Има ли някоя бъдеща мама на близнаци?

• 33 221
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
pollita ти при кого ще раждаш и в коя болница
Ами честно казано не знам. В Майчин дом, предполагам, но нямам уговорка с никой лекар, което малко ме притеснява, защото не знам при кой ще попадна като дойде време newsm78. Нямам познати там които да ме насочат към някого.

# 151
Да се похваля и аз мойте девойки вече са 1.590г и 1.579г,днеска бяхме при  доктора.Пак са се обърнали,бяха и двете с главата надолу и аз се бях зарадвала,че ще родя нормално но сега  едната и напречно и пак съм в невидение какво ще стане.Вече съм на 32 пълни седмици и доктора каза че ни дава в най-добрия случай още 4 седмици.
Момичета на вас защо са ви насрочили секцио?Вие ли го искахте или докторите? newsm78 Аз по принцип съм за нормално раждане ,доктора ми също а тук гледат близнаците да изкарат колкото може повече в корема на мама,дори да е секцио гледат да почнат бебетата сами да излизат и тогава оперират,ако майката няма проблеми разбира се и всичкко е наред,ако има проблеми насрочват дата за секцио.
Вие колко често ходите на лекар?Мен ме викат всяка седмица.

# 152
Жани не знам как е при теб но моя доктор ми каза че не може и дума да става за нормално раждане а и иска да ги извади по рано да се презастрахова но от какво и аз не знам , ще видим живот и здраве да е
pollita ти нали си забременяла ин няма ли да раждаш при този който го е правил?

# 153
Здравейте бъдещи и вече настоящи двойни мамчета , извинявайте но не разбрах като ще са ми първи близнаците еднократната помощ 200 или 400 лв е ? Секциото ми е планувано за 35 семица това не е ли много рано как мислете, някоя от вас ще ражда ли март
По принцип е много рано, в 35 седмица секцио правят най-често по спешност.
Освен ако плацентата ти е с по-голяма зрялост или ти имаш някакъв проблем.
Какво ти казаха точно, с какво се мотивираха?

# 154
Жани не знам как е при теб но моя доктор ми каза че не може и дума да става за нормално раждане а и иска да ги извади по рано да се презастрахова но от какво и аз не знам , ще видим живот и здраве да е

Да се презастрахова от какво?
Искай повече информация, имаш право да си я получиш.
Ех, както почнат тия лекари с техните общи приказки или подмятания, аман вече...не ми се коментира че ще отровя ефира...
Основното правило при близнаците е да се доизносят максимално най-дълго, дори при започнало вече раждане не се индуцира майката за да поседят още малко в нея.
4 дни са си от значение, дори и един ден си е от значение!!!
Как могат с лека ръка да ти извадят бебетата без причина преди да си влязла в 9 месец #2gunfire Това са малки бебета, ще има да седят по ковьозите..., ама дреме им на лекарите. Скоро ще почнат и в 7 месец да ги вадят ако човек им се остави...

Освен ако не е заради твоето здраве, тогава е друго, но ти не споменаваш нещо такова или ако бебетата вече явно са много големи, но при теб са ги мерили и твоите са нормални Thinking

Ако си здрава и всичко с вас е наред, на твое място задължително бих се консултирала и с друг лекар с друг ехограф, защото самите ехографи дават отклонения и бих настоявала да знам защо е тази ранна интервенция.

# 155
Пак са се обърнали,бяха и двете с главата надолу и аз се бях зарадвала,че ще родя нормално но сега  едната и напречно и пак съм в невидение какво ще стане.Вече съм на 32 пълни седмици и доктора каза че ни дава в най-добрия случай още 4 седмици.
Спокойно, има бебета които се въртят до последния момент (а и след това не спират) Laughing
Сигурно още ще се обръща.
Дано избуташ до края!

тук гледат близнаците да изкарат колкото може повече в корема на мама,дори да е секцио гледат да почнат бебетата сами да излизат и тогава оперират
Разбира се, че е така!

# 156
Vedra е права, всеки ден е от значение за близнаците.При мен също беше така.Бяха изтекли водите на едната но се помъчиха да ги задължат колкото се може повече, което не може да е повече от 24 часа без околоплодни води.
И Жани не се притеснявай че едната е напречно, впората при мен също беше така.Прави се едно леко цепване, което никак не страшно, даже и конци не ти махат после.Верно че моите бяха на килограми, колкото са твоите сега, но въпреки това, аз сам на мнение че естественото раждане е за предпочитане.

# 157
Vedra е права, всеки ден е от значение за близнаците.При мен също беше така.Бяха изтекли водите на едната но се помъчиха да ги задължат колкото се може повече, което не може да е повече от 24 часа без околоплодни води.
Зависи от това как е спукан мехура. Ако се е спукал слабо от към горния полюс (горната страна) и долният  е запазен, бебето е в стерилна среда, няма опасност от инфекция. Ако майката само лежи, водите изтичат незначително, а лекарите спират медикаментозно започването на контракциите в случай, че въобще започнат.
Някой път в подобни случаи успяват да задържат бебето така дори няколко месеца.
И го докарват благополучно до нормални за раждане грамчета.

# 158
При мен няма нищо кръвните ми изследвания са добре нямам оттоци както разбрахте бях писала че не съм напълняла само 6-7 кг , което е нищо а за видеозона му мисля че е добър 3д , абе не знам като отида 34 седмица ще видим как са бебоците , как съм аз и тогава ако всичко е наред ще настоявам за по късно раждане ако е възможно разбираси , иначе благодаря ви засъветите.

# 159
термина мие 2 април или 4 нещо такова =========
нали ме е планувал за 10 март 4 дни

според тези данни на 10 март ти ще си 37 седмица, а не 35, така че за близнеци бебетата ще са екстра!
полита, я далеч от МД!!!

# 160
на 9.03 започвам 35 седмица, вчера започнах 28 сед. как ги изчисли 37сед? Да не би да не смятам правилно , аз ги проя календарни а не лунарни

# 161
И аз броя седмиците от забременяването а не от последната мензиструация аз знам че съм забременяла на 14.07/четвъртак/и от тогава като броя всеки следващ четв. в четв. на 9.03 аз навършвам 34 седм. и започвам 35 т.е на 10.03 ми е първи ден от 35 седмица

# 162
pollita ти нали си забременяла ин няма ли да раждаш при този който го е правил?
Ами да, правих го в клиниката на доц. Щерев, но там няма родилна зала, а ако ме изпратят в МД - там ще е на който дежурен екип попадна.Мисля че не мога да си доведа просто така моя лекар да ме изроди.
полита, я далеч от МД!!!
Защо? Доколкото съм чувала там е най-добрата база като апаратура за недоносени бебета, а аз със сигурност ще съм по-рано. Може би също като Милена към 35 седмица

# 163
аз ще раждам в Тина Киркова при Иво Тодоров там също е хубава база , ти задължително ли с екип на Щерев ще си или ти така искаш

# 164
аз ще раждам в Тина Киркова при Иво Тодоров там също е хубава база , ти задължително ли с екип на Щерев ще си или ти така искаш
Аз много бих искала да съм с негов екип, но не може да си ги закарам с мен в МД Sad Била съм с тях 2 години и ги познавам, а и те мен, така че бих била много по-спокойна, но няма как да стане....

Общи условия

Активация на акаунт