Има ли някоя бъдеща мама на близнаци?

• 33 177
  • 333
  •   1
Отговори
# 90
Мишленце добре дошла в бойните редици,пожелавам ти наистина да си износиш бебоците до 11 януари,мен ме наплашиха че може да родя още Януари а реално термина ми е 15 март че да видим.
Аз съм си купила количка отдавна на Грако тип влакче мен това ме устройва най-добре за момента.Кошарите също съм ги набелязала чакам да минат празниците и ще ги взема.Аз ще купвам две,всяка жаба да си знае гюла и така.
Вчера получих страхотни подараци за бебки и съм ги сложила под елхата.Нашият батко дойде за коледа и ни донесе две страхотни розови гащеризончета на Наик и музикални книжки дето могат да се закачат на кошарата,както и едно голямо розово прасе касичка дето като му пуснеш стотинки грухти доолно.

Спокойно, и мен така ме плашиха, та съм си приготвила багажа още от 7-мия месец Joy
Подаръците сигурно са много симпатични, на мен сестра ми ми донесе от щатите страшни неща, любимото ми е един жираф - плюшен, който като го навиеш и пее нещо и си върти шията Laughing
А не знам вашите баби как са , но майка ми и свеки изкупиха магазините и ме е страх, че няма да има време да ги износят бебетата тия всичките камари дрехи Rolling Eyes

Напоследък бебоците ме ритат яко, даже едното е обърнато навътре и ми е точно под ребрата, та като рита, май рита в сърдечната област или притиска някоя важна вена, та получавам такива сърдечни спазми, не ви е работа #Crazy

Моите са разположени напреки, вашите как са?

# 91
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами на близнаци
Отдавна не съм писала, надявам се всички да сте добре и да и си износите докрай бремеността.Моие бебчета растат всеки ден по малко.Вече ще ги вадят извън кувьоза.Скоро ги видях и много са пораснали.
Какво купувате за новородени?Я подскажете да не забравя нещо

Брит, ти кога си родила? Предполагам, че съвсем наскоро, щом са още в кувьози бебочетата Simple Smile Да са ти живи и здрави, много щастие желая на цялото ви семейство.
Моля те, разкажи за раждането, че и на мен ми предстои много скоро - 11.01. Ще бъда секцио в Тина Киркова, ти къде роди и как? Как мина раждането?  Моля те, разкажи ми повече, че вече ме тресе треската #Crazy

поздрави  bouquet

Опитах се да го пусна на лични съобщения, но си си изчерпала квотата, Брит Sad

# 92
Мишленце и мойте са напреки поне последния път като ме гледаха бяха така,утре пак съм на видеозон и тогава ще разбера на къде са в момента.
Иначе за дрешките аз не съм купвала много неща,по 5-6 чифта и мисля с това да преключа,няма смисъл от повече,имам сушилня,переш и обличаш след един час,пък и те бързо растът,аз взех само за новородени и един комплект от 0-3 месеца,като се родят ще купвам повече.
Иначе за ранното раждане е индивидуално,Брит роди в 31 седмица още ако добре съм разбрала newsm78 така че няма гаранция,когато дойде само да са йиви и здрави.
Брит колко пораснаха бебоците?Кога ще си ги взимаш в къщи?За коледа няма ли да имаш малки подаръци под елхата?

# 93

Мишленце и мойте са напреки поне последния път като ме гледаха бяха така,утре пак съм на видеозон и тогава ще разбера на къде са в момента.

Моите преди месец бяха на поза 69 Embarassed Сега се оказва, че са им главичките една до друга, но пак са напречно. Но тези дни усетих голямо раздвижване, нищо чудно да са се попреместили пак, вече не знам в каква посока, дано е в правилната Laughing Я ми кажете, вие еднакво ли ги усещате, в смисъл и двете ли са еднакво активни? Моите са си съвсем различни в това отношение. Момичето /така предполагам, де/ яко ме подритва и все на кофти места застава, а момчето е по-спокойно и само от време на време нададе някой лек шут Laughing Но понякога тази слаба активност от негова страна ме притеснява доста, да си призная Rolling Eyes При вас как е?

