Дядо Коледа мина и замина, на прага ни е Новата година!

• 31 256
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • варна
 Танита ,да ти е жива и здрава. Само радост да ти носи Hug
 Кики, може би зависи от приборите или просто свиква още с тебе. Дано бързо да почне да яде всичко.

# 631
  • София
Тани, кога се мина това време. Да е жива и здрава Ели. Само хубави моменти да имате от сега нататък. И едно прекрасно и незабравимо детство с много усмивки   bouquet  bouquet  bouquet

Кики, предполагам, че набляга на плодовите, ами защото са по-вкусни.
Зеленчуковите и месните пюрета по принцип са по-безвкусни. Единствено май на Гербер менютата са по-вкусни.
Като гледам Дария е захранена с почти всичко. Предполагам щом яде каши може би и глутена е въведен. Какво ти остава... сирене, жълтък. Ако в дома е яла супи, застроени, може и жълтъка да е въведен.
Само пасирана храна ли яде или на по-големи парчета? Колко зъба има. Тя е голяма. Дъвче ли?
Питам това защото пюретата на Хип и Гербер, за по-големи деца, т.е. 8+ и 12+, са на парчета.
Можеш да пробваш и ти да готвиш. Домашната храна е за предпочитане пред пюретата. Ако Дария яде пасирана храна, можеш да сготвиш и после да пасираш.
На Алекс в началото правех и зеленчукови и месни пюрета и ги прибирах във фризера.
Пробвай с картоф и морков. Повечето деца харесват тази комбинация.

# 632
  • Варна
Танита, да ти е жива и здрава порасналата Еличка! Весел  рожден ден ви желая!   bouquet

# 633
Честит рожден ден на Ели. Пожелавам й много здраве и щастливо детство. newsm59  bigdance2 Tada  Party Time  ura

# 634
  • панагюрище
Честит рожден ден на Ели! newsm59    Да расте здрава и много щастлива!  Весел празник! Tada

Кики, много се зарадвах че най-сетне сте си взели детето.Дано бързо да свикне с обстановката и да се справите с храненето.Пробвай наистина да сготвиш нещо и да видиш дали ще го яде.Може просто да не й харесват купените пюрета. Успех !

При нас нищо интересно.Просто нямам време и затова пиша толкова рядко.Тази седмица ходихме на консултация.Кристи вече е 11.600 и 84см.Най- накрая сложих и ваксина за МПР   и се надявам че няма да има проблеми.Все още не говори , но почва  постепенно да си плямпа нещо на нейният си език.Четирите кучешки зъби за на път и е някакъв кошмар - реве по цяла нощ.Дано скоро избиват, че вече страдам от хронично недоспиване. Това е при нас.

За Комикс, Арвен и техните мъничеца  Hug Дано сте добре!

# 635
  • София
Честит Рожден Ден на ЕЛИ,много здраве и щастие   bouquet
Кики аз почнах да замествам хранене с безмлечна и безглутенова каша,те са сладки може да и хареса,но преди това слагах по лъжица две в веченото АМ

# 636
  • Ямбол
Kiki,при нас захранването започна с зеленчукови пюрета а не с плодови ,както при всички мамчета.Незнам защо педито ни почна с заленчуковите,но малкия изобщо не харесваше купените.И му ги приготвях вкъщи.От начало варен картоф с малко масалце и ставаше много вкусно,много му харесваше на мъника.После картоф+морков+масло и т.н.Постепенно му включвах и купените ,но преди това 30гр. АМ и после пюрето и така ги прояде.Сега не можем без тях,обожава ги всичките и ги яде с огромно удоволствие.Но не забравяй че Дария е на ново място,с други лъжички и всичко това на нея и отдава отражение.Като взехме Мариян от дома там ядеше по 80гр.на ядене,минаха 8месеца и сега яде едва пи 120гр. не мога да го накарам да хапва по повече.(от което много се притеснявам де).Трябва огромно търпение с прояждането на пюретата,но ще видиш че след 1 седмица ще има огромна промяна с яденето.Просто и трябва време да свикне с промените,защото ти незнаеш на нея кои храни са и любими,незнаеш как са приготвяни в дома,дали харесва по сладката храна и т.н.Тепърва ще се опознавате двете.Целуваме ви  newsm51 !

# 637
Честит рожден ден на дъщеричката на Танита!
Вчера не можах да вляза, че цял ден по задачи.
Първо ходихме да ни отчитат  манту-то, а вечерта на консултация при д-р Масларска.
Чефо е 7880 кг и 68 см. Тя го хареса и каза, че гимнастиката много добре му се отразява.

Смъкнах нивото на матрака, че се изправя и някак изведнъж го направи - хванах го почти в летеж онази вечер Crazy

annie13, здравей! Дано скоро се гушкате със Самуил!
 Аз ако напиша по-специалните мерки, които взимах, като бебето ми беше съвсем мъничко - ще ме помислят за откровено луда, та предпочитам да се въздържа Mr. Green
Иначе овлажнител имам, но не го пускам, защото след като го купих прочетох, че втечнявал прахта и по-лесно се вдишвала от бебето! Crazy
Но продължавам да си обикалям из нас със задължителните спиртни кърпички в джоба и три пакетчета на ден си отиват задължително Simple Smile
А да - гледам таткото да не си спестява миенето на лицето, прибирайки се в къщи.

