Има ли някоя бъдеща мама на близнаци?

• 33 227
  • 333
  •   1
Отговори
# 165
милена, гестационните седмици се изчисляват според първия ден на последната менструация, а не според датата на забременяване.
виж
Полита, не знам дали си ходила в МД, но още повече без уговорка- много е рисково. Дежурният екип ще направи възможното да си платиш Confused, а мизерията и хигиената са страшни.
Щерев няма ли да иска да ти води раждането като негова пациентка?

# 166
Да, за мизерията знам, защото се прибрах сега във вторник от там ( лежах 11 дена). А колкото до плащането - на друго място също ще ми вземат пари според мен. За съжаление май навсякъде мародерстват така #2gunfire. Не съм съвсем сигурна, но мисля че не може друг лекар ( от друга болница ) да ми води раждането в МД.... newsm78

# 167
Не ви завиждам с тези доктори и болници там.Тук поне съм благодарна,че болницата е чиста и снабдена с много апаратура,а и на лекарите имам страшно доверие.

# 168
да, но виж според тези изчислениа моята последна мензиструация е на 25 .06 и оплождането трябва да е станало на 9.07 а при мен стана на 14.07 т.е 5 дни по касно , а седмиците които броя аз са от тази дата 14.07 но няма значение с бога напред когато тогава , ПОЛЛИТА ако имаш нужда от доктор и се притесняваш ако искаш мога да те свържа с моя доктор да отидеш на една консултация , както прецениш аз съм на среща с каквото мога ще помогна на мен ми искат 1000 лв. за раждането , това не включва вип стая

# 169
1000лв???? Това значи ли, че не си здравно осигурена? Защото ако си тази сума е направо стряскаща.

# 170
осигурена съм , но няма да си ползвам здравните осигуровки а ще раждам на частно в държавна болница , просто защото си икам този доктор това е неговата тарифа , иначе той ми предложи ако искам да отида да раждам по клинична пътека но аз отказах защото не знам на кого ще попадна , а той не работи със здравна каса.

# 171
Да, за мизерията знам, защото се прибрах сега във вторник от там ( лежах 11 дена). А колкото до плащането - на друго място също ще ми вземат пари според мен. За съжаление май навсякъде мародерстват така #2gunfire. Не съм съвсем сигурна, но мисля че не може друг лекар ( от друга болница ) да ми води раждането в МД.... newsm78
доц. Щерев работи и преподава в МД, щом си пациентка на клиниката му, ти говори ли с него по въпроса къде да раждаш и при какви условия. Щом си с близнаци и придшестваща анамнеза за стерилитет предполагам, ти си с показания за секцио.
В Шейново със сигурност няма да те изнудват за пари при това положение. Иди там да те планират, ако искаш.
А 1000лв е егати сумата, при кого ще раждаш, Миленче?
осигурена съм , но няма да си ползвам здравните осигуровки а ще раждам на частно в държавна болница , просто защото си икам този доктор това е неговата тарифа , иначе той ми предложи ако искам да отида да раждам по клинична пътека но аз отказах защото не знам на кого ще попадна , а той не работи със здравна каса.

това е невъзможно, в държавно б-ца да работи частно. Болницата ще си вземе пътеката, а той парите Mr. Green. Но спокойствието не се купува с нищо, щом си решила и имаш възможност, това е добър вариант. Стискам палци всичко да мине ок Heart Eyes
Остави кога си забременяла, г.с. се изчисляват по последна менструация Sunglasses, така че не се безпокой. Осен това близнаците са релативно по-малки и по-зрели от самичките бебета.

