Има ли някоя бъдеща мама на близнаци?

• 33 220
  • 333
  •   1
Отговори
# 135
МОМИЧЕТА ДА ВИ ПИТАМ НЕЩО.тАЗИ ПОМОЩ КОЯТО Я ДАВАТ ЗА РОДЕНО ДЕТЕ Е 200ЛВ,А ЗА БЛИЗНАЦИ 400 ЛИ Е newsm78 ИЛИ И ОТ ТАМ СА НИ ОТРЯЗАЛИ.ЗАЩОТО ЧЕТОХ НЯКЪДЕ ЧЕ ЗА 1,2,3 ДЕТЕ СЕ ДАВАТ ПО 200 ЛВ ЗНАМ ЧЕ СТЕ ГО МИНАЛИ ТОВА И ЩЕ МИ ДАДЕТЕ АДЕКВАТЕН ОТГОВОР.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЦЕУВКИ НА ВСИЧКИ Hug

# 136
да, вземаш еднократна помощ като за 2 втори деца, ако близнаците са ти първи деца. Ако преди това имаш дете, близнаците ги броят кото две трети деца. Crazy

# 137
Здравейте, мамчета Simple Smile
Нямаше ме две седмици, тъй като се наложи да вляза в болница за малко и затова не съм писала. Забелязвам че са се случили доста неща за това време. Имаме си нови попълнения в групата preggo, на които казвам добре дошли и леко бременеене newsm10
Честито на BRIT!!!Дано вече всичко да е наред и да се радвате много едни на други! Извинявай, но не си спомням вече, ти в коя седмица роди и защо се е случило толкова рано?
Надявам се всичи останали да са добре Hug

# 138
А между другото откъде и как става получаването на тази еднократната помощ?

# 139
А между другото откъде и как става получаването на тази еднократната помощ?
В социални грижи на общината. Лично пускаш молба, представяш актовете за раждане на бебоците с по едно копие и на другия месец ти превеждат помощта по банков път или ти я изпращат по пощата, както си избереш.

# 140
Здравейте,
нямам точен отговор на това защо родих по рано.Лекарят каза че може да е някаква инфекция, но нищо конкретно.Като изтекоха водите на едната и трябваше да се ражда.Родиха се в седмия месец и сега сме /даже точно днес ставаме на два месеца/ но те са си като новородени.Някъде по средата може би.
Сега си се гледаме.Те по цял ден си спинкат и вечер малко бодуват но дано този период отмине за нощните ставания имам предвид.
А по повод педиатрите, оня ден дойде лекарката да ни види в къщи но тя като че ли е по не наясно от мен, относно хранения и т.н.Дано да се лъжа и да съм придобила неправилно впечатление.Нищо конкретно не ми каза за бебета.

# 141
Лично пускаш молба, представяш актовете за раждане на бебоците с по едно копие и на другия месец ти превеждат помощта по банков път или ти я изпращат по пощата, както си избереш.
може и татката да пратиш с твоята лична карта

# 142
А по повод педиатрите, оня ден дойде лекарката да ни види в къщи но тя като че ли е по не наясно от мен, относно хранения и т.н.Дано да се лъжа и да съм придобила неправилно впечатление.Нищо конкретно не ми каза за бебета.
Като цяло лекарите имат много спорадични наблюдения върху близнаците. Освен ако няма някой, който да е имал близнаци или да има специален интерес. Ще съм много радостна за науча, че има такъв педиатър.
Почти всичко, което съм чула от педиатри в София и Бургас, защото моите се родиха на морето, е било доста повърхностно, както казваш, нищо конкретно, а и на доста противоречиви и изключително отживели неща се наслушах, между няколкото полезни съвета.
Дано са ти здрави бебчетата и по-малко ходене по доктори да имате.

За мен лично най-окуражаващите неща за раждането и отглеждането идваха от  предишния ми опит с големите деца, от няколко чужбински форума и от тук. Особено важно ми беше, разказаното тук от теди, благодарение на което се сдобих с увереност, че е възможно да се кърмят близнаци по-продължително време.

# 143
Здравейте бъдещи и вече настоящи двойни мамчета , извинявайте но не разбрах като ще са ми първи близнаците еднократната помощ 200 или 400 лв е ? Секциото ми е планувано за 35 семица това не е ли много рано как мислете, някоя от вас ще ражда ли март

# 144
Секциото ми е планувано за 35 семица това не е ли много рано как мислете, някоя от вас ще ражда ли март
Здрасти, аз също трябва да раждам през март ( на 29 ми е термина ), но още не ми е определена дата. Само знам че в най- добрия случай ще е началото на март, но много е вероятно още през февруари да ме изненадат. На мен ми казаха, че е важно да имам навършени 34 седмици, така че може би е нормално (горе-долу) да ти насрочат дата за 35 седмица. Предполагам, че всичко зависи от състоянието на бебоците, а и на теб разбира се. При мен с бебетата всичко е наред, слава богу, но моя организъм вече трудно се справя с две бебета и затова ще ме дръпнат по-рано. Не разбирам много, нямам предишен опит, но това чувам от лекарите.

# 145
аз днес започвам 28 седмица , в понеделник бях наконсултация едното бебе тежи 1160гр а другото 1200гр , до сега не са ми слушали тоновете на бебетата а и нямат намерение сега ме викат на 6 март 4 дни преди датата за секциото , направо да се разберем за раждането и тогава каза че ще ми пусне запис , качила съм малко 6 кг но мисля че така е по добре да не ми тежат и те бебоците са достатъчни

# 146
секцио 35 г.с. определено е рано. Кога ти е термина

# 147
качила съм малко 6 кг но мисля че така е по добре да не ми тежат и те бебоците са достатъчни
Само 6кг и то с близнаци??? Как го правите този номер, бе хора? Аз бях +15 миналия месец. Другата седмица ще ходя на консултация и ще видя колко още съм качила. #Crazy

# 148
термина мие 2 април или 4 нещо такова а за килограмите не знам аз чак се бях притеснила защо не качвам а се храня нормално , иначе на 14 март влизам в 9месец и помолих доктора ако може да изместим операцията за 16 март да може да съм влезнала поне в 9 месец той ми каза 4е ще видим но 4 дни не били от значение нали ме е планувал за 10 март 4 дни преди да влезна в 9 месец,според вас бебетата добре ли са на кг 1160 и 1200 за 28 седмица?

# 149
pollita ти при кого ще раждаш и в коя болница

Общи условия

Активация на акаунт