Май-чета и Май-ки

• 28 863
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Написаното в този лексикон направо ме изуми.
Нашия конюнктивит се оказа алергия. В събота ходихме на ново на доктор. Пратиха ни и на очен. Оказа се алергия. И от тези капки , които и слагах за конюнктивита и ставаше по зле. Изкарахме два три дни на тъмно , с постоянно пререваване. Боляха я много очите.Днес е по - добре , вече не и пречи толкова светлината. Но капките все още са трудни за слагане. Слагам като спи. макар , че трябва 4 пъти на ден аз слагам два . Защото иначе е невъзможно.
Иначе Никол е на тема принцеси и Барби. И много рисува и оцветява. Е не , че може ,  но има интерес и се опитва. Постоянно купувам оцветявки с принцеси.

# 211
  • София
Ами аз като гледам как пише мойта третокласничка и дечицата около нея, не съм видяла толкова оформен почерк.
Моя младеж го вълнуват само коли и камиони. Понякога разхожда едно бебе в количка (останали от кака му). А напоследък между карането на коли се занимава да къпе едни малки животинки с  памперси - неговите и на кака му. И да наводнява кухнята покрай тази работа  ooooh!

# 212
Здравейте и от нас.
Кси - написаното в лексикона е просто отчайващо...не ми е ясно как може толкова настойчиво да се изразява омраза , насочена конкретно към някого и от токова малко дете...Не знам възможно ли е да има родители, които да насърчават подобни неща, а не да се опитват да обясняват на децата си, че  "мразя" е твърде силна думичка.....какво ли се случва в училище с тази въпросната Лидия....или тя е тормозена или тя е тази, която тормози  това дете..само можем да предполагаме.

Майче...доста и е натоварено на твойта госпожица..., но не се притеснявай, с времето ще поотпаднат някои занимания....защото някои от тях са противоречиви ако иска сериозно да се занимава....а това с лего конструирането ме разбива...има ли такъв курс.? а само с лего ли може да се строи?щото това си е някаквъв рекламен курс, който по - скоро трябва да е безплатен и платен от въпросната марка, знам ли, ама е доста тенденциозно.

Моето дете съм решила да го записвам на различни неща също, да си избира сам после кое го влече, кое не, но със сигурност някакъв спорт, много е стимулиращо и дисциплиниращо.

НИе иначе няма с какво интересно нещо да се похвалим.....седим си тримцата вкъщи...бебе Никола слушка доста, баткото - колкото може на тази възраст, но все по трудно ми става да му измислям занимания за да го ангажирам и забавлявам. В този контекст..КСИ мерси за сайта, аз не го знаех , но ще го използвам.
Днес правихме картичка на баща му за Р.Д. с апликации от гланцово блок4е. Любо маже с лепилото аз лепя и изрязвам и така. Ще правим гирлянди за Св. Валентин и после ще правим мартеници, но за това има време.Учим стихчета и песнички за първа пролест и баба Марта, но не е като в детската градина де. Любо ходи преди седмица за седмица пак на ясла...надявах се да не се разболее, но резултата е отит и сме на антибиотик.
И Любо сънува кошмари често..., но сега спи с баща си и не знам как се оправят, но явно не е сериозно щом татито не ми е споделил.
И така...това от нас.

# 213
  • Перник
Ние сме си у дома-днес ходихме до педи не само за направление,а и за преглед, защото Калоян от снощи се разкашля, но за щастие няма нищо сериозно - ще пием "Мукоплант" и ако успея да му навра нещо в носа - капки или Диснемар. В кабинета бяхме заедно с една приятелка на Калоян и после у дома той 100 пъти пита защо на Галя и гледаха ушите, пък неговите - не  Laughing
КСИ, поздравления за разнообразяването в интересите... у нас постоянно се разгиграват "Колите" ooooh! Даже ми се налага да ги разказвам като приказка.
Майче, браво на Петра за разностранните инетереси  Heart Eyes
Калоян пък ще става полицай, пожарникар, доктор и войник.Едновременно... Rolling Eyes Кръвта вода не става - баща му е бил 2 от изброените, а мама искаше да е доктор или войник  Mr. Green
Станела, вие сте си исмислили чудни занимания. Подсети меза мартениците, може да се пробваме и ние да направим   Simple Smile

Уф, да не си остане човек вкъщи значи - от сутринта 2 обаждания и 7 мейла на служебната поща...и нов наръчник  Tired
А сега мисля да будя звяра,че се разбрахме да правим палачинки за следобедна закуска.

# 214
аз писах, писах, но поста ми се загуби
КСИ по повод лексикона, според мен родителя определено има нужда от психиатрична помощ. и ние имаме лексикон и пишем кого не харесваме, но обикновено обяснението е "защото ме щипе" или нещо от сорта, което не ме притеснява особено
майче - за заниманията, да те успокоя, че това е фаза. ние бяхме така до миналата година. тази година отсяваме и от с нейна помощ, а и аз съм твърда, че нямам ресурс (предимно времеви) да вися и да обикалям. поставям условие на какво искаш, слагаме лимит и това е
отпадна пианото, рисуването. остана английския (не подлежи на обсъждане) плуване хореография и кукловодство. това за кучета водачи, езда, кънки и други подобни са по-скоор инцидентни занимания. сега иска шах и пеене... #Crazy да си призная от една страна е добре, от друга много се изморява. дните в които е на плуване и английски заспива буквално в 19 ч
иначе новото при нас е, че тази седмица ще сме си в къщи, че пак се разсополиви, а не искам да стигаме до антибиотик...превнативно го спирам, дано успеем да не се разболеем
Ася - дай малко снимки на новото попълнение...това за Мила, го разбирам като ви знам колко сте свързани двечките, направо скачени съдове. дано не се прояви ревност, че при нас имаше ...