Последна редакция: сб, 21 яну 2006, 19:52 от PolarFox

# 172
Здравейте, момичета Hug
Искам да ви съобщя, че моите близначета се родиха на 7.1.2006г. със секцио. Планувах това да стане на 11.1., но те си избраха Ивановден за рожденна дата Wink Изтекоха ми водите и с  контракции на 2 минути постъпих в болницата, само с 1 см разкритие. Имах уговорка за секцио, така че не са ме и подготвяли за нормално раждане - директно в операционната doctor
В последния момент Николай избута сестра си Елена, която цяла бременност ми се води първи близнак box Ама аз си знаех, че първо момчето ще се роди, защото преди година бях при една ясновидка, за да я питам защо не стават бебетата, а тя ми каза, че втората половина на миналата година ще забременея/забременях през май 2005/ и че ще имам близнаци!!! А по пряка линия нито аз, нито мъжа ми имаме в семейството. На следващия път ми каза, че първото ми дете ще е момче и тогава си помислих, че всеки път различно ми казва, но една позната ми каза, че едното не изключва другото и то верно така стана Laughing Ще отида да я почерпя newsm63
Отклоних се много, извинявайте Embarassed
Ники е висок 47 см, тежеше като го извадиха 2480 гр, а сестра му Елена 48см, 2650 гр.
Бяха на антибиотик една седмица, заради повишени левкоцити, което било индикация за инфекция, както и на системи, за да се били адаптирали по-лесно. Освен това в болницата изкарахме жълтеницата и се пекохме на солариума 1 ден Rolling Eyes
Държаха ни общо 8 дни.
От миналата неделя сме си вкъщи, кърмим се успешно, макар че де който дойде вкъщи и чуе бебетата да плачат веднага ми се казва, че сигурно не ми стига кърмата или пък не ми е хранителна, тя вече съм освирепяла от невежието на хората. За една седмица сме наддали по 110 грама- Елена и 170 грама - Николай. Което, както каза доктора е супер за бебета, които са още в гестационна възраст и е трябвало да се родят 2 седмици по-късно. В болницата ме психираха, че бебетата трябвало да изяждат с всеки ден по 10 милилитра отгоре на ядене до 10-тия ден, после по 90-110 милилитра на ядене. а те милите едвам по 30-40 ядяха на 6-тия ден. И аз ги насилвах да ядат, та после повръщаха или имаха колики, та една нощ ми идеше да се хвърля през прозореца. Добре, че бях с още 1 момиче в стаята, та ми помогна, иначе бях в истерия. Дойде педито и ме каза, че нищо им нямало на децата. Добре, че сегашния педиатър явно си разбира от работата, та ме успокои и децата видимо качват и се чувстват добре.
Имам достатъчно храна и за двете, даже доизцеждам по 20 гр, а първите дни едва по 5-10 милилитра успявах да изцедя.Опитах номера с едновременното кърмене, получава се, но трябва асистент, защото не мога да си ги нагласям сама, а и като изпуснат зърното после трудно се нацелваме пак. Но този трик пести доста време. Иначе се кърмиме с всеки около 20-30 минути и то си става 1 час хранене. После няма и 2 часа и пак трябва да съм на линия #Crazy А така за 30 минути и двамата са готови.
Следобедите имаме навик да плачем до насита, и двете реват едно през друго и няма начин да се успокоят, ното водичка помага, нито чай против колики, нито биберон. Нито пък обръщане на другата страна. Голям ужас! Но иначе са спокойни деца, да чукна на дърво. Той е малко по-див и гръмогласен/като баща си/. И двамата са взели неговата кръвна група, което наложи да ми се бие анти - Д инжекцията, понеже аз съм с отрицателен резус фактор, а мъжа ми с положителен. Нооооооо, и двете май ще са с моите очи - тъмно сини Laughing Много съм щастлива Joy само това исках от мен да вземат, но шанса беше много малък Simple Smile
Желая успешно и леко раждане и на вас!
Поздрави!
П.С. Относно практиката частен доктор да изражда в държавна болница и да се плаща на него, да ви кажа, че и аз така родих. Но аз си избрах този вариант, понеже докторката ми е частничка и си ходя при нея от 7 години и е много готина и добра професионалистка, в което още повече се убедих при раждането. За 45 минути родих, от влизане в операционната, до излизане. И така ме е почистила добре отвътре, че лохии почти нямам.  yes

# 173
Мишленце честито да са ти живи и здрави бебоците много да те слушат и много да те радват.Страшно ли беше ти в коя седмица роди /календарна , не гс/ не се ли притесняваш не те ли е страх как ще се справиш, аз умирам от страх с наближаването на датата умирам от ужас имам чувството че няма да се справя с две бебенца......... А по повод парите аз ги превеждам в неговата клиника а не в болницата , от там не знам какви са му отношенията с болницата и какви пари им плаща.Доктора се казва Тодоров и наистина ще прежаля толкова пари но това е в името на децата и спокойствието разбира се.Аз писах че последната ми мензиструация беше на 25 .06.2005г. според тези изчисления които ми беше писала /табличката/ термина ми е 1.04.2006 но не знам в коя гс съм.Май стана много дълго извинявайте.

# 174
Мишленце да са ти живи и здрави дечицата,много да папкат и бързо да пораснат,радвам се че всичко при вас е минало добре.Целувки на малките  слънчица.

Момичета вчера ходихме на доки и разбрахме че едното бебе е момченце а другото така се въртеше че неможаха да кажат със сигурност, доки каза че има вероятност да е момиченце но трябвало още малко да порасне за да е 100% сигурен.поздрави и целувки  love001

# 175
Мерито ти в кой месец беше?

# 176
ох не мога да изчисля в коя гс съм помогнете ми последна мензиструация 25.06

# 177
ЧЕСТИТО, Мишленце smile3525 Да сте живи и здрави и ти и бебчетата! Много се радвам че всичко е минало благополучно и сте добре. Като чета написаното ми звучиш доста оптимистично smile3501 , а аз като Милена съм в лека паника дали ще успея да се справя. А това за цвета на очетата - не искам да те разочаровам, но мисля е малко раничко да се радваш, че са тъмносини. Доколкото съм чела повечето бебета се раждат с този цвят на очите, но в последствие той се променя. Дано при твоите бебенца да остане!
Миленче, стига се тормози с тези г.с. Лекаря ти най-добре ще ти каже, но според мен си в 31г.с. (точно като мен ) На мен последната ми менструация беше на 22.06. , а термина ми е определен за 29.03. Както виждаш разликата ни е само няколко дена. Grinning

# 178
към 23.01. си 31г.с. и си в 8 лунарен месец(от общо 10), правилно е да се казва менструация Embarassed.
Мишленце, честито! Да са живи, здрави и по-малко ревливи Laughing.
А полът- и при нас момченцето го видяха много рано-към 16-17г.с., а девойката беше срамежлива и се кри чак до края Heart Eyes

Последна редакция: пн, 23 яну 2006, 22:30 от PolarFox

# 179
благодаря ви за изчисленията , съжелявам за правописа на думата менструация вече ще знам как се пише...

Последна редакция: вт, 24 яну 2006, 09:38 от milena kaneva

Общи условия

Активация на акаунт