# 94
Я ми кажете, вие еднакво ли ги усещате, в смисъл и двете ли са еднакво активни? Моите са си съвсем различни в това отношение.

и при мен беше така, едното бебе се усещаше повече. Вероятно защото другото беше по-назад, зависи къде рита.
Не се безпокой Grinning

# 95
Моите все ритата и незнам кой,кой е немога да разгранича кога рита едното бебе кога другото newsm78 Може би защото са в един мехур  newsm78
Иначе днес добри новини.
1.Майка взе виза за САЩ-помоща пристига Януари
2.Двете бебки са с главата надолу-май ще имам късмет да родя нормално
3.Вече сме 0.980г и 1.080г-докторката каза че това е добро тегло за тези седмици.
Все още сме моми,имаме си всичко,изглеждаме много добре и може да изкараме до пълен термин.

# 96
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА  HugВТОРНИК БЯХМЕ ПРИ ДОКИ ДА НИ ВИДИ КАК СМЕ ,ПОХВАЛИ НИ МНОГО СМЕ ПОРАСНАЛИ И МНОГО ПОДСКАЧАМЕ Joy
ВСИЧКО ЗА СЕГА Е ОК КАЗА ЧЕ СА ИДЕАЛНИ БЕБЕТА ЦЕЛИ 10СМ. Grinning,КАЗА ОЩЕ ЧЕ КЪМ 20СЕДМИЦА СЕ ПРАВИЛ НЯКАКЪВ СТИНИНГ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА КАКВО Е ТОВА ТОЧНО?НО И СЕГА СЕ ВИЖДАЛО ЧЕ ВСИЧКО ИМ Е НАРЕД. Mr. GreenПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ ОТ НАС   love001  love001

# 97
20СЕДМИЦА СЕ ПРАВИЛ НЯКАКЪВ СТИНИНГ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА КАКВО Е ТОВА ТОЧНО?
имаш предвид биохимичен скрининг за вродени амомалии, вероятно. Той не се прави при многоплодна бременност в БГ, няма стандартизация. Много бях доволна от това-едно нещо по-малко за тревога Mr. Green

# 98
Аз да ви се отчета, днес бях на доктор, бебоците са добре, Слава Богу. Оказа се, че този, който ми раздава ритници в сърдеччната област е момчето. А ние подозирахме невинната девойка Embarassed Mr. Green
Ако някой ви каже, че в 8-ми месец вече са се настанили в позата за раждане, не му вярвайте, моите още се разместват, просто не знам как им стига място. Преди 2 седмици бяха 2-те глави отдясно, напречно застанали. Преди 3 нощи се събуждам от яка болка и ритници, поплаках си, но си викам, че поне може да се наместят в подходяща поза вече и да улеснят докторката. Нищо подобно #Cussing out Явно моите мишки плуват синхронно и по договорка, сега и двете глави са на ляво newsm78 никакъв прогрес, само дето и на трима ни ни стана по-неудобно #Cussing out
Иначе си растат по схема, точно си отговарят на седмиците bowuu
Другия четвъртък съм пак на преглед - последен и после на 11.01 с песен рано сутринта под ножа Crazy
Днес ходих на разкрасителни  и обезкосмителни процедури. Поне като ще изглеждам зле след раждането така или иначе, да не съм като орангутан и то с 2см корени на червената грива hahaha Направих си и педикюр, защото вече тотално не мога да се сгъна чорапите си да обуя, камо ли да си изрежа ноктите на краката Rolling Eyes

# 99
20СЕДМИЦА СЕ ПРАВИЛ НЯКАКЪВ СТИНИНГ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА КАКВО Е ТОВА ТОЧНО?
имаш предвид биохимичен скрининг за вродени амомалии, вероятно. Той не се прави при многоплодна бременност в БГ, няма стандартизация. Много бях доволна от това-едно нещо по-малко за тревога Mr. Green

