Май-чета и Май-ки

• 28 855
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Аз днес се отчаях доки като каза , че има още леки хрипове отляво. Не ми побира главата как след три изпити АБ-та, единия венозно де, и незнам колко химии ще продължават още. Верно, пневмонията не е шега работа, но ми се иска вече да е здравичка Sad Тя всъщност си е на 6 отвсякъде- дивее, щурее, яде, но слушалките друго казват, а и мен ме е страх от повтаряне или усложнения. Чувствам се супер безпомощна....а за ясла - не се знае кога и дали.....

# 151
  • Пловдив
mamamilla дано скоро се оправи  Hug

# 152
mamamilla  Hug всичко ще се оправи

# 153
mamamilla правили ли са ви кръвни изследвания

# 154
Като чуя за болно дете,лошо ми става  Mr. Green,но МамаМила,сега какво пиете,след като сте пили 3 АБ?
Розалина,какви са стойностите на кръвта на Митето? Peace

на фона на всички болести,малката и тя е болна с бронхит,Т,пред пристъп на два АБ,орбазон и пр ooooh!
та с Йони,ни пуснаха за седмица,сега са разделени двете,пълна лудница,но поне Йоанка е добре,днес ще и вадим млечен зъб,че после като почнем ХТ,не е добре,с две думи от една болница на друга,но гледам да не ми пука,че ако почна да се тюхкам,виж и аз съм се разболяла

Нин,колкото и налудничаво да звучи,ама ми се иска още едно дете Wink

# 155
Птиче, хемоглобина ни е 114, Хематокрита, MCV и тромбоцити също са ни малко под нормата. Доктора каза че ако продължи с това неядене може да развие анемия, доста е блед Митко. Та затова пием желязо и витамини.
Вчера пак вдигна температура. Вече ми омръзна, една седмица са здрави децата и на другата пак се разболяват, малката засега е добре. Никога не е боледувал толкова много, а сега повечето време сме си все вкъщи, от къде ги хваща тия вируси незнам  newsm78

mamila, дано малката се оправя вече. Hug

# 156
Още болни дечица, няма ли край вече с тия болести  Hug

Сега последно пие едни прахчета Сингулар и аз й давам сокчета от цитруси и липов чай за детоксикация. Правим и дихателни упражнения, каквито в болницата ни правиха. Кръвни два пъти й взимаха в болницата и затова пи два АБ наведнъж- бяха увеличени левкоцити и някакъв белтък..... много съм боса по този въпрос Rolling Eyes

# 157
При инфекция,са увеличени левкоцитите и се подържа температура.
Но ще се оправите,спокойно,ние миналата година шест месеца ходихме по тия мъки.
Но сингулера и го давай поне докато не затопли времето,че той има значение за тия бронхити и подобни.

Розалина,следете ги показателите поне седмично,че е нисък хемоглобина.

# 158
мамамила,провай цитросепт,много удачно и без  противопоказания,т.е. не ти пречи Hug
също и нещо хомеопатично примерно умкалор newsm78

# 159
  • България
Всички бързо да оздравявят... щот ми писна от тези болести..... че ще яхна вече метлата #Crazy .....
Днес от едни месец насам занесох Коко на ясла - та да видим какво ще се случи.
Аз обаче не мога да оздравея, за разлика от малкия - ве петък ми правиха кръвни изследвания и ренгенови снимки - всичко ми е ОК, а пък аз не съм добре.... носът ми е запушен повече от три седмици, нито обоняние, ни то вкус имам, не мога грам да дишам нормално... кашлям - имам и спазми често - и най вероятно ще се окаже алергия.... сега пия силни алергични хапчета - та чакам ефект.....
Айде сега да поработим.... целувки на всички! Heart Eyes
Честито на всички именници - вчера и днес!

# 160
  • Пловдив
Честито на всички именици!
Честито на мамите с новите бебчета!  bouquet
Всички болнички да оздравяват.
Аз не знам какво да кажа за кашлицата на Теодор. Кашля от 4 месеца и половина. Сега ще ходим да правим тестове за алергия. Посетили сме толкова много лекари, а пък нищо. Положението си е същото. Вече се отчайвам. Надявам се само да не му стане нещо от толкова кашляне.

# 161
  • Перник
Честито на вчерашните и днешните именници! (ако има такива)
Да са здрави всички дечица!

А сега да споделя какво преживяхме тази нощ: Калоян не спа през деня и заспа снощи в 20:30, гледайки Джеймс Бонд с баюа си. Към 23:30 се събуди, полежа кротко в леглото, повъртя се, реши,че е гладен, стана, изяде една меденка с прясно мляко, пишка и заспа. в 3:30 почна кошмарът - събуди се треперещ, с истеричен рев "махни го, махни животното, пълзи, ето го".... гушнах го, сложиш го в нашето легло, но се успокои много трудно. Разпитвахме го какво става, какво е сънувал, а той плачеше и скачаше от леглото - имало паяци  Shocked цяла нощ не сме мигнали - отказваше да лежи както на своето легло, така и на спалнята - паяци пълзяли, и пищеше и трепереше, и се вкопчваше в мен. Какво ли не правихме - без успех - михме лице, давах му да пие вода със захар, смених чаршафите - не и не. И през деня пак не искал да се качи в леглото си. Преди обед е спал 2 часа, но се оглеждал постоянно из къщи за паяци  Shocked Направо настръхвам при мисълта какво ни чака нощес....
Приемам всякакви съвети как да се справим със ситуацията - нито е видял паяк у нас, нито е гледал нещо по ТВ, нищо...

# 162
  • На морето!
Светле, разбирам те за какво говориш. Симеон също често сънува кошмари, ТВ не гледа, не знам от къде и как са се запечатали тези картини в главичката му. Той не дава да го пипаме и вика "Пусни ме". Не знам какво да те посъветвам, при нас действа гушкане и светната лампа. Дано скоро минат тази фаза!
Болничките, бързо, бързо да оздравявате! Ние миналата зима минахме през всевъзможни бронхити, предастмени с-я, пи Сингулер, Ериус, Вентолин... Преди Коледа бяхме в болница с двустранна пневмония и ларингит. Оттогава пие Ксизал и Кетотифен и минава по-леко кризите.
Казват, че след 3г. организмът на дечицата се стабилизира и вече ни ги "събарят" такива вируси, тогава идва ред на шарки и друг тип градински подаръци. Май не прозвучах много оптимистично, но идеята ми беше, че явно повечето ще минем през такива перипетии. Все пак има и изключително здрави деца, които никога не са пили АБ и не се заразяват толкова лесно. Пожелавам ви/си нашите дечковци да минат в тази група съвсем скоро! Praynig

# 163
  • Перник
Менина  Hug дано и Симеон скоро излезе от тази фаза! И дано е здравичък вече. В това отношение поне с гордост мога да заявя,че Калоян досега не е пил АБ. Но още не ходи на градина...какво ли ни чака като тръгне?  Praynig
Ох, поне даваше да го гушнем нощес...дано тази вечер е спокоен, че няма да издържа дълго с по 2 часа сън на нощ...

# 164
Светле,виж тая нощ как ще изкарате,дано се е успокоил.
Иначе се сещам,за един билков сироп,който също може да ви от полза. Peace

Общи условия

Активация на акаунт