/Защо глупавият Google Chrome не ми позволява предварителен преглед на мнението/

# 638
  • София,
ЧЕстит рожден ден на Ели на патеричка   bouquet Да е много щастливо дете и да забрави скоро всички проблеми, да порастне една прекрасна и умна госпожица и да радва много всички около нея!  Hug
И аз в последно време съм много заета, по цял ден навън - на училище, на работа, като се прибера вечер се чудя откъде да я почна, готвене честене, къпане и приготвяне за следващия ден.
А и ВЕроника пак се разболява или по точно пак прави някакъв пристъп, явно е от рязката смяна на времето и влажността, започна пак да кашля две нощи подред, и явно и рефлукса и е раздразнен, защото кашля само нощес и преглъща. Вечер като се прибере от яслата и не спира да яде - все едно там цял ден нищо не е хапвала, уморена е и заспива рано още към девет часа и явно и е тежко на стомаха - та пак почна да връща. Днес вече  и лигавицата и се раздразни та леко и нослето и протича, извадихме пак инхалатора, аман вече.  Tired Тази седмица май ще се наложи да си стоим в къщи, а как ще стане Sick
Кики аз незнам какво да те посъветвам с това хранене, то си е на периоди, сега е сменила и обстановката и всичко и е ново, ще се оправи, може и зъби да и никнат - щом пие само мляко, не се притеснявай ще отмине. В плодовите пюрета, за да са по хранителни слагай по три четири лъжички от АМ и го разбърквай хубаво, става като шейк  Peace, дано премине скоро Hug
Браво на ЧЕфко - голямо момче е станало и щом вече се изправя, скоро ще го гоните из къщи Mr. Green
Ан- МАри Алекс много е пораснал и е голям сладур, някак си ми се струва много променен.
Добре дошла на annie13, дано скоро изпишат малкия Самуил  Hug

# 639
Честит рожден ден на Ели, да расте здраво, умно и хубаво момиченце, за радост на мама и тате!  bouquet Hug Heart Eyes

Ей, този Чефко, бандюга голяма, нека, нека... Grinning

Кики, аз със захранването нямам още никакъв опит, но вярвам, че ще се справиш...Simple Smile

Мен започва пак да ме втриса като си помисля, че в понеделник обратно в кошмара... Confused А от днес нещо кашлюка, но пък в четвъртък идва педиатъра и да се запознае с нея, че не я беше виждал и я преслуша, каза, че гърдичките са чисти... Tired newsm78

# 640
Комикс стискам палци и вярвам, че всичко ще бъде наред. Praynig Praynig Praynig
Бързо оздравяване и на Вероничка.  Hug
Алекс действително е много пораснал и на тези снимки много ми прилича на Дияна. Hug
Браво и на Кристи и Чефко, все така да растат. Hug
Добре дошла и на новата мама. Hug
Ние с Коки вече сме добре, вчера го водих на проверка, спазъма е отминал, гърдите са му чисти. Използвах случая и да го премеря. Вече е 11 кг. и 85 см. - пораснал е с 0.300 гр. и с 1 см. от миналия месец. Правихме сметка с докторката му колко е пораснал от раждането, аз нали все му се притеснявам за височината. През първата година е пораснал 38 см., през втората - 9 см., а сега за първите 7 месеца от 3 годинка е пораснал 7 см. Педиатърката му каза, че щом за една година пораства повече от 6 см. значи няма проблем, просто трябва време, за да навакса - все пак се роди само 31 см.

# 641
  • варна
 Боян пък напоследък пак е спрял да расте, върти се от 2 мес около 9200.
   Иначе, тихичко да се похваля, че се пуска да върви по малко -3-4 крачки прави сам.
  Ще чакам още за питка и прощъпулник ,за по-сигурно, но вче се вижда,че е по-стабилен. Не мога да не отбележа, че от Карин дом ни дадоха едни ортопедични обувки и мисля, че заслугата е и на тях.

# 642
Kiki-riki страхотна новина  Hug Дойде най-накрая дългоочаквания момент,за което много се радвам  Hug
ЧЕСТИТО ! smile3501 smile3504

# 643
Здравейте,мами  Simple Smile
Аз както винаги имам въпрос относно захранването... Rolling Eyes
Вие от кога започнахте да давате глутен и мога ли да започна да давам на малкия пюрета,на които пише че са за 6 месечна възраст,понеже вече близо 2 месеца му давам тези на които пише 4 месеца?

# 644
  • София
galina_86, мисля, че спокойно можеш да даваш от пюретата за 6м.
Аз да ти кажа основно се водех по грамажа на пюрето. Само в пюретата на Хип и Гербер (основно такива купувах) има голяма разлика в тези за 8м и 12м. Т.е. съдържанието е на по-големи парчета.

За глутена. Въведох го късно (след годинката) с гадно пюре на Хип. Пиша гадно, защото на мен ми миришеше отвратително, Алекс обаче го хареса.
След като започнах захранването (8м) дадох едно пюре на Хип - Лека нощ. Алекс зачерви бузи, според мен обаче от топлото в стаята. Педиатърката обаче ме накара да изчакам с глутена.
Каза, че при деца без проблеми глутена може да се въведе след 6тия месец, към 7мия. При деца с проблеми, да речем както при моя зачервяване на бузи, алергии и т.н. глутена се въвежда след годинката.

Глутена мисля, че го въведох с "Пълнозърнена плодова каша" на Хип.
Цитат
Пълнозърнена плодова каша, над 6мес., 190гр., (разхлабващо)
Състав: плодове 95,5% /ябълков сок, ябълки, банани, портокалов сок/, зърнени храни 4.5% /пшенично брашно, овесено брашно/, вит.С.
Не съдържа мляко и захар. Съдържа глутен.
Ориентировъчна цена - 2.70лв.

Имаше значение какво се въвежда първо, мисля, че беше пшеница.

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 15:05 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт