Май-чета и Май-ки

• 28 871
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • България
Ами като сте загаворили за диети - в събота си правих VEGA TEST - това е тест за поносимост на индивидуалният организъм към определните храни (мисля че бяха около 130 изброени такива) - та и това не е диета - а начин на хранене - и сега се опитвам да го спазвам - трябва да се ядат тези храни, които на мен ми се оцветиха в зелено, за три месеца трябва да спра - тези които ми се оцветиха в оранжово, а тези които са в червена - забрана за 6 месеца. Д-ра установи, че както аз не обичам месото - така и то не ме обича - аз от 15 години вече не хапвам такова, ама има неща с които се храня ежедневно, от които трябва да се лиша - това са картофи ,ориз, ябълки, моркови, кашкавал, магданоз, риба тон, зелена салата - (за тези ми е супер гадно) - другите и без друго не ги ям. Д-р Дора Георгиева (при която ходих) първо яко ми се накара за кинсервантите - според нея наднорменото тегло при повечето от нас де дължи точна на това, че храните с които се храним съдържат консерванти и така обсъжданите Е-та - ама аз като се зачетох по етикетите и  #Crazy настръхна ми косата - то всичко съдържа такщива - напва осъм ужасена с какво ще се храним за да сме здрави - но засега мисля да се съобразя с това което ми предписа и да приуча домочадието да се храни по - зравословно . На първо време спираме купеният хляб / ще си правим сами - с хлебопекарна разбира се, нали не си мислите че ще меся  Laughing) - не на консервите и всякакви подсадители, различни от кафява захар и така още много правила ....
А пък подочух, че някаква мадама отслабнала по този начин с 50 кила ........здраве да е ....

# 241
  • На морето!
Благодаря ви  Hug Ще питам доки за тези неща, още някои съм набелязала. То при Иван изобщо не обвинявам яслата, той и вкъщи да си е, вируси все ще се намерят, просто можеше да опитаме с море, планина, Сандански, ама ... тая година ще гледаме да ги водим и ще се надявам да ги израстне. А и Спас да се калява, че и той покрай батко му доста боледува. За Сингулера прочетох, че много разлудява децата, а Иван като го гледам от Вентолина какъв става, не ми се мисли, ако добавим и друго. Вие имате ли такива наблюдения ? Менина, ти май беше писала, че Мони е пил  newsm78
Данче, Симеон е минал през повечето антихистаминови препарати, като почнеш Убазон, Ериус, Вентолин, Кетотифен, Ксизал,Сингулер ..., та на него му действат приспиващо. Всъщност в началото с Ксизал беше по-превъзбуден и после свикна. Със Сингулер спеше повечко през първите 2-3 седмици и после и това отмина. Сега пак е със спастична кашлица и се опитваме да я овладеем с Ксизал и Кетотифен, дано успеем.
За рехабилитация ми препоръчаха Трявна, там има санаториум, където условията били ужасни, но има и доста хотелчета на много прилични цени, в които можете да отседнете и да ходите само за процедури. Сестра ми ходи там всеки август с децата и знам, че определено има ефект.
Ох, да минава вече това болнаво време и да ходим пак на плаж, така ми се плува и пече на плажа.  Heart Eyes Ние сме планирали към края на март да ходим на Карловските мин. бани, да топнем д-тата в топла мин. вода, та ще поплувам малко.

# 242
о, да - данче, забарвих те - моето виждане за детско здраве включва море 2 пъти на сезон, но никога август - големите жеги, навалиците и блъскането по плажа и в кръчмите не са полезни за никого - начало-среда на юни и по някое врене през септември (когато са почивните дни) е най-кротко и здраво времето  Peace

# 243
джули,съгласна съм. аз като цяло доста неща прицнипно съм въвела, още от мира преди време, почти не ядем хляб, освен на сандвичи (аз не мисля, че той е вреден, има си полезни неща), хубаво масло,без сладко почти,особено мира де, аз все пак си похапвам,разделно обаче не ям - мисля, че това не е за мен, аз ям много неща едновременно напр манджа пиле с картофи яхния и сирене  Laughing о - ям и кренвирши  Joy ама не мога да ги откажа тях Joy

мачу пикчу лоша работа http://dnes.dir.bg/2010/01/27/news5767923.html

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 13:50 от ninochka

# 244
Хайде и аз да драсна някой и друг ред  Laughing

Първо добре дошли на бебетата Simple Smile да растат умни здрави и красиви и късмета винаги да ги съпътства Simple Smile

Честито на майките им - Руми и Ася   bouquet

Лека и успешна бременност на Psm  Hug .... май още едно проекто бебе имаше  newsm78

Птица ... стискаме палци за вас ... и ни дръж в течение ....  Hug

Ох, за лексикона .... или по-точно за майката психоложка. По стечение на обстоятелствата едното ми образование е психология (другото е компютърна графика) и там ми е и сърцето и душата. Хляба и ипотеките си ги плащам със съвсем друго занимание, но въпреки че не съм практикуваш психолог - един ден и аз може някъде да мина за майка психоложка  Laughing че и бащата ни е такъв  Laughing. Казвам как аз бих постъпила в такъв случай.  Peace Просто бих се занимавала само с мойто дете. Бих обяснила на Даяна и/или Мишел някой неща и бих поговорила с тях. Бих се опитала да им помогна сами да се справят с тази ситуация ... и толкова. Общественото ми съзнание не е на такова високо ниво че да алармирам учителки (тях евентуално в зависимост от конкретните обстоятелства бих информирала) или да събирам родители за решаването на проблема. Ще се мотивирам и защо така бих постъпила. Първо - не смятам че учителите са хората, които трябва да решават всички проблеми. Възпитанието е съвместен процес - не само на родители или само на учители. Учителите наистина си имат доволно работа, като прибавим че и в доста деца авторитета спрямо тях е съвсем разрушен - нещата стават направо невъзможни. Второ - ако някой родител смята че има проблем с детето си или детето му има проблем - то той сам ще търси помощ, не съм аз човекът които ще го учи как да си гледа детето или да му обяснява че има някъв проблем. Израснах момента с вярата че мога да спася целият свят одавна. Трето искам от малки да науча мойте госпожици сами да се справят с проблемите и пречките в живота. Мойте приятели много добре знаят колко се опитвам да опазя Даяна от от всякакъв вид агресия (Мишел е все още малка - там се учим да ходим  Laughing) Децата по същество и природа не са жестоки, те просто копират нашите модели на поведение.
Та с две думи - да си налягаме парцалите и да си възпитаваме децата, че няма кой друг да го направи от наше име. Детските ясли, градини и училищата ще ги изправят пред купища проблеми и трупане на нов опит. Но, ние трябва да контролираме "смилането" на този опит.  Peace

# 245
джули,съгласна съм. аз като цяло доста неща прицнипно съм въвела, още от мира преди време, почти не ядем хляб, освен на сандвичи (аз не мисля, че той е вреден, има си полезни неща), хубаво масло,без сладко почти,особено мира де, аз все пак си похапвам,разделно обаче не ям - мисля, че това не е за мен, аз ям много неща едновременно напр манджа пиле с картофи яхния и сирене  Laughing о - ям и кренвирши  Joy ама не мога да ги откажа тях Joy

мачу пикчу лоша работа http://dnes.dir.bg/2010/01/27/news5767923.html

Е така гаранция няма да отслабнеш  Mr. Green

# 246
мъдро, мъдро... - допада ми като философия

а пропуснах да отразя и вега-теста: мисля и аз да си правя някой ден, пиши на лс ти къде го прави, колко струва и дали си доволна Hug

мда джули, затуй гледам да се настроя малко за кратка диета -с този си режим нито пълнея нито отслабвам щото ... когато отслабнах 12те килца в началото на 2009 не ядях вечер почти, но обядвах стандартна манджа или месо с картофи и салата Peace

# 247
Мда, има вариант и да не вечеряш, ама при мен не върви.
Ям 4 пъти на ден, никога не пропускам хранене, иначе метаболизма се забавя.

# 248
велкоме и от мен  Wink

ами можеш да кажеш колко кила се роди детето, има ли братче/сестриче, ходи ли на ясла, с какво си играе, какво обича, има ли памперс, биброн - изобщо, всякаква клюкинка е добре дошла.

ние сме здрави, децата ходят по ДГ и ясла, аз работя, пъна се с диета, уж отслабвам, дебна едни сандали и обувки в ларедут, ама не ме огрява. друго няма край нас, а и да има, не съм в литературно настроение тия дни, така че ще съм семпла в писането.

браво бе, джул, тряааше да се яви ново попълнение, за да изплуваш, тъй ли  Crossing Arms

Мерси за посрещаното мили момичета!Няколко думи за Валентин-роди се 3750,54 см.Родих го късно-на 44,няма братче и сестриче,От няколко месеца е на ясла,държавна,знаете как е-1 седмица ходи,1 си е в къщи с проклетите зелени сополи,биберона го хвърли още преди година,вече ходим и без памперси,весел и общителен е,ходи с голям мерак на яслите и слава богу не е злояд.няма алергии.Това е накратко за него.
Зачетох се за диетите ви.Само искам да кажа че сега не е моментът за отслабване,изчакайте малко,ще има по голям ефект

# 249
Добре дошла на valentinaned и нейното май-че  bouquet

Аз се чудя откъде тази енергия при Мила, а то .....в момента пие Сингулар- все още търсим кой да ни го изпише по касата и Ксизал. Направих и един природен антибиотик- черна ряпа с мед и кравешката коластра- дано да остане само спомен състоянието й. 2009-та ходихме на планина и на море и то на палатка- общо повече от месец, тази година да се замисля за два?!?!? Laughing

# 250
и от мен уелкъм  Flutter

а с диетите да чакаме пълнолуние или пролет Crazy аз не че съм се завтекла веднага  Laughing

# 251
... диетите ... сега не е моментът за отслабване,изчакайте малко,ще има по голям ефект
ааа, не подливай вода, моля  Mr. Green aз така чакам от 2005та - сега кърмя; сега съм бременна; сега пак кърмя; сега ми е стрес; айде след почивката; айде преди морето; айде след тоя цикъл поръчки - и то какво стана - минаха 4 години и не мога да се трая. дошъл-не-дошъл момент, с огромен ефект или с незначителен - сега ще действам, че ако не хвана инерцията на решението, ще мине още кой знае колко време. то и с цигарите така стана при мен - реших един ден и просто спрях да купувам. не че не съм изпафкала поне 20 от тогава, но за 4 месеца 20 цигари си е супер резултат. за 4 месеца да можех и 15 кила да смъкна - еехххх, мечтииии  Rolling Eyes днес обаче съм с повече от 3 кила назад и това за 10 дни. дай боже след още 10 пак толкова да махна  Peace

# 252
КСИ, и аз не знам как бих постъпила, но на Темп предложението ми звучи добре. Сигурна съм, че това вече го правиш, дано Лора не се разочарова от училище и да не се засяга от тези глупости. Майка ми е учителка, обаче е супер спокоен човек, оправя се много добре с учениците, а е в техникум където не им се учи много много. С една дума, уцелила си е професията. Та тя последните години е много разочарована от цялата училищна ситуация, от колектива, обстановката, учениците, казва че много са се променили нещата и е направо страшно. Та пак казвам, силно се надявам нещатата да вървят към оправяне  Praynig

Хайде и аз да се включа за диетите - интересна ми е тази тема, че от втората бременност (нали се фръцках, че лесно отслабвам и хич не мислех какво и колко ям) поне още 10кг имам да свалям. За 1 година 7 съм свалила и оттук нататък незнам дали ще стане от само себе си. Или ще трябва да ми извадят още някой мъдрец, с предния за 7 дни голямо гладуване свалих 3кг  Mr. Green Наскоро четох една книга за детското хранене - Нахрани ме правилно! Как? - допаднаха ми нещата, но изобщо не мога да си представя да си сменим така навиците. Поне разни правила взех да спазвам. И друго по темата .... не мога да си намеря дънки и панталони, всички са едни тесни, плитки   Sick (писах писах, нищо не казах съществено  Tired) ...

Сега за Иван - днес го водихме, има пак лек спазъм, но е по-добре. Хубаво е, че се е повлиял от толкова малка доза дехидрокортизон. Засега ще изчакаме със сингулер, но ако направи пак спазъм няма да се дърпам, ще е по-малкото зло. Ще го оставим малко вкъщи, и тук съм в голяма чуденка дали е добре, но ще пробваме седмица-две ще си покаже. Майка ще пробва да ги гледа двамата сама, ако не стане ще мислим варианти. Добре, че е тя, голяма помощ ни е. И много овладява обстановката с мрънкането на Иван. Има си подход жената, а аз само мога да се уча  Heart Eyes

До скоро от мен  Hug

# 253
Галина пие сингулер и не съм забелязала да й влияе на поведението ,но определено спазмите изчезнаха ,хомеопатията много помага  Peace може да пробвате ,Галина се е оправяла след тежък спазъм с хомеопатия

# 254
Аз неправилно се изразих като казах диета. Но така е по кратко от хранителен режим Laughingи твърде по различно де . Аз много се бях зарибила по Дюкан миналата година. За един месец бях свалила около 6 килограма и доста от обиколките си само че установих че това не е за мен. Трябва наистина да си последователен за да задържиш постигнатото през първите дни, но чесно ви казвам по едно време ми беше лошо вече от меса и обезмаслени млечни продукти при все че съм месоядна. А това да ям салата без зехтин няма как да стане - предпочитам да се лиша от салатата. Много четох в красива мама, но като чели малко неща ми допаднаха лично на мен. Сега съм започнала 90 дневната диета която спазвам без усилие за сега. Много ми е лесна но явно ефекта идва по бавно, но пък съм готва да чакам. Освен това си имам една половинчасова програмка с упражнение и още половин час карам велаергометър. Не знам дали ще има резултат но ще чакам след около месец. Джул а ти не беше ли в темата на рицарки на бялото кантарче аз така и не можах да разбера в какво се състои това Embarassed, моля те сподели ако не те затруднявам

Общи условия

Активация на акаунт