За скрининга-наистина нямат стандартизация не само в БГ но и в САЩ,въпреки всичко тук го правят.На мен ми го правиха изкараха ме с невероятно висок риск от синдром на Даун,побеля ми косата за една седмица.Пратиха ме в някъква клиника по генетични заболявания,направиха ми ниво 2 гледане на видеозон(каквото и да значи) и заключиха че бебетата ми са перфектни и даже няма смисъл да поемам риска и да правя амнио.Казаха ми че всичко е наред и резултатите от скрининга при близнаци за много неточни,но правят скрининг защото нямат дръго по точно изследване за случая.Така че не се връзвай много на това което ти покаже скрининга,в смисъл ако ти покаже риск не се шашкай защото може да няма нищо.Ние вече сме на 29 седмици и всички прегледи след това показват че бебки са добре,развиват се нормално и нямат аномалии.Бебетата с синдром имали по къси краиници,разтоянието между очичките било много малко и други такива които след 20 седмица можели да се видят с видеозон.

# 100
За скрининга-наистина нямат стандартизация не само в БГ но и в САЩ,въпреки всичко тук го правят.На мен ми го правиха изкараха ме с невероятно висок риск от синдром на Даун,побеля ми косата за една седмица.Пратиха ме в някъква клиника по генетични заболявания,направиха ми ниво 2 гледане на видеозон(каквото и да значи) и заключиха че бебетата ми са перфектни и даже няма смисъл да поемам риска и да правя амнио.
е т`ва е идиотско! Защо са те тормозили, при положение, че естествено че ще са ти високи нивата-нали са два плода #2gunfire

# 101
Ами какво да правиш,аз слушам доктора каквото ми каже човека,имам му доверие,каза да правим скрининг и аз го направих,тук е рутинна процедура,той неможе да я прескочи,просто си вършеше работата.За разлика от Бг тука към лекарите има изисквания нещо като план на бременноста към които той е длъжен да се придържа,в определени седмици да прави опредлени изследвания и само при усложненея да назначава допълнителни изследвания.Аз като слушам в отчетната тема в БГ май всяка майка си назначава каквито изследвания си иска,да не каже една че си е изследвала нещо и всичките след нея трябва,нетрябва всичко живо прави изследвания за квото му скимне,обикалят по 5-6 доктора,незнам с тенденция да си навлека гнева на някой от вас с това си изказване,аз съм много против това.Според мен лекаря разбира повече от мен и ако той прецени че нещо трябва да се направи го прави,ако прецени че нещо няма нужда да се прави не го прави,на него това му е работата.

# 102
Здравейте мамчета Simple Smile
На мен също ми казаха, че няма смисъл да правя скрининг, тъй като резултатите няма да са точни. А какво е точно амнио и за какво се прави? Thinking Аз сигурно ще се наложи да правя консултация с кардиолог, тъй като получавам доста често някакво сърцебиене, но ще видим...А също така взеха да ми отичат краката и ръцете - доста неприятно smile3506
Мишленце, сигурно нямаш търпение да дойде 11.01 и да си видиш малките душици! newsm47 Аз също, но има доста да почакам...освен ако не ме изненадат по-рано smile3506, но се надявам да си чакат докато им дойде времето newsm17
Ние сме на преглед във вторник и ще видим какво е положението

# 103
Охо говори ми за отичане на краката и ръцете.От два дни има отици около глезените колкото топки за тенис,краката ми са подути и сини като счупени.Незнам вие как сте по при мен освен цялосното подуване в областа на глезените има големи подътини като торбички,доста масивни и старшни.
Вие как се лекувате?

# 104
Охо говори ми за отичане на краката и ръцете.От два дни има отици около глезените колкото топки за тенис,краката ми са подути и сини като счупени.Незнам вие как сте по при мен освен цялосното подуване в областа на глезените има големи подътини като торбички,доста масивни и старшни.
Вие как се лекувате?

Аз си слагам вечер лиотон 1000 гел, помага поне до сутринта Laughing Иначе спасение няма. Важно е да си следите албумина, защото може да се дължи и на това подуването. Иначе при нас е повече от нормално да сме с подути крайници, все пак при нас двойно повече е притискането на органите #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт