ПЛЕВЕН - 126

• 24 946
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Сега гледах новините по БТВ....
деца разиграват "Перла" в училище....)

# 706
Честит рожден ден на Виктор!
Валя, да ви е жив и здрав! Весел празник!  Hug

# 707

Ние разигравахме "Под игото",по наше време.

# 708

Ние разигравахме "Под игото",по наше време.

Мисълта ми беше до там ли стигнаха в училищата....че да разиграват сериали....

# 709
Мира нека разгирават каквото им се ще. Приветствам всяка артистичност и инициативност у тези съвременни деца. Плюс това какво и е на "Перла" - държи най-високия рейтинг по гледаемост. Grinning Едно време на нас ни пишеха досадни комсомолски или пионерски сценки. Най-разчупеното ми представяне на ученическа сцена бе едно изпълнение буфосинхронистко с още две съученички седнахме и по популярни беге песни измислихме собствени текстове. Имаше сравнително бляскав успех. Laughing Laughing Laughing
Бенсън на мен в началото много ми се натрапваше тази 4-ка, сега вече ти е автентичен почерк. Wink

# 710
И аз го изкоментирах  Mr. Green
А пък от няколко дни ни подготвят с анонси за Големият финал на "Перла". Като, че ли е някакво риалити  Rolling Eyes

Не искам да ям генно модифицирани храни  Tired
Чудя се ще ли е възможно след някоя година да се намерят поне зеленчуци и плодове нормални?
За съжаление мисля, че не, освен ако сами не си произвеждаме. Така, че и тази възможност отпада.
Домат модифициран с ген на риба, за да издържа на студ  Sick
Гадно е.

# 711
nomadka, не е лошо естествено децата да са артистични.....но всяко преекспониране и прехласване по най-обикновена сапунка ми става дразнещо.

Дикси, генномодифицирана царевица и пшеница ядем от години. Просто никъде не се коментира това и обикновените хора не го знаят.
Аз също нямаше да го знам, докато преди 5-6години не се запознах с един генен инженер, който работеше към БАН и друга много голяма американска организация. Та той ми разясни, че отдавна в БГ ядем такава пшеница, царевица и други култури.
Просто сега това е нашумяло и естествено се дава някаква гласност.

# 712
А, Мира, знам, че ядем. И тези гумените домати, които сега са на пазара и те са генно модифицирани. И още куп плодове и зеленчуи, които по принцип по това време не би трябвало да ги има по магазините.
Мисълта ми беше, че сега поне в сезона на плодовете и зеленчуците има истински, а след няколко години и те ще изчезнат.

# 713
Дикси, ами то и пшеницата е достатъчна....това е нещо, което се яде ежедневно поне от 90% от хората, които не се лишават от хляб. А и брашно има не само в хляба естествено.
То всичко е пластмасово по това време....лошото е че и лятото половината продукти са от някъде си и са със същият кофти вкус.
За съжаление това е положението....започват да оставят хората вече и без избор.

# 714
Ами относно Перла всяко чудо за три дни. Утре сериалът свършва. Новините са мобилни нима Мира мислиш, че в петък ще ни разказват за детски театър инспириран от духа на този турски хит? Laughing Laughing Laughing
Пестициди в полза на отглежданите естествени растения са се отглеждали още по времето на младостта на баба ми. За тях също е имало такъв отпор, че са отрови, че са опасни и так дале. Това което ми стана ясно от новината е че всичко е на приципа проба-грешка и всъщност няма преки доказателства, че тези храи са вредни. Има косвени и то с популацията на белите мишки. Grinning Има такива прекрасни програми за млади фермери, пустееща земя колкото щете, хващайте се и яко на кукуруза! Grinning
Исках още одеве да ви пусна този линк но все забравям - http://blog.koketna.com/?p=1133

# 715
На мъжа ми едните баба и дядо са били фермери и двамата са по4инали от рак, то4но от торовете използвани по онова време и уверението, 4е са безопасни. Това ми е проблема с цялата истерия с органик/био продуктите. Не знам как стои въпроса в Б-я, но тук някои неща са безумно скъпи( половин кг домати за $5.99 видях в един такъв магазин), а са едни лъснати и с перфектни форми, та от дале4е викат имам пестициди. Може да с нови, уж безопасни видове, но не са били използвани достатъ4но дълго, за да се твърди, 4е са сейф. Отделно знам как изглеждаха на баба в двора ябълката с 4ервея, макар, 4е и те ръсеха със син камък по4ти вси4ко.

Не съм против идеята, но не мисля, 4е ве4е е постигнато толкова бързо Peace.

Готин линк, само със сока не съм съгласна(в т.4), поне соковете, които аз съм гледала, например в една 4аша сок от портокал има 50г захар Crazy

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 22:14 от benson10

# 716
  • гр.Плевен
Див, ДП-то не можа да разбере какво й е на Белослава и ни праща за изследвания при Недкова. От Коледа е с много висока температура. Изпи 2 опаковки Зинат и на втория ден след последния прием пак вдигна 40 градуса. След това пи 5 дена Клацар и още същата вечер (след 12-часовото дейсвие на последната таблетка) пак вдигна такава висока Т. А няма кашлица. И Недкова по телефона каза, че иска да й направи пълни изследвания, затова утре трябва да сме в болницата сутринта. Много съм притеснена, защото няма кой да ми гледа Михаела. Мъжот си взе един ден отпуска, но вечерта никой няма да може да ми я приспи и тя ще е неспокойна цяла нощ. Направо не знам какво да правя, но май ще го мисля утре на място.

Благодаря на всички за инфото. Heart Eyes

# 717
  • Плевен
Benson, сладкарница "Пчела" трябва да си посетила.
Вземам си думите назад за тортите на "One". Еклеровата им торта е много хубава. Оказа се, че втората торта на Виктор за днес е доставена от там в клубчето. Но за домашната торта, нищо особено не е.

# 718
Момичетао, трябват ми координати на Доц. д-р Стоян Йотов Танчев, някай може ли да ми помогне.
Знам, че приема във втора клинична и някъде има частен кабинет.

# 719
Относно ГМО... съм против, но кой ли ме пита... Tired
ПРеди години, когато живеехме в Канада, близък на познати направи тежка алергия, завършила с  анафилактичен шок. В болницата казал, че е силно алергичен към риба, но такава не е консумирал изобщо.
Оказало се, че ягодите, които е консумирал са му го причинили, тъй като са били с гени на херинга. Sick Същата причина като при доматите, които дадоха за пример тази вечер... Та тъй.
Генно модифицирана царевица и пшеница се ядат от много отдавна в България. Но не са с гени на риба и пр., а са подобрен вид. Сигурно има разлика и то не малка.
В Канада давахме луди пари за органик продукти /месо, прясно и кисело мляко, олио, плодове, зеленчуци, варива.../, ходехме да пазаруваме на майната си /при амишите/, да си берем ягоди и чушки, за да са истински, и се радвахме, че в Бг храната е друга...
Марги, много кофти ситуация. Не я мисли Михаела, като й надделее сънят, ще си спи. Малките бързо се приспособяват, успокой се.
Белослава да оздравява скоро! Praynig Дръж ни в течение.

Общи условия

Активация на акаунт