# 215
КСИ, поздравления за разнообразяването в интересите... у нас постоянно се разгиграват "Колите" ooooh! Даже ми се налага да ги разказвам като приказка.

купихме книжка на Колите, издателство егмонт, точно п офилма и го разказвам т.е. "четем" че и ние сме големи телезрители може с часове за деня да изкара пред тв. вярно вниманието му се разсейва след 30 мин, но постоянно нещо се "гледа" и се правят опити за монопол над ТВ, компютри и т.н. искам айнщайн, или рибки (немо), мак куин и така...направо ме разбива с това гледане

# 216
Здравейте,момичета!Имам син,роден на 11.05.2007г.Искам да се присъединя към вас.Как да стане това?

# 217
Ми ето, вече се присъедини:) Добре дошла!

# 218
МНОГО СЕ РАДВАМ!СИНЪТ МИ СЕ КАЗВА ВАЛЕНТИН

# 219
 Hug Добре дошла! Може да ни разкажеш малко повече за вас:)  bouquet

# 220
valentinaned, добре дошла!  bouquet

Кси - написаното в лексикона е просто отчайващо...не ми е ясно как може толкова настойчиво да се изразява омраза , насочена конкретно към някого и от токова малко дете...Не знам възможно ли е да има родители, които да насърчават подобни неща, а не да се опитват да обясняват на децата си, че  "мразя" е твърде силна думичка.....какво ли се случва в училище с тази въпросната Лидия....или тя е тормозена или тя е тази, която тормози  това дете..само можем да предполагаме.
То е цяла сага и ми е неудобно да ви занимавам...Иначе Лидия е тормозещата. Но това не прави подобни писания по-малко притеснителни...

xai, към кой клуб ще играе Лора шах?

И да се похваля с килимче на Колите от типа който беше коментиран тук.

SvetlaK , браво на Калоян за дългосрочните планове - чак професии си е избрал Simple Smile На Никито плановете стигат до там, че щял да ходи на училище като кака си(все едно ще има избор  hahaha). Ама за градина казва, че е малък Simple Smile

# 221
  • България
Е, привет на новота маме и "малък - голям мъж  Laughing" Валентин! welcome
Килимчето много ме накефи - но уви в нашият "голям" апартамент място за такова май не може да се намери....
Аз пак за проблема за водата се връщам - защото примерно в неделя Коко изпи съвсем самостоятелно една трилитрова бутилка, та и малко отгоре... което съответно води до ходене във WC на всеки петнадесет минути - но пък похвалното е, че нямаше нито един пропуск.... Питах и двете смени в детската ясла дали Коко пие вода там - та ми отговориха положително /когато били часовете за товат.е. само след хранене....  newsm78/ - е доколко трябва да им се вярва незнам и дали това е правилно??? ...  ама малко ми е тревожно това положение. Само преди седем дни му правихме последните изследвания на кръв и урина и всичко беше ОК! така, че си мисля, че проблема е  май психологически...
Щах да споделям, че това отношение към лидия, меко казано ме смути..... стахувам се от омразата и агресията в децата ... а тя май вече толкова често се случва, дали пък вината е само на родителите.., на обществото, на телевизията, на компютърните игри, на живота .... #Crazy

# 222
Hug Добре дошла! Може да ни разкажеш малко повече за вас:)  bouquet
ОХ,така ми е сложно,не знам точно какво да ви разкажа,по добре ме питайте нещо

# 223
велкоме и от мен  Wink

ами можеш да кажеш колко кила се роди детето, има ли братче/сестриче, ходи ли на ясла, с какво си играе, какво обича, има ли памперс, биброн - изобщо, всякаква клюкинка е добре дошла.

ние сме здрави, децата ходят по ДГ и ясла, аз работя, пъна се с диета, уж отслабвам, дебна едни сандали и обувки в ларедут, ама не ме огрява. друго няма край нас, а и да има, не съм в литературно настроение тия дни, така че ще съм семпла в писането.

браво бе, джул, тряааше да се яви ново попълнение, за да изплуваш, тъй ли  Crossing Arms

# 224
Добре дошла на новата мама! И на мен ще ми е интересно да разкажеш повече за вас Simple Smile

Руми, много са ти розови госпожиците Simple Smile А малката ми се струва, че много прилича на теб.

Аз съм си вкъщи. Иван в събота пак направи спазъм, увеличихме инхалациите, пие и едно лекарство от рода на урбазон, за да не влизаме в болница. Това му беше 3ти спазъм за няма и месец и доки иска да му даде сингулер вече. На мен не ми се иска изобщо, но ще видим. Мисля вариант да си остане фев. месец вкъщи да укрепне, някакви укрепващи витамини да пие и дано да го израстне. Много кофти ми стана, сега се обвинявам, че не сме направили необходимото да ги предотвратим тези неща. Изобщо не предполагах, че тея спазми са лоша работа. И така, утре сме при доки да видим как е, и какво ще правим занапред.

Общи условия

Активация на акаунт