Банята! - 12та тема

• 106 087
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Eх, регистрирах се и аз тук заради тази тема...

http://www.siko.bg/serie/6.html

ето като тези, не съм постнала линка  ooooh!
а така се надявах вече да имам съвети Hug

ninochka, какво имаш предвид под "тънги и дълги"? На тая страница последните са 30х45. Или имаш предвид шарката?

# 541
Здравейте момичета , аз само чета и се уча от вас, стигнахме почти до теракота на пода, искам да ви питам за фугите- колко мм. е добре да бъдат и на цвят са тъмно розови, с бял фугин ли ще е най-добре, понеже имаме остатък от един в цвят антрацит, та се чудя малко   newsm78 Благодаря ви предварително  Hug

# 542
Здравейте момичета , аз само чета и се уча от вас, стигнахме почти до теракота на пода, искам да ви питам за фугите- колко мм. е добре да бъдат и на цвят са тъмно розови, с бял фугин ли ще е най-добре, понеже имаме остатък от един в цвят антрацит, та се чудя малко   newsm78 Благодаря ви предварително  Hug

Голямо робуване ще е с бели фуги на пода. Антрацита пък въобще не си го представям. Аз бих сложила фугин с цвета на плочките... Simple Smile

# 543
Здравейте,

Относно лилавата фуга, искам да споделя, че взех на Теразид светло виолетово кат. №0193.
Днес ще се фугира и по-късно тия дни може да пусна снимка как е станало.

П.П. В търсенето попаднах на фугите на Isomat, но в Практикер не зареждат лилавото, защото е по-скъпо като цвят. И предвид, че трябваше да ходя до производителя директно, за да проверя дали ще пасне на плочките ми, реших да остана с Теразид.

# 544
Тънки и дълги за мен са тези:

# 545
  • Бургас/София
Ninochka, в сайта на Opoczno има и други плочки с този размер - 30x45. Между другото точно тези Opoczno Fiji Orient съм си избрала и аз, само че мократа част на банята ще е с мозайка.

# 546
Някъде някой беше споменал за баня в оранжево и зелено, но никъде не видях такъв проект. Може ли някой, ако има такава или е виждал идея, да я сподели? Не знам защо, но това ми беше първоначалната идея - оранжево, зелено и бяло с декор и фриз, разбира се.

# 547
  • There I was on a July morning
svetlita, и аз те съветвам за фуги с цвета на плочките, белите се поддържат много трудно /от личен опит/. Относно това, колко мм да бъдат - нашите са около 2-3 мм, но нашият майстор си имаше такъв стил на работа, не сме му определяли ние, колко да бъдат.

# 548
Някъде някой беше споменал за баня в оранжево и зелено, но никъде не видях такъв проект. Може ли някой, ако има такава или е виждал идея, да я сподели? Не знам защо, но това ми беше първоначалната идея - оранжево, зелено и бяло с декор и фриз, разбира се.

Мога да ти препоръчам модел Kroma на производител Azulev. По-назад в темата бях дал и линк с картинки.

# 549

Мога да ти препоръчам модел Kroma на производител Azulev. По-назад в темата бях дал и линк с картинки.

Аз плочки съм си избрала, но ще погледна и тези. По-скоро търся идеи за подреждането им.

# 550
здравейте, искам да ви попитам следното. Под батерията на душа ни върху тъмните плочки има нещо като няколко засъхнали бели струйки. Това явно е варовик или котлен камък. ВЪОБЩЕ с нищо не мога да го махна - пробвах с Medix против варовик, тоалетно пате OCEAN, и още един 2 препарата, но нищо не стана. Имате ли някакви идеи какви да направя?

# 551
  • София
Cillit bang Wink
Аз с него си изчистих остатъците от фугин и всичката мръсотия която майстора ми беше оставил в банята.С ужас установих че фугите в банята и коридора са ми кафеви(аз такива съм ги искала де),бяха станали бели от всичката мръсотия докато почистим основно LaughingПознайте какво търкане беше-с Cillit и четка за зъби.Но изкара всичко,а пък преди всичко той се препоръчва за варовик
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.wilkinsonplus.c … 18%26tbs%3Disch:1 -мисля че точно този с оранжевата капачка беше специално за варовик

# 552
Относно дългите плочки - нашите са 25/50 см на Керос Керамика ,серия селекта . Редихме ги по вертикал предвид че бяната е ниска и се получи добре . Има само един проблем с този размер плочки . Ако не се уцели качествена партида може да са леко извити като дъга и майстора да ви благославя .Слава богу при нас нямаше ядове .

# 553
SunshineMery Благодаря!  bouquet

# 554
Скубиду, Curlicue, благодарско за отговорите, ще говоря с мъжа ми, дано има същия цвят фугин, а за размера на фугите ще питаме тогава нашия майстор какво мисли. Иначе аз на сегашната ни баня фугина на места съм го изтъркала даже( на няма и 5 години е), голям зор му давам, но явно и майстора си е оставил ръцете, и се чудя защо това чудо не става бяло и мъжо ме света че това била замаската отдолу  #Crazy

силит бенг срещу котлен камък, или стария изпитан начин- оцет, но внимание!!! - мирише на киселко после  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт