добавям в яденето. Пуснахме му кръвни изследвания и не са му много хубави, сега пие Малтофер и витамини.

И аз си харесвах работата, но тя остана в Русе. Като ми свърши майчинството ще търся нещо тук.

Лек ден на всички!

# 148
За занимавките-Ради не иска да му пеем песнички и не иска да му четем приказки-започна ли ,той започва да вика и иска да спра.Той ми вика на мен дай аз да чета-аз му викам ти не можеш,а той ми отвръща мога и почва да си джумоли нещо,уж чете.
Иначе за приказване говори какво ли не,понякога казва думи ,които аз самата се чудя откъде ги е чул,може да брои ,но не иска,голям инат е!няма желание да се съсредоточи ,иска да тича,да се бие Grinning,да се клечи,и така.Чудя се как в яслите и градините им провеждат някакви занимания?
А още по-чудно ми е като дойде есента и ще трябва да тръгне на градина,какво чудо ще е!!! newsm78

# 149
  • Пловдив
oooooooпсс
писах по грешка от друг акаунт Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт